Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

прошу дуже.... звідки така назва?

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

майже відразу. Церква почитає первомучиників, бо має історію.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Частина біблійних імен - теофорних тобто містять повне, скорочене або видозмінене ім'я Бога. Деякі з найбільш ранніх єврейських імен Біблії містять теофорну частку ель - Мехіяель, Метушаель; Бут. 4:18. Цей тип імен отримує особливого поширення в оповіданнях про патріархів (Ішма'ель, Ісраель, Елі'езер, Еліфаз. У розповідях про кінець з Єгипту з'являються теофорних імена, утворені від слів цур,"Твердиня" - Пдацур, Еліцур і Шаддай, "Всемогутній" - Амішаддай, Шдеур, Цурі-Шаддай. Теофорні імена, похідні від Яхве у початковій позиції -Яху,-я -характерні для епохи Першого храму. Рідше зустрічаються в Біблії єврейські імена з елементом ба'ал - "Пан, господар", що відносяться до кінця епохи Суддів - початку монархії (2-я половина 11 ст. до н. е.), як наприклад Іерубба'ал, Ішба'ал або Ешба'ал, а також зафіксовані в Самарії початку 8 ст. до н. е. на черепках - Авба'ал, Ба'алзем.
    Теофорні імена діляться на дієслівні та іменні. Дієслівні імена можуть означати: Бог дав, породив, додав, дарував, допоміг, врятував, змилостивився, відновив справедливість і т. п. або може зробити все це. Прикладами дієслівних імен є Елнатан ( Бог дав), Іерахмеель (Бог змилостивився), Ельяшів (Бог поверне),Ісраель (мабуть, "богоборець"). Я'аков ([Бог] захистить), Йосеф (Та додасть [Бог]).
    Іменні імена звичайно складаються з теофорного елемента і загального імені Елія, Еліяху (Господь - мій Бог), Уззіель,Уззі, Уззіху (Господь - моя міць), Йоав (Господь - батько), Йоах (Господь - брат), Іоель (Господь - Бог), Іо'езер (Господь - допомога).

Last edited: Oct 25, 2010
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу, "освячення полягає у використанні та експлуатації" у назві своєї організації.

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

особливо якщо порівняти як святили Боже ім’я євреї, яких Бог назвав Своїми свідками...

• Подобається Подобається x 1
  5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Освячення полягає в шанобвому сталенні ло іменіб і свідки Єгови цілком виправдовують свою назву своєю діяльністю. Натомість для більшості католиків імя бога є неважливим і невідомим.

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

Яких євреїв ви маєте на увазі? Євреї в 5-3 столітті ввели купу звичаїв які фактично суперечили духху закону.

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:10 ----------

В*«Иудейской энциклопедии» говорится: «Имя ЙХВХ перестали произносить... из-за неверного толкования третьей заповеди „не произноси имени Господа, Бога твоего, попусту“ (Исх. 20:7 и Втор. 5:11), тогда как истинный ее смысл*— „не клянись ложно именем ЙХВХ, Бога твоего“» (Encyclopaedia Judaica)
    Однако даже если речь и шла о произнесении имени Бога «попусту», следует заметить, что в словаре древнееврейского языка Келера и Баумгартнера о древнееврейском выражении лаш·ша́в’, переведенном словом «попусту», сказано следующее: «называть имя без причины... злоупотреблять именем»6. Таким образом, эта заповедь запрещает не употребление имени Бога, но скорее, его злоупотребление

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:15 ----------

А імена до яких входить імя Єгова ви навмисно не згадали?

---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Левит 19:12: 12*Не клянитесь моим именем лживо, чтобы не порочить имя своего Бога. Я Иегова.

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

А Ви звернули увагу на слово перед Саваот? Савот ніколи не вживається самостійно.

---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Тимчасово? А де ж детальний опис храмів в Новому завіті?

---------- Додано в 16:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

Обгрунтуйте чому?

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ----------

У 2001 році, після чотирирічної праці, ватиканська Конгрегація богослужіння і*дисципліни таїнств видала документ Liturgiam authenticam («Правдива літургія»). Він містить настанови щодо богослужіння. Цей документ викликав негативну реакцію в*багатьох католицьких богословів.
    Згідно з*«Правдивою літургією», здійснюючи нові переклади Біблії, за взірець слід брати Нову Вульгату як офіційне церковне видання, навіть якщо вона не всюди узгоджується з*текстами оригіналу. Лише тоді керівництво католицької церкви визнаватиме новий переклад. У*документі говориться, що в*католицьких перекладах будь-якою мовою «ім’я Всевишнього Бога, виражене тетраграмою (чотирма єврейськими літерами ЙГВГ)» слід заміняти «словом, відповідним за значенням» до Dominus, або «Господь». Саме так зроблено у*другому виданні Нової Вульгати, хоча в*першому вживалося ім’я «Iahveh» (Ягве).

*** w09 1.4 с. 30 Ватикан намагається вилучити з ужитку Боже ім’я ***
    Ватикан намагається вилучити з*ужитку Боже ім’я
    КАТОЛИЦЬКА ієрархія старається припинити вживання Божого імені під час літургій. Торік Конгрегація богослужіння і*дисципліни таїнств надіслала з*цього приводу вказівки католицьким єпископальним конференціям цілого світу. Це відбулося «за директивою» папи римського.
    У документі, датованому 29*червня 2008 року, говорилось, що, всупереч вказівкам, «у недавні роки з’явилась тенденція використовувати особисте ім’я Бога Ізраїля, відоме як священна чи божественна тетраграма*— чотири приголосні єврейської абетки יהוה, ЙГВГ». Згідно з*документом, воно вживалося в*різних формах. Однак Ватикан намагається відновити католицьку традицію і*замінити тетраграму словом «Господь». Більш того, за вказівками Конгрегації, Боже ім’я «ЙГВГ не слід уживати» під час богослужінь, у*гімнах та молитвах.
    Щоб обґрунтувати такий погляд, ватиканський документ посилається на «відвічну традицію» католицизму. Автори документа стверджують, що навіть у*перекладі Єврейських Писань, Септуагінті, створеному в*дохристиянські часи, Боже ім’я послідовно передавали як Ки́ріос (грецький відповідник до слова «Господь»). Отже, як зазначається в*документі, «християни з*самого початку теж не вимовляли божественної тетраграми». Однак таке твердження суперечить наявним доказам. Перші копії Септуагінти містили не слово Ки́ріос, а*Боже ім’я יהוה. У*I столітті послідовники Христа знали і*вимовляли це ім’я. Сам Ісус у*молитві до свого Батька сказав: «Я виявив їм твоє ім’я» (Івана 17:26). А*коли він вчив учнів молитися, то промовив: «Батьку наш, що на небесах, нехай освячується твоє ім’я» (Матвія 6:9).
    Тож згідно зі словами зразкової молитви всі християни повинні прагнути, щоб Боже ім’я освячувалось. Спроби Ватикану вилучити його з*ужитку зневажають Єгову, який сказав: «Таке моє ім’я навіки, і*таке моє найменування з*роду в*рід» (Вихід 3:14,*15 і*примітка, Хом.).

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

5 ст. до нашої ери - то якраз вихід Ізраїля з неволі. Значить заборона була майже завжди.:)

---------- Додано в 20:24 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

Якщо б ви сьогодні створювали будь-яку фірму/організацію і назвали її Кока-кола, то це б називалося експлутація бренду "Кока-кола".

Так само Свідки. Для створення своєї назви використали Боже Імя. Боже Імя стало всього навсього складовою частинкою назви "неповторної великої" організації - СЄ.

Ото і є експлуатація Божого Імені, ставлення без поваги. Чому ви думаєте, що вживання часте Божого Імені є добро? Хто вам то сказав? Ісус? Ні! Жодні християни при всій своїй багаточисельності не вживають, не експлуатують Боже Імя, як СЄ.

7. vov66

vov66 Well-Known Member

"...У результаті тривалого розвитку людина дійшла думки про єдинобожжя. Але навіть в образі єдиного бога збереглися риси, властиві політеїзму. Наприклад, у єдиного бога іудеїв кілька імен, якими він називається в різні періоди явлення своєї сили. Ім'я, під яким він виступає, залежить від характеру його ставлення до людей: Яхве, Саваоф, Ієгова, Ілія..." Юрій М.Ф. "Релігієзнавство", 2006, стор. 62
    Так що маємо свіже ім'я бога - Ілія! Хтось чув про це?

А ця фраза - "...У результаті тривалого розвитку людина дійшла думки про єдинобожжя...":)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

а тим більше не чув Юрія М.Ф.

9. L e o

L e o Well-Known Member

Взагалі-то християн завжди мали переслідувати.
    Івана 15:18 Якщо світ вас ненавидить, знайте, що мене він зненавидів першим.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Прочитайте уважно пару раз і зверніть увагу на ваше слово "завжди" і на слово "якщо" у Писанні.

Завжди і якщо - то є дві великі різниці. І "якщо" виключає "завжди".

---------- Додано в 00:00 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 22:44 ----------

А в оригіналах стоїть тетраграма. У єврейському Святому Письмі - Адонай.
    В Септуагинті оба Імені (тетраграма и Адонай) переклали грецьким словом Кюриос.
    У традиційні церкві це слово Господь.

11. L e o

L e o Well-Known Member

І що, деколи світ мав би любити християн?

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

---------- Додано в 01:19 ---------- Попередній допис був написаний в 01:13 ----------

Не я прошу. Люди просять, не звертаючись до певної деномінації. Хоч як мій знайомий "світок" казав, що не можна надокучати Богу.
    Щодо Аввадона, то вже ваша концепція, що він є ваш принц.
    А щодо того чи будуть ваші молитви вислухані (якщо ви наважитеся) то це абсолютно не в моїй владі. Це все територія Бога і він вирішить.

13. Witness

Witness Well-Known Member

Или у вас каша в голове, или... Чем отличается "оригинал" от "єврейського Святого Письма"? о_О

Вы уже забыли что писали ранее? :))) В СЕПТУАГИНТЕ ТЕТРАГРАММУ ОСТАВИЛИ БЕЗ ИЗМЕНЕНИЯ.
    Вот:
    ;)

14. Сергій аспірант

Уточніть з якої неволі. бачу в історії ви не орієнтуєтесь.
    Яка різниця між оригіналом і єврейським святим письмом? Чи ви маєте на увазіі сучасний Танах?

В найдавніших копіях відомих сьогодні вжита тетраграма. уріос абсолютно невідповідний переклад імені Єгова.

На підставі Біблі ї чи людської традиції?
    Виникає питання чи вони його знають. І чи усвідомлють важливість імені.

---------- Додано в 09:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:05 ----------

З яких причин не звертається увага на старий Завіт?
    Вислів Алілуя в церві вживають. Але перекладають чомусь як хваліть Господа.

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

Так і не зрозуміло у чому свідки Єгови не виявляють повагу до імені? Вони вжиивають його там де це доречноі потрібно.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

І не набридло писати всяку фігню?

16. Сергій аспірант

Що не так?
    Слово алілуя походить від єврейського халелу-Йаг.

---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 09:26 ----------

Ф.А. Брокгауз, И.А. Ефрон. Энциклопедический словарь
    Аллилуйя, с еврейского "Хвалите Господа", - одна из торжественных и священных песней Христианского Богослужения, употребляемая и отдельно, и как припев к другим песнопениям. Она вошла в употребление еще во времена Апостольские и при пении в честь Св. Троицы повторялась обыкновенно три раза. Но в России, первоначально в XV ст. во Пскове, явилось учение о двоении или "сугубой аллилуйи", в честь воскресшего Христа - учение, принятое потом раскольниками, в виде догмата.

Современный толковый словарь
    АЛЛИЛУЙЯ (от др .-евр. халлелуйя - хвалите бога), в христианском богослужении припев церковного песнопения, в иудаизме возглас, прославляющий бога.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Допис від Сергій аспірант Переглянути допис
    Сергію, а б пішов, подихав свіжим повітрям.

18. Xasm

Xasm Well-Known Member

Тобто, ви вважаєте що назва то так-собі, якесь слово? Там хтось недавно багато говорив про "смислове навантаження..." Як ім'я поклонників може не збігатись з Ім'ям Того, Кому поклоняються? Це-ж Його прославляє - надзвичайно елементарно!
    Ваше питання не має інформаційного навантаження, тому-що я пояснив що відсутність в зразковій молитві Божого Імені не є заповіддю про Його дискримінацію!
    Ну бо ви просто читали не дуже точні переклади з неточних копій, як-от переклад проф. Огієнка... А в оригіналі все на місці!
    Прочитав і подав вам силку - прошу приведіть мені цитату і силку на вікію, де сказано що титул Бога і Його Ім'я - одне і те-ж саме!
    Слово "титул" придумав не я і ваші слова тільки засвідчують ваш примітивізм і наївність!
    "Ти́тул (від лат. titulus — напис, почесне звання) — почесне звання (наприклад, граф, герцог), спадкове або таке що надається окремим особам (зазвичай дворянам) для підкреслення їх особливого, привілейованого становища. Звання вимагає відповідного титулування." (знову вікі, а тут (довша стаття але на російській), як і в українській нема на цілій сторінці навіть слова "ім'я")
    Йому вони не потрібні. Взагалі, як ми знаєм, Бог нічого не потребує! Вони потрібні нам, щоб навіть примітивні люди могли розуміти та описати риси Творця і в якості займенника.
    Ну і? До чого це? Ви хочете, щоб я до вас звертався "подібний до Єгови" (доречі вмене, очевидно, таке-ж ім'я ;)), чм називав просто "дядько," намагаючись вилучити ваше ім'я звідусіль, бо на українській воно звучить не точно так як на єврейській і не відображає інформаційної навантаженості?
    А ще заборонялось носити в суботу більш аніж дві сушені фіги, ходити в бідбитих сандалях і т.д. і т.п. А як ця фарисейська традиція виявляла пошану? Шановних людей ведуть на подіуми, їхні імена в газетах, журналах прихильників, вчесть них називають благодійні установи і винаходи! Те що ви пишете - суцільний маразм, вбитий вам з дитинства в голову!
    Як немає - чому вони дивуються, коли бачать це Ім'я в своїх бібліях? Чому про нього знають лише одиниці?
    Ага, бо потім вних зявився папа, вищий по званню від Ісуса і сказав що тре робити пишні хороми, в яких він буде жити і приймати "темну массу," що можна хрестити немовлят з пульверизатора і ще купа всяких нісенітниць... :good:
    Та власне, що цурається! Крім того, всю Ісусову пряму мову з ХГП можна прочитати за кілька годин - там не приведені всі його слова і тому судити не так легко. Крім того, Його звернень до Бога описано ще менше! А в цілому, Ісус вживав це Ім'я і я вже про це писав!

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Хлопче, а мене цікавить, де ти виховувався і хто тебе виховував, що виховали малолітнім хамом. Ти розмовляєш з жінкою, при тому старшою від тебе. Я тобі вже радив - повчися трохи, а потім будеш розмовляти з дорослими. ЗРОЗУМІВ!??
    І навчися нормально вести себе!

20. Сергій аспірант

Правильний переклад хваліть-Йаг, Йаг скорочена форма від Єгова.
    Аллилу́йя (ивр. הַלְלוּיָה] הללויה]‎, в транскрипции халелу-Йа’х). Букв. «Хвалите Ях (Яг, Яхве, Иегову)» — в ряде христианских конфессий — молитвенное хвалебное слово, обращенное к Богу. В некоторых русских переводах Библии передается словосочетанием «восхваляйте Господа»[1] или же просто транслитерируется в «аллилуия» или «аллилуйя», и в такой форме было принято в русский язык, и в христианское богослужение вошло без перевода. Слово использовано в иудаизме как часть молитв галлель.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Аллилуйя

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ----------

Дивно, але виглядає так, що люди самі не знали що означають виислови які вони вживають у богослуженні. І замість того що б зясувати значення і зміст - вдавались до зясування дрібязкових обрядових речей. Ось приклад справжньої зневаги.
    Обычное богослужебное завершение псалмов, «слав» и кафизм «Аллилуйя, аллилуйя, (аллилуйя), слава Тебе, Боже» стало в России причиной ожесточённого богословского спора, а затем одним из поводов церковного раскола XVII века.

Обычаи троекратного и двукратного возглашения «Аллилуйя» («трегубая» и «сугубая» Аллилуйя соответственно) сосуществовали и не вызывали недоумений. Впервые вопрос о правильности того или иного способа был поднят в соборной грамоте псковского духовенства, направленной митрополиту Фотию.

---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

Доречі в Православній енциклопедії

АЛЛИЛУИЯ

[евр. < hy + , - восхваляйте Господа], торжественная литургическая аккламация, содержащая две первых буквы ( ) Имени Божия. Авторы 1 Пар возводят возникновение богослужебного употребления А. ко времени царя Давида (1 Пар 16. 36), когда А. (вместе с Аминь) служило ответом народа на пение псалма. Изначально А. возглашалась, видимо, возглавлявшим общественную молитву, к-рый тем самым призывал народ воздать хвалу Господу (Пс 113. 1; 117. 1; 135. 1, 3; 148. 1-4; 150). В ВЗ встречаются похожие призывы: «пойте», «благодарите» Господа (Пс 32. 2-3; 96. 1-2; 105. 1-3; 135. 1-3; 149. 1).

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)