Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Якщо всі так розказують про свій гіркий досвід, то чом би й мені не розповісти?
    Мій батько - сЄ, мати - ні.
    В дитинстві часто відвідував зібрання, конгреси, спомин, казкою наніч мені слуґувало слухання кількох розділів із старого завіту, або кілька історій із 'книги біблійних оповідань', доречі, мені навіть це подобалося.
    Ну, як ви зрозуміли сЄ я так і не став. Чому? Важко відповісти. Багато всього на купу.
    Я докінця не був впевнений в їх істинності, та й батько не був кращим прикладом для наслідування (1Тимоф.5:8).
    Моя шкільна успішність мало його цікавила, наголовнішим було відвідування чи не відвідування зібрань.
    А про вищу освіту я взагалі мовчу.
    Підеш в Пту... ось які райдужні перспективи...
    Мою рідна сестра, доречі, набагаааато розумнішу за мене батько теж відправляв вчитись в бурсу...
    Проте нічого з тего не вийшло...
    Сестра закінчила магістратуру києвомогилянки, як ви зрозуміли "за кошти держбюдeту"...
    Я наразі теж закінчую бакалаврат, теж 3а державний рахунок.
    Тай так...

• Подобається Подобається x 7
  2. Witness

Witness Well-Known Member

Каждый возвещатель получает книгу "Организованы" - именно в ней находятся те вопросы. Она зеленого цвета. Выпущена на русском языке в 1990 году. Вопросы для желающих креститься находятся на странице 174.
    Вы не уважаете выбор ваших ближних. Это печально. Вы не знаете всех обстоятельств, да и вообще: просто не имеете право их осуждать.

Вот если бы ребенка забрали из школы в 5-ом или 7-ом классе, тогда это действительно странно. Но не в этом случае.

---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:30 ----------

Здесь нет вывода. Так и хочется в конце спросить: и?

3. nezabudka

nezabudka вільна

Так, засуджувати не маю права.
    Але деталей цієї історії знаю більш ніж достатньо. Скажу вам більше - ця дитина-Свідок згодом трошки підросла, і дууууже пошкодувала про те, що не закінчила навчання в школі. Якщо цікавлять усі деталі - можу вам розповісти в ПП. Просто історія досить таки відома, і я б не хотіла, щоб ця людина прочитала про себе в інтернеті...

• Подобається Подобається x 5
  4. ABDURAKHMAN

сЄ не схвалюють здобуття вищої освіти. Середня, чи середня технічна - в самий раз.

• Подобається Подобається x 6
  5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Засуджувати когось за віру чи релігію ніхто не має права. Поки представники цієї релігії не позбавляють мене того права і лізуть в душу з претензіями, що я неправильно вірю, що переклад не той чи інші подібні звинувачення.
    По друге, я дуже серйозно беру до уваги науку Христа. І слова Євангелія.
    А там написано таке - де Дух Господній там свобода, якщо Син вас звільнив, то ви вільні насправді...
    Подумайте, яка свобода, коли кожний ваш крок, кожне рішення, кожне слово регламентоване старшими, наглядачами, бруклінським комітетом?
    Я дуже ціню свободу. І вірю, що по вірі в Ісуса Христа, в його голгофську жертву я маю доступ до Бога. Що Ісус є моїм ЄДИНИМ посередником.
    І якщо хтось ще, чи то наглядач чи бруклін чи пастор чи священник рядится в тогу ще одного посередника і починає перетворювати мене на раба - я мовчати ніколи не буду.
    Один приклад. Живучи в Україні я мав доброго приятеля. Добра людина, добрий християнин, відвідував одну з протестантських церков.
    Женився, народилась дитина. І ось церковному комітету було недо вподоби що дитина народилася на кілька тижнів раніше. Попотягали його і жінку на різні засідання з наказом пояснити як це сталося.
    Хіба це християнство???

• Подобається Подобається x 7
  6. Witness

А я вам еще раз напоминаю позицию Свидетелей Иеговы. Вот из статьи за 1985 год на русском языке из журнала Пробудитесь:

*** g85 8.4. с. 23 Должен ли я бросить школу? ***

...Естественно, что у неокончивших школу мало перспективы получить работу. Число безработных от 16- до 24-летних, раньше времени оставивших школу «почти вдвое выше, чем у имеющих диплом, и почти в три раза больше, чем обыкновенное число безработных». «Кто не заканчивает школьного образования, тот сам себе закрывает будущее»...

Итак, тебе следует хорошо использовать свои школьные годы, несмотря на проблемы, связанные, возможно, со школой. Подготавливайся к жизни теперь. Будь прилежным учеником и стремись окончить школу. Об учебе никогда не думай с пренебрежением.

---------- Додано в 14:39 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Ну и? :) Все еще не видно выводов. Как должно быть у служителей Бога?

7. Pedro

Чули, Абдурахман? Свіжа погроза від служителя бруклінських богів...о_О

• Подобається Подобається x 2
  8. Radistka

Radistka Rändaj

• Подобається Подобається x 4
  9. Witness

Без вариантов? Я "без вариантов" понимаю так: если пошел получать высшее образование, то тебя исключат из собрания (ну и уж точно не позволят служить общим пионером). Но почему-то я видел в собрании совершенно иные примеры.
    Так что значит без вариантов? :)

• Подобається Подобається x 1
  10. ABDURAKHMAN

і що Ви хочете почути?
    Що головним пріоритетом в житті
    християнина повинні бути духовні цінності?
    Безперечно це так.
    Але чи легше буде людині зростати духовно, коли вона цілий день мішає цемент (бо рівень кваліфікації не достатній) а прийшовши додому єдине про що вона думає - це годинку-другу поспати...
    Чи легко їй буде? Чи буде вона проповідувати?
    А наше житіє мінливе, і коли в неї виникнуть якісь проблеми із здоров'ям що завадять виконувати важку фізичну працю, тоді що?
    Набагато більше можна здобути як у матеріальному так і в духовному плані тоді коли людина себе реалізує як цілком незалежна особистість, котра здатна себе й своїх близьких людей мабезпечити матеріально.
    При галстуку й в костюмі з відповідною кваліфікацією цього досягнути легше.

11. nezabudka

nezabudka вільна

У цій статті чітко вказано, що схвалення Єгови отримає лише та людина, яка буде "якнайповніше брати участь у проповідницькій праці", а не та, яка своїм життєвим шляхом обере вищу освіту. Там навіть не наводилось жодного прикладу, коли молода людина успішно здобуває вищу освіту і служить Єгові.

Зі свого досвіду скажу, що за здобуття вищої освіти мене ніхто зі збору не виключав, але розмова зі старійшинами все-таки була. Вони вважали своїм обов'язком нагадати мені, що я обрала хибний шлях.

Можливо, зараз і трохи лояльніше ставлення СЄ до вищої освіти. Але 10 років тому це викликало сильне несхвалення. Усі вісники мого збору вважали за необхідне давати мені "правильні" настанови. Просто я тоді вже не була тою 11-літньою дівчинкою, яку колись змусили відмовитися від мрії.

12. plastic

plastic Well-Known Member

легко в тепле сидеть и щёлкать по клавишам компьютера-легко-Если больше ничем не занят.
    легко жаловаться и искать недостатки-легко. но к сожалению все ми жалуемся время от времени. Каждій должен искать недостатки в себе-а не в других.
    легко делать всё как все и не отличаться от окружающих-легко. Но нужно знать где отличаться а где нет.
    легко справлять все празники вместе с коллегами на работе-легко.Но всегда можно избежать употреблять спиртное и переходить границы дозволеного. Главное-принять решение в уме.
    легко верить как все, а Бога просто звать "Господь" (как все)-верить как все? каждая религия верит и поклоняется Богу по-своему. Мне нравится обращаться к Богу -Господь. Но в Библии сказано и о других именах Бога. Бог открылся Аврааму под именем Всемогущий. Израильскому народу -с именем Сущий .
    Иисус сказал обращаться к Богу-"Отче наш"
    Вы можете обращаться к Богу как вам нравиться. Никто вас не осуждает за ето. Просто часто из-за названия вашей конфессиии имя Господне в пренебрежении.
    легко ни с кем не говорить о вере в Бога

Что же трудно? Трудно быть свидетелем Бога. . .
    Согласна. настоящим свидетелем Бога быть трудно. Потому что свидетельствовать нужно не на словах а на делах.

13. Rozynka

Rozynka Active Member

Незабудка,
    найперше дякую за Вашу відповідь щодо книги.

Мені насправді шкода, що Ви не змогли ходити в музичну школу. Для мене ця ситуація досить дивна і про таке чую вперше. Вибір гуртків для дітей, вибір освіти, чи професії це суто приватна справа, поки цей вибір суміщається з вченням Біблії. Крім того за вибір неповнолітньої дитини відповідають батьки. Чому вони звернулися до старійшин, можуть відповісти лише вони самі. Можливо виясніть це у них.

Моя дочка вже чотири роки відвідує балетну школу і театральний гурток при шолі. З старійшинами про це ніколи не говорила і мені навіть таке в голову не приходило.
    Звісно, що я би не дала свою дитину у гуртки боксу чи інші речі, які спонукають до агресивності і насильства, але і у цьому випадку зі старійшиною я би нічого не обсуджувала. Хіба би я особисто сумнівалася б, чи мій вибір добрий для дитини, чи ні.

Вибір освіти також особиста справа. Насправді деякі Свідки Єгови свідомо, попри хороші оцінки, вибирають навчання у ПТУ з причин мати більше часу для теократичних справ. Не існує жодного тиску з боку старійшин.
    З іншої сторони здобуття вищої освіти у бувших рад. республіках занадто припідноситься. Наприклад у Німеччині більшість молоді ( а тут я маю наувазі НЕ Свідків Єгови, а загальну молодь) здобувають у більшості середню освіту і звичайну професію. Навчатися у Університетах іде досить мала кількість молоді, що повязано із самими оцінками (вони мусять були ЛИШЕ дуже добрі) і грошима.

• Подобається Подобається x 2
  14. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Згідно досліджень проведених в Великобританії серед бомжів - 3/4 мають вищу, або спеціальну освіту.
    Особисто, якби прийшлося починати заново, напевно не пішов би знову у ВУЗ. А на сьогоднішній день ВО не гарантує ні зайнятості, ні заробітку. Так що СЄ праві. Краще мати хорошу спеціальність.

• Подобається Подобається x 3
  15. nezabudka

nezabudka вільна

А можна лінк на таке дослідження? Чи, бува, його не проводили "британские ученые"? :)

16. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

А вам на все-все лінк потрібен? Може повірите на слово, що в Італії половина або майже українок, що миють задниці, з вищою та спеціальною? Чи вам подати повний перелік прізвищ? Або пройдіться по ринках Києва, Тернополя, Хмельницького, Чернівець, поцікавтеся, хто яку освіту має, скільки там колишніх інженерів, вчителів, бухгалтерів, і т.п. ?

• Подобається Подобається x 3
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дійсно, давайте всі будемо безграмотними! а шо? Далой образованіє. Да здравствуєт башта!

18. nezabudka

nezabudka вільна

Та чого ви так зразу агресивно?
    Так, багато з того, що ви навели вище, має місце. Але я вважаю, що це - проблема нашої держави.
    Просто ваші дані на рахунок бомжів Великобританії мені здалися, м'яко кажучи, неточними.

Ви чомусь не розглядаєте вищу освіту як бажання дізнатись щось нове, поглибити свої знання у певній сфері, розширити свій кругозір, познайомитись із новими цікавими людьми... Виходить, що для вас (а можливо і більшості СЄ) варто займатись лише тим, що приносить користь тілу, а не душі.

Тобто: вчитись у школі, а потім піти в ПТУ - усе лише для того, щоб згодом знайти простеньку роботу (бажано на півдня), за допомогою якої ви зможете себе мінімально забезпечити, а решту часу - проповідувати.

Якщо щось у вас забиратиме багато часу - обов'язково матимете "розмову" зі старійшинами.
    Це може бути високооплачувана робота, яка вимагає частих відряджень та працю "понаднормово". Вам порадять її змінити на простішу, лише щоб мати змогу відвідувати усі зібрання та більше часу проповідувати. А якщо це просто заняття для душі - то тут вам узагалі не буде оправдання (мається на увазі, якщо вони зашкодять вам регулярно виконувати "обов'язки" СЄ).

Last edited: Dec 12, 2010
  19. Pedro

Лінк? Все той же. "Вартова вежа". Є ще і другий. Засновник товариства не терпів на велику правдомовність. Тож брехня для членів організації не є гріхом.:)

20. Witness

Что-то мне подсказывает, что таких разговоров не будет в новом мире :) Ну не могу я предположить, что кто-то после армагеддона будет сетовать на то, что в прошлом умершем мире он не получил высшего образования и не работал там-то и там-то, а вместо этого проповедовал...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)