Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Witness

Witness Well-Known Member

То есть организация СИ создана с целью зарабатывания денег, я правильно понял? Они не искренне верующие люди, а бизнес проект?

2. nezabudka

nezabudka вільна

Чесно - не знаю.
    Можу робити висновки лише з того, що бачу і чую.
    Бачу, що в організації Свідків Єгови більшість людей дійсно щиро віруюючі. Правда, у багатьох та віра граничить з фанатизмом. Логічних доказів вони не чують, сліпо вірять у слова вірного і мудрого раба.
    З іншої сторони також бачу, що керівництво СЄ категорично проти вільнодумства. Старійшини беруть на себе право втручатись в усі сфери приватного життя своєї пастви, повністю контролюючи його.
    Чи створювалась організація Свідків Єгови як бізнес-проект, стверджувати не буду. Але погодьтесь, що їхня скарбниця дуууже багата, а це ласий шматок для будь-якої земної недосконалої людини.

• Подобається Подобається x 5
  3. Nadan

Nadan Well-Known Member

Скажіть, а в якому значенні ви тут вжили слово душі? Невже в значенні тіла?

• Подобається Подобається x 1
  4. Vаn Helsing

Vаn Helsing Active Member

А хто тоді пояснює більш логічніше, скажіть, будьте ласкаві?

5. nezabudka

nezabudka вільна

А ви вважаєте достатнім і логічним для себе пояснення, що святкування днів народжень для СЄ є неприпустимим, оскільки ніде в Біблії не згадується, і ні євреї, ні перші християни такого не робили?
    Чи ви знаєте якісь інші пояснення?
    І чим річниця шлюбу відрізняється від річниці народження дитини?

6. Vаn Helsing

Я не запитував про святкування.
    Будьте ласкаві, дайте відповідь на моє питання: вчення якої релігійної групи (чи одного лідера) ви вважаєте логічнішим?

7. Nadan

Nadan Well-Known Member

В церкві набагато все логічніше.

8. nezabudka

nezabudka вільна

Особисто я не належу до жодної існуючої релігійної спільноти (хоча формально ще СЄ).
    Читаю Біблію, роздумую, роблю висновки, цікавлюсь точкою зору різних християнських течій. Маю бажання почитати Коран (цікаво...).
    Бачите, яка бідося - більшість тих, хто виходить з СЄ, має "алергію" на будь-які релігії взагалі, розгублені, озлоблені і вже не вірять ні в що.
    Вичерпна відповідь, Vаn Helsing?
    ---
    До речі, я запитувала про святкування днів народжень ;)

9. Vаn Helsing

Яка саме церква є істинною на ваш погляд?
    Велике прохання, говоріть, будь ласка, коротко і по темі.

10. nezabudka

nezabudka вільна

11. Nadan

Nadan Well-Known Member

А хіба я туманно і не в тему? Що вам не ясно? Такого примітивного і тупого вчення як є у свідків, ще ніде не бачив, воно може позмагатись лише з атеїзмом. Ну може ще з вченням церкви Муна.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

До деякої міри це так. І матеріалізму там більше ніж віри. Але... Прослідкуйте за ідеологією будь-якої секти. Сила її в твердженні що вождь чи главарі мають якийсь спеціальний звязок з Богом. Чи то якесь спеціальне одкровення чи просто щоденне спілкування.
    І Рассел, властиво, подбав про це. Памятаєте, що пророк Мухамед твердив що Коран він одержав від "ангела". Думаю, якийсь "ангел" підказав і Расселу його вчення.
    Ось візьмемо приклад, як вони трактують Ісуса Христа. На певному етапі Бог створив ангела Михаїла. Ангел Михаїл зник. Натомість від діви Марії народився Ісус, прожив 33 роки і був розпятий. Помер. Тіло десь поділось (варіант - вкрали учні і поховали). Воскрес в дусі, вознісся в дусі на небо. До речі, це суперечить заяві Ісуса Христа, що він не дух, а має тіло.
    До речі, навіщо ж "світки" позбавили Ісуса тіла? Дуже просто, вони придумали інше тіло. Ісус духом на небі а на землі тіло в вигляді... міфічних 144000. Ця цифра міфічна (в Писанні це євреї) але бруклінський комітет не міфічний! Отже, вони є земне тіло Ісуса Христа. Отже всі члени корпорації повинні слухати їх і виконувати кожну йоту з того що вони скажуть. Ніякого інакомислія!!! Бо ж тіло Ісуса Христа! І канал до Бога!
    Тоталітарна секта в дії. І які б рішення цей комітет не прийме, всі члени будуть виконувати. До найменшої йоти!

13. Witness

Какая людина сможет из этой самой скарбницы и как взять миллиончик-другой? Объясните, плиз. Итак, вот вы старейшина в вефиле. Подходите вы к сестрам, работающей в отделе бухгалтерии с листочком бумаги, на котором написан ваш банковский счет... (?)

Очень жаль, что вы когда допустили в своем сердые озлобиться на своих братьев, перестали сразу же мыслить здраво. Вот что бачу и чую я: в мое собрание постоянно и в большом количестве приходит литература очень хорошего качества и очень дорогая. Причем это происходит уже десятилетиями. Как вы считаете, покрывает ли наше собрание стоимость и транспортировку этой литературы? Боюсь, что мы не покрываем даже транспортные расходы! (вы не забыли что происходит это уже десятилетиями?) В нашем городе был построен Зал Царства. Он обошелся в неприличную сумму. Для кого? Для нас? Нет: для Общества. Нам был дан беспроцентный кредит нашими дорогими братьями на 20 лет. Прошло уже 9. Как вы думаете, какую часть мы уже смогли отдать? Половину? 40%? 30%? Меньше 20%! Вот какой бизнес проект мы для наших братьев. А это только один город на нашем острове, причем самый финансово-обеспеченный город. Что тогда можно сказать о других?

Наши братья все деньги тратят... на нас же самих! Это видно. Это заметно. Как вы не можете этого заметить я не понимаю. Посмотрите на церкви Вавилона Великого и сравните.

---------- Додано в 15:05 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Третий вариант: я использовал распространенное в русском языке выражение.

Теперь можно вам вопрос? В чем отличие души от духа?

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Для цього прочитайте біографію Рассела. Він починав свою карєру саме як бізнесмен і багата людина. Але, думаю, це частина правди. Головна його мета була створити всесвітню тоталітарну секту, такий собі прообраз царства антихриста. Про його якусь віру чи релігійність не приходиться говорити зважаючи на його аморальну поведінку.
    Добре, що це робилось і поки що робиться в досить таки невеликих масштабах.

15. Nadan

Nadan Well-Known Member

Не переживайте. Той хто знає тонкощі роботи Бруклінської бухгалтерії, завжди зможе зробити собі рай на землі. :mocking:
    А може вона якраз і почала мислити здраво?
    Тратять щоб потім забрати ще більше.
    А хіба це вираженіє не розуміє віри в безсмертну душу?
    Субстанційно чи функціонально?

16. Witness

У меня есть несколько друзей в вефиле. А у вас? Явно что вы не представляете себе предмет разговора

Я вижу что нет. Да и вот ее слова:

Но есть и иные примеры. Те кто оставил народ Бога чувствует пустоту и мучается, и так продолжается какое-то количество лет. Такой человек даже может вести интернет-деятельность против Свидетелей Иеговы... Но потом возвращается:

http://god-mankind.ru/

---------- Додано в 21:11 ---------- Попередній допис був написаний в 21:10 ----------

Найдите мне слова "субстационно" и "функционально" в Библии, а потом я отвечу вам на вопрос.

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Грошi, якi поступають на рахунок органiзацiї у Бруклiнi чи в мiсцевi органiзацiї, розподiляються згiдно Cтатуту. Iснує витратна частина, яка ймовiрно менша за грошовi надходження i вiдповiдно рiзниця розподiляється мiж акцiонерами. Це можуть бути як фiзичнi так i юридичнi особи. Хто цi акцiонери можна подивитися у Статутi органiзацiї. Звичайнi люди цими грошима скористатися не можуть, вони лише їх жертвують. є ще доходи вiд заповiтiв майна i вiд виграних судових справ, до яких свiдки часто вдаються. Крiм того органiзацiя заохочує безкоштовно на неї працювати в типографiях, на будiвництвах, в поширеннi виданих журналiв. Все це вважається служiнням Боговi.

IМХО.
    Звернiть увагу, що зал є власнiстю органiзацiї, але розплачуєтесь за нього ви, нехай навiть по кредитах - це нiчого не змiнює. Ви гадаєте це не вигiдно для органiзацiї?

Останнє редагування: 28 лис 2010
    • Подобається Подобається x 6
  18. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ну й що що вона хоче читати Коран? Це вже по вашому злочин? Чи ознака нездорового мислення? Нехай людина читає, порівнює, думає. А ви хочете напевно, щоб вона читала тільки вартову башту?
    Це нічого не доводить. Просто людина отримала залежність від організації, от і повернулась по свій наркотик.
    То ви зомбі? Що ж я питаю, ви ж дійсно зомбі. Бо поняття субстанції і функції існує в цьому світі, навіть якщо в Біблії цього нема.

• Подобається Подобається x 4
  19. Radistka

Radistka Rändaj

Звісно це дурниці. Що розумного може писати людина, яка ніколи не виходила зі СЄ, про тих що вийшли? Лише свої уявлення - усі СЄ твердо переконані, що поза їхньою організацією життя нема, і люди які виходять глибоко нещасні, бо це апріорі - інакше просто не може бути.

"Пустоту"? "Мучається"? Дуже примітивно. Знову шаблонне мислення - та ж то від людини залежить. Якщо в людини в душі не порожньо, то чого ж їй від "пустоти мучитися"? Може на початках справді люди почуваються розгубленими. А може швидше це інші почуття - наприклад, жаль за тим що йому стільки часу голову макітрили? У кожного свій шлях. Поки людина знову не займе свого місця в суспільстві, знайде нових друзів, знайде нові шляхи самореалізації, знову налагодить зіпсуті стосунки з родиною - доти буде важко. Але що тільки люди не переживають - смерті, війни, хвороби, і т. д. і т. п. Для чого так перебільшувати роль кількох років проведених у секті? Людина спокійно може пережити зміну свого світогляду.

СЄ вихваляються цим Дятловим, як зразком для наслідування. Гм ... коли він вів там свою діяльність, то його заперечували, а тепер він приклад. А чого раптом така крута зміна відношення? Може тому, що просто хочеться вірити у те у що хочеться вірити, у те, що підпадає під канони Брукліна? У мене взагалі враження, що той Дятлов це проект власне самих СЄ. Так, є такі що виходять зі СЄ, а потім повертаються. З різних причин - не знайшов свого місця у світі, був надто старий, надто молодий, було заважко, і т. д., але до чого тут божественне провидіння??? Чому не згадати що є багато успішних людей, які полишили СЄ і жодного наміру не мають повертатися? А тому що це деструктивна інформація!

• Подобається Подобається x 6
  20. nezabudka

nezabudka вільна

Така можливість завжди є. Чи ви будете переконувати, що керівництво СЄ відчитується перед кимось (простими СЄ), скільки саме грошей знаходиться на рахунках, скільки надходить, і куди саме витрачається? Потужність цих фінансових потоків ви самі можете бачити - фінансування друку літератури, будівництва Залів Царства... Ви на 100% переконані, що всі гроші витрачаються на справи Царства? Думаю, на рівні збору, це так. Але на рівні всесвітнього центру СЄ - ніхто не може з впевненістю стверджувати.

Ну і питання в іншому - чому керівництво СЄ настільки категорично проти вільнодумства? Особливо це стосується питань, щодо яких немає чітких вказівок у Біблії, а лише власні висновки вірного і мудрого раба (це я знову про святкування днів народжень)?

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)