Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Чому ж. Є серед СЄ і науковці. А на рахунок безпредметних розмов - немає глухішого, ніж той, хто не бажає чути.

Матвія 13:13—15: . . .бо, дивлячись, вони дивляться надаремно, і, слухаючи, слухають надаремно, і не розуміють суті сказаного. 14 На них сповнюються слова з пророцтва Ісаї: «Ви будете слухати, але так і не зрозумієте суті сказаного, будете дивитися, але так і не побачите, 15 бо їхнє серце огрубіло. Вухами вони чують, але не відгукуються, а очі свої вони заплющили, щоб ніколи не бачити, і вухами не чути, і серцем не зрозуміти суті, і не навернутися та не отримати від мене зцілення».

---------- Додано в 05:37 ---------- Попередній допис був написаний в 05:26 ----------

Дійсно. Згоден з вами стопудово. Тут вони сильно переборщили. Молоді напевно вісники, недосвідчені, а може просто дуже ревні. Наступного разу, коли до вас прийдуть СЄ ви їм процитуйте написане в євангелії від Матвія 6:7, може зрозуміють, та залишать вас у спокої.

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

То що перешкоджає навернутися, покаятися, прийти до Христа і він простить всі гріхи. Дух Святий відкриє вуха, очі і ви побачите, в якій прірві ви знаходитесь зі своєю сатанинською макулатурою.
    Побачите, куди вас запхав диявол. Бог добрий і я вірю, що він допоможе вибратися з тих тенет. Тільки треба прийти до нього. В імя Ісуса Христа.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А по-моєму, ви лукавите.

Ісус не сказав, що перед тим, як Авраам народився я був, а він сказав: Я є. То є велика різниця і до гнилості сердець фарисеїв це немає жодного відношення. Це має відношення лиш до Святого Письма Старого Завіту, де сказано, що "Я є" говорив ніхто інший, як тільки Бог про Себе.
    Так що проблеми з цією фразою є лиш у вас, бо не співпадає з вашими догмами. А фарисеї добре знали Письмо.

Підстрічковий переклад:
    58
    είπεν

Сказал

αυτοις

им

’Ιησοũς,

Иисус,

’Αμην

Истинно,

αμην

истинно

λέγω

говорю

υμιν,

вам,

πριν

прежде

’Αβρααμ

Аврааму

γενέσθαι

случиться

εγω

Я

ειμί.

есть.

• Подобається Подобається x 4
  4. Pedro

А мені ось що цікаво, Мих. Провірив усі Біблії, які маю, на всіх мовах.
    У всіх, абсолютно у всіх Бібліях написано однаково - Я Є.
    Що це, переклади було зроблено незалежно один від одного. Не могли змовитися, щоб перекласти наперекір "світкам". Не думаю, що перекладали атеїсти. І у всіх вийшло те саме. А в перекладах "світків" все по іншому.
    Невже не бояться Бога, бо ж написано, що перекручувати Біблію - це величезний гріх!

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не дивуйтеся, у них своя Біблія, затесана під Бруклінівські догми. Доречі, переклад Нового світу - це не просто нейтральний переклад Біблії, він враховує догми організації СЄ, якщо щось не пляше. Ніхто не ставив собі за ціль робити переклад "під себе", крім СЄ. Зверніть увагу, протестанти,католики, православні користуються одними і тими ж перекладами в основному, незалежно від того хто переклав, а СЄ того було замало, бо були тертя у їх догмах. Існує також Біблія за перекладом Біблійного товариства, куди входять чи не всі християни світу, окрім, звичайно, СЄ. Це про щось говорить.

• Подобається Подобається x 2
  6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

про дорогу й ворота вузькі, нє?
    :dntknw:

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє.
    Просто казати, що переклад 15 століть був неправильний, а ми(такі файні) вам дамо правильний, виглядає якось дивно, нє?

8. ABDURAKHMAN

Нє.
    Дивного в тому немає нічого . В часи Сердньовіччя заборонено було навіть мати й читати Святе Письмо не кажучи вже про переклад й можливість отримати оригінальні рукописи. Тому й не дивно що більшість перекладів котрі, все таки, були зроблені мали за основу латинський переклад, а не єврейські чи грецькі оригінали.

9. JaguaR

JaguaR щасливий

Нє.
    В свідків цілком зрозуміла стратегія.
    Заперечити підтасування свідківського перекладу під вб нереально.
    Всюди, де було тертя з догмами - перекладено на інший лад. І за теорією ймовірності випадково такого зробити неможливо. Отже це явна підтасовка під себе.

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

То Ви про Україну?
    Пора вже троха історію читати.

10. ABDURAKHMAN

1. Для теорії ймовірності неможливого не існує...
    2. То я про Рим.
    А України тоді ше не було, як і слов'янського перекладу Біблії.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та при чому тут середньовіччя?
    До перекладу Нового Світу, перекладів було море. Кожен з перекладачів намагався свій переклад наблизити до оригіналу наскільки то було можливо, але ж ніхто не адаптував свій переклад до якигось своїх догм.

12. ABDURAKHMAN

Тому що вони вже грунтувалися на уставлених догмах загальноприйнятого християнства, і кожен переклад прирівнювався до якогось еталонного на відповідність тим же догмам.
    Переклади котрі не вписувались в догматичні рамки загальнови3наного християнства, а в своїй сутті не протирічили текстам оригіналу й духу всього Писання піддавались жорсткій критиці, фізичному знищенню, або ж забуттю.
    Доречі викидання з Біблії Божого імені наближає переклад до оригіналу, якщо в оригінальному тексті воно зустрічається не мало, не багато >6000 раз?

13. Pedro

А чому б ні? Особливо, якщо звернути увагу, що підвалину нових перекладів заклав такий знавець древньогрецької і івриту як Рассел.
    Правда, він своє писання цінив більше як Біблію. Але ж не часто такі генії народжуються...

14. Войцек

Войцек Well-Known Member

та не треба вже :nea:

15. L e o

L e o Well-Known Member

Pedro, ти навіть більше не читай постів Свідків, а то ж ще наберешся єресі і горітимеш в пеклі.

16. majolika

majolika Well-Known Member

це точно. скільки вже пишу про те саме - мало хто бажає розуміти
    тобто, ви стверждуєте, що Ісусу цьому місці вживає тетраграммон? Звідки інформація?

17. Войцек

Войцек Well-Known Member

Я щось не второпав, тобто Ви вважаєте, що Бог не допоможе знайти вихід з тенет сатани людині, яка прагне знайти його (Бога)?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Почитайте уважно Старий Завіт. Там є не одне місце, де Бог називає себе: Я Той, хто є.

19. L e o

L e o Well-Known Member

Допоможе канєшно. Але Педро впевнений, що вже знайшов. А якщо впевнений, що ми сатаністи, то є порада апосола Івана не спілкуватися з такими.
    P.S. Войцек, звертайся до мене на "ти", pleeease.

20. majolika

majolika Well-Known Member

Я Той, хто є - це тетраграммон. Тому я і питаю, звідки відомо, що Ісус вживає саме це слово?
    Може є якась стаття? Дайте посилання :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)