Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А наводити таки треба, така спеціфіка спілкування зі СЄ

---------- Додано в 21:03 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ----------

Чого Ви знову переходите на "сам ..."? А якщо я особисто знаю СЄ, що чхали на канони з Бруклина при першій нагоді?

• Подобається Подобається x 2
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Я писав вище - при бажанні винятки знайти можна. Та й навряд чи люди про яких ви говорите довго будуть свідками

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 21:05 ----------

Просто порівнюю - хіба не можна?

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ----------

Цитати треба знати-))0

3. Radistka

Radistka Rändaj

Все залежить від того, де вони стоять по ієрархії. Практично неможливо довести неправоту чи гріх старійшини. Осуд старійшини у зборі є одним з найважчих гріхів, за який можуть запросто позбавити спілкування.

---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:50 ----------

".. поважатимуть і не питатимуть" :))) - навіть сама побудова речення говорить про те що ти не знаєш про що говориш, а тільки надієшся що так буде. Насправді і питають, і дзвонять, і приходять, якщо кілька разів підряд не відвідаєш, і про причини прямим текстом питають .. Так що "мрій, мрій собі мрій ... "

---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ----------

Так то так, тільки проповідь після хрещення річ вже не добровільна ... :mocking:

• Подобається Подобається x 5
  4. nixto

nixto Well-Known Member

Ей! ВіБРвівці, перестаньте слухати слів свого "мудрого" і "правдивого" пастиря. От це, що виділив червоним, так і буде з вами, коли не увіруєте у НОВИЙ ЗАВІТ, а там йдеться про зовсім протилежне - ПРО ЖИТТЯ. Так, так, на відміну від деяких "мертвих" пройдисвітів, слова Ісуса правдиві:
    (Ів 11. 25) Я- воскресіння і життя. Хто в мене вірує, той навіть вмерши житиме!
    А "мертві" ті пройдисвіти тому, що водить їх не Дух, а їх власний розум, людська логіка. І плоди їхні, такі ж як Каїна - земні, і тішать вас "земним раєм", всупереч словам Ісуса: Я ж, коли від землі буду піднесений, усіх притягну до себе. Прошу звернути увагу, що не 14400 і не "мале стадо". Та все одно сумніваюсь, що захочете зняти з очей "більмо брехливої науки" і повірити ПРАВДИВОМУ ПАСТИРЮ - ІСУСУ. Були б ви з Його стада, то слухали б і вірили Йому, а не самозванцям.

---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

Викликала? Звідки? Де ті демони мешкають? Є якась інфа в ВБ ?

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаво, чи є щось таке у Біблії (може я пропустив) - позбавлення спілкування, як спосіб наказати ближнього?

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Надибав один форум де учасники обмінюються думками про "світків". Сподобалась одна думка
    Загальні враження:
    Організація свідків єгови - страшна штука. Вчення побудовано на суміші Біблійного вчення та єресі. Тому в їхніх журналах так багато посилань на Біблію.
    Переклад "Нового мира" - сильно перекручує певні уривки на користь вчення СЄ. Вони випустили вже переклад українською Нового Заповіту.

Організація тримає рядових свідків в жорстких рамках, не дозволяючи переливання крові, віддання честі нац.прапору, проголошення тостів, тощо, під приводом язичницького походження цих традицій. Це вирізняє СЄ з суспільства та робить їх особливими у власних очах, що вони вважають за праведність. Будь-який сумнів у організації (ВіБРі) рівноціний зраді ("Да як ви можете сумніватися у тому, що викладають вам духовні наставники"). Залякують "лишением общения" - відлученням від СЄ, і членам СЄ забороняється будь-яким чином спілкуватися з відлученними.

Молюсь, щоб Бог дав мені проявляти до них любов, і щоб вони побачили Божу любов, навіть якщо моя думка не збігається з їхнім вченням. Найважче - виявляти неправдивість вчення СЄ без осудження їх самих.

Моліться, будь ласка, щоб Бог поклав в їхні серця сміливість дослідити самостійно правоту того, чи іншого питання.

http://www.calvary.org.ua/forum/viewtopic.php?f=13&t=40

---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

І сталось, як ми йшли на молитву, то нас перестріла служниця одна, що мала віщунського духа, яка ворожбитством давала великий прибуток панам своїм.
    Вона йшла слідкома за Павлом та за нами, і кричала, говорячи: Оці люди це раби Всевишнього Бога, що вам провіщають дорогу спасіння!
    І багато днів вона це робила. І обуривсь Павло, і, обернувшись, промовив до духа: У Ім'я Ісуса Христа велю я тобі вийди з неї! І того часу той вийшов.
    (Дії 16:16-18)

Останнє редагування: 30 гру 2010
  7. Radistka

Radistka Rändaj

Є там одна фраза, яку СЄ трактують саме так. Ця фраза стосується страшних перелюбників блудодіїв і нерозкаяних грішників, але яка різниця .. :mocking: Метою позбавлення спілкування є і покарати, і провчити, а насамперед захистити СЄ від них же самих! Але, насправді, для мене це виглядає як ідіотизм!

Як це виглядає в житті. Історійка з мого життя.
    Десь через пів року як я перестала ходити на зібрання, зі мною перестав розмовляти, а потім й вітатися практично весь збір. Залишилась тільки одна коліжанка. Дуже хороша людина. Ми часто зустрічалися, спілкувалися і ніколи не говорили про релігійні погляди. Ну про що жінки говорять: діти-чоловіки-кулінарія-рукоділля-секс-мистецтво-знайомі-мода-психологія ... і т.д. Я прекрасно знала, що як піду від СЄ, то втрачу її. Коли я вже не могла вдавати, що є СЄ, я сказала старійшинам що більше не бажаю бути членом СЄ. На другий же день випадково зустрілась з коліжанкою на вулиці - вона відвернула очі і не відповіла на вітання. Через деякий час вона зустріла мою маму і сказала "жаль, вона (я) була така хороша дівчина" (і раптом, в один момент, я чомусь перестала бути хороша! :) А я ж нічого поганого ні їй, ні комусь зі СЄ, то ж не зробила! Абсурд? Абсурд! :)

Пройшло багато часу, життя внормувалось, маю багато нових знайомих і друзів. Не почуваю і не почувала жалю чи образи - я знала що так буде і була готова до того. Але для мене це було і залишається дикістю! Жодним чином виключення зі СЄ не покарало мене і не провчило, лише переконало у власній правоті та глупоті СЄ. Ритуал "виключення" це просто ще один вигаданий СЄ ритуал, який не має біблійних підстав і насправді не несе тих функцій, які йому приписують у ВБ (цікаво правда, як люди з Брукліну, яких не виключали, можуть писати про те як виключеня впливає на виключених :) ).

Людям які хочуть піти у СЄ раджу, або забути навіки про вихід, або всіма можливостями не давати СЄ зруйнувати ваші звязки з родиною і друзями. Бо нові "друзі", яких ви набудете у СЄ, дуже хитке і залежне поняття.

Останнє редагування: 30 гру 2010
    • Подобається Подобається x 7
  8. Witness

Witness Well-Known Member

Да, у Свидетелей все довольно доступно: есть вопрос? Как правило, есть и ответ в журнале/публикации. Потому что есть официальная позиция Общества. Что же до церковников, то там ногу сломаешь... Вот и с вопросом по Даниил 9:24-27 (пророчество на Мессию) - есть ли где-то официальная позиция католической, либо православной церквей на эту тему? Признают ли они в этих словах пророчество на Мессию? Или они отмалчиваются? Кто-нибудь видел официальную позицию этих церквей по этому пророчеству? Или у них официальными бывают только позиции в политических и военных конфликтах? :)))

• Подобається Подобається x 1
  9. Nadan

Nadan Well-Known Member

Вважаю що не варто жалкувати за такими друзями, бо якщо дружба так легко проходить після адміністративного наказу зверху, то навряд чи ця дружба справжня.
    Знаю одну більш щасливу історію. Одна дівчина, хрещена в свідках 5 років, спілкувалася по Біблії з людьми з іншої конфесії, почала давати незручні питання старійшиним, а ті заборонили їй таке спілкування. Але вона все одно продовжувала. Тоді її викликали на комітет (партії) і позбавили спілкування, матері теж заборонили спілкуватись. Мати - хрещений свідок сім років, не погодилась, сказала, що ніхто не має права забороняти їй спілкуватись із дочкою. В результаті вся сімя вийшла із секти і зовсім про це не жалкують. Тепер вони з жалем дивляться на бувших братів і не мають найменшого бажання повертатись в секту. Дівчина шасливо вийшла заміж за хлопця греко-католика, похрестили дитину, ходять разом до церкви.

• Подобається Подобається x 4
  10. Pedro

Ґеноссе Вітнес, скажу вам один секрет. Месія (Христос) вже прийшов, 2000
    років тому. Він помер на хресті, воскрес, вознісся на небо і прийде судити живих і мертвих. Кожний, хто прийшов до нього, покаявся, повірив в нього має прощення гріхів і життя вічне.
    Це позиція православної, католицької і протестантських церков.
    Прийдіть до Христа, розкайтесь в ваших гріхах, тоді це буде і ваша позиція.
    Але поспішайте, бо може бути пізно...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

дикість-недикість, але по простому, якщо людина не відповідає на привітання, відвертає голову - то є гнівання, гординя і воно ніяк не відповідає доктрині про любов до ближнього.

12. Witness

Witness Well-Known Member

Меня снова и снова поражают католические познания Библии :) 2 Иоанна 11 не читали?

13. L e o

L e o Well-Known Member

Дивно. Щось видно не можуть його заставити бути зразковим вісником.

14. Pedro

А ви? Читали? Чи тільки вежа вказала? А далі вас не стосується...

15. Radistka

Radistka Rändaj

Уривок 2 Івана. В контексті:
    ...
    7. Бо в світ увійшло багато обманців, які не визнають Ісуса Христа, що прийшов був у тілі. Такий то обманець та антихрист!
    8. Пильнуйте себе, щоб ви не згубили того, над чим працювали, але щоб прийняли повну нагороду.
    9. Кожен, хто робить переступ та не пробуває в науці Христовій, той Бога не має. А хто пробуває в науці Його, той має і Отця, і Сина.
    10. Коли хто приходить до вас, але не приносить науки цієї, не приймайте до дому його, і не вітайте його!
    11. Хто бо вітає його, той участь бере в лихих учинках його.

...

З контексту ясно видно, кого стосуються ці вірші.
    Тоді СЄ мали б визнати, що саме виключені з їхньої секти є антихристом.
    І перестати плодити антихристів власними руками ... :)))

Але "люміній" був, є, буде і мусить бути "люмінієм" ...

• Подобається Подобається x 5
  16. Сергій аспірант

У зборі є не один старійшина. це поперше. по друге виключення із збору пітвержує райний наглядач. по третє свідокможеапелювати до старійшин інших зборів.
    Випадки зміни призначення. або навть виключення старійшин відомі.

Я за 16 років з таким не стикався . Якщо ж людина яка є охрещеним свідком не відвідує зібрання то обовязком старійшин є зясувати причину.
    Маю протилежний досвід з пятедесятниками, відвідавши заради цікавості їх зібрання і чітко пояснив що немаю бажання це робити надалі. Тим не менше кілька місяців до мене телефонували, приходили додому перед зібранням. У той час я був учнем 10 класу. В студентські роки моїоднркурсники відвідали курси вивчення англійської організовані Кемпус Крусейд, і для отримання липового сертифікату залишили осоьисті дані.. до них також телефонували кілька місяців і апрошували на різноманітні заходи.

Так свідчитиє обовязком християнина. але як це робити і скільки часу приділяти особиста справа кожного.

Повторю своє запитання ви вірете у дієвість ворожіння?

1 Коринфянам 5:11–13: 11*Но теперь я пишу вам, чтобы вы больше не общались ни с кем, кто, называясь братом, является блудником, или жадным, или идолопоклонником, или злословящим других, или пьяницей, или вымогателем, и даже не ели с таким человеком. 12*Мне ли судить внешних? Не внутренних ли вы судите, 13*тогда как внешних судит Бог? «Удалите от себя злого».

*** w03 1.10. с. 22 Какой цели служит наказание? ***
    Порой бывает необходимо исключать нераскаивающихся грешников из собрания (1*Тимофею 1:18—20). Даже такие решительные меры следует рассматривать как вразумление, а не просто как наказание. Время от времени старейшины предпринимают попытки посетить тех исключенных из собрания, которые не ведут греховный образ жизни. На таких встречах старейшины, желая помочь человеку исправиться, говорят, какие шаги ему нужно предпринять, чтобы вернуться в христианское собрание.
    *** w06 15.11. с. 27 абз. 8 Всегда принимай вразумление от Иеговы ***
    чтобы получить прощение Бога, согрешившему нужно раскаяться. Но чувство стыда или страх разоблачения*— еще не раскаяние. Раскаяться*— значит из сожаления о грехе изменить свой взгляд на плохое поведение. У того, кто раскаивается, «сердце сокрушенное и смиренное», и он изо всех сил стремится исправиться (Псалом 50:19; 2*Коринфянам 7:11).

Нажаль історії ви також не знаєте. Виклюючення існувало ще в часи Ізраїлю. правда здебільшого це робилось методом каменування порушника закону. Пізніше нерозкаяного порушника закону могли виклюити із синагогт. У традиційній церкві існує відлучення від церкви. але його принципидещо інші - відлучають не за гріхи, а за незгоду з релігійними чи політичними поглядами церкви. Відлучати могли не тільки окрему людину. а й цілі регіони, країни. Відлучений монарх втрачав своїх вассалів, його країну могли грабувати скільки завгоддно. відлучені були цілковито позазакогном і відлчення фактично було рівнозначно швидкій смерті.
    І ще нюанс - вас не позбавили спілкування, ви добровільно відрклись від збору і готувались до нього давно і цілеспрямовано.
    Матфея 18:15–17: ...Если твой брат согрешит, то пойди и с глазу на глаз скажи ему, в чём его проступок. Если он тебя послушает, то ты приобрёл своего брата. 16*А если не послушает, то возьми с собой ещё одного или двух, чтобы всякое дело подтвердилось показаниями двух или трёх свидетелей. 17*Если он не послушает их, то скажи собранию. А если он не послушает и собрания, то пусть он будет для тебя как человек из другого народа и сборщик налогов.
    2 Иоанна 8–11: 8*Смотрите за собой, чтобы вам не потерять того, над чем мы трудились, но чтобы получить полную награду. 9*У всякого, кто рвётся вперёд и не держится учений Христа, нет Бога. У того, кто держится этого учения, есть и Отец, и Сын. 10*Если кто-нибудь приходит к вам и не приносит этого учения, не принимайте его в своём доме и не говорите ему слов приветствия, 11*потому что говорящий ему слова приветствия становится соучастником в его злых делах.

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ----------

Ви з яких рук цю історію почули? Тут вже кілька разів писали, що за задавання питань спілкування не позбавляють, на стосунки між родичами поозбавленя спілкування не поширюється. Такщо не думаю що у ваштих словах багато правди.

2 Иоанна 8–11: 8*Смотрите за собой, чтобы вам не потерять того, над чем мы трудились, но чтобы получить полную награду. 9*У всякого, кто рвётся вперёд и не держится учений Христа, нет Бога. У того, кто держится этого учения, есть и Отец, и Сын. 10*Если кто-нибудь приходит к вам и не приносит этого учения, не принимайте его в своём доме и не говорите ему слов приветствия, 11*потому что говорящий ему слова приветствия становится соучастником в его злых делах.

---------- Додано в 12:22 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ----------

?????????????????????????????????????
    Навть нема. шо коментувати

17. Radistka

Radistka Rändaj

Ой, то правда. Ті СЄ то як сифіліс, людина раз перехворіє - а RW позитивне все життя. Ходять і "прєдпрінімають попиткі" кожен рік, перед паскою особливо - а раптом я "покаюся" і повернусь до них і покращу їхню звітність :))) І так розумію, що вже до смерті мені спокою не дадуть :)

• Подобається Подобається x 4
  18. Сергій аспірант

Хто вам сказав що зникають дружні почуття?
    Але що може дати людині спілкуванн із грішником. який не розкаявся? спілкуватись з такою людиною означає ризик потрапити під її вплив, стати спільником у її вчинках.
    Яка дружба мож бути з людиною. як а нехтує принципами згіддно яких живете ви?

19. Radistka

Radistka Rändaj

Правильно! То яким чином мене ці біблійні вірші стосуються?? Сорі, мушу вас глибоко розчарувати, але я не перелюбниця, не пяниця, не злодій, не ...... , не треба на мене ярликів вішати. І у чому я маю розкаятися??? о_О Хоча СЄ не вказують істинної причини виключення. Мабуть саме для того щоб люди будували собі страшні догадки і боялися. У моєму випадку моїх батьків ще довго питали - а за що ж мене виключили! А я була впевнена що скажуть, що я полишила СЄ самостійно. Мабуть все таки нашвидкуруч сколотили на мене "справу № n" :)))

---------- Додано в 12:32 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

Сергію, кого в контексті стосується 2 Івана, 11?

---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

Якими принципами нехтує?

20. Сергій аспірант

Звідки у вас такі ,,знання про сифіліс? Вибачте за оффтоп але людину важають здоровою тільки після того як реакція є негавтиввною на потязі певнго періоду.
    Ваше ставлення до колишніх співвіруючих,. зневажливе. образливе і просто непорядне. І ви є чи ненайскравішим доказом того, чому позбавлення спілкування є доцільним.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)