Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви куди?

2. Василь

Василь Well-Known Member

Я про себе вже писав - я не приймаю ні позиції церкви, ні позиції СЄ. Після того, як поховають Леніна, наступним кроком вперед цивілізації буде поховання Ісуса, після якого люди почнуть жити реальним життям, а не архаїчними мареннями, наслідком яких були релігійні війни. В цьому сенсі конфлікт між церквою та свідками Єгови є останньою релігійною війною християнського світу.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

мінливі ви одначе...

• Подобається Подобається x 1
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Нічого я не мінливий. Одне - що відбувається, а зовсім інше - мій власний вибір!

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, я вам дивують, що ви заводите якусь полеміку. Чи ви не бачите, що для хлопака потрібна допомога певного спеціаліста?

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

31 января 2011 года. Нападение на богослужебное здание Свидетелей Иеговы в г. Орске

28 января 2011 года в 3:00 ночи в г. Орске (Оренбургская обл.) неизвестный обстрелял богослужебное здание Свидетелей Иеговы из огнестрельного оружия. К счастью, из людей никто не пострадал. Стеклопакет с пулевым отверстием направлен на баллистическую экспертизу.

7. Pedro

Сергію, ви що, перейшли цілковито на іноземну мову спілкування?
    По друге, чому саме дані з однієї іноземної держави? Чув що в Пакистані чи Індонезії утиски на немусульман більші.

8. Сергій аспірант

Росія позиціонує себбе як християнська і правова держава. за кілька років переслідування свідків Єгови, пятедесятників у ЗМІ, а згодом і прокуратурою кількість агресивних нападів. підпалів тощо в Росії зросла в рази. Винних в таких злочнах зазвичай не знаходять. Роосійська православна церква є практично єдиною реліігйною організацією яка відкрито і за підтримки влади роздмухує міжрелігйну ворожнечу.

9. Pedro

Ви так рахуєте? Я ні. Я не бачу там нічого християнського. Це швидше один з відділів державного репресивного апарату. І агресивного щодо сусідів, як показав останній візит Гундяєва.
    Я вже не кажу, що вона щось має спільного з законами Христа.

• Подобається Подобається x 2
  10. Сергій аспірант

формально РПЦ найбільша і відповідно найбільш впливова православна церква.

11. Василь

Василь Well-Known Member

Не думаю, що якийсь спеціаліст зможе чимось тут Вам допомогти. Існування свідків Єгови є фактом. Фактом є також і те, що компроміс між церквою та СЄ неможливий. Або церква, або СЄ! Ось перед яким вибором є теперішній християнин!

12. Сергій аспірант

Але цей факт не повинен спричиняти конфлікту - кожен вправі обиати світогляд і конфесію до якої належати.

---------- Додано в 20:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

І роздмухувати міжрелігійну ворожнечу на цьому грунті не варто. Не подобаються свідки Єгові церкві - займатесь освітою прихожан, а не годуйте брехливими історіями про небезпеку сектантів.

13. Василь

Василь Well-Known Member

Саме тому й роздмухують, що бояться вступити в відкритий спор, бо прийдеться аргументувати свою позицію Біблією, а це якраз приведе до укріплення позиції СЄ і послабить позицію офіційної церкви. Все більше і більше віруючих виберуть позицію СЄ як ту, яка опирається на Біблію.

14. Сергій аспірант

Та в полеміку вони іноді вступають, хоча матеріали які ніоді видаються смішно читати.

15. Василь

Василь Well-Known Member

Вважаю, що у свідків Єгови є одне дуже слабке місце - ототожнення переливання крови та зловживання кров"ю. Очевидно, що посилання на Біблію тут ніяким аргументом не є, бо автори Біблії навіть і в снах своїх не могли уявити таку річ, як переливання крови!

16. Сергій аспірант

Переливання крові в 1 ст було невідоме, але кров використоввали у медицині.

---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

Около 6 часов утра 8 февраля 2011 года в г. Ахтубинске (Астраханская обл.) группы сотрудников Следственного комитета, ФСБ и милиции прибыли в дома верующих для проведения обысков. За день до этого председатель городского суда Павел Бочарников выдал соответствующие постановления со ссылкой на уголовное дело, возбужденное в отношении одной из верующих по ч. 1 ст. 282 УК РФ.

При этом проводившие обыски не вручали жильцам копии постановлений, отбирали телефоны, запрещали звонить адвокату и знакомым. В туалет верующим разрешалось выходить лишь под надзором понятых. В ходе обысков изымалась религиозная литература, включая Библии, а также документы, личные записные книжки, компьютеры, фотографии и другое имущество. Затем верующих доставляли в Следственный отдел для допроса, где некоторым из них, в том числе несовершеннолетним, приходилось ждать следователя вплоть до вечера.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хіба то проблема? Ви ж ітак її даремно роздаєте, нє?

18. Сергій аспірант

А для вас не булоб проблемою коли б вилучали ваші особисті речі?
    Зокрема релігійного приначення?
    Доречі цікавим є факт вилучення Біблій, наскільки мені відомо екстремістськм матеріалом Біблія ще не є.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так в СЄ (якщо не офіційно, то в реалі) головний напрям - проти християн, особливо з апостольських Церков.

20. Сергій аспірант

І в чому це виявляється? Свідки єгови відбирають майно у церков, влаштовують пікети?
    Влаштвують антикатолицькі компанії? Так у чомуж загроза?

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

Раныше в цьому звинувачувал баптистів. ще раніше лютеран.

Свідки Єгови жодним чином не перешкоджають діяльності інших реліігйних громад.
    Хоча участь традиційних церков у спробах обмежити реліігйну свободу інших відома.

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

На відміну від УГКЦ свідки Єгови проповідують безкоштовно і спілкуються в реалі з людьми, не обмежуючи себе лише внутрішньохрамовим навчанням, періодикою та кільком радіопрограмами.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)