Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Blessed

Blessed Well-Known Member

Давайте все ж відповідати на чіткі питання. Я б хотіла чути відповідь на:

звідки ваша мама? а мама мами? а хто ж був першим? А хто мама першого?

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Хто дав Ісусу це імя?

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сергію, читаємо Біблію і перестаньте цитувати дурниці єговістів.
    Це ап Хома чи ап Павло почали елінізацію? А ще що там є в обоймі бруклінського антихриста?

• Подобається Подобається x 5
  4. Сергій аспірант

Його не назтвали Богом в значенні Всеогутнього Бога. не вважали його частиною ччи іпостассю трійці. Сло бог в грецькому і еврейському світі вживалось дещо інакше.
    Богами в біблій назавано деяких людей. Апологети застовували слово божествений до Мойсея та аплстолів. В пророчій книзі Ісаї Ісуса названо Богом Сильним.
    Але усе це не дає підстав вважати Ісуса частиною Трійці,. рівному в усьому до Єгови.

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мене абсолютно не цікавить апологетика бруклінського слуги диявола!
    Ще раз повторюю, читаємо Біблію і роздумуємо що там написано (так як там написано!). Без "допомоги" сил диявола.

• Подобається Подобається x 2
  6. Сергій аспірант

Читаючи в не враховуєте ні час і культуру ні навть конттекст того чого читаєте..
    Біблія написана у формі розповіді а не є збірником лекцій, віровчальних положень тому не культури тих асів і особливосей мови ви навряд чи щось зрозумієте.

7. Василь

Василь Well-Known Member

Я вже відповідав тут.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

а якого? локального?

9. Сергій аспірант

А в якому значенн людей названо богами?

10. Blessed

отут, близько 30 дописів;)
    дякую за обширну "відповідь"

• Подобається Подобається x 1
  11. Nadan

Nadan Well-Known Member

Саме поняття Бога включає в себе всемогутність, бо якщо він не всемогутній, то він не Бог, а ідол! Бог є абсолют, це означає, що риси які він має безмежні! Не може бути Бога із обмеженою силою. Як ви цього не можете зрозуміти, це ж прості речі, навіть діти це розуміють, а до вас чогось не доходить. Може через засліплення і гіпноз башти?

12. Blessed

Я и Отец -- одно. (Иоанна 10:30)

---------- Додано в 16:13 ---------- Попередній допис був написаний в 16:01 ----------

Если Я не творю дел Отца Моего, не верьте Мне;
    а если творю, то, когда не верите Мне, верьте делам Моим, чтобы узнать и поверить, что Отец во Мне и Я в Нем. (Иоанна10:37-38)

Иисус отвечал им: Я сказал вам, и не верите; дела, которые творю Я во имя Отца Моего, они свидетельствуют о Мне.(Иоанна10:25)

айай, хай Господь всемогутній відкриє вам очі.

• Подобається Подобається x 2
  13. Сергій аспірант

Я і*Батько*— одне»,— сказав Ісус (Івана 10:30). Посилаючись на цей вірш, дехто твердить, що Ісус і*його Батько є частинами Трійці. Але що мав на увазі Ісус?
    Зрозуміти це допоможе контекст. Перш ніж промовити вищенаведені слова, Ісус каже, що виконує діла в*ім’я свого Батька (вірш 25). Потім він говорить про символічних овець, яких йому дав Батько (вірші 27—29). Ці твердження Ісуса не мають змісту, якщо він та його Батько є однією особою. Ісус наче каже: «Мій Батько і*я настільки близькі, що ніхто не може забрати в*мене овець, так само як ніхто не відбере їх в*мого Батька». Син міг би сказати ворогам свого батька: «Нападаючи на мого батька, ви нападаєте на мене». З*цих слів навряд чи хтось дійде до висновку, що вони*— одна особа. Втім, кожен може побачити, яка між ними єдність.
    Ісус та його Батько, Бог Єгова, «одне» також в*тому розумінні, що в*них однакові наміри, норми і*цінності. Ісус, на відміну від Сатани Диявола та першої людської пари, Адама і*Єви, ніколи не прагнув незалежності від Бога. Він пояснив: «Син нічого не може робити від себе, а*лише те, що, як він бачить, робить Батько. Бо що робить Батько, те подібно робить і*Син» (Івана 5:19; 14:10; 17:8).
    Досконала єдність Бога та Ісуса не робить їх однаковими. Батько і*Син*— дві неповторні особистості. В*Ісуса є власні почуття, думки, досвід, а*також свобода волі. Попри це він добровільно підкоряється своєму Батьку, як видно з*його слів, записаних в*Луки 22:42: «Хай виконується не моя воля, а*твоя». Ці слова були*б цілком беззмістовними, якби Ісус не міг приймати власні рішення. Крім того, Ісус звертався в*молитві до Бога і*смиренно визнавав, що лише його Батько знає абсолютно все (Матвія 24:36).

---------- Додано в 16:49 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

Від якого єврейського слова походить слово елогім?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зараз, зараз прихильники СЄ вам розкажуть: Що думав Ісус....

15. Сергій аспірант

Не 04592 0 много 04592 0 Ты умалил 02637 08762 его пред Ангелами 0430: славою 03519 и честью 01926 увенчал 05849 08762 его;
    (Пс.8:6)

А тепер самостійно знайдіть слово в лексиконі під номером 0430

Ви ігноруєте особливості слововживання і сприямаєте слово Бог як філософський термін.

---------- Додано в 16:58 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Якщо прийняти трринітарне тлумачення то доведеться визнати що Ісус хотів щоб усі його учні були одною особою-)))

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

Псалом 82:1: 82 Бог встаёт в собрании Божьем, Судит среди богов:

Псалом 82:6: *6*«Я сам сказал: „Вы боги, И все вы — сыновья Всевышнего...

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

В 1*Коринфянам 3:6,*8 Павел говорит: «Я насадил, Аполлос поливал... Насаждающий же и поливающий суть одно». Павел не подразумевал, что он и Аполлос были два лица в одном, он имел в виду, что у них была общая цель. Греческое слово, которое использовал здесь Павел и которое переведено как «одно» (хен), относится к среднему роду и указывает на общность в сотрудничестве. Это то же самое слово, которое использовал Иисус в Иоанна 10:30 для описания своих взаимоотношений с Отцом. И это же слово Иисус использовал в Иоанна 17:21,*22. Следовательно, когда он использовал в этих местах слово, означающее «одно» (хен), он говорил о единстве в мыслях и целях.
    Веровавший в догмат о Троице Жан Кальвин сказал о стихе Иоанна 10:30: «Мыслители античного мира неправильно использовали этот стих для доказательства того, что Христос имеет... одну сущность с Отцом. Потому что Иисус свидетельствует не о единстве сущности, а о согласии между ним и Отцом» («Commentary on the Gospel According to John»).
    В стихах, следующих сразу после Иоанна 10:30, Иисус убедительно доказал, что этими словами не заявлял, будто он Бог. Иисус спросил иудеев, которые сделали такой неверный вывод и хотели побить его камнями: «Тому ли, Которого Отец освятил и послал в мир, вы говорите: „богохульствуешь“, потому что Я сказал: „Я Сын Божий“?» (Иоанна 10:31—36). Иисус утверждал, что был не Богом-Сыном, а Сыном Бога.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
    Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
    (Ів 14:8,9)

Давайте розберемо ту цитату.

Хто такий Пилип? Пилип є учень Христа. Він бачив оздоровлення хворих Ісусом, він бачив воскресіння з мертвих та інші чуда, що робив Ісус. Чого йому ще бракувало?
    Побачити вчерговий раз можливості Сина Божого? Так він це бачиа щодня! Послухати Божу науку? Так він, Пилип, чув її від Ісуса щодня! Пилип хотів на власні очі побачити Отця! Щоб Ісус показав Отця.
    І що відповідає Ісус?

Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене?

Пилип хоче, щоб показати Отця, а Ісус каже:

Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене?

І тут мені дорікнуть: Бога ніхто не бачив і не може бачити. Але ж... чомусь Пилип не смів так загнути Ісусові. Чому? Бо напевно у нього більше віри до Ісуса, Його слів.
    А зрештою, як не вірити тОму, що вчить церква? Бог воплотився в людину, щоб дати можливість людині бачити Бога! Так і сказано у Євангелії:
    8. Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був.

---------- Додано в 18:35 ---------- Попередній допис був написаний в 18:31 ----------

Але роджений від Бога - Один.

17. Сергій аспірант

ісуса ніколи не називали боголюдиною,. більше того поняття боговтілення було зовсім чужим для євреїів. у спілкування з ними Бог використовував поосередників - анголів, пророків. Але уявлення про боговтілення було звичайним для грекоримського світу.

18. Nadan

Nadan Well-Known Member

Вас що заклинило? Скільки вам ще повторити, що християни не вважають Отця і Сина однією особою! А ви вперто і постійно повторюєте теж саме. Це подібно до того, що я взявся б переконувати свідків не повторювати 5000 разів в день мантру харе крішна!

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як ви собі то уявляєте? Він ж має Імя!

20. Василь

Василь Well-Known Member

Ще раз надаю посилання. Моя відповідь на Ваше запитання є тут.

Тисніть на слово "тут" і читайте!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)