Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Свідки

Гадаю Ви мали на увазі Свідків Єгови,хоча стидливо не називаєте їх повним іменем ,а більшість дописувачів навіть бояться написати ім"я Бога -Єгова,та менше з тим . Приводжу витяг зі "Звіту про всесвітню діяльність свідків Єгови у 2006 службовому році" з відкритої публікації "
    Вартова Башта оголошує Царство Єгови " число 128 за 1 лютого 2007 року:
    Країна :Україна
    Населення:46 835 305
    Найвища кількість вісників 2006р.:135 013
    Кількість жителів на вісника:347
    Середня кількість вісників 2006р.:131 709
    % росту в порівнянні з 2005р.:2
    Середня кількість вісників 2005р.:129 687
    Кількість охрещених 2006р.:6 115
    Середня кількість допоміжних піонерів:7 257
    Середня кількість піонерів:12 514
    Кількість зборів:1 463
    Загальна кількість годин проповідування:27 589 469
    Середня кількість біблійних вивчень:88 201
    Кількість присутніх на Спомині смерті Ісуса Христа:262 008
    Кількість учасників Спомину смерті Ісуса Христа:8 758
    Всього 236 країн -вісників в 2006 році:6 741 444
    Примітка:У 2006 службовому році Свідки Єгови витратили понад 111 мільйонів американських доларів на потреби спеціальних піонерів ,місіонерів та роз"їзних наглядачів,які служили на призначених їм територіях

2. Ума

Ума Well-Known Member

Саме їх і мала на увазі, чого ж би я на цю гілку постила ту інформацію :D

У мене немає упередження до них, як зрештою і до інших релігійних організацій. Вважаю, що свого часу (як там Бог вирішить), то все стане очевидно - хто є хто. Це справа Божа, а не людська. Але з усіх зареєстрованих релігійних організацій в Україні (про інші країни і легальні релігії у них я не говорю) - це чомусь єдина організація, яка усім стоїть посеред горла :D

3. Ума

Ума Well-Known Member

Але якби там не було, я вважаю, що люди мають право на це. Зрештою, якщо вони відчувають себе щасливими, то чому б і ні? Я, наприклад, не розумію Аміші, про яких згадувалося раніше, але якщо їм розходиться в такий спосіб життя, то чому б і ні?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не зрозумів: "текти за течією" -це щипнути за дупу, чи ні?

Я думаю, що щипнути - це якраз текти, а стриматися - не текти, а Ви як гадаєте?
    Давайте запитаємо наших дівчат, нє?

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А як щодо "не вживай імені Господа Твого намарне"? Отут вже Свідки всіх перевершили!
    А в жидів ім"я Бога взагалі можна вживати лише раз в році і то, це може робити лише священнослужитель. Натомість вони вживають різні замінники.

6. Ума

Ума Well-Known Member

Лілю, з того що я в інституті досліджувала про юдеїв - то це власне і був забобон щодо невживання імені Бога. Насправді ніде в Біблії (наскільки я можу довіряти тій літературі) не має закону про вживання імени один раз на рік. Натомість є купу інших виразів: "Отче наш, нехай святиться ім"я твоє" чи "кожен хто покличе Господнє ім"я буде спасенний" і тп.. Крім того багато вірних євреїв коли давали імена своїм нащадкам обирали такі, в значенні яких було Боже ім"я. Типу Ілля, Ісус і ін. Тобто я не думаю, що проблема у вживанні імені. В Україні воно просто асоціюється зі Свідками. А я от у школі, коли ще не чула про свідків і читала поему "Мойсей" Франка, то була здивована вживанням цього імені. Раніше воно не заборонялося і неасоціювалося ні з чим і ні з ким. Було вільне у вжитку. Нині його вживають або євреї (не фарисеї), або свідки :)

7. Liliyah Romanova

Умо, то вже все Христові, слова. Так чи інакше Христос заповідей не перекреслив, він лише дещо доповнив та розтдумачив. І імени Бога він теж не вживав. Чи може він сказав "Ягве наш"? Вживалося в основному саме "Ельогім" чи "Ельогай". Були й інші "імена". Звідти взялися слова типу "всевишній", "всюдисущий", "всемогутній" і т.п.
    Ісус лише раз сказав ім'я Бога і тоді всі люди впали на коліна.

8. Ума

Ума Well-Known Member

На жаль, не маю такої інформації про Старий чи Новий заповіт, тому не буду сперечатися. Крім того, як саме написано молитву Отче наш і інші слова в ОРИГІНАЛЬНИХ писаннях мені теж не відомо, але я невпевнена, що перекладачі зберегли дослівний переклад - певно, як завжди :) політкоректність зберігали - бо Ягве асоціювалося виключно з євреями :) Але то моя особиста думка.

З того що колись читала про юдеїв, то цей забобон про вживання імені з"являвся поступово (це типу як руки обов"язково мити до ліктів у фарисеїв був) і зрештою почали зневажати Боже ім"я - присвоювати його іншим божкам і тп.

менше з тим, релігії, основані на Біблії погоджуються з тим, що Ягве - це ім"я Бога (чи одне з них) - не розумію тільки чому заповідь " не вживай на марне імені Божого" стосується тільки свідків і імені що вони носять? Адеже, якщо слово "Бог" стосується того самого Творця, що назвав себе Єговою, то вживання в повсякденному житті, як слова паразита - "Боже мій!" "Боже!" і т.п. це те саме порушення заповіді. Думаю, що кожен другий українець переплюне один одного :) У розмові ці слова (чи інші синоніми) часто виступають зв"язковими у речені :) А якщо звернути увагшу на те, що для християн богом є Ісус - то як пояснити вживання його імені по ділу і просто так? :)

9. Liliyah Romanova

Зі всім погоджуюся, але останнім реченням ви мене вбили...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нічого не вбили.

1.Ви забули про слово "намарне". Не вживати імя Боже намарне, тобто просто так, чи зневажливо.
    2. Крім того Ісус - це земне імя. Пригадуєте Ісая 7:14? Там говориться про Емануїла, а не Ісуса.
    Імя Ісус було ще до Христа. Це чисто земське Імя, яке було дано за наказом Ангела Гавриїла.

11. Forpost

Forpost Стоїк

Золоті слова ,та би нашим землякам в вуха!!!Згадайте свята які пройшли, скільки часу Сина Божого при вітанні мучили, він перед Різдвом воскрес ,після Різдва родився,потім два тижні хрещався .Скоро Паска все знову почнеться по кругу,знову воскресне.Та то би все нічого,як би то було в приватному житті.Наші правовірні заходячи в установу чи органи влади,
    палять прямо в лице ,ще й чекають ,а що посадова особа відповість!?.Я таких гнав в три шиї,може був не правий?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Кожен бачить те, що хоче бачити і кожен не бачить те, що не хоче бачити. Щоб людину обманути і щоб вона повелася, їй треба сказати те, що вона хоче чути.....

13. Ума

Ума Well-Known Member

що там не так? перепрошую, що з малої букви написала, то не спеціально...

але фактично вживати намарне ім"я Ісуса ідентичне заповіді про ім"я Боже. Хіба нє?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля, Ісус - це є імя земне. Тобто людини, воно зустрічається ще до нового завіту.
    Тому і привітання є земним: Христос родився., бо Бог не може родитися. Тобто тут йдеться про Ісуса, як про людину. Та й саме імя Ісус не може бути Божим іменем. Ми ж знаємо імя Бога, нє? Це випливає з того, що Отець й Син - Одне. Слово стало тілом і імя дістало земне.
    А хто не знає імені Бога - блудить......

Ще один смішний момент. Матір Божа, Йосиф, знайомі мали право називати імя Ісус?

Блукаємо браття між двома соснами, нє?

15. Ума

Ума Well-Known Member

Миху, ви мене заплутуєте. Чи Ісус не є частиною (невід"ємною) у християнстві Бога всевишнього? Де у цій цитаті, про яку зараз йде мова (не вживати намарне імені Бога) йдеться про класифікацію імен (земне, небесне). Я не розумію одного: стверджують, що Ягве це НЕ єдине ім"я Бога, але заборону щодо вживання його імені стосується саме "Ягве чи Єгова". Інші імена дозволено (ким дозволено, де дозволено?)

16. Forpost

Forpost Стоїк

1Иоан.2:22 Кто лжец, если не тот, кто отвергает, что Иисус есть Христос? Это антихрист, отвергающий Отца и Сына.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Візьмемо чисто абстрактно. Ісус - це звичайне єврейське імя, яке зустрічалося в Старому Завіті не раз.
    Таким самим іменем назвали Божого Сина. Тобто Ісус не є Імя Бога. Це Імя Слова, яке стало тілом.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну добре сказано, а шо?

19. Ума

Ума Well-Known Member

фарисействуєте :D

а яке ж тоді ім"я Бога, якщо для вас Ісус це не ім"я Бога?

то чисто по-українськи - читаємо заповідь і думаємо, хто ж її порушує :D А ми святі :D

20. Liliyah Romanova

Умо, а хто для християн є Богом? Чи сам Ісус? Якщо так говорити, виходить, що християнство заперечило Бога, а на Його місце поставило Сина. Виправте мене, якщо я вас зле зрозуміла.

Щодо імені Ісуса, то якщо ви вживаєте його намарне, то так, це перестут проти заповіді. Але не має рації NewShrek, коли вважає, що християнські привіти є переступом проти заповіді. Ці привіти є прославлянням Ісуса, а не вживанням імені в такому контексті, як написала Ума.
    Якщо хтось вам говорить один із привітів, то лише тому, що великі християнські свята визнані на державному рівні і християни наївно вважають, що всі навколо це святкують. Зрештою, говорити "Христос воскрес" чи щось інше можуть також ті, хто в принципі ходить часом до церкви, але християнином не є. Мабуть, саме тому виникло слово "миряни": до церкви ходять, але є "у світі" і від нього не відмовляються.
    Інший висновок наштовхується, що в Україні скоро теж почнеться політкоректність, яка вже заполонює Північну Америку. На жаль, це насправді не політкоректність, а просто антихристиянство, бо коректні до всього, крім християнства. І до нас на фірму можуть дзвонити і казати "Happy Ramadan", а от вже "Merry Christmas" в жодному разі, тільки політкоректне "Happy Holidays".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)