Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Хто якої віри на форумі (розширено).

запитання вже звучало...
    выдповыды немаэ...

2. duncan

згорить....
    ви ж маєте брата-свідка... [​IMG]
    що називали юдеї шеолом?....
    правильна відповідь: смітник, куди сипали сірку, для того, щоб вигоріла вся нечисть....

3. Melown

Melown Well-Known Member

Так. Маю.
    Я не свідок.

Я категорично проти позиції свідків щодо переливання крові.
    Твердження про те, що переливання шкідливе - погоджуюсь. Наслідок - багато хвороб, причому вони далі передаються дітям, і впливають на спадковість. (в крові теж є ДНК). Альтернативи потрібно застосовувати, в штатних ситуаціях по можливості відмовитися від переливання.

АЛЕ, якщо ситуація позаштатна? Аварія, пошкоджена артерія, втрата великої кількості крові... Що тоді? Альтернативи не спасуть! Якщо йде мова про життя людини... то не переливати кров, це, вибачте, ДУРІСТЬ !

4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Метою приходу Господа Нашого Ісуса Христа було повернути людям вічне життя. Справа в тому, що людина була створена з пороху земного(тіла) і дихання життя, яке вдихнув Бог в ніздрі її (душі), і людина була безсмертною. Гріх і внаслідок його смерть, тобто ролучення душі і тіла стали найбільшою трагедією людей. Душа по своїй природі є безсмертною: Мт. 10.28:”Не убойтеся от убивающих тіло, душі же не могущих убити”, а ще – притча про багача і Лазаря, Преображення Господнє, Одкровення 6.9-11 – я вже наводив, Іоанна 8.56:”Авраам отец ваш рад би бил, даби виділ день мой: і виді, і возрадовася (і побачив, і зрадів)”, Іоанна 11.26:”І всяк живий і віруяй в мя не умрет во віки”(„І кожен, хто живе і вірує в мене, повіки не вмре”). Після загального воскресіння повинне відбутися повернення безсмертя людині, тіло буде обновлене, пристосоване для життя в новому світі. Після смерті , тобто розлучення душі і тіла людина попадає в чужі умови, тіло кладуть в могилу, а душа йде в рай або в пекло, хто помер в Христі Ісусі – в рай, інші – в пекло, де спокутують свої гріхи., але цей стан розлучення душі і тіла буде існувати до воскресіння мертвих, там не буде ні повного блаженства, ні повного страждення. Муки грішників в цьому тимчасовому стані пекла можуть бути зняті по молитвам за них, добрим справам в пам”ять про них( це теж по Біблії 2-га книга Маккавеїв 12.43-46). Так що існування раю і пекла мають своє підтвердження в Біблії

5. Melown

Melown Well-Known Member

"І вдихнув Бог в ніздрі її, і стала людина живою ДУШЕЮ". Бог вдихнув свій дух життя, дихання життя! Дух життя і душа є поняття різні. Тіло і дух - жива душа, тіло без духа - душа мертва.

- це явно не по Біблії! Яка суть тоді Воскресіння?

Можливо я надто багато наводжу цитат з Біблії, не намагаюсь бути розумним, але пишу, те що знаю:
    Екклезіяста 9:5,6 "А померлі нічого не знають". "... в могилі немає ні роборти, ні роздуму, ані знання, ані мудрости". Біблія називає тих, хто помер "мертвою душею". В доповненні до цього ще десь в псалмах, здається, чітко описується сутність людини. Звучить приблизно так: "...однакова бо участь людини із твариною, із пороху взяті, і до пороху повернуться". Як знайду, виправлю!

- за вашою логікою, під час воскресіння душа повертається в тіло, потім суд, а потім: одні в рай, а одні - в пекло? Пекло буде справжнє, чи як ви написали "тимчасовий стан пекла"?

• Подобається Подобається x 1
  6. Melown

Melown Well-Known Member

- яка не ввійшла в Канон...

Одне я знаю точно, більшість зі мною погодяться, що Біблія писалася для спасіння людей. Сам Бог хотів, щоб вона була зрозумілою і ясною. Наші зусилля мають бути направлені на те, щоб зрозуміни намір Божий, щоб пізнати Бога, а не пояснювати його дії типу "бо так написано", чи "яка буде воля Божа".

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Православ`я та католицизм

Зайшла щойно на гілку про ікони, дивлюся: і тут свідки?
    Що за фанатизм? Про свідків більше говорять, ніж вони самі про себе, мабуть.

У мене проблем зі свідками немає. Можу з ними розмовляти, але вони мене і так не перетягнуть, бо моя віра має міцний фундамент і я вибір свій зробила.

Не розумію тих, хто лиш про них говорить і то з нападами. Це свідчить, що проблема є не щодо свідків, а в самої людини. Фундамент віри за рахунок нападів та критики іншої людини чи організації не збудуєш, а якщо, то то будинок на піску.

Це що якийсь спосіб самоутвердження? Чи в Україні це раптом стало глобальною проблемою?

8. Liliyah Romanova

Вона і була зрозумілою, для сучасників автора, тому зараз потрібні пояснення, аби зрозуміти тамтешній час.

9. Liliyah Romanova

Оце вже примітивно. Ляпнеш тако, не думаючи, і навіть оком не моргнеш.
    Що ти знаєш про отців?
    Думаєш такі мудрагелі, як ми з тобою? Ті люди були глибокі, покірні і розум мали від Бога. І часто їх мудрість їхній час випереджала. Якщо то тобі свідки таке в голову втовкмачили, що всі - дурні і пишуть нісенітнриці, одні свідки мудрі, то я починаю задумуватися над тим, аби змінити свою думку про них.

10. Liliyah Romanova

Відповідь: Свідки

Так народ, ви вже вибачайте, що стільки постів перенесла, але оффтопите на всіх гілках про свідків, як має бути. Про що не почнеться дискусія, все до свідків зводиться. Тому довелося перенести таку значну частину повідомлень, аби не втратився сенс.

Мих і пупер, моє терпіння не залізне, то ви його таким робите. ;)

11. Forpost

Forpost Стоїк

не канонічна

12. Forpost

Forpost Стоїк

А ви не такий безнадійний,як видавалося спершу,не давайте Мих"ові збити себе з пантелику

13. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я не можу стверджувати хто це написав, бо не пам’ятаю, я не стверджую, що це є правдою, про це знає лише Господь Бог. Але я твердо знаю, що Дух Святий перебуває серед Божого народу (Ів.14:16), а Він, як відомо, допроваджує людей до повної правди,наділяє їх різними дарами, кожному окремо, як Він хоче (1 кор.12:7-11)-знанням, мудрістю.

• Подобається Подобається x 2
  14. Калиниченко

Melown, там в Еклезіаста 7.26 є ще одна цитата:”І знайшов я річ гіршу від смерті – то жінку, бо пастка вона, її ж серце – тенета, а руки її – то кайдани! Хто добрий у Бога – врятований буде від неї, а грішного схопить вона!” - так само по вашому „трактуванню” можна розвинути „біблійне вчення” про жінку, що вона гірша від смерті. Але Еклезіаст постійно повторює – „мовив це я у моєму серці” і що це”марнота марнот”. А про те, що душа людська зберігає після смерті стан свідомості, я навів досить цитат. "Бог не есть Бог мертвых, но живых, ибо у Него ВСЕ живы". Для чого ці цитати ігнорувати? Просто намагайтесь читати Біблію без упередження, не через призму "Строжової Вежі”. А чому ви вважаєте книгу Маккавеїв неканонічною? Вона входить в Біблію.

15. Калиниченко

Воскресіння - це возз"єднання безсмертної душі з тілом по повелінню Божому: Иез. 37:1-14.Пекло після воскресіння називається озером огняним і сірчаним, а рай – містом святим – Новим Єрусалимом, що сходить з неба від Бога це в 20 розділі Одкровення.

16. Melown

Melown Well-Known Member

Так, входить. Якщо поцікавитись, є книги першоканонізовані і второканонізовані. Повноцінними книгами Біблії являються першоканонізовані книги. (Довідник Геллея)

Не душі, а духа! Душа і дух є речі не тотожні. Знову ж таки, за вашою логікою в тварин теж є душа.
    Буття 6:17 "А я ось наведу потоп, воду на землю, щоб з-під неба винищити кожне тіло, що в ньому дух життя. Помре все, що на землі!"
    "Тіло йде в землю, а дух же повертається до Бога..."

як пекло може бути вкинене в пекло, якщо написано, що "останньою буде винищена смерть..."

Вибачте, але я відповідей на всі питання не маю, не можу ігнорувати цитати з Біблії. Тому-то я не свідок.

17. Forpost

Forpost Стоїк

так не входить, наскільки памятаю ,тіко пятидесятники визнають їх .Макавеїв, за канонічні

18. Melown

Melown Well-Known Member

В Синодальну Біблію книга входить. В канонічну - ні.

19. duncan

питання: одна людина досліджує Біблію, інша досліджує Коран, третя досліджує сатродавню філософію та Біблію, порівнюючи їх...
    який буде результат у першої людини, другої і третьої?...
    які висновки вони зроблять?...
    і до чого це призведе?...

хто дасть відповідь?..

20. duncan

+1 за самокритику, та віру в Бога!..
    наведу приклад мормонів...
    згідно з їх вчення: може мінятися віра, вона може бути видозмінена...
    чому?..
    бо у старійшин може бути видіння, щодо такого чи такого догмату...
    їх віра змінювалась за останні 150 років...
    і буде ще мінятися....

тепер розглянемо “традиційну”...
    беремо перші роки...
    мученики, праведники, апостоли, єресь тощо...
    єпископ в перші роки це поводир і не більше!..
    у нього не було ні “кафедри”, ні особняка і тд...
    християнам було байдуже де збиратися, вони не носили ніяких символів, не стежили за тим: “ходить ЦЕЙ до церкви чи ні”, “а ТАМТОЙ не ходить”....

минуло кілька сторіч, і що сталося?...
    з’явилися “отці церкви”....
    хто вони були?..
    це були дуже і дуже розумні люди (і навіть не тільки на свій час), які намагалися ВИЗНАЧИТИ, що саме не вважати єрессю...
    вони перемогли інших “антиотців”, які стверджували протилежне (інше)...
    як перемогли?..
    це вже інше питання...
    мабуть, відповідь криється у тому як ОБИРАЮТЬ папу римського...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)