Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

нє, не смішно...
    до середніх віків люди вважали, що земля плоска...
    доки мудрі люди не зрозуміли, що вона таки не плоска, а має форму сплюснутої кулі і не навчили інших...
    смішно, нє?..

ТБ, радіо, газети, кулькову ручку теж свого часу придумали люди...
    хоча ні, не зовсім вірно сформулював свою думку: ДОДУМАЛИСЯ до того, як це зробити...

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Пупере, ви знаєте, мені стало цікаво, скільки вам років. Ви говорите про Америку, як мій тато.
    Якщо вже на те пішло, то Свідки започаткувалися саме тут, і спонсоруються також з Америки.
    Що цікаво, що й РУНВіра, котра стала такою популярною в Україні, теж прийшла з Північної Америки.
    І МакДональдс теж звідти... :D:D:D

3. duncan

знаю, що виникли там...
    спілкувався особисто і намагався зрозуміти: православних католицьких проповідників, адвентистів, баптистів, мормонів, свідків, рунвірівців, а також різного роду монахами тощо...
    хто ким спонсорюється?.. московський патріархат — москвою...
    київський — думаю, ніким... кравчук, який його створив, вже давно ні на що не впливає...
    свідки — (!!!) самоокупні...
    адвентисти — москва, це можна зауважити по їхній друкованій продукції... майже вся вона російською з відповідними маркуваннями...
    баптисти — українське...

між іншим, батько дружини нашого президента — рунвірівський священик...

от скільки мені років — не скажу...
    пропоную вгадати...

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Щодо віку питання було радше риторичне.
    Щодо спонсорування. Що означає самоокупні?
    Інше питання, а що вам у Свідків не подобається? Що би ви критикували?

5. duncan

кожна людина має стільки років, на скільки почувається...
    я ще студент...

це означає, що спонсорують самі себе і все, що роздається-пропонується людям — виготовлено на власні кошти...

:) :) :)
    наприклад, "не псуй свого тіла" — досить однобоке твердження...
    не можна татуювань, пірсінгу (про шрамування взагалі мовчу)...
    я ж вважаю, що це нормально... принаймні, тату...

між іншим, є дві групи свідкі...
    ті, яких ми знаємо і ті, яких називають "відступниками", як вважають рассела пророком і все, що з цього виникає...

потреба в постійному проповідуванні...
    це мені не подобається...
    багато людей дуже агресивно до цього ставиться, тому досить неприємно бачити, коли поважного віку жінку грубо лають...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну і що з того, що люди думали, що земля плоска? Яке це має відношення до приходу Божого Сина і до свідків? Люди у науці і зараз про деякі речі, що відносяться до фізики, чи хімії можуть думати не вірно і шо з того? Шо тут смішного?
    Смішне те, що після Ісуса Бог 18 століть (за Вшим розумінням) чекав на свідків. Тут нема ніякої ні логіки, ні правди.

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про таке й не чув. Хіба роздається між членами своєї організації.

8. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Мені здається, що справа зовсім не в тому, правильне вчення Товариства Сторожової Вежі, чи не правильне, і не в тому, що вони ходять і проповідують те, в що вони вірять, і не в тому, що роздають людям свою літературу ( правда, в мене є відомості, що рядові свідки зобов”язані купувати її за свої кошти, а роздавати тим, що зацікавились їхнім вченням, безкоштовно). Організація свідків має всі ознаки деструктивного культу ( в секті присутні контроль свідомості, тотальні доноси один на одного, психологічний тиск, залякування, обман при вербовці нових адептів, культивування агресії по відношенню до „інших”). Членство в їхній організації є шкідливим насамперед для психічного здоров”я свідків. Це пастка, з якої немає виходу. Навіть ті, кому вдалося порвати з свідками, зберігають в собі якесь”зерно” єговістського вчення, певний специфічний тип мислення, це можна порівняти з частковим паралічем, який наступає після інсульту і який залишається до кінця життя.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, кому ще вдалося піти звідти, не так то просто звідти вийти...

10. Калиниченко

Біда в тому, що на Україні деструктивні культи мають повну свободу дій, не існує законодавства про секти, деякі з них навіть ставлять за мету прихід до влади і створення під їхнім керівництвом „нового світового порядку” – це так звані „неоп”ятидесятники”, серед яких є і „посольство Божьє”. В кінці 90-х лідери неоп”ятидесятників „помазали на царство” тодішнього прем”єра Павла Лазаренка, відеокасети з обрядом його „покаяння” і „помазання” обійшли всю Україну, і тільки тюремне ув"язнення зупинило "помазаника". Лідери неоп”ятидесятників використовують на своїх зібраннях окультно-магічні прийоми,.застосовують методи масового гіпнозу. Багато членів неоп”ятидесятницьких громад страждають психічними відхиленнями, депресіями,схильністю до самогубства. Так что свидетели Еговы - это только «цветочки», уже появляются и ягодки..

11. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Золоті слова! АЛЕ.....Це стосуєтся не лише свідків,а всіх без виключення сект і перш за все православья!

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, дуже погано що ці "деструктивні культи" мають в Україні повну свободу дій. І найгірша секта - це не Свідки чи Агджа (чи як його там). Найгірша секта - це РПЦ, яка на мою думку з християнством немає нічого спільного і яка є одним із знарядь поневолення інших народів в руках гебісьтської кліки і їхнього оберпахана.

13. Калиниченко

Я не вважаю ні одну з Православних Церков (УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ) ні Католицьку, ні Греко-католицьку, ні більшість протестантських організацій – баптистів, лютеран, адвентистів тоталітарними сектами. Вашу неприязнь до РПЦ розумію і вважаю, що така думка має право на існування, але не переносьте свою неприязнь на рядових віруючих, мирян, не потрібно розділяти українців на Україні. А ось ознаки тоталітарної секти, або деструктивного культу, визначені А. Дворкіном: „Правительство ФРГ в листовке, которая раздается школьникам, выделяет следующие 17 признаков тоталитарных сект:
    1.В группе ты найдешь именно то, что до сих пор напрасно искал. Она знает абсолютно точно, чего тебе не хватает.
    2.Уже первая встреча открывает для тебя полностью новый взгляд на вещи.
    3.Мировоззрение группы ошеломляюще просто и объясняет любую проблему.
    4.Трудно составить точную характеристику группы. Ты не должен размышлять или проверять. Твои новые друзья говорят: «Это невозможно объяснить, ты должен пережить это — пойдем сейчас с нами в наш Центр».
    5.У группы есть учитель, медиум, вождь или гуру. Только он знает всю истину.
    6.Учение группы считается единственно настоящим, вечно истинным знанием. Традиционная наука, рациональное мышление, разум отвергаются, поскольку они негативные, сатанинские, непросвещенные.
    7.Критика со стороны не принадлежащих к группе считается доказательством ее правоты.
    8.Мир катится к катастрофе, и только группа знает, как можно спасти его.
    9.Твоя группа — это элита. Остальное человечество тяжело больно и глубоко потеряно: ведь оно не сотрудничает с группой или не позволяет ей спасать себя.
    10.Ты должен немедленно стать членом группы.
    11.Группа отграничивает себя от остального мира, например одеждой, пищей, особым языком, четкой регламентацией межличностных отношений.
    12.Группа желает, чтобы ты разорвал свои «старые» отношения, так как они препятствуют твоему развитию.
    13.Твои сексуальные отношения регламентируются извне. Например, руководство подбирает партнеров, предписывает групповой секс или, наоборот, полное воздержание.
    14.Группа наполняет все твое время заданиями: продажей книг или газет, вербовкой новых членов, посещением курсов, медитациями...
    15.Очень сложно остаться одному, кто-то из группы всегда рядом с тобой.
    16.Если ты начинаешь сомневаться, если обещанный успех не приходит, то виноват всегда окажешься сам, поскольку ты якобы недостаточно много работаешь над собой или слишком слабо веришь.
    17.Группа требует абсолютного и беспрекословного соблюдения своих правил и дисциплины, поскольку это единственный путь к спасению.
    Листовка заканчивается предупреждением: «Если хотя бы один признак кажется тебе знакомым, будь осторожен!»

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо Ви православний, чи католик і перестанете ходити до церкви, або захочете припинити залишатися у тих церквах - це Ваш вільний вибір, а попробуйте це саме зробити у свідках. Вас просто не випустять....

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, не піддавайтеся на провокацію "таваріщєй" з їхнім атеїзмом чи православієм. Щодо свідків, то якщо ви втнете там щось аморальне чи що не відподає їхньому віровченню, то навпаки, вони вас виженуть з тріском і ніхто тримати не буде.

16. duncan

ДЕ ВИ ТАКЕ ВИЧИТАЛИ?!!.....
    схоже на пропаганду совітських часів...
    я теж таке саме читав, коли відкрив "одне творіння", що датувалося роком 85-им і написане було в інституті, чи то внутрішніх справ, чи якоїсь схожої установи..
    шановний, щоб стверджувати таку — не хочу вас образити і назвати це своїм іменем, тобто маячнею, тому скажу "не зовсім достовірну інформацію — треба хоча би кілька разів з ними просто поспілкуватися, так як ми з вами зараз...

а я й на зборах їх бував, і особисто знайомий з багатьма...
    нічого схожого з тим, що ви тут написали..

17. duncan

на вулицях — усім бажаючим...
    100% — якість друку і редакторського оформлення (це я як професіональний поліграфіст зі стажем стверджую)...

смішного тут насправді нічого немає...
    навпаки: плакати треба, що СТОріччями люди різали схожих на себе, і тільки тому, що одні хрестилися зліва направо, а інші навпаки...

18. Калиниченко

Шановний Пупер, в мене до вас три запитання: чи є щось таке, що вам не подобається в організації свідків Єгови і в її керівництві? Чи дозволено свідкам спілкуватися з тими, хто вийшов з будь-яких причин з організації? Чи дозволено свідкам висловлювати критичні думки щодо вчення організації чи її керівництва? Матеріали про тих хто вийшов з організації, їхній досвід перебування в свідках на сайті:http://www.cdrm.ru/iegova/. Pedro, для вас атеїст і православний - одне й теж? Це на Заході так вчать?

19. Forpost

Forpost Стоїк

Ич .як москалі турбуються за молодшого брата сайт створено

Центром Духовного развития молодежи при Даниловом монастыре г. Москвы

20. Калиниченко

Не знайшов на українських сайтах свідчень бувших членів організації, а всі традиційні християнські конфесії до діяльності і вчення організації Сторожової Вежі відносяться негативно і не вважають їх християнами.Матеріали полемічного характеру є на сайтах УПЦ КП, української лютеранської церкви, УГКЦ. Тай справа не в місці розміщення цих матеріалів, а в їхній суті.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)