Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. majolika

majolika Well-Known Member

такі мотивації можуть бути у будь-якої людини, не залежно від релігійних переконань

2. Radistka

Radistka Rändaj

А можна мені отримувати прямі відповіді на мої прямі запитання? Чию правду намалювала дитина? Чи може все таки проявила самостійне мислення? :scratch_one-s_head:

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

" ... ви не ображайтесь, просто мене трохи трафляє, коли людина починає критикувати щось, про що має дуже віддалене уявлення... "

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Уявіть собі - якщо дитна є мусульманином чи іудеєм такі завдання можуть просто образити її і в Росії траплялись скандали з цього приводу.

---------- Додано в 17:55 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

Дитина спиралась на знання як мають під собою якісь наукові данні і формально вони не супеачать позиції традиційних церков які все ж іноді визнають що дата 25 грудня взята навмисно.

4. majolika

повірте , моє уявлення не таке вже і віддалене, просто непогані люди попадались

5. Radistka

Radistka Rändaj

І які висновки можна зробити з того, що "Вам попадалися непогані люди"? :dntknw: А я, от наприклад, вже стільки за свого життя зустріла "непогних людей" не СЄ!, що навіть не знаю вже що й думати :scratch_one-s_head: ... :mocking: А ми до-речі, збилися з теми - про дітей говорили.

6. Сергій аспірант

Але я мав на увазі власне вплив релігійних людей. Світська мораль багато чого взяла з релігійної.

Кілька тижнів тому слухав інтервю з православним священником яки розповідав про виховання своїх дітей. Він говорив що контролює які фільи переглядають його діти. що вони читають тощо, говорив що намагається щоб його діти бли в товаристві дітей з православних родин і це сприймалось аудиторією цілком нормално. Тими самими принципами керуються і свідки Єгови, тільки чомусь їх за це критикують.

---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

*** yp2 гл. 37 с. 306 Следует ли мне креститься? ***
    Многие твои друзья уже крестились. Значит, тебе тоже пора.
    Неверно. Желание принять крещение должно исходить из твоего сердца (Псалом 110:3). Креститься следует только тогда, когда ты полностью осозна́ешь, что значит быть Свидетелем Иеговы, и когда будешь уверен, что готов взять на себя эту ответственность (Экклезиаст

7. Radistka

Radistka Rändaj

Господи, Сергію, як же ти думку постійно губиш.
    Так той малюнок то був самостійний вибір дитини, чи вплив СЄ?

8. Сергій аспірант

Думаю що це був вплив виховання батьків і в даній ситуації дитна не побаялаь показати що її думка відрізняється від інших. Значно гіршою ознакою був би конформіз з групою.

9. Radistka

Radistka Rändaj

Так ти ж щойно написав що то "розвиток самостійного мислення коли дитина з дитинства привчається робити власний вибір і керуватись своїм сумлінням"?

Добре, шкода часу ...

10. Сергій аспірант

Але дитина діяла в умовах де батьків не було і моглб піти на компроміс з групою виконавши завдання вчителя так як він хотів чи не так?

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

Дивно що ви бачите проблему у банальній ситуації в якій немає нічого незвичайного

11. majolika

що всюди люди живуть.
    а хіба одне одному заважає?

Я взагалі не дуже переймаюсь релігійною приналежністю людини

12. Сергій аспірант

Якщо це виховання проти їх волі то навряд чи вони надовго залишаться свідками Єгови.

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

При бажанні у кожному можна знайти недоліки. підстави для образ и тощо. так що зосереджуватись на цьому не варто.

---------- Додано в 18:25 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Радистка звикла застосовувати подвійні стандарти - одні для свідків Єгови інші для усіх інших конфесій. Тому якщо те саме явище тспостергається у свідків Єгови і у традиціних конфесій то у перших це критикуватимуть у других сприймаьтимуть позитивно або нейтрально.

13. majolika

думаю, то ще просто пружина відстрілює

14. Сергій аспірант

Я просто здивований як можна бачити якусь проблему у цілком нормальній поведінці дитини.

15. Radistka

Radistka Rändaj

Тобто дитина розвивала вміння "бути білою вороною". Оскільки, як ми вияснили, ніякої свідомості там ще не було, і бути навряд чи могло.

Є дуже багато якостей, які потрібно розвивати в дитині шкільного віку і без цієї риси. Не вчать ще дітей у першому класі хімію та фізику, а тільки у 5-ому читати та рахувати. Вміння "бути не таким як всі" не потрібне малим дітям, які не знають що з тим робити, яке часто приносить їм страждання від непорозумінь з однокласниками, переростає в снобізм, а деколи й у різні збочення. "Не такий як усі", це коли вже є свідомість, вихований характер. Якщо дитина вже соціально адаптована, коли прорізається особистість, тоді це свідоме "не такий як усі" щось та й суттєве значить.

---------- Додано в 18:38 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

Я пишу тільки про те що знаю.
    І дивуюся тим хто пише про те чого не знає.

Та заспокойтеся, просто хотілося потріпатися. Свято у нас сьогодні і наступні три дні.

P.S. Якщо чесно, то таки маю подвійний стандарт - до тих хто вміє думати
    і тримати нитку розмови, відношення таки краще. Шовіністка я.

• Подобається Подобається x 2
  16. Сергій аспірант

Це проблема усіх дітей які потрапляють в інше культурне оточення. дбільшого мова йде не про підкреслення інакшості. а про вміння відстоювати і захищати свою позицію.

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:20 ----------

Дитину слід виховувати змалечку і деякі стандарти прийняті в суспільстві можутть бути не прийнятними для свідків Єгови, це їх право виховувати дітей так як вони вважають за по ріббно. Дивно що в нашому суспільстві звертають увагу на те що дитина діє інакше ніж усі інші і головне вміє пояснити чому вона не робить чогось.
    дітей свідків Єгови змалечку вчать вміти пояснювати свої пгляди і слідкують за тим щоб дії дитини були усвідомлені а не скеровані натовпом.

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

А по чому ви будете судити про соціальну адаптацію дитини?

---------- Додано в 10:36 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

Врешті ніхто чомусь не заперечує проти того щоб уроки на зразок християнської етики виклададлись в школах. хоч це не відповідає українському законодавству. Але про те що в дітей слід виховувати толерантність до дітей які мають інші релігйні погляди, етнічне походження забувають.
    Ви задумувались в якій ситуації ринялись діти з родин свідків Єгови у радянський час? По вашій логіці вони мали б іти на компроміс і жити подвійним життям. Фактично багато дітей саме так і живуть - вони одні в церкві і зовсім інші у повсякденному житті, практично це виховання циників і лицемірів.

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:36 ----------

Виховання власне полягає у формувані особистості. займатись ним коли особистість уже сформована під впливом стихійних чинників уже пізно і надзвичайно складно.

17. Blessed

Blessed Well-Known Member

Як? якщо вона не буде спілкуватись з іншими дітьми, не буде бачити навколо себе ігшого ніж те,що їй товмачили в голову на протязі всього життя. Потім їй не треба буде вчитись, бо це шкідливо для неї,чоловік зможе заробити на хліб з маслом та й досить.

18. Сергій аспірант

А хіба свідки Єгови обмежують спілкування з іншими дітьми? Їх діти відвідуютть ті самі школи що і усі інші.

---------- Додано в 12:14 ---------- Попередній допис був написаний в 12:13 ----------

Знову ж таки - якщо православна сімя має право обирти з ким і як спілкуватись - це сприймається нормально. якщо ж свідки Єгови не дозволять своїм дітям відвідати якусь вечірку з цього роблять проблему.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

І звідки ви взяли такий погляд?

19. Blessed

Blessed Well-Known Member

і обмежувати в спілкуванні це різні речі. Чому ж свідки забороняють спілкуватись з тим хто вийшов з організації? навіть якщо є член сімї і вони живуть разом в одному будинку?
    чому "непослушних" викликають як піонерів на кавьор до керівництва? що рахується неприпустимим безчестям?

Чому організація не схвалює навчання в ВУЗах?

це не є обмеження?

20. Сергій аспірант

Дивна без відовідальнсть з боку християн - висловлювати звинувачення і передруковувати різниці, без жодних доказів. Може варто припинити створювати міфи про свідків Єгови.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)