Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

аспіранте, та ви вже трохи роззуйте очі. Відколи псалом є правовим документом часів СРСР? Чи вам лиш би вальнути?

---------- Додано в 14:39 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

мав привилеї, не було кому на мозги капати.

• Подобається Подобається x 2
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Якщо б свідки Єгови не схвалювали вищої освіти то ні студенти. ні аспіранти не могли б бути службовими помічниками, піонерами тощо.

3. L e o

L e o Well-Known Member

Ну то де ж проповідування, щоб нести "Світло"?

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

Яка організація виділяє більшу частину власного бюджету на освіту, ніж це роблять СЄ?

4. Сергій аспірант

ви уважно мій допис прочитали - уся його родина свідки Єгови.
    Я взагалі не зрозумів як ваше питання стосується теми

Статья 52. Гражданам СССР гарантируется свобода совести, то
    есть право исповедовать любую религию или не исповедовать
    никакой, отправлять религиозные культы или вести атеистическую
    пропаганду. Возбуждение вражды и ненависти в связи с религиозными
    верованиями запрещается.
    Церковь в СССР отделена от государства и школа — от церкви.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

5 балів!

поступіть в інфіз і хай вам організація виділяє.

6. Сергій аспірант

Мої посилання стосувались теми - сівдки Єгови не отримують інших вказівок окрім тих які містяться в їх літературі.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну і шо? шо з того випливає?
    тато був старійшиною і дав можливість дітям отримати освіту?

8. Сергій аспірант

І якщо це було забоорнено, то чи він бби це робив? І чи залишався б старійшиною?

9. L e o

L e o Well-Known Member

Угу. Така освіта є життєвонеобхідною.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

всяке могло би бути.

11. Сергій аспірант

Ми тут говорим про факти чи про припущення

---------- Додано в 14:52 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

???????????????????????????????

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

Олена ви можете наводити факти?
    Ваші тверження межують з фанатизмом і позбавлені здорового глузду.
    Ви були на зібраннях свілків Єгови?
    Відвідували конгреси?

---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

Врешті ви напевно повторюєте байки які прочитали в релігійній пресі чи почули від священослужителів яким довіряєте. з часом ваші дописи стабть все менш інформативними і більш фанатичними
    Якби ви мислили самостійно то принаймі перевіряли факти і спробували побчити як проходить зібрання чи конгрес а вже потім писати. Не знаю чого вам не вистачає - совісті. здрового глузду, чи толерантності.

• Подобається Подобається x 1
  12. Radistka

Radistka Rändaj

Нє, ну ду-у-уже цікавий екземплярчик цей "аспірант" ... До тих що ходили на конгреси і зібрання набагато раніше до нього є претензії. До тих що не ходили на конгреси і зібрання теж є претензії. Тільки до себе коханого нема :mocking:

А чия б корова мичала ... ми всі тут прекрасно памятаємо як ви влітку відвідували конгрес, Сергію ... :mocking:

---------- Додано в 19:10 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

А ви хоч знаєте, що одним з найбільших гріхів, за які не просто догану виносять, а можуть запросто вигнати є осуд старійшини?

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

Видно в нас різна дійсність

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:12 ----------

Боженько ти мій, які бідосіньки, та хто вас похвалить як не самі себе :)))

---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

Я ображена??? Занадто слабі емоції. Я злюща-презлюща на тих приду..ків, що тягають за собою малих дітей по хатах. Позавязують їм галстучки, тицьнуть в руки книжечки і водять по хатах, по вулицях, буцімто "проповідують". І кажуть, що то дітки добровільно (!) з власної волі (!) "прославляють єгову". Знатоки дитячої психології ... Тьфу! А потім якщо така дитина підросте і не захоче більше бавитися в ті ігри, і захоче все таки йти своїм шляхом, то оголосити їй анафему, і нехай іде хоча б навіть і вішається - СЄ то більше не стосується, бо то її власний вибір (!) ... :ireful1:

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ----------

Почитайте, що пишуть тут СЄ. Це ж очевидно - СЄ замкнуте в собі суспільство! Тому і дрязги там такі - через одне сказане слово розчаровуються, "стукають" один на одного, "розборки" всякі зі старійшинами. Всі "світські" якось свої проблеми вирішують самі без старійшин і нічо живуть. А СЄ не можуть! Бо залежні. Бо секта. Бо зомбі.

• Подобається Подобається x 5
  13. Rozynka

Rozynka Active Member

Незабудка,
    Свідки Єгови мають спіцiaльну книжку для підлітків, де саме обговорюються питання школи, а також різні проблеми повязaні з перехідним віком. Не знаю, чи була перекладена книга на рос. чи укр. мови. Вітнесc може сказати більше.

про книгу:
    http://www.goodreads.com/book/show/3767856-questions-young-people-ask-answers-that-work-volume-2

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

зомбування змалку?

• Подобається Подобається x 1
  15. Filosof

Filosof Well-Known Member

Дитяча психіка слабка. З нею можна зробити, що завгодно.

16. nezabudka

nezabudka вільна

Книга, яку ви навели, як приклад - "Запитання молодих людей. Практичні поради." Вона справді містить багато корисних порад для підлітків. Ось зараз пролистала, щоб оновити в пам'яті, зокрема, що стосується освіти:
    "Чи варто кидати школу?" (Наводяться приклади дітей, яким у школі нецікаво, прогульщиків. Описується важливість освіти. Хороша стаття.)​
    "Як отримувати ліпші оцінки?" (Теж корисна стаття, з порадами, як краще організувати свій робочий час та робоче місце, щоб у шкільному навчанні досягти кращих результатів.)​
    "Як знайти (і не втратити!) роботу?" (Мегакласна стаття - як підготуватися і поводити себе на співбесідах, як подолати невпевненість...)​
    Це все дійсно добрі та корисні поради. Але! З-поміж них знайшла і таке:
    "Чи варто записатися в гурток або секцію?" Тут вже у більшості наведено негативні "наслідки" такого - "може зашкодити твоїй духовності", "моральні небезпеки". На завершення:
    ...Висновок однозначний.​
    Ну і завершальною статтею розділу цієї книги під назвою "Школа і робота" є:
    "Який життєвий шлях обрати?" Наводжу цілі цитати:
    :scratch_one-s_head: Без коментарів. Думаю, вони тут зайві.

• Подобається Подобається x 5
  17. Witness

Witness Well-Known Member

Спасибо. Все верно. :good:

18. nezabudka

nezabudka вільна

В дев'ятому.
    Ніде немає закликів до того, щоб кидати школу. Але, факт залишається фактом.
    А ви чомусь (?) свідомо мене ображаєте.
    Ще раз:
    Усе це власний досвід.

Гуртки.
    Тут розмова зі старійшинами була досить коротка. Нагадаю, що мені тоді було років 10-11. Усі мої подруги - СЄ, причому охрещені (вони були трохи старші від мене). Я не хотіла від них відставати, теж готувалася до хрещення. Проходили за старійшинами книгу "Підготовка до присвячення і хрещення" (У назві можу помилятися, СЄ в курсі, про що я...). Коли "проговорилася", що збираюся кілька вечорів на тиждень потягом семи років присвячувати свій час навчанню грі на музичному інструменті, мені було чітко сказано, що до хрещення мене не допустять, - мовляв, "не готова", бо вірні християни намагатимуться якнайбільше часу присвячувати праці проповідування, а тим більше у ці "останні" дні. Як думаєте, яке рішення могла прийняти я, 11-річна дитина? Для мене тоді життя поза збором просто не існувало. Я хотіла подобатися своїм співвіруючим та подругам, отримувати їхнє схвалення...
    Хоча, думаю, не кожна доросла людина у такому випадку змогла б твердо сказати, що не приймає напучування "пастирів".
    Так було зруйновано мою мрію - гру на фортепіано.

Ситуація номер 2. Молода дитина-Свідок покидає школу, щоб стати повночасним вісником.
    Про цю дитину навіть на конгресі розповідали, інтерв'ю брали, що викликало бурхливі оплески в аудиторії.
    Так, ніде прямого такого заклику немає. Але коли дитина, начитавшись настанов, що незабаром Армагеддон, і потрібно "якнайбільше часу присвячувати праці проповідування", приймає рішення покинути навчання у школі, - у цьому її підтримує батько-старійшина та й усі співвіруючі. Цей випадок викликав просто шквал захоплення (!)

Ну і насамкінець. Вища освіта.
    Сергій аспірант, чи десь у своїх дописах я стверджувала, що немає жодного Свідка-студента?
    Щоб максимально чітко розставити усі крапки над "і" і зрозуміти ставлення СЄ до вищої освіти, будь ласка, не полінуйтеся, і прочитайте розділ 22 "Який життєвий шлях обрати?" на сторінках 174-180 у книзі "Запитання молодих людей. Практичні поради." (Я цитувала цю статтю вище).
    Звертаючись до молодих людей, автор статті дуже однозначно пояснює, який саме життєвий шлях отримає схвалення Єгови - вища освіта, чи "якнайповніша участь у проповідницькій праці".
    Тут висновок тільки один. Без варіантів.

• Подобається Подобається x 7
  19. Witness

Witness Well-Known Member

Имеют право, если хотят. Как вы можете осуждать их?

верно!
    Не поверю. Я дольше вас являюсь СИ, и являюсь им до сих пор. А ваша память уже, как видите, подводит: Проходили за старійшинами книгу "Підготовка до присвячення і хрещення" - нет такой книги.

20. nezabudka

nezabudka вільна

Ваше право. Але, це найпростіше - просто сказати, що такий факт не мав місця...
    Назва може бути і неточною, як я і зазначала. Перед хрещенням старійшини приходять до вісника з книгою темно-синього кольору. Вона не призначена для розповсюдження. Там містяться лише запитання, на які бажаючий охрещуватися має дати відповіді. Попередньо вісник готується до таких зустрічей (їх щось 3-4-5..) саме по цій книзі.
    У мій час було саме так. Назва книги, можливо "Запитання до хрещення", але на жаль, саме в назві можу помилятися (давно то вже було). При нагоді сфотографую вам її.
    А ви б хотіли, щоб ваші діти мали лише неповну середню освіту? Далі ні в технікум, ні в ПТУ ця дитина не вступала. Просто пішла проповідувати. Молода людина не здобула ніякої професії.
    Я вважаю це неправильним.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)