Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Я мав на увазі, що погляди свідків Єгови мають суттєві відмінності від поглядів інших конфесій. Це часто призводить до непорозумінь, хоч свої погляди свідки Єгови грунтують лише на Біблії.

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Згідно міжнародного права і зокрема українського законодавства кожен має право на поширення своїх поглядів. кож людина безперешодно може змінювати свою релігію.
    Свідками Єгови люди стають добровільно і ніхто не чине на них тиску.

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ок.
    Кажу авторові: Ви порушуєте п. 2.3
    Тому " поширрббться чутки та нперевірені факти про нібито небезпеку, шкідливість цієї конфесії". бо заколупують.

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Свідки Єгови

З усіх конфесій, які діють на території України про свідків Єгови існує багато сенсаційних чуток, поширрббться чутки та нперевірені факти про нібито небезпеку, шкідливість цієї конфесії. Проте жодних переконливих і прийнятних з наукового чи юридичного боку фактів нікому зібрати так і не вдалося. Діяльність свідків Єгови цілком відкрита для громадськості, проте об’єктивних наукових досліджень, статей в ЗМІ існує дуже мало. Зустрівшись зі свідками Єгови дехто хоче дізнатись про них побільше і оскільки не все зручно питати у свідків при зустрічі звертається до інтернету, де знаходить купу критики, бруду, відвертої неправди тощо. Тому мету цієї гілки я бачу не у суперечках, а у поясненні поглядів свідків Єгови людям яким це цікаво.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як ні, Сергію?

Море народу вмерло з думкою, що кінець світу буде 1914 року, 1975 року. Вони вірили, що організація, в яку вони вступили говорить правду і тільки правду, вони вірили щиро, а виявилось, що організація неправдива. І їм вже недовести зворотнє, бо їх вже нема, а перед Богом прийдеться відповісти за всі свої вчинки.

5. Сергій аспірант

А як бути з католиками які щиро вірили що роблять добру справу спаллюючи єретиків. вбиваючи одновірців? Як бути з першими християнами які чекали Христа за свого життя і поммерли так його не дочекавшись?

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

Давате спробуєм підвести підсумки - наведіть список у чому звинувауюють свідків Єгови. Пригадайт хочаб диискусію щодо впливу свідків Єгови на сімейні стосунки.

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:24 ----------

Є докази злочинної діяльності свідків Єгови?
    Є факти втручання їх у політику чи економіку країн?

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

А тепер погляньте скільки часу існує гілка про свідків Єгови і скільки фактів там наведено?

---------- Додано в 19:06 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

Цитата:Допис від Сергій аспірант
    Тому мету цієї гілки я бачу не у суперечках, а у поясненні поглідів свідків Єгови людям яким це цікаво.

Так тут і вся загвоздка, що ви проповідуєте свої погляди, (видаючи їх за істину!), а не Христа розп'ятого за нашу грішну природу. Сергію, можете пояснити яким боком у свідків реалізується Божий план спасіння? Який його сенс?

Спасіння
    Визначення. Збереження або визволення від небезпеки чи знищення. Це може бути визволення від рук гнобителів або переслідувачів. Усім правдивим християнам Єгова через свого Сина дає визволення від теперішньої злої системи речей, а також спасіння від поневолення гріхом та смертю. Для великого натовпу вірних слуг Єгови, які живуть протягом «останніх днів», спасіння означатиме теж збереження під час великої

*** rs с. 344 – с. 346 Спасіння ***
    Якщо людина раз спасенна, то чи вона назавжди спасенна?
    Юди*5 (БК): «Пригадати*ж хочу вам, хоч ви те знаєте, що Господь, хоч спас народ із землі єгипетської, та опісля погубив тих, що не вірували» (курсив наш).
    Матв. 24:13: «Хто витерпить аж до кінця,— той буде спасений!» (Отже, остаточне спасіння людини не визначається в той момент, коли вона починає вірити в Ісуса).
    Фил. 2:12 (Хом.): «Як то ви завжди були слухняні, працюйте над спасінням вашим в острасі та трепеті, не тільки коли я присутній, але ще більше тепер, коли мене нема між вами». (Ці слова були промовлені до «святих» у Филипах, як сказано у Филип’ян 1:1. Павло закликав їх не бути занадто впевненими, а пам’ятати, що їхнє остаточне спасіння ще не гарантоване).
    Євр. 10:26,*27: «Як ми грішимо самовільно, одержавши пізнання правди, то вже за гріхи не знаходиться жертви, а страшливе якесь сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників». (Отже, Біблія не підтримує думки, що, хоч би які гріхи чинила людина після того, як була «спасенна», вона не втратить свого спасіння. Біблія заохочує зберігати вірність. Дивіться також Євреїв 6:4—6, де показано, що надію на спасіння*може втратити навіть особа, помазана святим духом).
    Чи крім віри потрібно ще чогось, аби отримати спасіння?
    Еф. 2:8,*9: «Спасені ви благодаттю [«незаслуженою ласкою»,*НС] через віру, а це не від вас, то*— дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився». (Усе те, що Бог робить для спасіння людей, є виявом його незаслуженої ласки. Ніхто з Адамових нащадків жодним способом не може своїми силами досягти спасіння, хоч би якими благородними були його діла. Спасіння*— це дар від Бога, який Бог дає тим, хто вірить у спокутну цінність жертви його Сина).
    Євр. 5:9 (СМ): «Він [Ісус] став джерелом вічного спасіння для тих, хто слухняний Йому» (курсив наш). (Чи це суперечить твердженню, що християни «спасені... через віру»? Зовсім ні. Слухняність просто доводить, що їхня віра справжня).
    Як. 2:14,*26: «Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але діл не має? Чи може спасти його віра? Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл*— мертва!» (Людина не може заслужити собі спасіння ділами. Але якщо вона має справжню віру, то буде мати і відповідні діла, які доказують, що вона слухається наказів Бога та Христа, і свідчать про її віру та любов. Без таких діл віра людини мертва).

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як бути з назвою теми і офтопом? Як бути з тим, що ніхто нічого не доказав що до СЄ?:)

7. Сергій аспірант

Я не бачу сенсу вертатись до того про що вже говориллось - немає жодної конфесії якаб не робила помилок і н змінювала своїх вчень.

От і мені цікаво - звинувачення є, доказів немає. ЗЗгідно стандартної пракики я кщо доказів немає звинувачення знімаються. Проте релігійним діячам такі принципи справедливості невідомі - якщо доказів немає - ми їх придумаєм. що доречі успішно робиться.

---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:19 ----------

Прикро що абсурдні звинувачення свідків Єгови можна знайти в релігійній пресі.

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:22 ----------

Не вже не зрозуміло що відверта брехня лише шкодить?

8. Radistka

Radistka Rändaj

1. А шо ви збираєтеся пояснювати, якщо ви не є СЄ?
    2. А кому ви збираєтеся пояснювати, якщо тут лише СЄ і ваші "опоненти", причому всі при своїх думках?
    3. А нашо ви так настирно створюєте нові і нові гілки про СЄ, збираючись "пояснювати", якщо ви вже тут два роки "пояснюєте", і безрезультатно?

Очевидно, вам нічим зайнятися. Може ви думаєте, що таким способом "відкупитеся" від проповідування від дому до дому - то і не мрійте ... ))) На того, що "hey, hey I saved the world today" ви явно навіть близько не схожі по манері дописів.
    Власне, виходить саме ви тут найбільший провокатор. Або, що називається "зациклило" ... Дитино, послухай - знайди собі інше джерело самореалізації. Направду, добре тобі кажу

Останнє редагування: 22 лис 2010
    • Подобається Подобається x 8
  9. L e o

L e o Well-Known Member

Получається, що вони цілковито покладалися на людину а не Бога.

10. Зануда

Зануда така зануда

Шановні дописувачі, якщо (це попередження останнє)у своїх дискусіях ви вкотре перейдете на особистості - баня і остаточне закриття гілки про свідків я вам гарантую. Різні погляди та віросповідання не повинні відбиватись на вашій культурі - прошу пм"ятати, що ви інтелегентні люди.

11. Witness

Witness Well-Known Member

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Нічого нового. Боротьба одної тоталітарної секти з центром в Кремлі з іншою тоталітарною сектою з центром в Брукліні.
    Обох анітрохи не шкода.
    Швейк

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Думаю тут питання в іншому. В Росії є різні віросповідання. Якщо взяти мусульман, юдеїв, католиків чи протестантів,то вони сповідують свою віру при цьому явно не обгаджують віру народу з тисячолітнім досвідом. Апостол Павло пильнував не проповідувати про Христа там, де Він уже був проповідуваний і створена церква. Як поводять себе свідки? Якраз навпаки: пристають до християн, заперечують християнську віру, доводять свою правоту, перекрутили Біблію. Чи повинна церква спокійно на це дивитись?
    Чому ж тоді люди, які оголосили себе "каналом" не слухать того, що написано?
    Єр.23:16. Так говорить Господь Саваот: Не слухайте слів цих пророків, що вам пророкують, вони роблять безглуздими вас, висловлюють привиди серця свого, а не слово з уст Господніх. 21. Цих пророків Я не посилав, вони побігли самі, Я їм не говорив, та вони пророкують.

Останнє редагування: 24 лис 2010
  14. Witness

Во все времена все обг...вали всех, вообще-то: протестанты - католиков, католики - православных, православные всех. Так что я вообще не понимаю о чем вы.

А это откуда? о_О Можно подробнее?
    Вот так: Матфея 24:14, 2Тимофею 2:24.
    Где в Библии описан термин "приставание"? О чем вы??? Кстати, а написано ли на человеке, которого мы встречаем, что он принадлежит до какой-то церкви?

Что значит "заперечують"? Прокомментируйте, пожалуйста, стих 1 Тим 4:1. Заперечил ли Павел христианскую веру такими словами?

Стих из Библии по этой теме можно?

Как назвать тот перевод Библии, который самовольно добавил 1 Иоанна 5:7 ? Как быть с десятками других подобных мест?

15. Сергій аспірант

Хіба свідки Єгови щось вигадують про інші конфесії? Якщо вони пишуть про інших то спираються виключно на історичні і релігієзнавчі джерела.. І я не розумію як це може ображати, та церква сама не приховує того що її звичаї язичницького походження. Дуже дивно що католиків і православних ображає те що хтось має відміння від них погляди – це нормальне явище. Постає і наступне пиаття – якого Христа проповідують традиційні конфесії – того що описаний у Біблії, чи Христа, образ якого був спотворений грецькою філософіє.ю та язичницькими уявленнями? Звичайно ви навіть не намагаєтесь навести приклад як саме свідки Єгови перекрутили Біблію – чомусь на кожний вірш який нібито перекручений знаходиттся відповідник у оригінальному тексті, чи подібний переклад зроблений іншими перекладачами.
    Так церква може реагувати, вести полеміку –але освіта Вірин значно кращий шлях, ніж поширення брехні про свідків Єгови, навтравлювати на них органи влади тощо.

---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:51 ----------

Як саме я провокую - тимм що задаю питання?

---------- Додано в 12:01 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ----------

Ну спокыйно дивтись на це вона не може - тому і займається обманом віруючих, формує в них упередження до інших, нацьковує їх на тих кого вважає єритиком.

16. Witness

Каким образом и кто должен послушаться этого стиха? Кстати, причем здесь этот стих, если у Свидетелей Иеговы никогда не было ни одного предсказателя? Даже Расселл никогда не говорил, что получает сверхестественную информацию от Бога.

17. Сергій аспірант

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сергію, якщо всі єговісти такі самі назойливі в Львові як ви на цій гілці і якби вони були такі самі назойливі тут, в Австралії, то вже не один би дістав від мене доброго копняка.:)))

19. Сергій аспірант

Учинок гідний справжнього християнина.:)

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Час не стоїть на місці. Як сказав мудрець: на все свій час під сонцем.
    Ласкаво просимо у сьогодення.
    Взагалі це з Біблії, Рим.15:20. При тому пильнував я звіщати Євангелію не там, де Христове Ім'я було знане, щоб не будувати на основі чужій.
    1 Тим.4:1. А Дух ясно говорить, що від віри відступляться дехто в останні часи, ті, хто слухає духів підступних і наук демонів,

Хто відступає від віри, ті хто сповідує церковну науку від початку, чи ті, хто поза церквою і з’явився 100 р. тому?

Про поведінку свідків на форумі сказано багато, не буду повторювати.
    Ви мене переконали: нефахові перекладачі зустрічаються й поза новим світом :)
    В Росії церква веде полеміку з керівництвом свідків, особисто і через засоби інформації. Не думаю, що свідкам це потрібно, їм головне поширювати вартові башти.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)