Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Blessed

Blessed Well-Known Member

звідки взяла? я дивилась відео з інтервю з екс членами організації, які розказували про це поводження яке свободою аж ніяк не назвеш. Крім того я читала про це в різних джерелах....ні,не в католицьких і не православних:)

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Позбавлення спілкування не стосується членів сімї які живуть в одному домі.

В чому тут безчестя? Якщо поведінка людини невідповідна з нею поговорять. але навязувати нічго не будуть.

Мені вкрай дивно читати такі дурниці. оскільки працюю із студенткою яка є свідком Єгови і знаю багатьох студентів свідків які вчаться у різніх галузях.

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ----------

А ви перевіряли що говорили ці люди? зазвичай вони приховують обставини чому були виключені. і зауважте жодного азу свідки єгови не оприлюднювали причини виключення цих людей. Я вже не говорю про тещо навіть з поверхового аналізу подібних інтервю видно що ці люди іноді говорять неправду.

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:28 ----------

Джерела бажно наводити.

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:28 ----------

*** lv с. 208–209 Як ставитися до виключеної особи ***
    А що, коли виключають когось із рідних? Це може стати справжнім випробуванням нашої відданості Єгові, особливо якщо нас із виключеним об’єднували міцні родинні узи. Як нам обходитися з*виключеним родичем? Неможливо обговорити кожну ситуацію. Розгляньмо лише два типових випадки.
    Іноді виключений член сім’ї далі живе разом зі своїми рідними в*одному домі. Оскільки його виключення не кладе край сімейним узам, рідні продовжують займатися разом з*ним буденними справами і*до певної міри спілкуватись. Але слід пам’ятати, що своєю поведінкою вилучена особа свідомо порвала духовні зв’язки з*рідними, які є поклонниками Єгови. Отож, віддані Богу члени сім’ї більше не можуть спілкуватися з*виключеним на духовні теми. Наприклад, якщо виключений присутній на сімейному вивченні Біблії, він не братиме участі в*обговоренні. Однак якщо виключений є неповнолітнім, на батьках і*далі лежить відповідальність за його навчання і*виховання. Тому любов спонукуватиме їх проводити з*такою дитиною біблійне вивчення (Приповістей 6:20—22; 29:17).
    Буває, що виключений живе окремо від своїх найближчих родичів. Хоча зрідка може виникнути потреба зустрітися з*ним для вирішення якоїсь сімейної справи, таке спілкування слід звести до мінімуму. Віддані Богу члени сім’ї не шукатимуть приводу для спілкування з*виключеним родичем, який не живе з*ними в*одному домі. Натомість відданість Єгові та його організації буде спонукувати їх дотримуватися біблійних вказівок щодо виключення зі збору. Їхня вірність Богу служить особі, яка згрішила, лише

Як бачите ситуація зовсім інакша ніж змалювали її ви

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

2 Тимофія 4:2: .*.*.завзято проповідуй слово як у*сприятливу, так і*у важку пору; напучуй, докоряй, настійно заохочуй і*при цьому повною мірою виявляй довготерпіння та послуговуйся мистецтвом навчати.*.*.

3. Blessed

Blessed Well-Known Member

моя коліжанка (не пята вода на кисилі) а дуже дуже близька давно приятелює з жінкою СЄ.
    Знаєте її поведінка говорить сама за себе. її, її чоловіка, її бувшого чоловіка, її бувшої коліжанки і так далі. Якщо її поведінка несхвальна принципами організаціїї чому не виключають? напевно тому що приносить немалі пожертви, оскільки є власницею великого бізнесу. А її поведінка взагалі, не включаючи моральної точки зору бо про неї я щойно писала, то та взагалі цікава,мати трьохповерхові, нерідко обман...

я не кажу що це поведінка всіх членів, і не обобщаю її зі СЄ загалом, але говорю про те що нерідко вона є стилем життя багатьох,зокрема і керівництва.

то чому не виключають таких членів?

4. Сергій аспірант

А невже так важжко перевірити факти і переглянути що написано у виданнях свідків Єгови?

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ----------

Хто і скільки жжертвує невідомо.
    Старійшини не будуть втручатись в приватне життя людини і не будуть слідкувати за її діловими чи приватними справами.. Якщо ж на таку людину скаражаться з не ю поговорять, якщо ж це не дало ефекту татка людина буде позбалена спілкування. але це і ноді замймає досить багато часу.

---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

Вимоги до старійшин і службових помічників зовсім інші і людина може бути позбвлена таких пивілеїв якщо має погану репутацію в суспільстві.

---------- Додано в 13:52 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

а ви особисто цю людину знаєте? звідки відомо що вона є свідком Єгови? Ця людина може формально підтримувати поглядди свідків, відвіддувати зібрання але не бути свідком Єгови.

5. Сергій аспірант

Приклади будь ласка
    Ця проблема супроводжує християнство від його початків.
    І в 1 ст серед християн були люди які робили речі не знані навіть серед поган. Уникнути появи таких людей неможливо. але вжити хаходів для захисту від таких людей можна.

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

Ця проблема супроводжує християнство з часів його винекнення
    Мені стало відомо, що серед вас чиниться блуд, причому такий, якого немає навіть серед інших народів, бо один з*вас живе з*дружиною свого батька. 2*І що ви робите? Замість журитися й вилучити того, хто зробив таке, берете й чванитеся? 3*Я*ж,— хоча відсутній тілом, але присутній духом,— уже засудив цього чоловіка, і*засудив його так, немов був би з*вами. І*ось моє рішення: 4*коли ви зберетеся разом, а*я завдяки силі нашого Господа Ісуса буду присутній з*вами своїм духом, то в*ім’я нашого Господа Ісуса 5*передайте такого чоловіка Сатані, і*цим викореніть плотський вплив, щоб у*Господній день була збережена духовність збору.

---------- Додано в 14:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

Ви багатьох старійшин знаєте особисто?

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:08 ----------

Взагалі то такі розмови виідбуваються приватно-))))).

6. vseprav

vseprav Well-Known Member

ні в якому разі, за дитину вибирають батьки(коли мене хрестили то не питалися чи я хочу цього) коли дитина виросте тоді можливо поміняє релігію та це малоймовірно

правильний це з чієї точки зору?

якщо СЄ не становлять небезпеки для суспільства(тобто в них не закладають ненависть, нікого вони не вбивають не крадуть ну не ма в них незаконної діяльності(тільки в плані законодавства)) то най ізолюються від суспільства скільки хочуть, йдуть в ліс жити ну все що їм там захочеться
    тим більше в сучасному суспільстві скільки насильства і несправедливості, вседозволеності та роспусти , що виникненню таких сект нема чого дивуватись

7. Сергій аспірант

Релігійні групи які живуть відокремлено від суспільствва добре відомі- меноніти, аміші. російські старообрядці.

З точки зору свідків Єгови.

---------- Додано в 15:51 ---------- Попередній допис був написаний в 15:46 ----------

Християни не повинні належати світу, але це зовсім не означає що вони повинні жити відокремлено і ізольовано.

8. nezabudka

nezabudka вільна

:cry:
    Боже, який жах! Найближчі родичі - навіть їм слід звести спілкування до мінімуму. Прикольно...
    А якщо виключена - старенька мати? Зайти-відвідати-спитати про здоров'я буде розцінюватися як "шукання приводу для спілкування"?

• Подобається Подобається x 6
  9. majolika

majolika Well-Known Member

цікаво, є статистика причин виключення?
    Яку кількість людей виключають через
    тощо, а скількох через розчарування в організації з усіма витікаючими наслідками?

10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

заборона не стосується матерів-дітей...

Спілкуватись МОЖНА алд не на релігійні теми.

11. Radistka

Radistka Rändaj

Можна запитання щодо вашого "МОЖНА"?
    Яке може бути потрактоване хто як хоче?
    Тобто, якщо хтось хоче, то може і не спілкуватись взагалі?
    Вірно?

Оскільки ви тут так впевнено заявили, що можна а що ні, то може поясните нашу ситуацію.
    У мене сестра піонер на віддаленій території. Коли вона приїжджає додому то з тими членами сімї, хто ще є СЄ
    спілкується, а з тими хто вже не є - демонстративно не спілкується. У відповідь на запитання чому не відповідаєш на
    банальне "привіт" каже "вибач, ти ж знаєш, мені не можна з тобою спілкуватися".
    Я припускаю, що можливо до піонерів інші засекречені вимоги.
    Або хтось тут на форумі бреше.
    Відчуваю, що то напевне брешу таки я, по тій простій причині, що я "відступниця" :mocking:

Останнє редагування: 26 лют 2011
    • Подобається Подобається x 4
  12. ABDURAKHMAN

1. Члени сім'ї? Троюрідний брат? Сват свата?

2. 100%
    колись відступників спалювали...
    О, яке благо, що ми живемо не в середньовіччі...

13. Radistka

Radistka Rändaj

Батько, мати, брат і сестра. Я ж написала - додому. І яка буде тепер ваша відповідь?

---------- Додано в 09:47 ---------- Попередній допис був написаний в 09:44 ----------

• Подобається Подобається x 3
  14. ABDURAKHMAN

1. Спілкування з родиною нд забор5ене.
    А що ви пишете то це вже справа кожної людини - з ким спілкуватись а з ким ні.
    2. А як цікаво вас читати!
    3. Не5равоту? А хіба є різниця перед жінкою, перед чоловіком? Яке Упередження?
    4. Я не потребую сторонньої допомоги.

15. nezabudka

nezabudka вільна

Хто вам таке сказав? Прочитайте ще раз:
    Чи в Свідків "найближчими" вважаються троюрідні брати двоюрідного стрийка?
    В цитаті чітко вказано "найближчі" родичі. Про далеких виключених родичів, я так розумію, вірним Свідкам варто взагалі забути.

• Подобається Подобається x 2
  16. nixto

nixto Well-Known Member

Вчора бачив фрагмент з фільму, розмова між мусульманами: "Коран запрєщаєт нам піть вино, (а другий) но Коран нічего нє гаваріт о водке і віскі. Тогда нєситє водку. Radistka, Новий Завіт вчить любити своїх ворогів, але там ніц не сказано за членів сім'ї :pardon:Може їх правильно "наставляють":mocking:

• Подобається Подобається x 3
  17. На мою думку,там багато фальші.На публіку одне,а копни глибше,зовсім друге.У мене дуже негативні спогади про спілкування з ними.Хоча в їх рядах ніколи не була,просто маю знайомих.

• Подобається Подобається x 1
  18. ABDURAKHMAN

1. В чому вона проявляється?
    Кожне дерево пізнається по плодах. Що саме вас наштовхує на такі висновки?
    Які негативні плоди ви можете навести?
    Закиди типу 'вони всі зазомбовані', 'вони проповідують' аргументами не рахуються.
    2. В чому це виявлялося?

19. Сергій аспірант

Я знаю такі випадки і в даному випадку свідки Єгови продовжують дбати про батьків які потребують їх допомоги, але спосіб в який вони це роблять їх справа.

---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:08 ----------

Як правило причини виключення особи залишаються невідомими. Кількість осіб яких позбавляють спілкування є невеликою і більшість з них з часом поновлюються. так що розчарування і дктриналье не прийняття неє оснвною причиною виключення.

---------- Додано в 14:16 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

Чи могли б ви написати конкретніше, що маєте на увазі?

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

О любите ви ивривати цитати з контексту. Якщо виключений член сімї живе в разом з сімєю ніхто не виганятиме його з дому і обмеження спілкуванння стосуватиметься лише релігйних тем. Також свідки Єгови не вимагють і не схвалюють розлучення з позбаленим спілкування членом подружжя. Інша справа якщо мова йде про члена сімї який живе самостійно і окремо від родини.

---------- Додано в 14:28 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Практика виключення бере початок саме з новозавітніх часів, і існувала у єврейських синагогах а згодом була прийнята і християнськими зборами.

---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ----------

У даній ситуації кожній сам візначатиме яке спілкування є доречним і чи взагалі воно доречне.
    Я наводив вам вимоги і реомендації які є в літературі свідків Єєгови щодо таких випадків, як вони застосовуються окремим людьми в різних ситуаціях - справа зовсім інша, оскільки неможливо і не потрібно очікувати від усіх однакової поведінки.

20. Маю на увазі те,що говориться одне,а робиться зовсім інше!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)