Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Василь

Василь Well-Known Member

А Ви читали, наприклад, Матвія 5.16, 5.48, 6.1, 6.4, 6.6, 6.8, 6.9, 6.14, 6.15, 6.18, 6.26, 6.32, 7.11 та інші? Наприклад, 5.48: "Отож, будьте ви досконалими, як досконалий Отець ваш небесний!" Звідси випливає запитання. Про якого це Отця вашого згадує тут Ісус?

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

Наведіть приклад, де таке сказано в публікаціях СЄ!?

2. L e o

L e o Well-Known Member

Василь, давай на "ти"?
    Книжка "Обговорення на основі писань" с 166.

3. Василь

Василь Well-Known Member

Нажаль, в мене такої книжки немає, тому не можу нічим відповісти. Має значення також і конкретна формуліровка.

4. Rozynka

Rozynka Active Member

Прежде всего это касается вопроса о слове “ставрос” — “крест”. Информация, сообщенная моим экс-оппонентом, как обычно заимствована из книги Н. Морозова “Христос” т. 1. Л. 1924 (ныне переиздана) через посредство одной из работ Фоменко. Суть этой информации сводится к следующему: “Вместо креста в греческом тексте везде стоит ставрос, а вместо распятие на кресте употребляется глагол "ставроо". Но ставрос значит вовсе не крест, а кол или шест, а глагол ставроо значит: сажаю на кол. Никогда слово ставрос не имеет смысла "крест" у светских греческих авторов, каков, например, Фукидид. Везде оно обозначает кол. А то, что теологи толкуют как РАСПЯТИЕ, у обычных греческих авторов обозначает КАЗНЬ ПОСРЕДСТВОМ САЖАНИЯ ПРЕСТУПНИКОВ НА ЗАОСТРЕННЫЙ КОЛ, ВБИТЫЙ В ЗЕМЛЮ. Искажение смысла произошло в латинском переводе Евангелий, где вместо греческого ставроса было поставлено слово крукс (KRUX) [???-Е.Х] — крест, и эта подстановка обратным путем перешла и на истолкование первоначального греческого выражения ставроса в смысле креста, хотя в славянском переводе и говорится более правильно, что Иисус был “вознесен на древо”. Как заметно невооруженным глазом, это откровение, помимо открытия неизвестных истин, претендует еще и на тонкое кощунство. Ибо нет ничего приятнее, чем позорно посадить богочеловека — основателя христианства на кол. Однако все это построение является плодом феноменального невежества, которое, тем не менее, не настолько легко раскусить (говорят, не удалось это даже Принцу), чтобы оно не требовало опровержения. Составлению какового я и решил уделить толику времени.

Слово “Ставрос” греческое. Означает в древнейший период действительно “столб” или “шест”, реже “кол”. Все из дерева. Сродни с древнеиндоевропейским “staurr” и русским “ст-оять”, оттуда же и английское st-ay и т. д. Обычно означает элемент ограды, частокола и т. д. и употребляется у Гомера: Илиад. 24, 453; Одисс. 14, 11, Фукидида, IV, 90, Ксенофонта Анабасис. V, 2, Плутарха Артаксеркс. 17, 7. У последнего “ставрос” и впрямь — орудие казни, но менее всего он походит на “кол”. “Не успел царь заподозрить недоброе, как она уже передала евнуха палачам, приказавши содрать с него живьем кожу и тело приколотить к трем столбам — поперек, а кожу распялить отдельно”. Как видите, эта омерзительная казнь похожа на что угодно, но только не на посажение на кол. Благо для обозначения “кола” испоьзовалось другое слово “skolops”,
    обозначавшее специально именно заостренную палку. У Геродота именно глагол “anaskolpidzo” используется для обозначения посажения на кол живых людей (I, 128 (это, кстати, ассирийский и лидийский способ казни), а глагол “anastauroo” указывает на выставление для повешения мертвых тел (III, 125). Часто глаголы используются вперемежку, для обозначения собственно распятия. Это зависело от того, был ли человек повешен на прямом столбе (сколопс) или же на чем-то близком к известному нам кресту “ставрос”. Еще слово “ставрос” использовалось для обозначения колонны, основания здания и т. д. Такое значение см. у Геродота V, 16; Фукидида VII, 25. Лживость фоменковских утверждений видна уже здесь, но, поскольку, скажем, Н. Морозов ничего не говорил о посажении на кол, а просто отстаивал ту версию, что Иисус был повешен на столбе, а не на кресте, то идем дальше.
    http://fatus.chat.ru/holmogor.html

Stauros (σταυρός) is the Greek word, usually translated cross, that in the Bible is used in reference to the device on which Jesus was executed. The meaning of the word has changed over the centuries.
    The Greek-English Lexicon of Liddell and Scott, the major reference work on the Greek language from Homeric to early Christian times, reports that the meaning of the word "σταυρός" (stauros) in the early Homeric form of Greek, possibly of the 8th to 6th century B.C., and also in the writings of the 5th-century B.C. writers Herodotus and Thucydides and the early-4th century B.C. Xenophon, is that of an upright stake or pole.[1]
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stauros

Сподіваюся, що ці лексикони не є для Вас носіями окультних джерел.

Василю, ми по суті всі діти Єгови, адже він створив нас :)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А вам мало того, що ТАК написано в Біблії? Чи вам тре, щоб Бруклін розжував?

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

Хороше запитання. Якщо всі люди грішні, то проти кого вони грішні?

---------- Додано в 22:28 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

в контексті Біблії - так.

Він Єдинороджений, а не просто роджений, в цьому унікальність.

---------- Додано в 22:33 ---------- Попередній допис був написаний в 22:28 ----------

Я зрозумів те, ЩО ви не розумієте.

Християни є дітьми Божими(всі, чи не всі, чи тільки християни - інше питання).

Ісус теж є Сином Божим.

АЛЕ

ми є створені Богом, а Ісус є Єдинонародженим Богом.

• Подобається Подобається x 2
  6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"1 Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом,
    2 бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти.
    3 Бо що було неможливе для Закону, у чому був він безсилий тілом, Бог послав Сина Свого в подобі гріховного тіла, і за гріх осудив гріх у тілі,
    4 щоб виконалось виправдання Закону на нас, що ходимо не за тілом, а за духом.
    5 Бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне, а хто за духом про духовне.
    6 Бо думка тілесна то смерть, а думка духовна життя та мир,
    7 думка бо тілесна ворожнеча на Бога, бо не кориться Законові Божому, та й не може.
    8 І ті, хто ходить за тілом, не можуть догодити Богові.
    9 А ви не в тілі, але в дусі, бо Дух Божий живе в вас. А коли хто не має Христового Духа, той не Його.
    10 А коли Христос у вас, то хоч тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність.
    11 А коли живе в вас Дух Того, Хто воскресив Ісуса з мертвих, то Той, хто підняв Христа з мертвих, оживить і смертельні тіла ваші через Свого Духа, що живе в вас.
    12 Тому то, браття, ми не боржники тіла, щоб жити за тілом;
    13 бо коли живете за тілом, то маєте вмерти, а коли духом умертвляєте тілесні вчинки, то будете жити.
    14 Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі;
    15 бо не взяли ви духа неволі знов на страх, але взяли ви Духа синівства, що через Нього кличемо: Авва, Отче!" Рим 8:1-15
    Поки що знайшов нашвидкоруч.

• Подобається Подобається x 1
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Щось Ви переплутали, бо згідно євангеліям Ісус народжений не Богом, а своєю матір"ю, як і всі інші люди!

---------- Додано в 22:48 ---------- Попередній допис був написаний в 22:40 ----------

Про те, чому ми всі є синами божими, я вже процитував слова самого Ісуса:

Тільки Ви не написали, чому Ісус є сином божим за народженням! Такого в євангеліях немає!

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нічого не наплутано. Через матір Він прийняв тіло і народився на землі, а народжений був споконвіків Отцем. Про все це говориться в Біблії.

---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

Що це? конфлікт сам з собою?

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

Додам:

"Бо всі, хто водиться Духом Божим [тобто увіровав у Христа, Бога Сина], вони сини Божі;
    бо не взяли ви духа неволі знов на страх, але взяли ви Духа синівства, що через Нього кличемо: Авва, Отче!" Рим 8:14-15
    Поки що знайшов нашвидкоруч.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

От Вам і про Тата, і про свата:
    "26 А шостого місяця від Бога був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому на ім'я Назарет,
    27 до діви, що заручена з мужем була, на ім'я йому Йосип, із дому Давидового, а ім'я діві Марія.
    28 І, ввійшовши до неї, промовив: Радій, благодатная, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами!
    29 Вона ж затривожилась словом, та й стала роздумувати, що б то значило це привітання.
    30 А Ангол промовив до неї: Не бійся, Маріє, бо в Бога благодать ти знайшла!
    31 І ось ти в утробі зачнеш, і Сина породиш, і даси Йому ймення Ісус.
    32 Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида.
    33 І повік царюватиме Він у домі Якова, і царюванню Його не буде кінця.
    34 А Марія озвалась до Ангола: Як же станеться це, коли мужа не знаю?...
    35 І Ангол промовив у відповідь їй: Дух Святий злине на тебе, і Всевишнього сила обгорне тебе, через те то й Святе, що народиться, буде Син Божий!
    36 А ото твоя родичка Єлисавета і вона зачала в своїй старості сина, і оце шостий місяць для неї, яку звуть неплідною.
    37 Бо для Бога нема неможливої жадної речі!
    38 А Марія промовила: Я ж Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм! І відійшов Ангол від неї."
    Лк 1:26-38

10. Василь

Василь Well-Known Member

Що це таке? Яким чином Святий Дух здійснює запліднення? Він що, зі сперми складається?

11. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ну і звідки у вас стільки бздурів в голові? Ви хочете сказати, що Ісуса посадили на кіл? Це вже занадто навіть для свідків і думаю вони з вами не погодяться.
    Крім того ви бачите тільки те, що хочете бачити, тому раджу вам ще раз на тверезу голову перечитати те посилання, що ви привели. Там якраз критикується припущення Фоменко як дилетанське і безпідставне! Згідно приведеному вами джерелу виходить, що Ісус дійсно був розпятий на хресті а ніяк аж на стовпі чи на колі! Зверніть увагу на ці місця з вашого посилання, які ви читали але не побачили:
    "Однако идею креста римляне восприняли не у своих традиционных учителей — греков, а у злейших врагов, — карфагенян, которыми эта мерзкая казнь использовалась весьма часто (Валерий Максим II, 7; Силий Италик II, 334, Полибий I, 24). Заимствование было сделано в глубокой древности, при первых царях, согласно Ливию (I, 26), или при царе-тиране Тарквинии Гордом (Цицерон. В защиту Рабирия. IV). У римлян эта казнь традиционно воспринималась как servile supplicium [наказание для рабов] (Тацит. История IV, 11). Скажем, Помпей, после разгрома Спартака распял тысячи рабов на дороге в Рим. Впрочем, упоминание о распятии как о рабской казни встречается еще во фрагментах Плавта. Позднее о нем говорит Ювенал (Сатиры. VI, 219). Еще одним разрядом преступлений, которые карались распятием, был разбой (не случайно, что на кресте Иисус распят между двумя разбойниками — lestai). Это описано в “Сатириконе” Петрония (111, 5), “Метаморфозах” Апулея (I, 14-15).
    Римляне называли крест CRUX (русское слово “крест” происходит от готского Khrist — “Христос”), однако греческое слово “ставрос” является здесь не “заменой”, а ЭКВИВАЛЕНТОМ римского CRUX (кстати, прошу обратить внимание на правильное написание этого слова по латыни). У всех названных мною выше авторов, в частности Флавия, слово “ставрос” используется как точный эквивалент Креста и подстановка в латинской библии здесь ни причем. Называют “ставросом” именно римский Crux Диодор Сицилийский (2, 18), Плутарх (О видах наказаний. II, 554(a)), Артемидор (Онирократ, II, 53), Лукиан (Жизнь Перегрина. 34). Для иудейского сознания мысль о распятии была чужда. Преступников (особенно идолопоклонников и святотатцев) побивали камнями, а затем трупы вешали на деревьях, дабы исполнить над ними древнее проклятие: “Проклят всяк, висяй на древе” (Втор. 21, 22). Именно такая процедура предписывается талмудическим трактатом “Санхедрин” (VI, 44). Чудовищная казнь эта отменена была только св. Константином Великим в первой трети IV века."

Це посилання не є окультним і правильно доводить, що Ісус був розпятий саме на хресті!
    Якщо ви така впевнена у своїй єресі, то скажіть яке грецьке слово позначає хрест? Бо я чомусь кріс стауроса нічого не знайшов. Чому до розпяття Ісуса не вжито слово стіле, яке означає тільки стовп?
    Відповіді не дуже сподіваюсь, бо навряд чи ви її дасте., Тому вчіться, викиньте всі єресі з голови і прийдіть до покаяння, Ісус вас простить!

---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 23:07 ----------

Дух Святий створив людський зародок Ісуса так само як створив всесвіт.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Надане, а може не варто розкидати перли перед....

13. L e o

L e o Well-Known Member

Аргументи біблійні є?
    Який зміст добавляти "єдино"? Роджених ітак більше немає. Правильно я розумію?
    Як-не-як неіснує подібних висловів до Єгови, наприклад Єдиновсемогутній.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не можу зрозуміти яких аргументів? Хіба ви не розумієте і не бачите різниці між Бог і бог?

15. Василь

Василь Well-Known Member

Отже Ісус не народжений природно, а штучно створений клон?!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дуже добре, що у Біблії є слово єдинародний, а то б появилось ще з десяток релігій на тій основі.

---------- Додано в 00:49 ---------- Попередній допис був написаний в 00:45 ----------

шо таке природно? тільки те, що влізається у Васіній голові?

17. Nadan

Nadan Well-Known Member

Клон від кого? Від нематеріального Духа? Що за дурниці?

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Василю, скільки тобі років? Якщо менше 16, то підростеш, підучишся, взнаєш більше. Бо іноді людям треба просто дозріти до деяких істин.

19. L e o

L e o Well-Known Member

Бачу канєшно. Але ж я даю пояснень так ніби я все знаю, і все можу пояснити. Тому і розпитую.
    Факт залишається фактом. Слово "бог" вживається не лише до Єгови чи Ісуса.
    P.S. До святого духа, доречі, в Біблії невживається це слово :) і це теж факт.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

як казав Педро, СЄ та атеїсти швидко знаходять спільну мову.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)