Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Witness

Witness Well-Known Member

Мих, в начале вы дали такой ответ:
    Потом приводите чей-то пространный ответ, где сказано, что грех против духа = грех против Отца. Так какой ответ вы считаете верным? Вообще, вы чей ответ привели? Это официальная позиция католиков?

• Подобається Подобається x 2
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Я не бачу нічого подібного! Справа тут не в тім, що свідки Єгови не вважають Ісуса Єговою, а в тім, що вони взагалі не вважають його богом. Тобто, для них він є царем небесним, людиною, а не богом.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідно їх вчення, Ісус був спочатку ангелом, потім короткий (33,5 років) час жив на землі, природньо, був чоловіком. Був розпятий, тіло вкрали учні і заховали. Ісус воскрес духом і став знову ангелом.
    Це їхня трактовка.

• Подобається Подобається x 1
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Це Ваша, а не їхня трактовка! В брошурі "Біблія - яким є її послання?" пише, що Ісус є месією і ніякої згадки про те, що він був чи став ангелом, немає!

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

У католиків, протистантів, юдеїв є наступна аксіома:

гріх є лише проти Бога і лише через Бога гріх може бути прощений.

А ми є всі грішні. І грішні перед Богом. І якщо Бог відпускає людині гріх, то відпускає гріх, що зроблений людиною перед Ним.

Божественність Ісуса випливає навіть з того, що гріх перед Ним проститься. Чому? Та навіть через те, що перед Ним можливий гріх.

Думаю, що я не помилюся, якщо скажу: гріх проти Сина Божого є гріх проти Його Отця.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

А їх все вчення влазить в одну брошурку?

• Подобається Подобається x 3
  6. Pedro

Васильку, не будь впертий, а переглянь цю гілку. Вони кілька разів нам доводили, що Ісус перед тим як стати чоловіком, був архангелом Михаїлом.

7. Василь

Василь Well-Known Member

А, ну це у них 10 років тому була така теорія. Зараз із Брукліна вже йдуть нові вказівки, і ніякий архангел не згадується. Я так розумію. Тепер треба посилатись на книгу "Чому в дійсності вчить Біблія?" Прошу цитати 10-літньої давности не згадувати!

8. Pedro

Васю, з подібними претензіями до них. Я не "світок". За що купив за те і продаю.:)

9. Василь

Василь Well-Known Member

Я тут нічого не збираюсь купувати. Мене цікавлять цитати з останньої книги
    "Чому в дійсності вчить Біблія?". Якщо Ви її не читали, то Ваші твердження про свідків Єгови є застарілими.

10. L e o

L e o Well-Known Member

Василь, я є Свідок. Кажу ще раз Ісус - бог.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви впевнені що то останні дані? Там динаміка досить прогресивна....

12. Rozynka

Rozynka Active Member

Лео, не ображайтесь, я знаю, що Ви маєте наувазі, але не слід запутувати людей недаючи чітку відповідь з поясненням.

Висиль зачитайте тут:
    http://www.watchtower.org/k/rq/article_03.htm

13. Василь

Василь Well-Known Member

Ну, і де там пише, що Ісус є богом?

14. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ну от, знову світки починають задом виляти. о_О

• Подобається Подобається x 3
  15. Pedro

Василь, тобі важко розібратись. По-перше ти є атеїст, а по-друге, твоя логіка страшенно кульгає бо, як кажуть англійці, immature.
    "Світкі" вірять, що Ісус то є ангел. Ми, християни, віримо, так як каже Біблія, що це є Син Божий. І якщо Син Божий, то значить, що має божественну натуру. (Син людини є людина, син мавпи є мавпа і син кота є кіт. Соррі за трохе грубе порівняння.)
    Але, повторюю, ти є атеїст, так що тобі дуже важко зрозуміти цю істину.
    ПС Різних брошюр типу "біблія для віруючих і невірюючих" не читаю.

16. Василь

Василь Well-Known Member

Неправда! Усі ми є синами божими, так що ми є людьми, а не богами. Теж саме й Ісус!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

як ви любите гру слів і понять!

18. Василь

Василь Well-Known Member

Яка тут гра слів? "Отче наш!" Вас не стосується чи як?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мене стосується, але щоб називатися дітьми божими требе що? (почитайте Біблію, там сказано хто є діти Божі)

А є багато людей, що не визнають Бога. Вони не є дітьми Божим іц батько у них хто інший.

20. Василь

Василь Well-Known Member

Як це так? Він є Ваш Отець, а Ви не є його син? Ви його зреклися чи що?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)