Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Якщо є потреба у судовому вирішені справи ніхто не забороняє свідкам Єгови звертатись до суду. Якщо ж людина надала пояснння своїх дій тоді справа зовсім інша і не виключено що помилялись саме ви, з іншого боку чого ж ви хотіли - якщо ви почали цюб справу то очевидно що ваші свідчення були важливими.

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:19 ----------

Ви хочете сказати , що усістарішини свідків Єгови є нечесними у ділових справах?

2. Radistka

Radistka Rändaj

Навіть якщо цілий квартал знає, що в неї репутація, м'яко кажучи підмочена?

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

Я хочу сказати, що СЄ такі самі homosapien як католики, православні, і т. д. і тому їхні потуги бути най-най-най- у справах моралі, у питаннях віри, і т.д. і т.п. просто смішні ... до сліз.

А де я хотіла сказати що "усістарішини ..." ??

---------- Додано в 19:26 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

Я помиляюся, що з тобою про це говорю.

• Подобається Подобається x 3
  3. Сергій аспірант

*** lv Як залагоджувати непорозуміння в ділових справах ***
    Примітки]
    Може трапитись, що один християнин вчинить проти іншого серйозний злочин — сюди входять крадіжка на значну суму, зґвалтування, погроза фізичним насильством або вбивство. У таких виняткових ситуаціях повідомити про це правоохоронні органи не означало би порушити християнські принципи, навіть якщо справа дійде до суду і винуватця притягнуть до кримінальної відповідальності.
    *** w97 15.3 с. 20 Нехай розважність пильнує вас ***
    Коли комерційні справи зазнають краху
    11 Невдачі у бізнесі призвели до розчарувань і навіть до втрати духовності деякими християнами, які погодилися на непевні прибуткові справи. Всі, хто нехтує розважністю, яка може захистити, зазнають душевного болю та кривди. Пожадливість затягнула в пастку багатьох. ‘Зажерливість нехай навіть не згадується поміж вами, як личить святим’,— написав Павло (Ефесян 5:3). І він попередив: «Ті, хто хоче багатіти, упадають у спокуси та в сітку, та в численні нерозумні й шкідливі пожадливості, що втручають людей на загладу й загибіль. Бо корень усього лихого — то грошолюбство, якому віддавшись, дехто відбились від віри й поклали на себе великі страждання» (1 Тимофія 6:9, 10).
    12 Якщо християнин розвиває у собі любов до грошей, він завдає собі духовної шкоди. Фарисеї були грошолюбами, й такими ж є багато людей у ці останні дні (Луки 16:14; 2 Тимофія 3:1, 2). Християни, на відміну від таких людей, повинні бути «не грошолюбні» (Євреїв 13:5). Звичайно, християни можуть вести одні з одними бізнесові справи або розпочинати разом комерційну діяльність. Однак тоді дискусії й переговори слід вести окремо від зборових справ. Також пам’ятайте: завжди необхідно складати комерційні угоди у письмовій формі,

1 Коринфян 6:7—8: 7 Адже насправді те, що ви судитеся одні з одними, означає для вас цілковиту поразку. Чи ж не ліпше вам бути скривдженими? Не ліпше бути обманеними? 8 Але ви, навпаки, самі кривдите й обманюєте, і до того ж своїх братів.

Як бачите проблема не нова для християн

---------- Додано в 19:34 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

А хіба свідки Єгови заперечують що вони можуть робити помилки, чи серед них можуть траплятись люди які не відповідають християнським принципам.
    В и десь читали в Біблії, що серед християн не буде таких людей? чи про те що усі християни будуть досконалими?

---------- Додано в 19:35 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ----------

Навпаки є докази протилежного - починаючи від Юди серед християн траплялись люди які діяливсупереч тому, що знали і апостооли досить часто писали і звертали увагу на таких людей.

---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:35 ----------

А хто вам сказав що таких потуг не повинно бути?

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

Підозрюю, що вине набагато старші за мене, і нагадаю що особисто з вами не щнайомий тому ваше звертання на ти можу розцінюівати як зверхність і неповагу з Вашого боку.

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

Я не знаю обставин спррави і не мені про неї судити.
    Принципи,якими керуються свідки Єгови у залагодженні подібних справ ви знаєте,
    я лише нагадав вам їх вище.

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:43 ----------

Так у православних і католиків такі спроби давно закінчились - поза очі людину яка називає себе православним, хоч живе згідно зовсім інших принципів назвуть захожанином, але ніколи не скжуть це в очі. Ате що люди живуть за принципом -згрішив-висповідався-згрішив давно вже стало нормою.

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:48 ----------

Якаийзвичайно офіційною церквою не схвалюються. але реалії життя показуюють саме таку картину.

Коли злочин вчиняє людина яка вважає себе християниенном. її конфесійну приналежність вказувати не будуть. Коли ж справа торкнетться релігійної меншини справу податуть так . що нібито погляди ціє мешини заохочують до такої поведінки.

---------- Додано в 19:54 ---------- Попередній допис був написаний в 19:49 ----------

В радянський час існувала практика підготовки професійних провокаторів, які діяли в реліігйних громадах, ставлис вязенниками, старійшинами, посторами тощо, не факт що і сьогодні ніхто не бюуде вдаватсь до такої практики у тій же Росії.

---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

І скільки таких випадківви можете назбирати? Скількрох засуджених свідків Єгови можете назвати? На к тут кількість свідків Єгови які діють в Україні цифри будуть мізерними.

---------- Додано в 19:58 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

Боюсь що ви очікували від людей не можливого - досконалості і в то же час звертаючи купу уваги на дії інших забуували так само прискіпливо ставитись доі власних дії, бажаннь і спонук.

4. Radistka

Radistka Rändaj

Ага, очікувала від старійшини збору, який призначений самим єговою, якого не можна критикувати і який практично сама бездоганність, з якого потрібно брати приклад, неможливого мінімуму - що він не кине мене на кілька штук кровно зароблених, а якщо вже кине то принаймні при цьому не хамитиме відверто у вічі, і принаймні якщо не він, то організація пояснить замість нього мені що відбувається і відновить справедливість. Мало того, що усі очікування виявилися наївною глупістю, то ще й я сама виявляюся винна! Жодної різниці нема між СЄ і не СЄ як людьми - і ті і ті обманюють, крадуть, займаються розпустою, зраджують і т.д. Тільки СЄ, чомусь при цьому бються в груди, що єдиноістинні та найкрутіші. Смішно.

• Подобається Подобається x 2
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Не судіть всіх по собі...

• Подобається Подобається x 1
  6. Сергій аспірант

Ситуація звичайно прикра і виняткова. Власне для попередження подібних випадків свідки Єгови радять оформлювати усі ділові операції між співвіруючими письмово і в присутності свідків.

Серед перших християн таких не було? Чи ви десь читали що таких людей не буде?
    Відсоток подібних людей серед свідків Єгови мізерний.

---------- Додано в 11:10 ---------- Попередній допис був написаний в 11:07 ----------

В будь якому випадку були потрібні юридичні докази провиниЮ при відсутності свідків лише ваших слів недостатньою

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

а по кому?

Людина ж СЄ, нє?

8. Сергій аспірант

Усі свідки Єгови чи кілька представників? Чомусь ви впеото хочете поширити такий висновок на усіх свідків Єгови перетворивши кілька виняткеів на загальне правило.

---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ----------

Свыдки Эгови не схвалюють поведінки. про яку писала Радистка і не будуть прокривати таких людей.

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

І католики і православні вважажють себе єдтно істинним церквами, хоча злочини які іноді вчиняються послідовниками цих конфесій рідко стають предметом бурхливого обговорення в контексті реліігйної приналежності.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дві бізнес-фірми в одну :)))

Останнє редагування: 3 бер 2011
  10. Сергій аспірант

Релігійна організація свідків Єгови не займається комерційною діяльністю. . Реліійні організації мають право засновувати підприємства для випуску реліігйної літератури, речей необхідних для культових потреб, але на відміну від РПЦ свідки єгови розповсюджуюють літературу безкоштовно, а старійшини і не отримуюють зарпалатні і не живуть за рахунок пожертв віруюючих.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от і супер!

СЄ безкоштовно випустять літературу і передадуть РПЦ, а ті коштовно продадуть. Всім добре.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

ПЦ І КЦ визнають (і так воно є), що між ними найменші відмінності, ніж з С.Є. і їм подібними, навіть вважають себе частинами єдиної церкви, тому їм більше шансів об'єднатись, ніж С.Є.
    Авжеж, адже спільні теми для бізнесу є, наприклад вигадане платне освячення помешкань, засобів транспорту і т.д. і т.п. Тому про продаж свічок, які благодатні лише у тому храмі, у якому продані, чи про продаж релігійної літератури вже і не йдеться.
    http://uath.org/images/funny/2006-10/ZZ661A562C.jpg

13. Blessed

Blessed Well-Known Member

Мені дуже шкода це визнавати, але у всіх конфесіях, серед усіх членів цих конфесій (в тому чисті і старійшин,пасторів,батюшок і звичайних прихожан) є чесні і нечесні люди! Це звичайний людський фактор.
    Це факт, і не треба роздувати з цього полеміку, якщо кожна жаба своє болото хвалить-то одне, а коли дійсно є такі речі, то чого це маскувати??
    Сергію я вас розумію що ви відстоюєте свою церкву, але ви по перше не знаєте про кого саме говорить дівчина, про яку саме церкву(місто), тому і сперечаєтесь.
    І я так само відстоюю свою церкву, але вибачте, коли я знаю що наш брат займався аферами ісам це визнавав то для чого мені це маскувати? Бог все рівно це знає і Сам за це спитає в нього. А ще заодно спитає з мене і з вас, чому ми говорили неправду, чому лицемірили,чому не питали в Нього Самого, дійсно це так чи це так тому що я хочу так це сприймати?

Сергію, я також не православна і дуже багато чую з усіх сторін про свою церкву, і звісно мені не все подобається почуте. Може з усього цього щось правда а щось ні, але якщо я за руку не тримала то не буду стверджувати .

Radistka, мені дуже шкода що з вами сталось те що сталось, мені шкода що ви обпалились, що в вашому серці рани, але дозвольте дати одну пораду.
    Де б ви не були в в якій церкві, або і поза нею, просто зверніться до Бога, бо Він є один єдиний, якби Його не називали, скажіть Йому про ваші образи про ваші проблеми, повірте, Він є той хто піклується про вас в будь якій ситуації, і тільки Він залікує всі рани, тільки Він спроможний дати радість і любов в серце. Попросіть вибачення за ваші гріхи, образи, і Він пробачить,тільки так ви зцілитесь!:):give_rose::give_heart:

• Подобається Подобається x 3
  14. Сергій аспірант

Я власне теж не бачу потреби влаштовувати суперечку бо факти мені не відомі.
    щкода що подібні люди можуть ставати каменем спотикання для багатьох співвіруючих.

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ----------

Власне тому свідки Єгови радять оформляти ділові операції письмово і при свідках. що б в подальшому не виникало якихось непорозумінь

---------- Додано в 17:19 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ----------

Якщо слідувати логіці Радистки ми взагалі не можжемо довіряти християнам. оскільки апостоли самі визнавали факти аморальної поведінки деяких християн.

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ----------

Але поява таких людей неможе бути доказом чиєїсь хибності чи істиності.

15. Blessed

Blessed Well-Known Member

Ви не звинувачуйте її, бо якщо вона вийшла з СЄ то не одначає що вона неправильна і її треба засудити,діаями чи словами.\

люди можуть ставати каменем спотикання для багатьох співвіруючих - а ось цими самими каменями спотикання я назву "віруючих" які своєю поведінкою глумляться над цим поняттям і над Богом загалом!

---------- Додано в 17:52 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ----------

Так радить господарське право, що б в подальшому не виникало якихось непорозумінь

16. Сергій аспірант

В даному випадку це її особистий вибір, я з яким можнане погоджуватись але до якого слід ставитись з повагою.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:29 ----------

Для багатьох релігйних конфесій характерним є те що ділові стосунки будуються на надмірній довірі і віряничасто стають жертвами фінансових пірамід на зразок Посольства Божого.

---------- Додано в 12:32 ---------- Попередній допис був написаний в 12:30 ----------

Схильність криикувати інших не завжди свідчить, що людина так само ретельно слідкує за собою.

---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

І те що людина перестала вести християнський спосіб житя, лише через те що зіткнулась з несправедливістю свідчить про незрілість і не може слугувати виправданням.

17. Radistka

Radistka Rändaj

Це ти ніби мене маєш на увазі?

18. Сергій аспірант

Ні не Вас тому і висловився загально.

19. Radistka

Radistka Rändaj

А то. Не мав би злитися на мою розповідь - сам же просив приклади.
    Я можу ще навести?

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Важка дилема,,,,,,

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)