Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

*** lv розділ 2 с. 19–21 Бережи своє сумління ***
    ЧОМУ СЛІД ЗВАЖАТИ НА СУМЛІННЯ ІНШИХ
    12 Можливо, тебе іноді дивує, наскільки сумління одного християнина відрізняється від сумління іншого. Те, що один вважає зовсім неприйнятним, інший не засуджує, навпаки, йому це подобається. Наприклад, хтось любить зібратися увечері з*друзями і*випити трохи спиртного, а*в іншого це викликає змішані почуття. Чому*ж ми такі різні і*як це має впливати на наші рішення?
    13 Люди різні з*багатьох причин. Велику роль відіграє наше минуле. Скажімо, хтось має слабкість, яку давно намагається побороти (1*Царів 8:38,*39). Він буде особливо обережний у*ситуаціях, в*яких може виникнути спокуса взятися за старе. Уяви, що серед твоїх гостей є християнин, котрий раніше мав проблеми з*алкоголем. Сумління слушно підкаже йому відмовитись від спиртних напоїв, які ти пропонуєш. Чи варто ображатися, наполягати на своєму? У*жодному разі. Братерська любов спонукає тебе поважати рішення цього християнина, пояснив він причини своєї відмови чи*ні.
    14 Апостол Павло знав, наскільки різнилося сумління перших християн. Деякі з*них вважали, що не можна їсти м’яса, яке продавалось на ринку після того, як його жертвували ідолам (1*Коринфян 10:25). Павло*ж не бачив у*цьому нічого поганого. На його думку, мертвим ідолам не могла належати їжа, яка походила від Єгови і*йому належала. І*все*ж Павло розумів, що дехто мав інший погляд. Можливо, деякі брати, перш ніж стати християнами, були ідолопоклонниками. Вони, мабуть, гостро реагували на все, пов’язане з*ідолопоклонством.
    15 Тому Павло написав: «Ми, сильні, повинні носити слабкості несильних і*не догоджати собі. Адже навіть Христос не догоджав собі» (Римлян 15:1,*3). Отже, Павло хотів показати, що християни, так само як Ісус, повинні ставити інтереси братів вище за свої. Обговорюючи подібну ситуацію, він сказав, що взагалі не їстиме м’яса, аби не давати підстави для спотикання братам, за яких Христос віддав своє життя (1*Коринфян 8:13; 10:23, 24, 31—33).
    16 А втім, християнам, сумління яких реагує на різні справи гостріше, слід бути обережними: вони не повинні вважати, що лише їхня думка у*питаннях сумління слушна, і*критикувати тих, хто дивиться на ці справи інакше (Римлян 14:10). Наше сумління має судити тільки нас, а*не когось іншого. Пам’ятаймо Ісусові слова: «Перестаньте судити, щоб і*вас не судили» (Матвія 7:1). Тож не слід надто перейматися, коли у*питаннях особистого вибору хтось приймає рішення, з*яким ми особисто не згідні. Натомість кожен член збору повинен робити все, щоб берегти любов та єдність, зміцнювати, а*не пригнічувати одне одного (Римлян 14:19).

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ----------

Звичано адже ви ви пропагуєте речі які ідуть в розріз з біблійною етикою.

Щодо навязливого проповідування - то як саме проповідуувати залежало від вас і ніхто вас не заохочував навязуватись людям - проповідь спрямована на тих хто хоче слухати.
    Здача звітів також індивідуальна справа як і кількість годин які людина присвячує проповіді.

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

Член собрания, который целенаправленно нарушает установленный порядок и пытается навязать христианам собственные умозаключения, по чётко определённому новозаветному правилу исключается из христианской организации (1Тим.1:20; 2Тим.2:16-18). Свидетели Иеговы исключают человека из собрания вовсе не за его отличающееся от остальных мнение, а за стремление распространять его в среде других! (Евр.12:15).[

2. nezabudka

nezabudka вільна

Нічого я не пропагую. Читаю Біблію, роздумую, роблю висновки.
    А розходяться мої логічні висновки не з "біблійною етикою", як ви сказали, а з особистими висновками таких самих простих людей як і я ("законодателей" СЄ)
    Тобто, якщо я не намагаюсь поширювати свої погляди, я зможу і надалі повною мірою насолоджуватися християнським братерством?

• Подобається Подобається x 3
  3. Сергій аспірант

Ви можете навести білійні підстави для святкування днів народжень і Нового року?

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

Ви вправі мати свої погляди але поширювати і насаджувати їх інших ні - така поведінка лише шкодитиме збору.

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

Доречі негативно до святкування днів народжень ставлться євреї ортодокси, до Нового року скептично ставляться правосланвні.
    Але оскльки ці речі є загаальновизнанами в світському суспілстві івідмовляючись святкувати їх ви нзручно почуватимете себе на роботі в побуті тощо, і це не може не тиснути на Вас і тому ви шукатимете компромісів. Нічого дивного в цьому немає але такий підхід від цього не стає мешнш безпечним.

---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

І в першому столітті існували люди які вважали цілком прийнятним поєднувати язичницькі звичаї і світські інтереси із християнством.
    Якщо у вас є якісь питання не зволікайте задати їх людям яким довіряєте.

4. nezabudka

nezabudka вільна

Звичайно, такої заповіді чи прямої вказівки немає.
    Але немає і заборони. Не думаю, що грішу, коли усією родиною збираємося і тішимося, що дитині вже ось (2, 3 ...) рочки.
    До речі, до святкувань річниці одруження у СЄ більш лояльне ставлення, наскільки я розумію.
    Ви неправильно мене зрозуміли. Я не шукаю компромісів. Я просто схиляюсь до думки, що має бути присутнім тверезий погляд на речі, а не лише сліпе наслідування кимось створених правил.

5. Radistka

Radistka Rändaj

Точно підмітив - або не майте власної думки, або вчіться лицемірити, або йдіть на всі чотири сторони :mocking:

6. Сергій аспірант

Якби в Біблії були чіткі вказівки щодо кожної життєвої ситуації ми мали б справу з бібліотекою-)))))0
    Біблія викладає загаліні принципи. Поцікавиесь історією святкувань які ви відзначаєте.
    святкування ці були незвичні для євреїв і вои сприймали їх як язичницькі. Дін народження святкували лиш люди з високим становищем. але ніколи цього н робили царі схвалені Богом.
    Тому не намагайтесь обманювати своє сумління, так звісно нічого немає поганого в тому щоб збирртись родиною але слід зважати з якої нагоди це робиться.
    я хоч не є свідком іноді бував на вечірках які влаштовували свідки Єгови і мав змогу бачити що не святкуючи деяких свят їх діти не почувають себе обділеними.

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

У чому лицемірство - у тому що я дію згідно власних поглядів і не хочу щоб це зачіпало сумлжгою від алкогоіння іншого? Я можу дозволити живати спиртні напої.але не робитиму це в присутності людини про яку мені відомо що раніше вона була залежною від алкоголю.
    Діяти згідно сумління не означає що треба шукати способів як домовитись із власним сумлінням.

7. majolika

majolika Well-Known Member

попрошу детальніше

• Подобається Подобається x 1
  8. Radistka

Radistka Rändaj

Де кум, де коровай, де зелені свята. При чім тут випивка? Говорилося за дні народження. Якщо СЄ вважає що може святкувати дні народження і святкує, але нікому не розказує, то що?

• Подобається Подобається x 4
  9. nezabudka

nezabudka вільна

У Біблії викладені основні принципи схваленої Богом поведінки. Вивчаючи їх, сучасні християни можуть робити висновки, чи їхні вчинки не суперечать Божим настановам.

Те, що євреї і християни не відзначали Днів народжень, абсолютно не означає, що це заборонено. Просто в той час це не було "модним" :)

Якщо зараз я захочу запровадити добру традицію кожного 1 грудня робити подарунок незнайомій людині (ото вже придумала... :)), то чи не скажете ви, що цього робити не можна, бо ні євреї, ні християни такого не робили..?

10. Nadan

Nadan Well-Known Member

Помиляєтесь, є такий термін. Він ще називається контролем свідомості. Гугл вам в поміч.
    А хіба ні? Свідки самі яскраві раби. Коли на одному з конгресів знайомий старійшина запитав мене про враження, то я сказав, що шокований, бо ніколи ще не бачив такого великого стада рабів.
    Щодо примусу і затягування, то де ви бачили, щоб в якусь церкву затягували силою, викручуючи руки?
    Це до кого питання і з якого приводу?
    Багато що на основі власного досвіду. Це ж також обєктивна реальність. Нє? А які посилання ви хочете?

• Подобається Подобається x 2
  11. L e o

L e o Well-Known Member

Ууууууу, як все запущено. Типу це не я вирішив слухати таку музику, продовжувати спілкуватися на форумах, це мені нав'язали. І при тому радять протилежне. То яка думка тоді мені нав'язана?

12. Nadan

Nadan Well-Known Member

Музика і спілкування на форумі - дрібниці.

13. L e o

L e o Well-Known Member

[​IMG]:pardon:

---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 23:03 ----------

Угу. Зомбування має якісь обмеження?

14. Зануда

Зануда така зануда

Cергію, от ви ще наразі не СЄ, але впевнено так доводите людям, які роками були в організації і покинули її , отримавши негативний досвід, що вони все придумали і все насправді було не так, як вони розповідають. Ваші знання базуються на теоретичному матеріалі. Не будьте таким наївним - відкрийте ширше очі.

15. Nadan

Nadan Well-Known Member

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сергію, а де це в Біблії написано, щоб не святкувати днів народження, Різдва і щоб регулярно здавати звіти подвірних обходів.
    Не робіть страшних і богохульних речей - не плутайте біблійну науку і диктат бруклінського сатани.

• Подобається Подобається x 2
  17. Witness

Witness Well-Known Member

Это неправда. Если ты имеешь сомнения и делишься со старейшинами своими мыслями, то они стараются тебе ответить и помочь. Они поступают с тобой по любви, в духе Христа. Исключение из собрания последует только после того, как ты начинаешь делиться своими идеями с другими в собрании, если начинаешь претыкать других, проповедовать свои взгляды. Тогда братья собираются и беседуют с тобой. Если ты не собираешься останавливаться, и продолжаешь так поступать, то тебя исключают.

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:52 ----------

Я действующий Свидетель Иеговы. Стал СИ в 1994 году. Имел весь опыт, и видел всё. Говорю вам: Сергей прав.

• Подобається Подобається x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як смішно читати.:)
    Написати "Ето нєправда" і повторити те саме, що написала Незабудка.
    Головне - заперечити, а там вже пиши, що завгодно.:)

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ага, тут вимальовується правдива картина. Раб дістає їжу від Бога по спеціальному каналу який в свій час прорив Рассел і роздає всім зомбі, які повинні слухати і виконувати кожне слово раба.

Last edited by a moderator: Nov 27, 2010
  20. Radistka

Radistka Rändaj

Ага, і це аналогічно :)
    Запитайте його, що значить "дєйствующий", бо справді є ще й "неєдеєствуючі"... І до них відношення трохи інше :mocking:
    І ще запитайте, чи "імєл" він "опит" бути виключеним зі збору, або чи позбавляли його "привілеїв". І ще "а в чьом імєнно" "Сєргєй прав", чи може "Сєргєй во всьом прав", тоді може канонізуєм Сєргєя? :)))

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)