Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Rändaj

Може для когось і важка. Але тут все не так тривіально. Це, швидше, бажання показати шлях до свободи :)

2. Bambook

Bambook Persona non grata

Я не зрозумів - то дилема неважка, чи все таки й справді не все так тривіально?

3. Radistka

Radistka Rändaj

Коли лише дві можливі відповіді, то завжди тривіально.

4. Bambook

Тобто насправді шлях до свободи - це не в один бік, а в багато? І можливо, навіть назад?

5. Radistka

Radistka Rändaj

Безперечно. Але залежить звідки вийти, і в чий "зад" то "назад" :mocking:

• Подобається Подобається x 2
  6. Bambook

А чи залежить? І чи не можна бути вільним, не виходячи?

7. Radistka

Radistka Rändaj

Можна. Але не довго.

8. Bambook

Тобто свобода - вона не у вас? Поза вами? А чи можна бути вільним, якщо свобода ваша свобода залежить не від вас, а від обставин?

• Подобається Подобається x 1
  9. Radistka

Radistka Rändaj

Про що ми говоримо? Про свободу "у мені" як щось трансцендентне, аморфне, не привязане до життя, чи "свободу, що залежить від мене", а значить і від моїх обставин?

10. Bambook

Ну от, дійшли до того, що ми навіть не визначилися, що таке свобода, але вже знаємо до неї шлях. Що ж є свободою на вашу думку?

11. Radistka

Radistka Rändaj

Хто не визначився? Я вам вказала на несумісності у вашому запитанні. Проясніть, підемо далі.

12. Bambook

З точки зору чинного обговорення - ми не визначилися. Принайрні я не побачив можливості зрозуміти з ваших попередніх дописів, що ж ви вважаєте свободою...

13. Radistka

Radistka Rändaj

Хороша тактика, не викриваючи власних позицій, домагатися відкрити позиції опонента. Так легше звісно доводити правоту власної позиції. Але, в принципі, я згідна і на таке обговорення.

Давайте так, Вам хочеться, щоб я взяла і виклала тут своє розуміння свободи, я ж прошу прояснити тільки один момент, щоб знати як Вам краще пояснити, так щоб Ви хоча б зрозуміли мою позицію. Так, все таки, свобода "у мені", чи свобода залежна "від мене"?

Було б добре ще уточнити в якому контексті ми ту свободу будемо розглядати - у контексті цієї гілки? Тоді Вам доведеться прочитати все десь починаючи зі сторінки 500-ої, бо у контексті йшлося про свободу від секти.

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

А шо-ж то ваші соняшники всі за грати поховалися? :mocking:
    Чи то в них свобода така, чи ракурс ...

14. Bambook

Там ще питання в тому - з якого боку "за гратами", а з якого "перед" :)

Звісно ж, у контексті гілки. Ми ж не флудери якісь?
    (Доки ви пояснюватимете, що означає свобода, я пішов читати з 500-ї сторінки)

15. Radistka

Radistka Rändaj

Успіхів! То я встигну до того часу на тему свободи дисертацію захистити. Пішла писати :)))

16. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

То ще з якої сторони подивитися,,,,
    :good:

17. Radistka

Radistka Rändaj

Можна і з такої ... :)))

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Свобода приймати рішення зовсім не означає, що за рішення які приймає людина вона не несе відповідальності. Юдаїзм і християнствоЯ, як і кожна інша релігія вимагають від помслідовників дотримуватись певних вимог і досить дивно читати коли говрять , що ці вимогт обмежуюють свободу. Рішення чи приймати морально-етичні притнципи християнства чи ні кожний приймає особисто, але суперечка нажаль виникає тоді коли люди бажають діяти на власний розсуд не рахуючись з принципавми викладеними у Біблії, але хочуть щоб їх вважали християнами.
    Конфлікт між християнством і світською етикою та мораллю виник на початкеу його зародження і фактично став ознакою істиного християнства. хоча мова звісно не йде про фундаменталістські течії.

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:42 ----------

Цікаво чому гілка Свідки не розміщена в розділі Християнство? Згідно класифікації прийнятою серед українських релгієзнавців свідки Єгови це християнська течія.

---------- Додано в 14:51 ---------- Попередній допис був написаний в 14:48 ----------

І чого ви хочете цим досягти? Доречі на вас я зовсім не злюсь.
    Свідки Єгови не ідеальні і ніколи цього не заперечували. так що приклади про які ви пишете свідчать про духоовні проблеми окремих людей і про вашу проблему також.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

7 марта 2011 года. Малолетних детей допросили без ведома родителей

4 марта 2011 года в пос. Ленинский (Ростовская обл.) двое инспекторов по делам несовершеннолетних в сопровождении директора местной школы бесцеремонно вторглись в дом верующей женщины, в котором находились только ее несовершеннолетние дети. Без ведома родителей, инспекторы Рыбалкина и Ридуш в течение часа допрашивали напуганных детей о вероисповедании их семьи, а после заставили их подписать какие-то бумаги. Была сфотографирована имеющаяся в доме религиозная литература.

Когда девочка сказала, что имеет право не отвечать на вопросы, инспектор Рыбалкина заявила: «А я имею право упрятать вас в детдом!»
    4 марта 2011 года. Нападение на богослужебное здание Свидетелей Иеговы в Новошахтинске

В ночь с 24 на 25 февраля в г. Новошахтинске (Ростовская обл.) неизвестные обстреляли из пневматического оружия богослужебное здание Свидетелей Иеговы. Было произведено не менее 15 выстрелов, в результате которых разбито шесть окон здания. Из людей никто не пострадал. По данному факту верующие обратились в полицию.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)