Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Witness

Witness Well-Known Member

а, они и вам голову задурили...
    Вопрос про Господа был задан не вам, а plastic.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та що ви не кажете? Чого це переклад Огієнка слід порівнювати з текстом Вескота-Хорта, якщо цей переклад зроблений згідно з "Textus Reseptus", який вважається правильнішим і є в більшій пошані.
    Може досить тої лапші.
    Послухайте, я не бігаю туди-сюди, мені того не треба..
    Я ходжу до церкви.
    Бачу кидатися пустими словами ви навчені. Як то кажуть: кожному своє )) :cry:

• Подобається Подобається x 3
  3. nezabudka

nezabudka вільна

О, починається... І чому то у СЄ таке дике бажання пхати свого носа в чуже особисте життя?
    Така особиста реалізація мені дійсно дуже багато дає. Ця робота приносить мені радість, задоволення, щастя (і попрошу не говорити, що такий "ефект" має лише праця проповідування). СЄ мене ніколи не зможуть зрозуміти. Як же ж так? "Світське" заняття приносить таку радість і щастя?
    Так, вона (робота) забирає в мене дуже багато часу. Але це мій вибір, він повністю узгоджується з Біблійними принципами (зауважте, саме Біблійними, а не принципами "пастирів" СЄ). Чоловіка і дітей в мене поки що немає. Але коли з'являться, то наші стосунки теж (відкрию вам Америку) будуть лише нашою особистою справою, згідно, знову ж таки, з Біблійними принципами. Якщо нашу сім'ю (а не старійшин) буде не задовільняти моя робота, то будемо приймати рішення. Але особисто, не з "напучувань" старійшин збору.
    СЄ живуть у своїй закритій общині. Спілкування з іншими зводиться до мінімуму. Отже, усе життя СЄ - це його збір. Там усі друзі, "авторитети". Свідку дуже важко прийняти і відстояти рішення, яке засуджує уся община. Піти проти всіх...
    Вважаю це нормальним. У всі часи були люди, які відчували потребу відректися від усіх благ і повністю присвятити себе служінню Богові. Але це лише невеликий відсоток усіх християн. Більшість не відчуває такої спонуки. І це теж нормально.
    У СЄ це все дуже спотворене. Вони заохочують усіх своїх членів цуратися усього "мирського". Але водночас, розуміють, що прогодувати таку кількість людей не зможуть, отож заохочують вчитися, щоб отримати потім елементарну роботу, щоб мати змогу самим себе забезпечити. "2 в 1".

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

ТОді не пишіть про те чого не знаєте. Гаскільки я знаю КУатолицька церква лжесвідчення не толерує. ТОму перед тим щоб коментувати чиїсь релігійні зібрання відвідайте їх.

Дивне тверженння - оскільки вони доволі багато часу проводять в проповідницькому служінні. Щодо обиеження спілкування із світськими людьми то згадайте що євреї також обмежено контактували з гавколишніми народами, християни також уникали близького спілкуваня з язичниками. Насправді доволі важко мати близькі стосунки з людиною чиї морально-етичні погляди відрізняються від ваших.

Насправді дещо спотворюєте ви - в 1 ст не було поділу на духовенство і мирян, старійшини та інші реліігйні слжителі самі забезпечували себе. В наш час ситуація подібна- кожен свідкок Єгови є релігійним служителем і повинен забезпечувати своє існування та своєї родини. У нашому суспільстві відчувається певна знеапгп до людей які не мають вищої освіти, хоча в західному суспільстві це сприймається цілком нормально. Ніхто не вправі примушувати людину ставати піонером, служителем бетелю тощо - це особистий вибір кожного і якшо в такому випадку людина відмовляється від роботи чи освіти це особиста справа кожного.
    Ще раз наголошу є значна частина свідків Єгови - студентів, аспірантів викладачів. Ці люди виконують певні обовязки в зборах. Я спілкуюсь із свідками Єгови досить давнор і жодного разу не чув з ауважень щодо моєї освіти роботи тощо.

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

Коли останній раз ви читали виданння свідків Єгови?

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

Зокрема книгу Перебувайте у Божій любові.
    Смішно таке читати оскільки виданий Переклад Нового свіду був 1950 році, переглянутий і перевиданий у 1984. Унига про яку ви говорите була видана лише кілька років тому.

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ----------

Ваша робота може цікавити старійшин лише в одному випадку- коли порушує біблійні принципи, наприклад заботами, насилям, обманом тощо.

---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:33 ----------

Те що ви пишете про свідків ЄГови ви почули в церкві?

5. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

:good:

Пане Педро.Приємно спілкуватися з Вами і я відповів Вам...але те,що я помістив в новій темі,то перенесли...
    http://www.forum.lvivport.com/showthread.php?t=48247&page=46

6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Це так було легко вказані мені аби я замкнулась? а зрозуміло тепер, бо я щось думала що також маю право писати коментарі на форумі, але дякую за роз’яснення.
    Опять я висунулась.

• Подобається Подобається x 2
  7. Сергій аспірант

Іноді просто цікаво почути відповідь конкретної людини.
    Насправді питаня щодо кого вживається слово Господь досить важливе оскільки більшість перекладів замсіняють цим словом імя Єгова вносячи плутанину і непорозуміння в тексті. В новому завіті слов о господь стосуєится також Ісуса і іноді важко зясувати хто мається на увазі Єгова чи Ісус.

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

Наприклад
    казал Господь Господу моему: "Сиди справа от Меня, доколе не положу врагов Твоих подножием ног Твоих"
    Псалом 109,1

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ----------

Очевиднов и ипросто не здатні слухати.
    Свідки Єгови закликають наслідувати приклад Ісуса, про що власне і писала дописувач, допис якої ви коментуєте.

---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

Очевиднов и ипросто не здатні слухати.
    Свідки Єгови закликають наслідувати приклад Ісуса, про що власне і писала дописувач, допис якої ви коментуєте.

---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

Більшість християн є лише номінальними зристиянамиІ по суті ніякими християнами не є. Це нормально повашому?
    Наскільки менше у вас часу для спілкування з співіпіруючими, читання Білії, проповіді, особистого вивичення?
    Бог не буде судити вас по ваших досягненнях , а по ваших спонуках. Дуже добре що ви задоволені своєю роботою, але робота, навчання тощо не повинна заважати вашим стосункам з Богом. Є ризик що з часом ви взагалі гнне зможете сказати у що вірите - Радистка яскравий приклад цьому.

8. Radistka

Radistka Rändaj

Ну, по перше, я агностик. По друге, Ісус теж деколи був злий (не будем уточнювати на кого ... :) ). А по третє, Ви, як зажди, коли немаєте чого сказати по суті то переходите на особистості. Сергію, коли нема чого сказати по суті, треба мовчати ;)

---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:45 ----------

Оце цікаво. Ви стверджуєте, що знайомі з родинами у яких батьки СЄ, а діти виключені (бо саме про це йшлося). І що ви спілкуєтеся з виключеними дітьми? А для чого? І що настільки тісно спілкуєтеся з ними, що дійсно знаєте які у них відносини з батьками? Якщо вони виключені, то не зібрання не приходять. Де ж ви з ними спілкуєтеся? З чого ви зробили висновок про "нормальність" стосунків у таких сімях?

9. Сергій аспірант

Враховуючи те що пишете ви і не Незабудка повязано з вашими психологічними і емоційними проблемами, цього уникнути складно.

І такі родини мені теж відомі, алле я мав на увазі сімї де діти не є свідками Єгови з власного вибору.

---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

Не фактт що не приходять-))))

---------- Додано в 20:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

Поперше із лсів батьків і дітей. ППо друге якщо дитина скоїть злочин, це позначится на стосунках у сімї? Безумовно. Але така справа не відмінить родинних забовязань. Якщо діти продовжуть жити разом з батьками, то обмежується лише спілкування на релігійну тематику.

---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ----------

ПРоте як писав класик - усі щасливі сімї подібні одна на одну, нещасливі - нещасливі кожен по різному. Тому давати відповідь за усіх не буду - проблеми виникають у таких сімях доволі часто, але свідки Єгови у більшості випадків шукають способів для мирного їх вирішення.

10. Radistka

Radistka Rändaj

А які саме у нас "психологічні і емоційні проблеми"?

• Подобається Подобається x 1
  11. Сергій аспірант

Почуття образи і злості. Припускаю, що для цього були причини, але ваша реакція на них була незовсім відповідною.
    З мене не дуже хороший психолог, але в мене складаєється враження що Вас зачіпає те , що комусь можна робити те що не дозволено вам,

---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

Ви любите аналізувати те що відбувається навколо Вас, але не себе.

12. Radistka

Radistka Rändaj

А що саме мені не дозволено робити? о_О

13. Сергій аспірант

Хоча б для цікавості уявіть себе християнкою першого століття в звичайному язичеському місті.
    Дехто з жінок має по кілька коханців - вам цього неможна
    Дехто позбавляється небажаних дітей- вам цього неможна
    Усі беруть участь в пишних святкуваннязх - вам цього неможна
    Думаєте це завжди було зручно і комфортно? В людини є природнє бажаннян прилаштовуватись до соціальної групи в якій людина проводить більшість часу і згодом все важче стає дотримуватись принципів які ця група не поділяє.

14. Radistka

Radistka Rändaj

Як то не можна о_О. А чо не можна. Можна! Я ж не СЄ. Може то ви про себе пишете?

15. Сергій аспірант

І очевидно вважаєте себе християнкою, але при цьому
    спокійно ображаєте релігійні почуття інших
    пишете, або цитуєте явну неправду про свідків Єгови

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

Думаю ви зрозуміли про що йдеться.

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

Ну звичайно вам усе можна, але свобода не виключає відповідальності.

16. Radistka

Radistka Rändaj

Я таки не зрозуміла. Прошу пояснити. Чому я зла і ображена?

17. Сергій аспірант

Доречі помітив цікаву особливість - середд свідків ЄГови багато колишніх грекокатоликів, православних, баптистів тошо але жодний з них ніколи публічно не писав і неговорив неправдивих, перекручених свідчень про конфесії до яких рагіше належав.

---------- Додано в 21:21 ---------- Попередній допис був написаний в 21:19 ----------

ТТе що ви злі ви пишете самі. Образа випливає в багатьох ваших дописах, особливо в перших. Ви своє життя знаєте краще ніж я-))) тому це питання вам для роздумів, а не ддля обговорення на форумі.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... сам збір вирішив чинити суд?
    А що таке збір? Де його повноваження?

19. Сергій аспірант

Перекладу на зрощзумілу греко-католику мову
    Уявіть собі що хтось у вашіій церкві став баптистом, свідком Єгови, або почав висловлювати тверження які не збігаються з позицією церкви, По вашому цю людину не засудять?
    Я аж ніяк не прихильник такого методу - людина потребує не осуду а духовної допомоги і підтримки, така домпомога може і не дати результату. Дехто не міняється поки не обпечеться.

20. Radistka

Radistka Rändaj

Драстє приїхали ... це що я цю розмову почала? Хотів дати мій психологічний портрет. Почав, то продовжуй ... Чи кишка тонка? Або просто визнай, що не маєш більше що сказати

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)