Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Привести вам їх праці про Трійцю, чи краще не треба?

2. majolika

majolika Well-Known Member

цікавить, де Тертуліан пише про Трійцю?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а хто то Тертуліан?

4. majolika

majolika Well-Known Member

та був такий цікавий мудрий дядько :)

5. Василь

Василь Well-Known Member

Прочитав книжку "Про що насправді пише Біблія" і зробив деякі висновки для себе. Вважаю, що компроміс між свідками Єгови та офіційною церквою неможливий. Я не знаю, чи ведуться якісь переговори про укладення угоди про такий компроміс, але ситуація є такою, що або церква, або свідки Єгови. Можна сказати, що СЄ заперечують усе, що церква вважає суттю християнства - ікони, хрест, Різдво і багато чого ще. Аргументують вони це Біблією. Саме тому церква контратакує спробами дискредитації СЄ в очах віруючих, бо вона не може їм заперечити цитатами з Біблії. Відтак, християни рано чи пізно змушені будуть зробити висновок, що Біблія проти офіційної церкви!

• Подобається Подобається x 2
  6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це ви правильно підмітили. Вартова башта створила собі свою віру, яку сміливо можна назвати "антихристиянство". Мене їх віра не зачіпає, але моя віра їх чомусь зачіпає і то дуже. Тому вони ведуть на неї атаки з усіх боків. Але для християн це не новина, так було і буде.
    Чому ж на форумі цих біблійних аргументів вони не подають? Те що пишуть свідки лише їх трактування біблійних цитат, які обов’язково і завжди мають суперечити поглядам християнської церкви. Зрозуміло, що усе це "на замовлення".
    Ваш висновок навіяний прочитаною книгою. Біблія написана офіційною церквою і для офіційної церкви. Усі грішні і всі можуть помилятися, але Христове вчення завжди було в основі Церкви.

• Подобається Подобається x 1
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Ви помиляєтесь! Церква написала лише деякі поправки до євангелій. А, крім євангелій, усе було написане ще тоді, коли церкви ще не було...

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Тертуліан ввів поняття трійці, але не в значенні єдності трьох іпостасей.

І з чого ви робите такий висновок? Формулювання догмату в їх працях відсутнє.

Свідки Єгови критикують ті реліігйні практики, які суперечать Біблії і обгрунтовують чому саме вони не дотримуються певних поглядів і традицій. І в цьому немає ніякої атаки чужих поглядів , лише обгрунтування власної позиції.

Очевидно ви мало знайомі з коментарями Біблії. Якщо звернете увагу на посилання які приводять свідки Єгови у своїх працях, то помітете що вони звертають увагу на провідні дослідницькі матеріали і к ооментарі зроблені у відомих освітніх закладах.
    У тринітаріїв немає згоди щодо трактування віршів які приводяться я к доказ цього догмату.

Написана церквою? Якою? Цікаво чумо ж тоді церква вперто викривляє і відмовляється слідувати тому що написано в Біблії?
    Я не зустрічав у Біблії ні дгмату про трійцю ні обгрунтування жодного елементу традиційного християнського культу.

---------- Додано в 11:54 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ----------

На замовлення кого?

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

Дискредитувати інших поширюючи брехню легше нж чомусь вчити прихожан. не факт що серйозно зацікавившись Біблією вони залишаться прихожанами.
    Цікаво що більшість священників не рекомендує розмовляти із свідками Єгови і визнають що Біблію вони знають краще ніж більшість їхніх прихожан. Тому тактика зрозуміла - залякати, створити негативний образ в суспільній думці. Хоча ця тактикка дає і зворотній ефект людина яка знає свідків Єгови прочитавши благословенні бздури Дворкіна навряд чи стане довіряти церкві.

---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

Свідки Єгови вимагають обмеження прав церков? Посягають на чуже майно?

9. Василь

Василь Well-Known Member

Я вважаю, що прийде час, коли християни повинні будуть зробити вибір між вченням церкви та Біблією. Звичайно, якщо вони є справжніми християнами. Правда, вони для цього ще не дозріли...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я думаю іншим.
    Просто по духу СЄ стоять ближче до атеїстів. Тому і не дивно, що атеїсту Василю позиція СЄ є більш зрозумілою.

11. Сергій аспірант

Обгрунтуйте. дайте визначення атеъзму?
    А євреї часом атеъстами не були?

---------- Додано в 12:17 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

Вони завжди були повинні робити такий вибір.

12. Василь

Василь Well-Known Member

Ви помиляєтесь! Мені зрозумілою є як позиція СЄ, так і позиція церкви, але жодної з цих позицій я не приймаю. Я пишу лише про стосунки віруючих з Біблією. В цьому питанні Біблія є на стороні СЄ, а не церкви. Це просто факт, який неможливо заперечити!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

позиція Василя і є аргументом.

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

особливо, як "істина" звучить з уст професора з релігії Василя, нє?

14. Василь

Василь Well-Known Member

Але скоро вони будуть змушені його зробити! Причина в тім, що одними нападами на СЄ далеко не заїдеш.

---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

Відтак, я винний в тому, що виникли свідки Єгови і що попам нема чим захистити свої позиції цитатами з Біблії!

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Еге, особливо нема чим захистити згідно Біблії то місце, де СЄ, "згідно Біблії" повчали неодноразово про кінець світу.

16. Василь

Василь Well-Known Member

Це мені взагалі не треба захищати, бо ніякого кінця світу ніколи не буде!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У світлі предрікань СЄ-ми кінця світу, поясніть. Ви ж казали, що СЄ ближче до Біблії, нє?

18. Сергій аспірант

Поперше кынець свыту передрыкають не свідки Єгови, а Біблія, яка місить пророцтва які вказуть на приблизний період коли він має початись і які події мають йому передувати.

19. Василь

Василь Well-Known Member

СЄ ближче до Біблії, це факт, але кінця світу не буде!

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

В Біблії не йдеться про кінець світу, а про кінець віку або просто кінець як завершення того, що є. Натомість стане все нове, де Бог буде у всьому все.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)