Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви цей виступ повністю читали? Массони визнали раселла массоном?

---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

http://www.exjws.net/museum/mason1.gif

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

Правда, в оригинале стоит "I am a Free Mason", что буквально означает, учитывая то, что слово "Free" – "свободный" – набрано в первоисточнике курсивом, что Рассел буквально говорит: "Я - свободный масон (каменщик)", но это исключает перевод: "Я - масон", т.к. для этого надо, чтобы слово "Freemason" было слитным, что указывает на аллегорический смысл этого утверждения.

Вышеупомянутая статья была опубликована в специальной выпуске Общества "INTERNATIONAL BIBLE STUDENTS ASSOCIATION, Brooklyn, New York, U.S.A" под названием "Беседа пастора Расселла - "Храм Бога" на страницах 120-127 выпуска. Та речь Рассела содержала в себе много из того личного в понимании Рассела, что после смерти Рассела более не исповедуется Свидетелями. Но даже не смотря на это есть несколько моментов, которые опровергают критику на Рассела в его связях с масонами:

1) Рассел в итоге в своей образной речи сравнений своих учений с некоторыми учениями масонов и их историей сказал: “Хотя я никогда не был масоном, но я слышал, что в масонстве имеется кое-что, что очень близко иллюстрирует все это.” Говоря "всё это", Расселл имел ввиду те свои учения, которые были обозначены им в его речи. Эта фраза записана на 122 стр. http://www.exjws.net/museum/mason3.gif "Although I have never been a Mason, I have heard that in Masonry they have something which very closely illustrates all of this"

2) Сам Рассел считал, что истина была сохранена по крупицам в каждой христианской конфессии; так Бог их сохранил. Таким образом, все христианские конфессии, и даже масоны, имеют в своих учениях "крупицы истины". Вот что писал он сам: «Мы обнаружили, что существовавшие на протяжении веков различные секты и группы поделили между собой библейские учения, смешав их в большей или меньшей степени с человеческими домыслами и ложными представлениями. ... Наше дело... заключается в том, чтобы собрать частицы истины, которые в течение долгого времени были разрознены, и преподнести их народу Господа, но не как нечто новое, не как наше собственное, а как дарованное Господом. ... Мы не должны ставить себе в заслугу даже то, что обнаружили драгоценные крупицы истины и привели их в систему. ... Дело, в котором Господу было угодно использовать наши скромные таланты, было делом не по созданию, а, скорее, по воссозданию, согласованию и приведению в соответствие». Критики в таком случае не пробовали поставить Рассела в связь с....католиками? православными? иудеями? мусульманами? Да с кем угодно еще из религиозных конфессий, кроме масонов и сатанистов?

---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:35 ----------

Очевидно що перекладач явно побачив те що хотів. а не те що було насправді.

2. Nadan

Nadan Well-Known Member

Піраміда теж приводилась, свідки лише заперечували, що вона не на самому гробі а біля нього.
    А що, євреї в Єгипті кадили? о_О
    А Ной кадив?

3. Сергій аспірант

Очевидно що перекладач явно побачив те що хотів. а не те що було насправді.

4. Witness

Witness Well-Known Member

Вряд ли вам, Олена, действительно нужен расклад по этому месту. Даже после удовлетворительного ответа вы просто промолчите, и скажете: на спасение это не влияет. Ведь так? Так.

5. Nadan

Nadan Well-Known Member

Я не люблю копатись в брудній білизні, лише коли ви примушуєте, щоб збити вашу пиху.
    А на ви тому, що ми не дуже близькі. Правда?

6. L e o

L e o Well-Known Member

І скільки років вони були охрещеними СЄ?

7. Сергій аспірант

Це нам не відомо.
    Але згідно вашої логіки євреї молитви теж запозичили у вавилонян?
    Бог чітко визначив як має відбуватись поклніння а не затвертдив ті звичаї які уже існували.

---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:43 ----------

Іяк могли євреї запозичити щось у народу з яким не контактували?
    У єгиптян вони справді нахапались багато чого.

8. L e o

L e o Well-Known Member

Ну, то збивай, якщо маєш чим. Якщо правда, то чого ж тоді приховувати?
    А раніше ми були ближчими?

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ----------

Надан, ще ми обговорювали тему символів.
    Ось тут остання фраза.
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=748290&postcount=12561
    Дай, будь ласка, відповідь.

9. Nadan

Nadan Well-Known Member

То я ше маю за вами ваші ж дописи знаходити?
    http://pastor-russell.ru/grob.html
    Итак, кладбище находится на северных склонах Питтсбурга. Пирамида видна с дороги. Поставлена она была в 1919 году (через три года после смерти пастора Рассела) Обществом Watch Tower Society как памятник от сотрудников Общества, который был поставлен на кладбище. У общества есть там 275 мест, и пирамида находится посередине.
    А символ башти ви хочете сказати - християнський?

---------- Додано в 16:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

Шановний, яка різниця чи визнавали його масони, головне те, що Рассел сам себе відчував масоном по духу! Масони всі себе називають вільними каменярами.
    Щодо істини в кожній конфесії, то ви знаєте, що Рассел вважав, що і в диявола є крупиці істини. Саме тому він вирахував 1914, не з Біблії, а з вимірів піраміди Гізи, ось чому вона біля його гробу і знаходиться!!!
    Все мушу бігти поспілкуємось пізніше.

• Подобається Подобається x 1
  10. Сергій аспірант

Ще раз питаю ви статтю повныстю читали? Я ба чу що ні.
    Може посилання дасте?
    наскільки мені відомо вираховування 1914 року базується на книзі пророка даниїла.

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

Поцікавтесь походженням назви видавництва.

11. Radistka

Radistka Rändaj

Та й справді, куди там мені знати про мотиви СЄ, а от ви, Сергію, хоча "братом" ще ні хвилини не були і, як самі призналися, проповідувати "від дому до дому" ще жодного разу не ходили, ви звісно ж знаєте набагато більше про істинні мотиви СЄ у проповідуванні - як в ВБ пише, так все прочитали, визубрили і знаєте. Чемний хлопчик. Куди мені до вас ... :mocking:

Тут Witness мене звинувачує, що нєбось я і "сама не вхожу і інших нє впускаю". Так безсоромно бреше він - бо я тут вже втомилася вас заохочувати - та підіть Сергію вже в ті СЄ, то не страшно, то навіть цікаво! :) Тоді і на рівних поговоримо. Ви памятаєте ж, що до нового року залишилось 42 дні, а в наступному році ви обіцяли охреститися ;)

P.S. Всі згадані мною мотиви проповідування СЄ, у тій чи іншій мірі, стосуються усіх СЄ. Я стверджую це на основі свого багаторічного досвіду спілкування і співпраці з ними у проповідуванні. У жодного я не бачила чистого мотиву "любові до людей". До речі чому проігноровано моє запитання - де саме у дописах СЄ цього форуму проскакує та сама прєсловутая "любов до людей"?

12. Witness

Witness Well-Known Member

“On a high and lofty mountain you have set up your bed; and thither have you climbed to offer sacrifice. Behind the door and the side posts you have set up your phallic symbol; and apart from me have you stripped and gone up, you have distended your parts; you have bargained for those whose embraces you love; and with them have you multiplied your harlotries, while gazing on the phallus .”—Isaiah 57:7,*8, An American Translation.

"За дверями своими, за их косяками, ты поставила своих идолов. Оставляя Меня, ты открыла свою постель, забралась на неё, расстелила её широко, заключила союз с теми, чьи постели ты любишь, и глазела на их наготу". Исаия 57:8, Международное общество Священного Писания (МОСП)

• Подобається Подобається x 2
  13. Сергій аспірант

А у вас цей мотив був? Чому ж іншим не прказали приклад?

14. Radistka

Radistka Rändaj

Давайте, ви відповісте на моє запитання, а тоді відразу я на оце ваше

15. Сергій аспірант

А хіба писав що знаю? Просто не свідповідними.пілкуюсь з людьми мотиви яких мені видаються невідповідними.

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Очевидно ви натякаєте на те що деякі дописи є різкими і не тактовними.
    Нажалль це приррдньо - коли дехто наводить одніі ті самі аргументи і одні і ті саміі безглузіді звиувачення терепець урветься у кого завгодно. Але всеж неупереджені люди мають змогу побачити альтернативну інформацію про свідків Єгови а не лише опиратись на те що туту писала Мих та Олена,.

16. Radistka

Radistka Rändaj

Тобто, ви стверджуєте, що при інших формах проповідування, як наприклад неформальне, чи від дому до дому, у СЄ також часто уривається терпець, і вони можуть грубіянити мешканцям квартир, або людям, що не згідні з ними? Наскільки небезпечними можуть бути СЄ, якщо з ними не погоджуватися?

---------- Додано в 16:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:25 ----------

Мушу йти, тому відповім на ваше запитання, щоб не мали потім причини мене звинувачувати.

У мене цей мотив був, тому я звідти і пішла.

17. Сергій аспірант

Думаю що ні. Хоча вичайно можуть відпвісти досиить гостро.

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

Якщо свідки Єгови проповідуютьь не з любові. то який сенс

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

витримувати образи з боку інших?

---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

Ви любите робити висновки по кількох виняткових прикладах.

18. Filosof

Filosof Well-Known Member

Ви упевнені? Мусульмани теж вірять у всевидяче око.

19. Сергій аспірант

Якби були небезпечними це уже б виявилось.

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

Я просто шоокований якими глибокими джерелами ви користуєтесь?
    На ринку про свідків Єгови ще не прробували питатись?

---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ----------

Впевнений почуєте багато цікавого і корисного.:)

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

Користуйтесь підрядковим перкладом, або виданннясм з номерами Стронга.

20. Rozynka

Rozynka Active Member

Мих, це жахливо, цілком підтримую, але це ж ваші ж "брати і сестри",ще і односельчани.... Для деяких Мамона понад усе.

"На місце події виїхали працівники міліції, які встановили, що близько 2 години ночі невідомі через вікно пролізли у будівлю і, застосувавши до священика насильство, викрали 3,4 тисячі гривень та мобільний телефон «Нокіа».

Як повідомив Денис Харчук, вже 25 числа за скоєння цього злочину затримали двох осіб: 1978 року народження, жителя цього ж села та 1982 року народження, зареєстрованого у місті Львові, раніше судимого.

Інший випадок стався у Золочівському районі: 10 листопада близько 1 години ночі із заявою про пограбування до міліції звернувся гр. Д, житель м. Глиняни, священик УГКЦ.

Як встановили працівники міліції, 9 листопада о 19. 30 троє невідомих осіб шляхом вільного доступу проникли у помешкання священика, де завдали йому удари металевим прутом, після чого без перешкод заволоділи 10 тисячами гривень.

Денис Харчук повідомив, що зловмисників ще не затримано, а відповідаючи на питання, чи перебуває священик у лікарні, Денис Харчук наголосив, що таких даних у міліції просто немає, «проте якщо священик сам звернувся із заявою, то очевидно, він був у стані це зробити».

Натомість, як стало відомо ЗІКу із власних джерел, місцеві жителі розповідають, що у священика могла бути значно вища сума, яку зловмисники і викрали. Також, за неофіційною інформацією, священик та його дружина отримали від зловмисників численні ножові поранення і перебувають у лікарні."
    http://forum.zl.lviv.ua/topic1819.html

Надан, вам ж дані всі можливості інтернету...велика інформація зі всього світу... Пошукайте про око, трикутник, церкву, масонів. Це звичайний і один з багатьох, язичнецький символ, який перейняв католицизм.
    Масони так само, як і церква вакористовівали і використовують цей символ. Проте око і т.д., як символ веdе археологiчно бачучи свій початок у Єгипті.

"Коли європейська архітектура стала активно використовувати в якості декоративного елемента «всевидяче Око» (а почалось це в 17-му столітті), прийнято було вважати, що в цьому випадку використовується якась незвично давня, присвячена традиціям символіка."

"поняття «всевидюще Око» з древнього Єгипту. Це давньоєгипетський міф про Бога Гора (Хора), що віддав своє око батькові Осірісу. Після того, як Осіріс проковтнув око Гора, його розчленоване тіло зрослось. По мотивам цього міфу зображення ока Гора почало використовуватись для символізації жертвопринесення і посмертного воскресіння древніми єгиптянами."
    "...Отже, міф про око Гора виник в пору розвинутого вождівства і відображав його ідеології і ідеології царської влади ранньої держави. Але уявлення про небесне око, що уособлює сонце, перекваліфікувалось в більш пізній час на божество жіночого роду. Часто око Гора означало Богиню істини Маат, що була пов’язана з культом Ра і носила Імена «дочка Ра» або «око Ра». В різних міфологічних описах відхід цього жіночого божества означало настання хаосу."
    www.traducionalist.info/forum/29-110-1

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)