Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Rändaj

Чьо-чьо ?? :crazy:

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Так на вашу приватну власність ніхто не зазіхає

3. Власне ,що зазіхає,бо без дозволу заходить,ще й починає агітувати.
    Це правда,спілкуватись в тому сенсі,щоб слухати їх проповідування,не хочу.А так,будь-ласка,маю знайомих з СЄ,чудово спілкуємось,поважаємо один одного.

---------- Додано в 21:49 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------

Але звернула увагу,що ваші проповідники вже нікого майже й не зачіпають,ходять собі по двоє,говорять між собою,мирно патрулюють район.

• Подобається Подобається x 1
  4. Сергій аспірант

Для того щоб дізнатись чи бажаєте ви слухати чи ні до вас потрібно прийти і спитати чи не так? Якщо ви відмовитесь слухати ніхто вам навязуватись не буде.

Тобто ви уявлення не маєте у що вірять свідки Єгови, але дозволяєте собі критично висловлюватись на їх адресу.

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:10 ----------

*** w09 15.9 с. 6 Моя релігія — це мій вибір чи вибір батьків? ***
    Молоді люди, запитайте себе: «Які я маю цілі? Якщо я ще не охрещений, чи ставлю собі мету охреститись?» Таке рішення слід приймати від серця, яке сповнене любов’ю до Єгови, а*не тому, що це сімейна традиція.

5. Marko

Marko Member

Цікаво чи комусь вдавалось відрадити рідних від спілкування із свідками Єгови. І які аргументи можуть подіяти?

---------- Додано в 12:00 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

Я вражений що свідки Єгови випускають спеціальну літературу для зомбування дітей - наприклад бачив у племінниці книу Слухате великого учителя. Цікаво кого вони вважажють великим учителем?

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

"Нє чітал но асуждаю"?
    Не поділяючи деяких поглядів С.Є., я вражена Вашою упередженістю. Ви БАЧИЛИ книгу, ЗРОБИЛИ ВИСНОВОК, не зазирнувши туди щоб побачити - кого вони вважають великим учителем. Критика повинна бути конструктивною. (а щодо дитячої релігійної літератури ... - а хто її не випускає?)

• Подобається Подобається x 3
  7. Marko

Marko Member

Я не помітив що б діти в 10 річному віці аж так цікавились релгією і говорили про це в школі.

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

Врешті мають бути якісь обмеження щодо залучення неповнолітніх. а то сестра з малою вже й поповідувати ходять.

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та невже? А Біблію для дітей також ніколи не бачили? А про шкільний курс "Християнська етика" не чули? А про недільні школи для дітей при церквах?
    Як ви це собі уявляєте у законодавчому контексті? (не кажучи про біблійну аргументацію (Марка 10:14), на яку спиратиметься та чи інша конфесія). Тут критерій - не ваші (чи когось іншого) релігійні уподобання і переконання, а наявність чи відсутність порушення конкретних законів.

Останнє редагування: 1 бер 2011
  9. Marko

Marko Member

та на них ніяка критика не діє.

---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 12:22 ----------

Біблія для дітей не містить інструкцій,. щодо поведінки дитини

---------- Додано в 12:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:24 ----------

Ви що думаєте що свідки Єгови не порушують ніяких законів?

---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:33 ----------

А те що дитина не виховується у пошані до традицій і культури народу?

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

Це не аргумент. Ви знаєте скільки зараз у світі релігій і релігійних течій? На котру з них діє критика?
    Ви просто не знайомі з катехистичнми книжечками для дітей і програмою недільних шкіл.
    А моя чи ваша думка не є критерієм. Для цього є суд.
    Ок. Тепер назвіть - яку конкретну статтю закону це порушує і подавайте до суду. Ніхто нікому не боронить це робити.

11. Marko

Marko Member

Враховуючи. що у свідків Єгови хороші адвокати навряд чи суд допоможе.

---------- Додано в 12:51 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

Але після цих шкіл діти злишаються нормальними дітьми з нормальним потребами і у школах не проповідують і різдво осінню не малюють.

---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

Чому в Росії змогли обмежити діяльність свідків Єгови?

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вибачте, не хочу вас образити, але мені смішно таке читати. Ви вважаєте, що (приміром в Україні) в усіх судах у мантіях сидять прихильники Свідків Єгови?
    Стосовно "нормальності" критерієм може служити діагноз лікаря і рішення суду, а не ваші припущення. Та й потреби у школярів різні (включаючи пиво, тютюн і клей "момент"). Це по-перше. А стосовно малювання різдва осінню - ще (вибачте) кумедніше читати. Це порушення закону?
    Доречі, як на то пішло - знайдіть мені у Бібілії цитату - якої пори року (не кажучи про місяць і число) народився Ісус.
    (лиш не подумайте, що я відношусь до С.Є. Я у цій темі теж їх критикувала, але намагалась, наскільки виходило, робити це конструктивно і неупереджено.) :)
    Це стосується обмеженого локальнонго випадку, а не загального характеру якоїсь заброни, і тут у цій темі свідки вже відповідали на це питання. Тому коментувати це і за них повторюватись не хочу. В Росії певні обмеження стосуються не лише С.Є., в але й журналістів, політиків і т.д. Це не показник, . особливо зважаючи на зміст і подробиці того інциденту. Але я тут не хочу виступати у ролі адвоката. Попросіть нехай вони вам пояснять, якщо цікавитесь. Тоді зважете усі сторони "за" і "проти", і, якщо захочете , зробите висновок.

13. Marko

Marko Member

та причому тут Біблія? Ви уявіть рекцію вчительки коли вона побачила малбнок різдва осінню.

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Як то причому Біблія? А хіба Різдво - це не Біблійна подія? Хіба джерело цієї події не у Біблії? Хіба є якийсь закон, який забороняє малювати різдво восени? Біблія не вказує ні на пору року різдва Ісуса, ні тим більше на число і місяць. То вже набагато пізніше було штучним пристосуванням до язичницьких традицій наших предків святкувати різдво Всесвіту. Зважаючи на те, що опис Різдва у Біблії супроводжується описом випасання худоби пастухами, то свідки Єгови прийшли до висновку, що в кінці грудня (і в наш час в тому числі) у Віфлеємі пастухи худобу не випасають, бо вже холодно, дощить а інколи вже і випадає сніг. На основі цього та інших аргументів свідки Єгови вірять, що Ісус народився восени. (Подібне стосується і інших, прийнятих пізніше християнством різних дат, як наприклад "водохреща" та ін.) Навіть якби вони були неправі, - у цьому є якийсь злочин? Хіба вони зобов'язані тут керуватися можливою реакцією вчительки малювання, яка не знає коли НАСПРАВДІ народився Ісус?
    Головне - аби гарно намалювали!:)

• Подобається Подобається x 2
  15. Marko

Marko Member

Але ів цьому і в багато чому іншому свідки ЄЄгоови протиставляють себе нашій культурі.

16. Сергію,не видавайте бажане за дійсне.Уявлення про те,в що ви вірите(якщо вірите,звичайно) я маю і не від тепер.І знаючи,що людина фальшива і не зовсім порядна,з єлейною посмішкою проповідує ,коли поступає зовсім навпаки...Ви зараз почнете вимагати приклади наводити,не буду,Бог їм суддя...

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

С.Є. - це не культурно-національне товариство, а РЕЛІГІЙНА організація, яка керується біблійними традиціями, а не традиціями національної культури, яка часто носить язичницьке походження. І вони мають на це ПРАВО. Я хочу, щоб ви зрозуміли, що ми ведемо мову у площині ПРАВА. А от якщо якесь питання стосується віровчення, то тут критерій Біблія , апостольська наука, а не ваші зі мною уподобання. А в даному описаному випадку їх цікавить об'єктивність (коли народився Ісус), а не звичаї культури того чи іншого народу, замішані на язичництві, тому сприймати цю мету як бажання протиставитись не має аргументованих підстав.

• Подобається Подобається x 3
  18. Сергій аспірант

Раз ви почали розмову про це то хоч конкретизуйте про що йдеться.
    Наскільки я міг зрозуміти ви поширюєте лише один випадок на усіх свідків Єгови. Я аж ніяк не заперечую що подібні лююди можуть траплятись серед свідків Єгови. як і серед будь якої іншої конфесії. Як правило такі люди довго свідками Єгов не залишаються.

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:11 ----------

Тоді будь ласка апишіть у що вони вірять. якими моральними принципами керуються?

19. Blessed

Blessed Well-Known Member

Ну , зі всієї поваги до традицій народу, і до вас особисто, я б не стала так сліпо слідувати за традиціями нашого народу. Бо те що сплілось в нашому народі до купи,це речі непоєднанні в принципі! Церква і язичничтво, християнство,піст і відміна поста(поблажка) на 1 січня. Ворожіння на Андрія та зливання воску і катання яєць ....
    і дуже багато таких прикладів.

---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

хотілося б вірити, бо той приклад що я наводила говорить про протилежне.Але згодна що то проблема скоріше самих людей, а не церкви.

20. Сергій аспірант

Врешті старійшини зовсім не забовязані контролюювати усе приватне життя усіх членів збору. Реагувати на щось вони можуть тільки тоді коли провина людни пітвержена свідками. а бо ж коли ддо них звертаються за допомогою. за інших обставин старійштни можуть лише радити. а людина сама вирішує чи приймати ці поради і до якої міри. звичайно збдуть люди які будуть діяи всуперес нстанов. які отримують і серед евреїв і серед перших християн і серед сучасних таких людей завжди було достатньою.

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

1 січня день святого Варфооломіія., у це день заборонено вживати алкогольні напої згідно православної традиції. Хоча одиниці з православних про це знають.. хоч іноді священники висловлюють своє несхвалення. але на практиці жодних змін немає.

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

Проблема в церкві вникає коли на таких лююдей закривають очі і свідомо терплять їх знаючи що спосіб жжиттятаких людей не християнський.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)