Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Свідки

А ще я читала, що він "близький до зотління" як закон, хоча корисний до читання для "направи".

• Подобається Подобається x 1
  2. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Очевидно ви Олено дуже неуважно читаєте. По 1. Завіт, це сучасною мовою - договір, угода. І дійсно є два завіти:
    1 це так званий "старий завіт", укладений з єврейським народом через посередництво Мойсея.
    2 - з Ізраілем духовним, до якого входять представники з усіх націй та народів, укладений при посередництві Ісуса Христа - "новий завіт"

Друга частина вашої цитати трохи "перекручена" 2 Тимофію 3: 16, !7 "Усе писання (як єврейське так і грецьке) Богом надхненне і корисне для навчання для докору, для виправи, для виховання в праведності"

3. Forpost

Forpost Стоїк

то видно на казанні почули,приведіть витяг ,чи ,Нє?

4. Олена_ua

Гал.3:23-26 "Але поки прийшла віра, під Законом стережено нас, замкнених до приходу віри, що мала об’явитись. Тому то Закон був виховником до Христа, щоб нам виправдатися вірою. А як віра прийшла, то вже ми не під виховником. Бо ми всі сини Божі через віру в Христа Ісуса".

Євр.8:13 "Коли ж каже "Новий Заповіт", то тим назвав перший старим. А що порохнявіє і старіє, те близьке до зотління".

5. Олена_ua

Було таке!
    І Ісус Христос ще на землю не приходив, і Утішителя не присилав.....
    Тобто у людини два життя: перше - тимчасове, а друге після воскресіння - вічне.
    Де про таке можна прочитати?
    У біблії написано, що Ісус панує над мертвими і живими /Рим.14:9/ і що наші смертельні тіла будуть оживлені через Св. Духа, що живе в нас. /Рим.8:11/.

Смішно порівнювати вартову вежу з Церквою.
    Вони неспівмірні!!!
    Ні! Через те, що Ісус Христос прийшов не судити, а спасти!

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, не лукавте. Традиційна церква не виганяє грішників (що вживають алкоголь), даючи можливість і право навернутися, проте у свідках по-іншому: алкоголік - вигнали і хвалімося які ми файні - нема алкозалежних.

7. Олена_ua

Один чоловік був хорошим майстром. Йому за роботу давали випити і він поступово втягнувся і втратив сім’ю. Тоді цей чоловік почав часто ходити до церкви, до сповіді і поступово взяв себе у руки і повернувся у родину. Тоді він сказав священнику:" Раніше я мав тільки сім’ю, тепер я маю і Бога, і сім’ю".:)

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коли моїй дочці було шість років і вона вперше пішла до школи, вчителька вирішила заповнити з нею анкету. Там йшлося про батьків, адреса і т.д. і було там питання: до кого дитина привязана найбільше.
    отже вчителька запитує:
    -до кого ти найбільше привязана?
    -що означає привязана? - питає.
    - кого ти найбільше любиш, хто тебе найбільше любить, з ким ти найбільше спілкуєшся?
    - то є Бог, - з радістю відповіла дитина.

Вчителька була трохи заскочена, але прийшовши в себе сказала:
    -ти добре все кажеш, але я маю на увазі з рідні, Бог ж не є рідня.
    - а для мене є, - відповіла дитина..

Вчителька потім з такими квадратними очима про все це розповідала....

• Подобається Подобається x 3
  9. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Файну маєте дочку, пане Мих :)!!!

• Подобається Подобається x 3
  10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

???
    це ви про що?....
    кого виганяють?....
    виганяють того, хто НЕ ХОЧЕ свідомо мінятися.....
    такого, хто “годує завтраками”, що, мовляв, зі завтрашього дня “зав’язав”...
    а перед тим довго, дуже довго намагаються допомогти, з’ясувати причину пиятики....

і я не лукавлю, не переводжу сенс на інше... [​IMG]

11. duncan

а ще є такі, як в анекдоті про грішника....
    коли він приходить до церкви до попа і каже: я вкрав 100 кіп, відпустіть гріхи... а як ти вкрав?.. позавчора 30, вчора 30, і нині 30.... так то тільки 90.... а я планую ще піти 10 вкрасти, просто до церкви було ближче...

пс. терпіти не можу лестощі...

12. Олена_ua

Анекдот від свідків:

• Подобається Подобається x 2
  13. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

І не терпіть, ніхто Вас не змушує.
    Мені також не подобається, коли, не знаючи ні людини ні її переконань, судять не відомо за якими критеріями. Але я поважаю думку і погляд будь-якої людини, до речі.
    P.S. Вмію розрізнити лестощі, похвалу, нормальне людське захоплення чи просто реакцію на попередній вислів. Бачу, що не всім таке дано...

14. duncan

ви мою думку знаєте....
    непорозуміння не виникне...

15. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Я так розумію, з цього успішно з'їхали?

16. duncan

до речі, не від сідків....
    бо:
    1. я не свідок...
    2. старий (класичний) анекдот з книжечки 50-их років “українські анекдоти, жарти, дотепи”... [​IMG]

17. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Значить, традиційна церква не виконує біблійних вказівок, щодо чистоти церкви.

1 Коринтян 5:9-13.

"Я писав вам у листі не єднатися з перелюбниками,- але не взагалі з цьогосвітніми перелюбниками..., бо ви мусили б відійти від світу.

А тепер я писав вам не єднатися з тими, хто зветься з братом, та є перелюбник, чи користолюбець, чи ідолянин, чи злоріка, чи п*яниця, чи хижак,- із такими навіть не їсти!... Тож вилучіть лукавого з-поміж себе самих!"

Щодо можливості і права навернутись. Як навертатись, якщо не розкаятись? як розкаятись, якщо не усвідомити гріха? як усвідомити, якщо не бути покараним?

Погодьтесь, не просто так Павло сказав "вилучіть лукавого".

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гарно Ви цитату навели, але я собі мислю, що слово "єднатися" з пяницею, перелюбом і т.д. йдеться про зовсім інше. Згадаймо як фарисеї казали: якби Він (Ісус) знав хто ця жінка.... Тобто Ісус не цурався бути серед грішників. І якщо людина грішить, а ми її викинемо і забудемо, то хіба ми є ближніми до неї?

19. duncan

якщо людина оступилася, але хоче змінитися накраще — гріх...
    але якщо вона пияк, мінятися не хоче, але ХОДЕ до церкви — чого виганяти?.....
    а РАПТОМ рак на горі свисне і він перестане пиячити...... [​IMG]

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну бачите, Пупере. Констянтин доооовго був язичником, але рак таки свиснув і він навернувся. Чому ж людину позбавляти можливостей? Не кожен може зразу навернутися, декому потрібний час.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)