Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Rozynka

Rozynka Active Member

Незабудка,
    А як пояснити, що католицька церква ЛИШЕ з 4 ст. дозволила святкувати дні народження?
    Дні народження це 100% язичнецька традиція, при якій людина, яка є іменинником припідноситься на один день. Святкували колись королі у Вавилоні пізніше і інші народи, наприклад, як греки. Два дні народження описує Біблія і два рази описує ненайкращими фарбами. Перелюб, алкоголь, розпуста і навіть відрубана голова Івана Христителя...
    Хіба цього не достатньо?
    Всі ритуали повязані з днем народження носять у собі релігійне вчення, але не за Христом!
    Наприклад дещо пізніше свічки ставилися, щоб відлякати демонів від іменинника. Деякі народи святкували не день народження а так звані іменини (день імені).
    Точно так само дні народження перехрещуються тісно з гороскопами. Наразі такі речі навіть церква засуджує. Бажання на дні народження та вітання несуть свій початок з магією. Наприклад у Єгипті, сон, який присниться перед днем народження потрібно було запамятати. Його значення розказували магії, чи чародійники.
    Дещо є і тут, нажаль не на українській:
    http://www.weltvonmorgen.org/artikel/cgf.pdf

• Подобається Подобається x 3
  2. nezabudka

nezabudka вільна

Ні, не достатньо. Перечитайте ще раз свій допис. Хіба ви не бачите, що усі ваші твердження не мають стійкої основи?

Згідно вашої логіки:
    В мене вдома живе кішка.
    В Біблії ніде не згадується, щоб вірні євреї чи перші християни тримали вдома цю домашню тваринку.
    В Єгипті кішка була священною, її обожнювали і їй поклонялися.
    Отже, тримати вдома кішку - гріх, бо така традиція зародилася в язичників.
    Так?

Ритуали та гороскопи до дня народження не мають ніякого відношення. Ми просто збираємось з родиною і радіємо та тішимось, що дитині вже 2 (3, 4..) роки.

Чому тоді святкування річниці одруження СЄ дозволяють, а святкування річниці народження дитини - ні?

• Подобається Подобається x 7
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:

а СЄ появилися лише вкінці 19 століття, вас це не хвилює?

4. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ви напевне робили весілля, коли виходили заміж? Ая-яй-яй. А язичники теж так робили, набагато раніше за християн. А які жахи бувають на весіллях, так що те що ви розказуєте про дні народження і близько не стояло. У всякому випадку на весіллях крові люди пролили точно більше ніж на днях народження. То чому ж свідки справляють весілля? У вас теж був цей гріх? А обручку носите? Як ви не знаєте, що це елемент язичницкого обряду із Єгипту? Негайно зніміть! А то заплямуєте себе язичництвом! Зніміть і викиньте негайно цю гидоту! Чи може ви подумаєте і змиритесь із невеликим язичництвом у вашому житті? А як перед Єговою оправдатись. Ні вам головніше виправдатись перед монстром, якого називають ВІБР! :crazy:

5. Witness

Witness Well-Known Member

Вы не спутали ли акционерные общества с религиозными? :)))

Вы не хотите думать, Незабудка. Есть такое правило: лучшее доказательство правдивости, это молчание противников. Помните из книги "Самый Великий Человек"? Вот: "в древние времена даже противники христианства никогда не сомневались в историчности Иисуса...". Если даже противники молчат, то это и есть самое сильное доказательство. Так и в этом случае: если бы из кассы СИ исчезали бы тыщщи или миллионы, то первые кто заговорил бы об этом были бы отступники - те кто нас ненавидит больше всех. Кстати, такие пропажи породили бы само мобой волну отступничества из тех, кто служит в вефилях.

Мы же видим обратную картину: наши братья живут не в особняках и разъезжают не на белых яхтах. Они живут со всеми остальными в общежитиях Общества, ходят в одни и те же столовые и живут такой же жизнью как и остальные. А знаете что еще цикаво? Они один за другим умирают служа Богу, так и не продав эти Залы Царства и не потратив на себя эти миллионы. ;)
    Ну так а когда же Организация начнет продавать все это имущество? Что-то этого не видно до сих пор. А как быть с журналами, на которые деньги уходят впустую?

6. Witness

Кошка это животное, а не праздник или событие. Подбирайте примеры точнее. На кошек распространяется логика касательно животных, а не обрядов.

Ага, также как фундамент не имеет отношения к стенам :)))

Всё просто: годовщина какого-то предприятия, компании или бракосочетания являются празднованием ДОСТИЖЕНИЙ. Здесь есть логика: мы с женой прошли через годы трудностей и выстояли в нашем браке. Мы это празднуем. Юбилей фирмы: мы трудились весь прошлый год, справились с кризисом, и даже преуспели. Было нелегко, но мы выдержали!

День рождения: ... (?)
    Что его праздновать? Я не влияю на тот факт, что мои годы идут: 30, 31, 32... Это все не зависит от меня. Они и так будут "наматываться". Более того, я вообще не понимаю чему тут радоваться??? Я хотел бы, чтобы мой возраст застыл на 25. А о женском поле и говорить нечего... (

---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

Не важно: в Библии содержатся примеры того, как верные Богу служители ходили на свадьбы. Здесь и думать нечего.

• Подобається Подобається x 2
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Оце і є їхній бог, якому вони служать, якому вони поклоняються. То абсолютна неправда, що вони ще в щось чи когось вірять.
    Так само і Біблія для них не є авторитетом. Памятаєте слова їхнього засновника, що те що він написав є важливіше ніж те що пише Біблія.
    І невідомо, що той ВІБР завтра скаже їм робити. Страшна і непередбачувана секта, яка може закінчити так само як аналогічна секта Девіда Кореша. Тільки масштаби будуть більші і трагічніші.

8. Vаn Helsing

Vаn Helsing Active Member

В мене інший погляд щодо святкування. Люба річниця прив'язана до кількості обертів планети навколо Сонця. А мені не подобається, коли я залежний від природи. Не хочеться очікувати певної точки орбіти Землі, щоб відсвяткувати якусь приємну для мене чи когось подію. Тому я вважаю, що краще в любий час мати підстави отримувати радість, щиро вітати когось, виявляти любов одним словом.
    Гарне питання, nezabudka.

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ще краще поступати згідно Писання, якщо воно має для нас якийсь авторитет.

Один бо вірує, що можна їсти все, а немічний споживає ярину.
    Хто їсть, нехай не погорджує тим, хто не їсть. А хто не їсть, нехай не осуджує того, хто їсть, Бог бо прийняв його.
    Ти хто такий, що судиш чужого раба? Він для пана свого стоїть або падає; але він устоїть, бо має Бог силу поставити його.
    Один вирізнює день від дня, інший же про кожен день судить однаково. Нехай кожен за власною думкою тримається свого переконання.
    Хто вважає на день, для Господа вважає, а хто не вважає на день, для Господа не вважає. Хто їсть, для Господа їсть, бо дякує Богові. А хто не їсть, для Господа не їсть, і дякує Богові.
    Бо ніхто з нас не живе сам для себе, і не вмирає ніхто сам для себе.
    Бо коли живемо для Господа живемо, і коли вмираємо для Господа вмираємо. І чи живемо, чи вмираємо ми Господні!
    Бо Христос на те й умер, і ожив, щоб панувати і над мертвими, і над живими.
    А ти нащо осуджуєш брата свого? Чи чого ти погорджуєш братом своїм? Бо всі станемо перед судним престолом Божим.

(Рим 14:2-10)

• Подобається Подобається x 6
  10. nezabudka

nezabudka вільна

Ваша логіка мені більш зрозуміла. :)
    Але бачите, яка біда, - ми все одно в той чи інший спосіб залежні від природи - дні тижня, зміна дня та ночі... Та й у Біблії циклічність обертів навколо сонця підтримується. Багато свят (єврейських) відзначалися саме з певною періодичністю. Пасха, наприклад, наскільки мені відомо, взагалі святкується в залежності від фаз місяця, ще й після заходу сонця (знову залежність від небесного тіла).
    Ой, яка хороша цитата, дякую вам!

Останнє редагування: 29 лис 2010
    • Подобається Подобається x 6
  11. Nadan

Nadan Well-Known Member

А те що кішка, та інші тварини були богами в давньому Єгипті, це нічого? Якби вам сказали поклонятися котам.... то що? Як бачите коти були тісно задіяні в багатьох обрядах. :yes:
    То ви вже визначіться. А то займаєте "двуличную позицию". Гороскопи бачте вам мають відношення а язичницькі ідоли - коти - немають. Треба бути послідовним. Ви вже якось визначіться і прийміть обну точку зору. А то у вас "точка зрения зависит от точки сидения" :mocking:
    Про день народження, можна сказати те ж саме, ми вистояли в кризі, досягли чогось нового, вистояли в труднощах і т.д. Але є ще одна причина святкувати дні народження. День народження - це день благословінь, коли рідні і близкі благословлять людину - вони тим самим виконують наказ Христа, який сказав благословляти а не проклинати.
    Ага. То служителям можна відвідувати язичницькі заходи а простим смертним ні? Ви не відповіли про обручальні кільця. Може їх носити християнин чи ні?

• Подобається Подобається x 2
  12. Witness

Второзаконие 4:15–19: ...Тщательно берегите свои души, потому что в тот день, когда Иегова говорил с вами в Хори́ве из огня, вы не видели никакого образа, 16*чтобы вы не поступили мерзко и не сделали себе резное изображение, изображение какого-либо символа, изображение мужчины или женщины, 17*изображение какого-либо зверя, живущего на земле, изображение какой-либо крылатой птицы, летающей в небесах, 18*изображение какого-либо существа, которое передвигается по земле, изображение какой-либо рыбы, которая в водах ниже земли, 19*и чтобы ты, подняв глаза к небесам и увидев солнце, луну и звёзды*— всё небесное воинство, не прельстился ими, не поклонился и не стал служить...

КТо из СИ служит животным и поклоняется им?
    Разве??? А я вот слышал, что д.р. празднуется в любом случае: есть успехи, нет успехов, выстояли, не выстояли... Люди вообще не могут особо объяснить зачем они его празднуют. Могут только сатанисты - у них это главный праздник ;)

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

Чего? Сочиняем на ходу? :)
    даже так??? Может и Пасху сюда же приплетем? :)))

?

Можно конечно. Почему? Да все просто: супружеские кольца не овеяны никакими магическими ритуалами, суевериями и т.п. Если когда-то что-то где-то такое было, то сегодня оно утеряло весь свой смысл: вокруг них не водят хороводы, на них не загадывают желания, на них не гадают и т.д. и т.п.

13. nezabudka

nezabudka вільна

Стоп-стоп-стоп!!!
    ...Це до:
    :preved:
    А як тоді
    ???

14. Witness

Я вам говорю как оно есть у меня в моей местности: даже мои суеверные родственники никогда мне не говорили ничего в отношении кольца. Во время свадьбы нет никаких суеверных церемоний связанных с кольцом, разве не так? Опишите как у вас на Украине. Разве во время свадьбы на кольцо шепчут, заклинают, загадывают и т.д. и т.п.? Сегодня если кто-то видит у человека кольцо, то это говорит ему лишь об одном: передо мной женатый человек.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

1) Христиане могут носить на руке кольца: Луки 15:22.
    2) Полезно показывать окружающим, что ты женат - это будет служить для тебя защитой. Других на сегодняшний момент в моей области подобных знаков нет.
    3) Если все же ваша совесть вам не позволяет носить обручальные кольца, вас никто не должен осуждать. Это ваше дело.

15. Nadan

Nadan Well-Known Member

Шановний, якщо так, то чого ви підняли хай з приводу пасочок? Зараз самі забобонні мої знайомі, ніколи не бачили в пасхальному хлібі і куполах - пеніса. Чому вам в хлібі і церковних куполах - пеніси ввижаються? Аргументація була однакова! Ви зараз по суті говорите, що християни взяли язичницький символ і наповнили його новим змістом! А я хіба вам не про це ж саме говорив? А про обряд кадження? - Теж саме! Був язичницький обряд, який Бог наказав запровадити в храмі, при цьому змінивши його суть, але залишивши форму! Думаю, якщо ви людина мисляча, то погодитесь, що святкувати день народження можна і це не є гріх.
    От бачите обручки - ще один наглядний приклад того, що головне зміст а не форма. Тому звичайно можна носити і обручки і паски, ходити на весілля і на дні народження. Адже важлива не форма, а зміст, який ви вкладаєте в ці речі! Думаю порузумілись? Сподіваюсь свідки більше не будуть піднімати питання про дні народження, паски і церковні куполи?

16. Witness

Аргументация одинакова??? Где ж она одинакова, если в Библии сказано, что пасху праздновать нужно пресным хлебом, а вы празднуете дрожжевым? Нужно есть непорочного агнца, а вы едите крашеные яйца? Где все это в Библии? Где так было у христиан? Обручальные кольца никак не связаны с поклонением Иегове Богу или служением Христу. Это не религиозный обряд. Так ли с *****подобной пасхой? ;)

Вам уже объясняли, что не из Вавилона взяли этот обряд.

---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:28 ----------

Вы снова ошиблись: пасха - это сегодня важная часть РЕЛИГИОЗНОГО обряда. Кольца и свадьба - нет.

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:29 ----------

Еще как будем! Люди должны и дальше уходить из Вавилона. :)

---------- Додано в 00:37 ---------- Попередній допис був написаний в 00:30 ----------

Католическая Энциклопедия говорит нам: «Во многих великих языческих обычаях праздновалось возвращение весны, приближение к Пасхе. Яйца символизировали жизненное развитие ранней весны, ... кролик языческий символ и всегда символизировал изобилие».- (1913), Том V, стр. 227.

В книге Александра Хислопа «Два Вавилона» мы читаем: «Что же подразумевается под самим термином Пасха? Свое название она получила не от Христиан. Оно несет древне-вавилонское происхождение. Пасха является ничем иным как Астартой, один из титулов Белтисы, королевы неба, чье имя ... как найдено в Лоярде на Ассириом памятнике, - Иштар ... Это является историей Пасхи. Популярные обряды, которые до сих пор соблюдают в полной мере в период празднования, подтверждают правдивость истории о вавилонских ритуалах. Горячие крестовидные сдобные булочки с изюмом Доброй Пятницы и пасхальные окрашенные яйца или Воскресная Пасха, изображена в древне-вавилонских обрядах, точно также, как это делается сегодня».- (Нью-Йорк " 1943), стр. 103, 107, 108; сравните Иеремию 7:18.

:)

• Подобається Подобається x 1
  17. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ви що, не читали в Біблії, що для християн Пасха - Христос, під видом хліба і вина? А ви ще й досі хочете Старозавітнью Пасху святкувати?
    А звідки? З Єгипту? Яка різниця? Все одно язичницький обряд.
    Шановний, а хіба ви говорите про теперішеій зміст цих символів? Чому вам можна говорити що вони означали колись а нам - ні? Крім того одруження хіба не релігійний обряд? А в ньому використовуються обручки!
    З нашого погляду Вавілон - це ви!

18. Witness

В проповеди о Левит XII,2 Ориген заверяет своих слушателей в том, что „нет ни одного святого, который когда-нибудь устраивал пир или большой обед в день своего рождения, или который радовался бы в день рождения своего сына или своей дочери. Но грешники радуются и веселятся по таким дням“.

Д-р Джон К. МакКоллистэр, автор книги «The Christian Book of Why», пишет: «Христиане первого столетия не праздновали рождение Иисуса - по той же причине, по какой они не праздновали и никакого другого дня рождения. В то время все христиане были того мнения, что празднование всякого дня рождения - обычай язычников».
    В этой связи неудивительно, что в энциклопедии «World Book» делается заключение: «Первые христиане не праздновали Его [Христа] дня рождения, поскольку считали празднование дня рождения любого человека языческим обычаем» (том 3, страница 416).

Аналогичное утверждение делает и Август Неандр: «Христиане того периода были вообще далеки от идеи празднования дней рождения» ("Общая история христианской религии и церкви", 1842, т. 1, стр. 518).

Как долго ранняя христианская церковь избегала этой языческой традиции? «Христианство отказывалось от празднования дней рождения, как от языческого обычая, вплоть до 4-го столетия н.э.» ("Schwbische Zeitung" [Журнал "Время и мир" - "Zeit und Welt"], 3/4 апреля 1981 г., стр. 4.)

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ----------

Вы сами свидетельствуете против себя :) Теперь вы не будете праздновать пасху куличами и яйцами, верно? Молодец! :good:

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:43 ----------

с каких пор женитьбы стала религиозным служением Богу? А атеисты когда женятся тоже поклоняются Богу?
    Бог заимствовал для Аарона языческий обряд? о_О

С вашего погляду? :))) Не смешите: вы до сих пор не определились что означает Вавилон Великий из Откровения

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цим він обманює і себе і співіруючих.
    Чому ж не було - ц свято було відомим і євреї сприймали його як язичеське святкування. Почитайте більше про його походження.
    дарувати подарунки коли заманеться це ваше право і нічого поганогов цому немає. Але зовсіьі нша річ коли таке дарування є налідуваггям язичницької традиції.
    Цей термін не є визнаним науковою спільнотою і не зустрічається у фахових психіатричних та психологічних виданнях.
    власний досвід це лише власний досвід і на підставі нього робити висновки про усіх представників когфесії неварто.Врешті ви можете бути упередженими. сприймати інших через призму власних реліігйних поглядів тощо.
    Посилань на серйозну наукову літературу
    Спочатку мені цікаво булоб почути відповідь а отім я поясню чому виникло таке питання.

Мої знання базуються також на 15 літньому спілкуванні із свідками Єгови. І я цідлком свідомий того що свідки Єгови не досконалі люди і можуть робити помилки.
    Люди які як ви пишете маєте негативний досвід часто дуже хибно його інтерпреттуюють і схильні виставялти себе в кращому світлі ніж є насправді. Вррешті людей які вийшли з органзації не так багато і лише одиниці з них є активними противниками свідків Єгови.

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:47 ----------

Можете сказати де і коли?
    Мене насамперед цікавлять мої власні дії а не слова і реакція інших. Тому краще вам задумаьтсь над власними мотивами. Памятаєте що я писав про сумління?

---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ----------

Якщо ви ви уважно подивитесь на написи на скриньках - ви побачите н а що жертвуються гроші. Також що місяця оголошується про кількість зібраних коштів.
    Керівники свідків єгови живуть в таких самих умовах що інші свідки і жодного фінансових винагород не отримуюють.
    Жодноговідомого преценденту коли б подавткові аудитори мали б претенізії до свідків Єгови мені невідомо. Так звісно можливісь для махінацій азлаишається і доечі відомий відступник - Р. Френц був позбавлений спілкування саме за фінансову махінацію. Якщо ж і стається щось подібне то це є винятковою подією.

20. Nadan

Nadan Well-Known Member

Це нічого не доводить. Просто тоді в церкві не було це прийнято, але й не заперечувалось категорично, бо це питання не відноситься до правд віри. Прикладом цього є також те, що не було прийнято носити обручок аж до 9 століття. Згодом стало звичайним носити обручки і святкувати дні народження. А день народження Ісуса святкували ангели і пастухи. Читали таке в Біблії?
    Ну це вам тільки здається :)
    Звичайно буду. Справжню Пасху під видом хліба і вина ми приймаємо як святу тайну, без якої неможливе спасіння. А куличі і яйця - це тільки символи, які є не обовязкові але приємні. :)
    А подружня обіцянка дається перед ким? Не перед Богом? А благословляється він ким? Не Богом? Подружжя є святою тайною в якій відбувається дія Святого Духа. Тому це безумовно релігійне дійство. Атеїсти - не мають подружжя.
    Звичайно. А ви що не читали про це в Біблії?
    Я вже про це писав - читайте уважніше. Вавілон - різні єресі і секти. Наприклад церква Муна, Мормони, сайентологи, біле братство свідки Єгови і тому подібне.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)