Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє, то є правда, просто вам не хочеться у це вірити. Свідки ж не зразу прийшли до істини, нє? Вони і зараз йдуть... і тоді, коли ше не знали багато чого і зараз вони впевнено працюють над поширенням "істини", до якої "йдуть".
    як сказано: коли сліпий сліпого веде, то двоє в яму впадуть.

• Подобається Подобається x 2
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Поспілкуйтесь з двама надхненими - отримаєте різні пояснення. та наттхненість виявляється не в безпоомилковому тлумаченні а у плодах духу.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Слово Дух пишеться з великої букви. Маленька буква вас поведе в нікуди.
    Я вас просив, читайте Біблію, одну з Євангелій чи одне з Павлових послань. Молитовно, з роздумами, не заглядаючи в вежу.
    Тоді побачите чи треба пояснення бруклінського антихриста чи ні.
    Попробуйте. Не пошкодуєте...

4. Сергій аспірант

МИх а к ви посните наявність студентів свідків які є слжителями збору?.Вони мають бути зразком у всьому, якщо свідки Єгови не схвалюють вищої освіти то як вони можуть бути служителями, піонерами тощо? Я працюю в одноому відділі із студенткоюю-свідком. Тому маюючи перед очима реальні факти вашу маючню я сприймати інакше як наклеп немаожу.

5. nezabudka

nezabudka вільна

Неправда.
    Зобов'язаний непорушно дотримуватися усіх тлумачень Брукліну. Жодного вільнодумства! Інакше вас "забанять".
    Це все мій власний сумний досвід.

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

все міняється... видно нині вже інший підхід...

Перед вами був тут Пупер - симпатик СЄ. Своє покидання інституту він гарно пояснював точкою зору організації СЄ.

• Подобається Подобається x 1
  7. Сергій аспірант

Так це тільки ваш досвід. І Вітнес і я про це вже вам писали. Якщо свідок Єгови непорушує біблійних принципів і не рйнує єдність збору - він вправі мати свою точку зору.

---------- Додано в 13:39 ---------- Попередній допис був написаний в 13:37 ----------

В радянський час свідкам Єгови справді було заборонено начатись у ВУЗах, але заборонено було радянською владою. Я знаю свідків звищою освітою яку вони здобули у різний час вже будуи свідками Єгови.

8. nezabudka

nezabudka вільна

Ні, ви помиляєтесь! Не Біблійних принципів, а тлумачень простих людей, які можуть помилятися, і це вже не раз робили.

9. Сергій аспірант

Я вже наводив приклад - уявіть сумліний грекокатолик встурпає у Вуз живе в гуртожитку. де поступово стаєє як і усі інші, церкву відвідує лише на свята, поступово морально дегадує. Буде йому користь з освіти? У світському житті та к, а т у духовному............

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

попри те, що ви знаєте старших свідків, які мають вищу освіту... як їм радянська влада заборонила?
    заборона, або розцінка, як поганий вчинок, але дехто минав це.

11. Сергій аспірант

Я здається вже згадував -християнин не повнен порушувати єдність збору і служити споттикання для інших.

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

я не писав про старших - мав на увазі людей які здобули освіту за 20 років незалежнсті.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

без освіти людина потрапляє в колектив робочих, які і вживають і матом гнуть, буде це на користь ?

отже, все залежить від віри людини, а не від вищої освіти. Вища освіта не віталася СЄ через те, що темною масою легше керувати.

13. Сергій аспірант

сам факт здобуття освіти ніколи не розцінювався як поганий вчинок, увашга зверталась на супуні проблеми.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а шо? 20 років назад була радянська влада?

15. Сергій аспірант

Маю кілька прикладів коли свідки Єови відмовлялись працювати в такому середовищі людей, які доречі часто вважають себе сумліннними грекокатоликами.

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

Ставлення до свідків помягшилось в часи перебудови, але до 1989 року вони продовжували зазнавати утисків.

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

А вамвідомо скільки людей з вищою освітою стали і стаютьс відками Єгови?

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

Товариство лихе псує добрі звичаї.

16. nezabudka

nezabudka вільна

Ну тоді, будь ласка, не пишіть повної фігні, яка є цілковитою неправдою, на кшталт:

17. Сергій аспірант

Памятаєте я згадував одну книу - Перебувайти у Божій любові - перечитайте її.

---------- Додано в 14:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

«Мы хорошо понимаем, какую серьезную ответственность возлагает на нас наше название — Свидетели Иеговы (Ис. 43:12, ПАМ). Поэтому свои ответы мы основываем не на философиях людей, а на том, что сказал Иегова в своем Слове. Это не исключает возможности иметь по каким-то вопросам собственное мнение, однако мы твердо убеждены, что Слово Бога — истина, и поэтому наши взгляды формируются в согласии с ним. Во многих вопросах Библия дает нам свободу делать личный выбор. Разговаривая с другими, мы стремимся научить их библейским принципам и предоставить им ту же меру свободы, какая есть у нас самих, а не обязать их следовать нашим предпочтениям. Как и апостол Павел, мы хотим, «чтобы распространилось послушание через веру» (Рим. 16:26)» («Учимся в Школе теократического служения», Урок 18, абз.2).

---------- Додано в 14:16 ---------- Попередній допис був написаний в 14:14 ----------

«Организация Иеговы не считает, что предосудительно задавать искренние, своевременные вопросы, как ошибочно утверждают некоторые противники (1 Петра 1:10—12, СоП) …Постановка разумных вопросов и поиск ответов на них в Слове Бога и христианских публикациях помогает нам углубить знание и таким образом укрепить нашу уверенность в Иегове» («Сторожевая башня», 15 августа 1998 года, «Укрепляя уверенность в праведности Бога», абз.19).

«Конечно, если у кого-либо имеются сомнения или он не осведомлен об определенном вопросе, тогда способные служители Бога с любовью помогут ему. Это соответствует совету: «И к одним [у которых есть сомнения, НМ] будьте милостивы, с рассмотрением, а других страхом спасайте, исторгая из огня» (Иуды 22, 23)» («Сторожевая башня», 15 июля 1988 года, «Вопросы читателей», стр.23).

«Мы не должны стесняться подходить к старейшинам за советом, ведь они исследуют Библию и знают, что обсуждалось в литературе Общества Сторожевой Башни» («Сторожевая башня», 1 сентября 1996 года, «Жизнь по закону Христову», абз.10).

«Как мы можем применить предупреждение Павла об общении? [1 Коринфянам 15:33] Он не имел в виду, что мы должны отказывать в помощи тем в собрании, кому трудно понять какой-нибудь библейский стих или учение. В самом деле, в Иуды 22, 23 мы увещеваемся оказывать милосердную помощь искренним христианам, имеющим подобные сомнения (Иакова 5:19, 20)» («Сторожевая башня», 1 августа 1993 года, «Пусть никто не развратит твои добрые нравы», абз.7).

«А как быть, если нам лично трудно понять или принять какое-то учение? Тогда следует молиться о мудрости, а также исследовать Писание и христианские публикации (Притчи 2:4, 5; Иакова 1:5—8). Иногда помогает обсуждение вопроса со старейшиной. Если учение все же остается непонятным, может быть, лучше всего оставить его на какое-то время. Возможно, будет опубликована дополнительная информация по этому поводу, и тогда наше понимание расширится» («Сторожевая башня», 15 июля 1996 года, «Сохраняйте единство в эти последние дни», абз.7).

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Є велика різниця між пошуком правильного рішення, згідно волі Єгови і пошукоам обгрунтуваннь і виправдань для своїх дій.

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Не розуміюю Вас- я навужу цитати з публікацій товвариства які заперечують ваші тверження. Ви ставите мені мінус без жодних обгрунтувань.

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:22 ----------

«Единство очень важно и в вопросах вероучения. Последователи Иисуса Христа понимают, что есть только «одна вера», так же как существует лишь «один Бог и Отец» (Эфесянам 4:1—6). Поэтому христиане следят за тем, чтобы их религиозные убеждения соответствовали истине о Боге и его воле,— истине, которую он открыл через свое Слово. Их объединяют общие убеждения в отношении того, кто является Богом и каковы его требования. Кроме того, они руководствуются в жизни одними нравственными нормами, ясно выраженными в Божьем Слове (1 Коринфянам 6:9—11). Таким образом христиане сохраняют единство в вопросах вероучения и морали» («Пробудитесь!», 8 мая 2003 года, «Христианское единство. Предполагает ли оно единообразие?»).

18. nezabudka

nezabudka вільна

Обґрунтування "мінусу" за ваші дописи я наводила кілька сторінок раніше. А саме, що я буду мінусувати кожен допис, який ви дозволите собі не відредагувати. Чесно, я розумію, що вас переповнюють емоції, не слухаються пальці... Але ви самі хоч деколи перечитуєте написане? Дуже часто через опечатки вашу писанину не можливо прочитати. Поважайте хоч трошки інших, і, будьте добрі, редагуйте свої дописи.
    Інакше - не ображайтесь на "мінус".
    Наведіть, будь ласка, приклади того, як ваша особиста думка чи думка знайомих вам Свідків не співпадає із загальноприйнятими нормами СЄ.

Останнє редагування: 27 гру 2010
  19. annamariah

annamariah Member

Що це значить? Самі не знають куди ідуть, та ще й людей за собою ведуть. То їм не можна отримувати вищу освіту, то вже можна. Дивні постулати. Змінюються з часом. А релігія, взагалі -то, базується на принципах які перевірені часом, а не сьогодні одне, а завтра друге. А про заборону спілкування з колишніми свідками я взагалі мовчу. Що, якщо людина розчарувалась у даній релігій, або відчула що ії ближче по духу інша релігія, то вже не можна з цією людиною спілкуватися? Чи можна це назвати духовністю, чи можна в такому випадку назвати свідків духовними людьми? Бо ж всяка релігія, в першу чергу закликає до терпимості І яка різниця, коли Христос народився, восени чи взимку,головне що Він народився. Вони кажуть: він був розпятий не на хресті, а на стовбі. І шо це міняє, цікаво? Це шо, суть релігії? В них вдома на стінах не висять образи. А в багатьох інших релігіях є зображення святих. То що, всі інші релігії неправильні ( наприклад буддизм, індуізм)? Значить в цих релігіях люди не досягали досконалості, в цих релігіях немає святих людей? Значить і Будди не було, і Крішни, і Христа? Але це ж пряма образа людей які сповідують саме ці напрямки.Буддизм виник декілька тисячоліть тому назад, і що свідки тепер будуть казати, що якщо в цій релігії є зображення, то це неправдива релігія? Але ж це просто смішно? Скільки існує християнство, індуїзм, іудаїзм, а скільки Свідки Єгови. Чому свідки чіпляються до таких незначних речей, які ми зараз навіть і перевірити не можемо?

20. L e o

L e o Well-Known Member

Гарний приклад, navav.
    navav, уяви собі, що ти маєш товариша, який дуже цінує вашу дружбу. Він є дуже багатий, і чудовий винахідник. Невже від такого товариша можна чекати рутинності?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)