Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Я наприклад жодного подібного випадку не бачи і не навіть не чув. Можливо таких випадків за 20 років взагалі було кілька. А ви намагаєтесь показати що для свідків Єгови це звичайна справа. Ви що особисто стали жертвою?
    До речі з боку правовірних грекокатоликів та правславних фізична чи словесна агресія до інославних звичайна річі свідкам Єгови доволі часто доводится вислуховувати образи і погрози, зносити побої тощо.
    Уявіть собі людина яка виховувалась в середовищі де насилля до інакомислячих було нормою і схвалювалось, стає свідком Єгови і тільки починає проповідувати від дому до дому. Ви думаєте що її поведінка враз зміниться?що її попередні звичкт не заважатимуть ій? з часом звісно поведінка такої людини виправиться, але це потебуватиме зусиль з її боку.

---------- Додано в 11:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Я особисто знайоми й з багатьма старійшинами і до декого вільно і без страху можу заходити в гості. На одному з біблійних вивчень зі мною був присутній наглядач міста (посада відповідна єпископу у традиційних церквах) і про те хто цей чоловік я дізнався лише через кілька днів.

---------- Додано в 12:24 ---------- Попередній допис був написаний в 11:03 ----------

Скількох старійшин свідків Єгови ви знаєте особисто?

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

А вам для повного щастя бракує ще заборони обручок? :scratch_one-s_head: Певно бруклiн таку забавку з людьми грає: кручу-вєрчу куда хочу?
    Лео,ви свобiдна людина i можете вже обручку не носити.
    А що у вас прийнято доносити на людей? :cry: Що поганого якщо людина має свою точку зору? Святкувати чи не святкувати ДН особиста справа кожного i якщо людина хоче цей день вiдмiтити з друзями i родиною, то бруклiн нехай обломиться.
    От народ пiшов )) Написаного по-людськи зрозумiти не можуть :)))

• Подобається Подобається x 4
  3. Сергій аспірант

Звичайно усі вільні - слідувати біблійним принципам чи ні особиста справа кожного. Але тоді чи може людина яка нехтує цими принципами бутти християнином?

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:23 ----------

Свідки Єгови служать Брукліну чи Богу?

---------- Додано в 13:30 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ----------

Невже так важко зрозуміти ппростий принцип - якщо Єгова вимагав, або дозволяв відзначення певних подій це чітко було зазначено в Біблії. Але про жодне так зване християнське свято в біблії жодної вказівки.
    Другий принцип - неторкатись нечитстого - більшість свят поязані саме з ідеями, погялядами. ритуалами які Єгова визначив як не чисті і неприйнятні для християн.

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

Приблизно так самао католики реагують коли не згодні з вказівками Ватикану.

• Подобається Подобається x 2
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Судячи з того що ви і ваші братья-сьостри днюєте і ночуєте тут на цій гілці, відповідь однозначна - бруклінському монстру-антихристу!
    Сергій, невже вас не цікавить, що робиться в світі, навкруги вас? Невже вас не торкаються болі, проблеми людей, що вас оточують. Невже ви не бачите, що перетворилися на ходячого зомбі і готові йти на смерть по першому зову антихриста?
    Просніться, Сергію, бо ваша зазомбованість абсолютно не має нічого спільного з християнством а ідеологія, якій ви слідуєте, з наукою Христа.
    Бо може бути надто пізно... А ви молода людина...

5. Сергій аспірант

Дякую за дуже цінний і інформативний допис:)
    Судячи по одноманітності дописів від Pedro може це клмпютерна програма?-)))))))))))))
    Тоді зрозуміло чому образливі тверження модератри ігноруюють.

6. Pedro

Сергію, я вас особисто не ображаю. Просто на перших порах бажаю, щоб ви побачили наявність інших гілок на ЛФ. Бо антихрист повністю зашорив ваші очі. Подумайте над цим. Відповідати не обовязково.

7. L e o

L e o Well-Known Member

:) Я і не ношу.

Такий "донос" може виправити мене. Можливо, я не правильно зробив по відношенню до Незабудки. Я не бачу в цьому нічого поганого.

Олена, Адам і Єва теж мали свою точку зору щодо плоду. Невже Богу шкода було якогось фрукта?
    Ніхто нікого не заставляє. Кому хочеться - хай святкують - воля панська.

8. nezabudka

nezabudka вільна

Так, і коли щось забороняв, то теж давав чіткі настанови, чого саме не можна. Самі кажете, що в Біблійні часи про святкування Днів народжень було відомо. Якщо б це було настільки неприємним Єгові, він би це заборонив, чи не так?

9. Сергій аспірант

І чому ж євреї не святкували це свято?

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

Празднование дней рождений в еврейской среде — одно из следствий проникновения в жизнь евреев некоторых черт жизненного уклада народов, населяющих страны Европы. И это — признак духовной слабости, результат небрежного, поверхностного отношения к организации собственного, еврейского образа жизни.

Следует подчеркнуть, что большинство евреев, которые со всей серьезностью относятся к понятию «еврейский образ жизни», дни рождения — не празднуют.
    http://www.evrey.com/sitep/askrabbi1/q.php?q=otvet/q1523.htm

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

Празднование дней рождений в еврейской среде — одно из следствий проникновения в жизнь евреев некоторых черт жизненного уклада народов, населяющих страны Европы. И это — признак духовной слабости, результат небрежного, поверхностного отношения к организации собственного, еврейского образа жизни.

Следует подчеркнуть, что большинство евреев, которые со всей серьезностью относятся к понятию «еврейский образ жизни», дни рождения — не празднуют.
    http://www.evrey.com/sitep/askrabbi1/q.php?q=otvet/q1523.htm

10. nezabudka

nezabudka вільна

Мова не лише про євреїв (хоча у вашому посиланні і цитаті ніякого мудрого пояснення я не побачила - ну не було такої традиції, та й усе...).
    В першому столітті християнами ставало багато неєвреїв, які, мабуть, святкували ДН. Якщо це було б гріхом, думаю, апостоли наголосили б про це.

11. Сергій аспірант

Хіба апостоли перераховували усі язичницькі звичаї які слід було уникати? Вони обмежувались загальними принципами а не вазівками щодо усіх можливих ситуацій

12. nezabudka

nezabudka вільна

Хочу ще раз повернутися до цього посилання. Якимось дивом коли я відкрила і прочитала цю статтю вперше, вона не була повною (видно, якийсь глюк (?))
    Стаття містила лише перших 5 абзаців, і закінчувалась словами
    Коли сьогодні знову відкрила це посилання, виявилось, що те, що я прочитала кілька днів тому - лише вершина айсберга (не дивно, що я тоді погодилася із кожним словом).
    В статті довго і докладно розписується про походження (язичницьке) цього свята. Додається також цитата, згідно якої ми ще й за неправильним календарем живемо, за сатанинським... Бо євреї жили за місячним календарем, а сонячний (наш сучасний) - це породження Диявола.
    Сподобалась також цитата із журналу "Пробудись":
    Цією цитатою автор перекреслив усі свої пояснення щодо язичницького походження цього свята.

• Подобається Подобається x 1
  13. Оленa

Оленa Well-Known Member

чого б вам не задiяти своє сумлiння, саме воно нас пiдточує коли згрiшимо. Петро писав, що його дух є в протирiччi з тiлом i що вiн постiйно веде боротьбу. Важливо, коли людина робить це самостiйно i бажає щось змiнити, прикладає зусилля i укрiпляється в дусi. Не через доноси, а через особисту боротьбу людина з допомогою Святого Духа досягає святостi.
    Якщо ви не можете оцiнити своi дii, то вас дуже легко облопошити. Хочете почути суб’єктивну думку старiйшини, то пiдiть самi i запитайтесь i не змушуйте нiкого до негiдних вчинкiв.
    :cry:
    А дiти Йова хiба не збиралися у свiй день? ДН не є релiгiйим святом, євреї теж мали нерелiгiйнi свята.
    I пiд який бiблiйний принцип пiдпадає вiдмова вiд святкування ДН ?
    Навiть не уявляю, звiдки вони беруть таку iнформацiю. Якась вона занадто несправжня.

Останнє редагування: 4 гру 2010
    • Подобається Подобається x 3
  14. Pedro

Я поняття не маю, чому єговістам так вже в душу вїлися ті дні народження?
    До речі, ще не так давно на ЗУ більш святкували День Ангела ніж дні народження. Але час міняється і звичаї міняються. І будуть мінятися. В Законі Мойсея нічого не сказано про побутові свята. А що євреї святкували різні радісні події ми можемо бачити з Євангелія.

А Він їм розповів оцю притчу, говорячи:
    Котрий з вас чоловік, мавши сотню овець і загубивши одну з них, не покине в пустині тих дев'ятидесяти й дев'яти, та й не піде шукати загинулої, аж поки не знайде її?
    А знайшовши, кладе на рамена свої та радіє.
    І, прийшовши додому, скликає він друзів і сусідів, та й каже до них: Радійте зо мною, бо знайшов я вівцю свою тую загублену.

Або яка жінка, що має десять драхм, коли згубить драхму одну, не засвічує світла, і не мете хати, і не шукає уважно, аж поки не знайде?
    А знайшовши, кличе приятельок та сусідок та каже: Радійте зо мною, бо знайшла я загублену драхму!
    (Лк 15:3-9)

• Подобається Подобається x 4
  15. nixto

nixto Well-Known Member

То виходить, що парусія, армагедон і велікоє множество кінців світу також підраховувались по сатанинському календарю. Шкода, що перші вожді свідків не могли читати публікацій своїх наступників, бо тоді точно второпали, чому дати не збуваються.

16. plastic

plastic Well-Known Member

Там говориться про релігійні свята.
    Але ми читаємо про Авраама-він зробив свято, коли його син Ісак був віднятий від грудей.
    Думаю що нічого поганого в святкуванні Дня народження нема. Головне не перестаратися.

• Подобається Подобається x 2
  17. Rozynka

Rozynka Active Member

Незабудка, вибачте, але Ваша некомпетентність не має меж!

"День рождения - суть начало и самый священный из праздников сатанинского солнечного календаря»."

Ця цитата НЕ МАЄ нічого спільного з свідками Єгови. Думаю чесно і тактовно було би, якби Ви прокоментували, що ці слови належать (В. Кокса «Выводы» Жанелль Хильберн, под ред. В. Кокса. 2000 г.) Всі перетензії прошу туди ж! Хоча автор пояснює чому він саме дає назву "сатанинський".

Жодних перекреслень, ЦЕ апеляція на совість кожного християнина.

18. nezabudka

nezabudka вільна

Рада, якщо це дійсно так.
    Але цю цитату я взяла з посилання Witness. Якщо СЄ не згідні з таким твердженням (що нинішній сонячний календар - диявольський), то не варто подавати цитату цього (В. Кокса «Выводы» Жанелль Хильберн, под ред. В. Кокса. 2000 г.) у своїх поясненнях.
    Тобто дотримування інших язичницьких ритуалів - на совість кожного СЄ, а святкування ДН - вже не на совість, а смертельний гріх?

19. Witness

Witness Well-Known Member

Вы неправильно поняли эту фразу: самый почитаемый праздник у сатанистов - это день рождения. Или иными словами, из всех дат календаря главным для них является именно день рождения.

20. Pedro

Дуже поважаю людей які перебували в різних сектах і набралися великого практичного і теоретичного досвіду.:)))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)