Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Приклади будь-ласка

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Свідки Єгови такі самі люди як і усі інші і тому можуть робити помилки. Але їх поведінку схильні розглядати під мікроскопом вишукуючи і виставлючи на показ усі помилки, ігноруючи їх позитивні риси.

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

Легко писати загальні фрази без доказів

2. vseprav

vseprav Well-Known Member

я свою думку веду до того, що ці групи мають право на існування як і СЄ

3. nezabudka

nezabudka вільна

А ви полюбляєте не відповідати на поставлене запитання.
    У цитаті, що ви навели, друга частина стосувалася саме "найближчих родичів, які живуть окремо від виключеної особи" :
    Ще раз.
    Найближчі родичі - це мати, батько, син, донька, брат, сестра.
    За правилами СЄ (ваша, Сергію, цитата), якщо виключений не живе з цими родичами в одному домі, "спілкування з ним слід звести до мінімуму".

Особливо радує:
    Чесно, плакати хочеться від таких бздурів. І є ж люди, які цього дотримуються... :suicide:

• Подобається Подобається x 2
  4. Сергій аспірант

Цілком з вами згоден.

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

Тобто Новий завіт в якому є вимога не спілкуватись з людиною яка своєю поведінкою розірвала стосунки із християнським збором для вас є бздуром?
    А вам відомо як згідно Мойсеєвого закону батьки мали повестиь із неслухгягим сином?

---------- Додано в 15:33 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Вам відомо що пправила які регламентують віджучення є у всіх кнфесіях, тільки застосовуються вкрай рідко.

5. Мікроскопа не маю.А прикладів є безліч,і не тільки в мене.

6. Сергій аспірант

1 Коринфян 5:10—13: .*.*.. 11*Натомість пишу, аби ви перестали спілкуватися з*кожним, хто зветься братом, але залишається блудником, чи пожадливим, чи ідолопоклонником, чи лихословом, чи п’яницею, чи здирником. З*таким навіть не їжте. 12*Бо що я маю спільного зі сторонніми, щоб їх судити? Хіба не ви судите своїх, 13*тимчасом як Бог судить сторонніх? Тож «вилучіть злого з-поміж себе».
    . 10*Якщо хтось приходить до вас і*не приносить цієї науки, ніколи не приймайте такого у*своєму домі і*з ним не вітайтеся. 11*Бо той, хто з*ним вітається, стає його спільником у*лихих учинках.

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

Раз ви почали цю розмову тонаведіть ваші приклади.
    МСвідки Єгови не є досконалими і безпомилковими тому можуть помилятись. але це не означає щ такі помилки сзхвалюються чи те що на них закривають очі.

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:43 ----------

2 Фессалонікійців 3:6—8: 6*Наказуємо*ж вам, брати, ім’ям Господа Ісуса Христа цуратися кожного брата, що поводиться негідно, всупереч традиції, яку ви перейняли від нас. 7*Бо самі знаєте, в*чому треба наслідувати нас, оскільки ми не поводилися серед вас негідно 8*і не їли за чийсь рахунок.*.*.

7. plastic

plastic Well-Known Member

А всі інші в вашому зібранні праведні? В біблії написано, що якщо хтось виконує весь закон, але згрішить в одній заповіді-той винен у всьому.Хіба в Свідків не буває поганих думок? Чи всі думки досконало чисті?
    Христос, який не грішив, приймав грішників і розмовляв з поганими людьми щоб навернути їх до Бога. Якщо просто закінчити спілкування з родичами, що вже не СЄ , вони зрозуміють ,що ніякої любові з вашої сторони нема і все це тільки розмови про релігію.

8. Сергій аспірант

З вашого коментаря видно що ви не розумієте про що йдеться. ВІрш який я навів чітко і не двозначно забороняє спілкування з людиною яка веде спсіб життя який суперечитть християнському. хоч називає себе християнинм.
    Виключення засто осовують лише до нерозкаяних грішників, а не просто до людей які допустилисб помилки.

---------- Додано в 16:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

Як я вже писав з вкюченими одичами не спілкуватимуться на реліігйні теми. Подружні і родинні забовязання залишаються в силі.

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

Ніхто не очікує бездоганної чстоти - це неможливо. бло людтт залищаються недосконалими. Християнин це розуміє і якщо вчиняє гріх то розкаюється в цьому і докладає зусиль. щоб не повторювати його.

9. nezabudka

nezabudka вільна

Сергію, скажіть, будь ласка, для чого вам приклади?
    Ви ж все одно вкінці скажете:
    "Ну не знаю, я вже 10 (12, 14, 16...) років спілкуюся зі Свідками, і такого не чув..." -
    це ж ваша "коронна" відповідь на усі випадки життя.
    Бздурами вважаю безумовні правила, придумані СЄ.
    Наведу приклад:
    Якщо я самостійно прийняла рішення обмежити спілкування зі своєю сестрою, бо таке спілкування мене гнітить і не збагачує, - це одне.
    Але коли старійшинами збору строго-настрого регламентується таке обмеження у спілкуванні, - це вже зовсім інше.
    Людина має самостійно приймати рішення, і нести за нього відповідальність. Та, якщо ви не здатні цього робити - будь ласка, СЄ з превеликим задоволенням зроблять це за вас:
    - з ким спілкуватись, а з ким обмежити спілкування
    - яку музику слухати
    - як проводити вільний час
    - який життєвий шлях обрати (вступ до вузу, кар`єра, чи повночасне проповідницьке служіння)
    - з ким поєднати своє життя (вибір подружнього партнера)
    *цей перелік далеко неповний

10. Сергій аспірант

Якщо людина не змінює свій спосіб життя відповідно до християнських вимог. нехтує допомогою співвіруючих і не виявляє розкаяння - її поведінка стонновить загрозу для інших християн і задає шкоди репутації збору.

---------- Додано в 16:19 ---------- Попередній допис був написаний в 16:14 ----------

Як поводитись із виключеним членом сімї кожна родина вирішує сама. Старійшини втручатимуться лише коли їх спитають як діяти і можуть дати ише загальні поради а не приймати рішення за когось.

---------- Додано в 16:21 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

У вирішенні цих християнин користується принципами викладеими в Бібліїі це є справою його сумління. Людна а не старійшини прийматимуть рішення по кожнному з цих питань. Старійшини можуть давати поради а ле не навязувати своє бачення.

---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ----------

Інша справа коли спосіб життя людини не відповідає біблійним принципам. і в такому випадку така людина потребує духовної допомоги. Християнство торкається усіх сорін життя в тому числі і дуже приватних.

---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

такі приклади є поодинокими. або ж хтось неадекватно сприймає чи не розуміє дії іншої людини.
    З мого досвіду - часто критикують поведінку людей які спілкуються із свідками Єгови. відвідують зібрання, але не є членами збору.

---------- Додано в 16:35 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

Як діють адвентисти у випадку коли людина свідоо порушеє норми моралі і не реагує на настанови?

---------- Додано в 16:38 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

а пробували порівняти свідків Єгови з іншими конфесіями?

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ----------

«Грех - злокачественное явление, духовно разлагающее и болезнетворное. Он не долго остается изолированным. Если не изъять его из среды верующих, он будет распространять свою инфекцию до тех пор, пока не заболеет вся община… Если греху дать возможность, он испортит всю церковь, подобно тому, как закваска квасит все тесто. В том состоит порода греха, чтобы бродить, портить и распространяться все шире» (Джон Ф. МакАртур «Толкование Первого Послания к Коринфянам»).

---------- Додано в 16:49 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

*** lv розділ 6 Мудро вибирай розваги ***
    ЯКІ РОЗВАГИ МЕНІ ОБРАТИ?
    Принцип: «Відчувайте огиду до зла, горніться до добра» (Римлян 12:9).
    Чи буде Бог задоволений мною, якщо...
    ▪ я слухаю пісні, зміст яких викликає в*мене нечисті думки? (1*Коринфян 6:9,*10).
    ▪ я наслідую неприйнятну для християн мову й поведінку кіногероїв? (Луки 6:40).
    ▪ я граю у*відеоігри, персонажі яких агресивні та розпусні? (Псалом 11:5,*7).
    ▪ я вибираю розваги, від яких застерігаю інших? (Римлян 2:21).
    [Рамка на сторінці 70]
    Вирішуючи, які розваги обрати, християнам слід запитати себе:
    ▪ Як вибрані мною розваги вплинуть на*стосунки з*Богом?
    ▪ Як вони вплинуть на мене?
    ▪ Як мій вибір вплине на інших?

Це по вашому чіткі вказівки що слухати а що ні? Чти швидше принципи якими повинна керуватись людина у вибрі розваг?

11. plastic

plastic Well-Known Member

Якщо людина свідомо порушує правила- з нею декілька раз спілкуються члени церкви, пастор.Правда при мені не було жодного разу виключена якась людина.
    Якщо все-таки людина не хоче слухати -збирається рада церкви-і там приймають рішення. Зазвичай людина, яка не хоче вести християнський спосіб життя-просто йде з церкви. Але все рівно пастор і інші час від часу навідуються до неї, можливо вона все-таки отямиться і повернеться. В нас нема такої суворої заборони -не спілкуватися з людьми, що пішли з церкви.

12. Сергій аспірант

Практично так смо діють свідки Єгови. ЯЯкщо людина позбавлена спілкування старійшини регулярно відвдідують її.

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:23 ----------

«После этого в Иуде и Иерусалиме было объявлено, чтобы все переселенцы собрались в Иерусалиме, а если кто-нибудь не придёт в течение трёх дней, как велели князья и старейшины, у того отнимут всё его имущество, а его самого отлучат от собрания переселенцев» (Езд.10:7,8; 7:26).

13. Marko

Marko Member

Сравді цікаво з чим повязаний ваш негативний досвід? Що вам зробили свідки Єгови і чого можна від них очікувати?
    очевидно ви праві - от наприклад Сергій аспірант чомусь не написав що свідки Єгови на відміну від католицької церкви допускають розлучення, поругшуючи Христову насанову.

14. Radistka

Radistka Rändaj

На основі якої статистики? звідки? хто дав такі дані?

---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

Тобто ти все послухаєш і зрозумієш адекватно, а ті хто зустрічався і спілкувався і розказує випадки зі свого життя, то все розуміють неадекватно? Якось неадекватно це все звучить ... :scratch_one-s_head:

---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

СЄ якраз тим і бридкі, що мають тактику потрійних(!) стандартів. Наприклад випита пляшка пива СЄ, "світовим" і "виключеним", то як кажуть, три "великі різниці" :mocking:

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

Ой, шо правда то правда. Як вош кожуха ... Не підкажете що треба зробити щоб не "відвідували"?

15. Сергій аспірант

А цее до речі мій досвід - коликритикують нібито свідка Єгови, а насправді зясовується що ця людина тільки почала спілкуватись з ними.
    Щодо стандартів до у свідків Єгови він один як по відношенню до себе так і до інших.

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:57 ----------

А чому я повинен давати вам поради?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікавий момент.

пацієнт спілкуватися не може. От прийшли відвідувачі. Що вони роблять? Мовчать? Дивляться їдне на другого і неспілкуються? Німа сцена?

17. Radistka

Radistka Rändaj

Сергію, не ігноруй запитань.
    На перше моє запитання будь-ласка відповідь дай.

18. Сергій аспірант

Це доречі обовязок старійшин

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бо коли людина просить, тре їй допомогти, нє?

20. Radistka

Radistka Rändaj

Та добре, не треба порад, просто визнайте, що СЄ порушують моє право приватності та свободи віросповідання, коли нав'язливо приходять все одно через деякий час, навіть після прямих просьб не утрудняти себе.

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:03 ----------

То ви неправильно, тьху, неадекватно розумієте свій досвід! О!
    А варіантів купа!

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)