Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я шо казав? То ж дві великі різниці!!!

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

Ну хоть капку дальше... ну пліііз.... ну ради кінця світу у 1914 року, га?

2. Василь

Василь Well-Known Member

Згідно СЄ в 1914 відбувся не кінець світу, а Ісус був призначеним царем небесним; причиною того те, що 7 означає сім років, а не сім днів. Радійте!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав?

Та покопайтеся у матеріалах! Ніж ото шкрябати. Стали би люди хатИ продавати...

4. Василь

Василь Well-Known Member

Я Вам кажу, що вони пишуть зараз. А люди хати продають, бо вірять, а не тому, що знають! Це ж така християнська мода - "Блаженні ті, що не бачили, але повірили!"

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

е-е-е, та зараз вже можна що завгодно писати: не так зрозуміли, не толи наувазі і т.д.

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

З больної голови на здорову. Конкретний приклад. СЄ "арґументували" Біблією кілька дат кінця світу, що давно промайнули. :tongue:
    Як сказано:
    "15 Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки.
    16 По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків?
    17 Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі.
    18 Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити.
    19 Усяке ж дерево, що доброго плоду не родить, зрубується та в огонь укидається.
    20 Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх!" (Мт гл 7)
    P.S. Не для Вас пишу, а для тих, хто може через Вас схибити через незнання.
    P.P.S. Знаю, одразу почненте кидатись лайном про інквизицію тощо. Бо не розумієте, в ті часи не були ще розроблені права людини. Не було детекторів брехні, проте були засоби катування. Тоді вже і протестантам закидайте, зокрема Кальвину.

Останнє редагування: 8 лют 2011
    • Подобається Подобається x 1
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Я за те, що пишуть свідки не відповідаю.

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Але ж Біблія в ті часи була, і нею варто було керуватись. Ісус не закликав до насилля над совісстю - ставати християнином чи ні була особиста справа кожної людини. Апостоли не обгрунтовували насилля щодо єретиків, з такмими людьми не спілкувались але їх не вбивали. Такщо не варто виправдовувати інквізицію, тим що правова система не ббула розроблена.

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Відкрийте підручник з історії і поцікавтесь плодами католицизму.

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

Про те що передбачення робились римськими паппами я вжже писав.
    Щодо хронології то свідки Єгови справді помилкоо інтерпретували значення деяких пророчих подій.

9. majolika

majolika Well-Known Member

якщо знаєте в якій праці - скажіть

10. Сергій аспірант

Проти Гермогена. здається. Але він не навчав про рівність і вічність осіб

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

Есть и упоминается, кроме Творца всего, другой Бог и Господь, Который называется и ангелом, потому что он возвещает людям то, что угодно Творцу всего, выше Которого нет другого Бога.

Тот, Который являлся патриархам и назван Богом, называется также ангелом и Господом, чтобы из этого вы поняли, что Он служит Отцу всего.

Когда Писание говорит, что ангел Господа явился Моисею и потом объявляет Его Господом и Богом, оно разумеет одного и Того же, Который, как видно из многих уже приведенных свидетельств, служит Богу, сущему выше мира я не имеющему над Собою другого Бога.

Ибо кто любит Бога всем сердцем и всею силою, тот, будучи исполнен благочестивым расположением, не будет почитать никакого другого бога, и согласно с волею Божией будет почитать того Ангела, которого любит Сам Господь Бог.

- Пусть Он будет, - возразил Трифон, - как показывают писания, Господь, Христос и Бог для вас язычников, которые от Его имени и называетесь все христианами; но вам, служителям Бога, Который создал и Его Самого, нет нужды исповедывать Его и поклоняться Ему.

(«Диалог с Трифоном иудеем»)

Лінгвістичні осбливості вживання слів божественість. бог в 1 ст і особливості сучасного їх вживання вносять певну плутанину у розуміння.

---------- Додано в 18:39 ---------- Попередній допис був написаний в 18:26 ----------

С самого раннего утра 8 февраля 2011 года в г. Чите группы сотрудников центра по противодействию экстремизму в сопровождении следователей врываются в квартиры верующих. По предварительным данным, обыски проходят в 13 жилищах Свидетелей Иеговы.

При этом милиционеры не вручают жильцам копии постановлений, не разъясняют их прав, запрещают звонить адвокату. Они изымают религиозную литературу, документы, личные записные книжки, мобильные телефоны, компьютеры, фотоаппараты и другое имущество. Затем верующих доставляют в ОВД для допроса. Ни в чем не повинные люди находятся в милиции уже около 12 часов.

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ----------

Пригадую собі один експеримент, який я провів із групою вірних. Попросив їх сформулювати те, з чим асоціюється в них слово “Біблія”. Були різні асоціації: Бог, Слово Боже, мудрість, свідки Єгови, баптисти, проповідник… Ці останні окреслення звучали досить часто. Я усвідомлюю, що, можливо, питання було сформульовано якось
    http://ucu.edu.ua/library/917/

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вони також.:)

12. Сергій аспірант

Єдиний хто не відповідає за свої слова це традиційні християни коли пишуть про своїх опонентів-))))

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:57 ----------

До речі ось думка католицького священника

Пригадую собі один експеримент, який я провів із групою вірних. Попросив їх сформулювати те, з чим асоціюється в них слово “Біблія”. Були різні асоціації: Бог, Слово Боже, мудрість, свідки Єгови, баптисти, проповідник… Ці останні окреслення звучали досить часто. Я усвідомлюю, що, можливо, питання було сформульовано якось
    http://ucu.edu.ua/library/917/

Дивне ставлення до Біблії у католиків.

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Цікаво, що деякі священники користуються матеріалами свідкв Єгови у своїх проповідях, хоч відкрито цього не визнають.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ставлення і асоціації - то різні поняття, нє?

14. Сергій аспірант

Взаємоповязані до речі-))))).
    Че ставлення до біблії може бути з такими асоціаціями, якщо Біблія практично відсутня в щоденному жиитті католика чи православного?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви зі свічкою стояли, чи як?

16. Сергій аспірант

Це видно з реакції католиків і православних на Біблію. Коли протестанти почли безкоштовно поширювати Бблії багато священників виступало проти цього і закликал людей не брати ці книни.

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:11 ----------

Ви бачили мирян якіб користувались біблією в церкві?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

підчас співу?

18. Сергій аспірант

Під час проповіді-))))))

19. majolika

majolika Well-Known Member

читала. Але там дещо про інше. Думала, є ще якась праця, яку я не читала. Хто знає - кажіть

20. Василь

Василь Well-Known Member

Якщо говорити про віруючих, то лише декілька відсотків з них цікавить Біблія, тому самі вони такого вибору не зроблять. Але я вважаю, що загострення конфлікту між церквою та свідками Єгови може поставити віруючих перед необхідністю вибирати. Я просто звертаю увагу на те, що таке загострення є неминучим, бо, як слідує зі згаданої мною книжки, питання стоїть саме так - або церква, або СЄ. І компромісу тут не буде.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)