Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Вартова Башта, якщо говорити, то якраз вона свіженька, недавня, а ті моменти у вірі (іконоборство, невизнання Ісуса Богом), все це було і на цьому вже давно поставлена крапка.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо вона була створена Христом, то чому б ні?

3. Forpost

Forpost Стоїк

у Ватикані..... і ще гріб Павла відкрили тепер що далі....

4. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідаю за себе.
    Я мала на увазі сичання вартової вежі на Церкву, а ви безцеремонно перекрутили мої слова. Тому можете забрати своє +1 назад.
    Церква лише толерантно хоче допомогти свідкам у розумінні Св. Письма і пояснює ім це на підставі біблії. Просто люди не розуміють добрих намірів, бо самі до них не схильні.

• Подобається Подобається x 1
  5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Пупере, від зняття карми - ніц не зміниться. Це дійсно просто бізнес - і ви навіть наводили приклад, як вони вдало реалізовують супутні бізнес-проекти. Дорогу, пам'ятаєте?
    Те, що ви того не розумієте чи свідомо відкидаєте, бо вам подобається ця суспільна формація - це є зовсім інше. Так, в цьому плані свідки дійсно перевершили традиційні церкви.
    --
    Від того бізнес Вартової Башти - лише виграв.

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

пані Олено! Забавки з кармою - це, згоден, спорт, але - судячи по непримиренності вашої позиції - вас не на слизьке загнали, - а затиснули в глухий кут. По всій цій полеміці, що відбувається - ви зробили це самостійно (до речі).
    Можливо, я й винен в тому, що Гашека поважаю таки більше за сучасних тлумачів біблії та інших юродивих, і в тому, що таки можу відрізнити (по зовнішніх ознаках) бізнес від релігії. Що ж - грішний ;) - але таки менше, ніж лицеміри, що "бабло рубають" на релігійних почуттях людей ;)
    --
    Вас же (і пупере - від тебе не чекав - але то порада до тебе) закликаю таки проявити християнське терпіння, або - припинити полеміку. Бо ви - неадекватні. На форумі різні жарти бувають - і перед тим, як якось інтерпретувати допис (в міру свого світогляду) - задайте собі запитання - а що саме хотів сказати дописувач?
    --
    Загалом, за ваші вигуки та вибрики - міг би вам карму зняти.
    Та воно якось не зовсім в'яжеться з біблійною терпимістю... А оскільки я біблію не вчу, а просто стараюся жити згідно 10 заповідей - то я вам ваше чванство - прощаю ;)

• Подобається Подобається x 2
  7. Forpost

Forpost Стоїк

чому мені на продовженні мого життя традиційна церква ні разу, повторюю ні разу, не зробила добре,не помогла толерантно,у розумінні Біблії,не показала своїх добрих намірів,тільки щорічно приходила збирати гроші,а як моя любима бабуся померла ,піп не хотів її хоронити,але батько був учасником війни ,поїхав комітет по релігіям при обкомі партії і того попа ,і він прибіг і вибачався .про що ви мені туть шепчете?

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

суть не в тому, що ви хотіли сказати, а втому, що сказали...
    толерантністю у традиційних журналах і не пахне....
    погоджуюся: немає толерантності до традиційної церкви в журналах свідків Єгови....
    але в їх журналах немає маніпуляцій та емоцій....
    таких, наприклад, “вони відкидають те, що Христос був розп’ятий на хресті, адже кожна дитина знає, що насправді на хресті!...”
    у свідків: або, або....
    читай і думай...
    зверни увагу, що таке карма....
    допис подобається, або не подобається....
    мені сподобався допис олени, тому що, не зважаючи на те, який сенс вкладався, але сказано було правильно...
    твій допис....
    це НЕ бізнес...
    я чітко розмежовую коли бізнес і коли ні...
    чому?....
    бо маю такий досвід....
    якщо я роблю веб-сайт, то знаю, що на цьому не заробляю, бо роблю з “любові до мистецтва”....
    якщо я клеїв листівки у 1997 році за уна-унсо, то я теж усвідомлював, що роблю це і для себе, і для когось ; гроші мені за це не платили, НІ КОПІЙКИ!....
    і мене зачіпало за живе, коли я чув: “та йому за це гроші платять”, так само зачіпає, коли говорять, що церква свідків Єгови — бізнес...
    саме тому я поставив мінус...

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

аналогічний приклад: померла моя колишня дівчина....
    називаємо речі своїми іменами: повісилася, або повісили...
    темна історія, дуже темна....
    піп зо села (мп) категорично був проти поховання, йому було байдуже чи вона сама це зробила, чи їй допомогли....
    він її ОСУДИВ ОДРАЗУ....
    запросили попа із сусіднього села (кп), який і поховав...

10. Олена_ua

Добре. Ви мені дали зрозуміти, що я невірно потрактувала ваш допис,

я його перечитала і погоджуюсь з вами.
    Також ви мене простили і нагадали про терпимість.
    При цьому не забули навішати на мене ярлик неадекватності, а мої переконання назвати вигуками і вибриками.
    Тому, якщо даєте комусь пораду, то хоч самі її дотримуйтесь.
    А то ваше прощення якось фальшиво виглядає

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

"На тобі збудую церкву".

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Напевно, вибився з суті розмови, але коли перечитав 1 пост. Зрозумів, що забороняти таку церковну організацію (для деяких співрозмовників секту) тільки надасть їй якогось шарму перших християн (при нашій демократії)? Для прикладу візьму римо-католицьку церкву. У мене бабуся живе в Барі Вінницької області. На даний момент невелике містечко, але з стародавнім і гарним костелом і великою корінною польською громадою. Поляки (римо-католиків) у цьому містечку не зламала ні Російська імперія, ні СССР у період репресій починаючи з 1921 року. Багато було вислано. Дуже правильно про них сказав німецький священик у 1942 році:"Такий фанатичних римо-католиків і поляків не знайдете ні в Польщі, ні Німеччині". Заборона тільки укріпить їхню віру будь-якої церкви, тим паче протестанської, які можуть збиратися у будь-якій хаті.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та й ніхто і не забороняє. Людина може бути гріховною напевно тоді, коли має вільний вибір, вільну волю. Коли ж вона, людина, вільної волі не мала, то за що її судити?

14. Олена_ua

Читаючи книгу «Об’явлення: його величний апогей незабаром» сподівалася дізнатись щось корисне для душі. Натомість побачила лише негатив щодо Церкви і зневажливі висловлювання на її адресу. Також їз здивуванням дізналась, що так само негативно Вартова Вежа ставиться і до євангелістів- баптистів, п’ятидесятників, адвентистів 7-го дня та їн.
    Важко духом зрозуміти таку позицію ВВ, але коли думаєш, що це у них такий бізнес, то хоч мотив стає зрозумілим. А в повсякденному житті, коли не проповідують, свідки такі ж люди як усі. Я з ними нормально спілкуюся, вітаюся. Але в питаннях віри з ними неможливо знайти спільну мову. Вони нікому не вірять, крім як Вартовій Вежі. Пропонувала почитати чудову церковну літературу- навіть у руки не взяли, щоб хоч на зміст подивитись

15. Forpost

Forpost Стоїк

в мене друг з церкви на вул. Руській,підкидує постійно звідти літературу,сторінок сто прочитаю....ахінея.Зауважте що літературу з Брукліна не читав років 15,хоча на Спомині кожний рік відколи дізнвся про правду.Чи на здається Вам що Ви, особисто Ви, зациклені?

16. Forpost

Forpost Стоїк

бізнес простий,хто може співвіруючим допомогти ,допомагає,обовязкових зборів нема,я памятаю як пізнавши правду ми роздарили золото яке мало форму +(креста)рос.Памятаю коли помирав браття і сестри во Христе були поруч і нічого не хтіли і не хочуть до сих пір.Ви зазомбовані комуністичною пропагандою,яку підхопила традиційна церква,і не можете подивитись на то зі сторони .Колись спаде полуда з Ваших очей,але вважайте ,щоб не виявлись Ви серед тих дів ,що пішли за лампадним маслом

17. Олена_ua

Тоді поясніть мені такий феномен: чому одна і та сама література для одних є духовною поживою, а для інших-ахінея. Я не говорю про ту літературу, яку вам підкидували, Я питаюсь загалом.

18. Олена_ua

Те ж саме я можу сказати і про адвентистів 7-го дня, які після зібрання прийшли провідати тітку мого чоловіка, яка в цей день захворіла і після цих відвідин піднялась на дусі. Також пам’ятаю, як знайомий баптист допоміг нам привести зі села картоплю. Скрізь є хороші люди, тільки треба це бачити, а як полуда на очах, то важко дивитись.

19. Forpost

Forpost Стоїк

якщо допустити що ми мислячі істоти,і взяти за аксіому ,що маємо право вибору, надану Творцем ,то користуймося цим правом.Не вбачаю туть жодного протиріччя.Ми всі родом з тоталітарного суспільства,якщо хтось пізніше народився ,то він опосередковано сприйняв ціності батьків.Поки наше суспільство звільниться від навязаних стереотипів,треба два покоління,а ми живемо тільки 16 років у вільній Україні

20. Олена_ua

Цілком з вами погоджуюсь. Але якщо ми всі свобідні люди з правом вибору, то чому декому потрібно нас зїштовхувати, насаджувати неприязнь і осуд один до одного, не поважаючи їх віру і насміхаючить над їх святинями.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)