Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Internati

Internati миється в бані

Відповідь: Свідки

Огидна казуїстика!!!
    І прошу не ображатись.

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

От, капець! Та не треба нікого забороняти. Нащо? Так чи інакше щось нове виникне. Нашим традиційним християнам треба нарешті почати працювати над собою. От поговорять зі свідками і задумаються, хто вони і що вони. Переважно так і є. Як тільки хтось у родині переходить до іншої релігійної організації, інші РАПТОМ згадують про те, до якої церкви вони належать і раптом стають дуже ревними. До фанатизму. Тому і воліли би заборонити всіх і вся, аби застояна вода так і лишалася застояною водою.

А взагалі, про що мова, якщо свідків на форумі і так немає? Який сенс такої розмови?
    Був один, але, видно, вирішив, що тут нема з ким говорити, то й пішов геть.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

євангельські християни-баптисти....
    хіба ні?... :eek:

ну?...
    під один гребінець, навіть не з’ясовуючи?... ;)

ні, бо ні....
    я задав питання: чому усі пророцтва співпадали із різного роду подіями світового значення....
    відповіді не почув.... ;)

перефразуючи класиків: в сємінаріях нє абучался....
    в духовних семінаріях... ;)

ти про "секту" вже говорила...
    я надав цитату з вікіпедії....
    де реакція?!.. :eek:

4. Liliyah Romanova

Скільки можна воду в ступі товкти?

Я теж ні. Але мала релігієзнавство. І так сама для себе вивчала.
    Але відповідь! Довго, мабуть, таку відповідь обдумувати доводиться. Чому чекаєш від інших якихось сенсовних відповідей?

5. duncan

власне....
    скільки можна ігнорувати одне і дорікати іншим?... :)

6. duncan

?....
    у моєму середовищі знають, що я вірю в Бога...
    знаєш, чим мені дорікають?..
    Бога немає, бо що тоді робиться з "християнами": крадуть, вбивають, сповідаються...

правильно, бо для америки — це все вчорашній день....
    американців цікавить тільки майно і "права"...
    і ти сама про це писала...

"не по хатах" — це як?..
    в церкві?...
    а діти — що?...
    школярі?...
    ніколи не бачив жодного разу....
    старшим — так...

це речення просто не зрозумів...

7. Liliyah Romanova

Я тобі одну річ скажу. У мене горизонти ширші. Одне другому не заважає. А віра деяких нагадує коників із кляпками на очах.
    А ДН я не святкую. Я не люблю цього дня. Я завжди мрію просто лягти спати 28 увечері, а прокинутися 30 вранці. Але ж не забороню я людям, які мене люблять, мене вітати.
    А свята я люблю. Просто як вихідні дні, коли можна побути зі сім'єю, бо той дурнуватий світ із його грошима та роботами всі цінності з ніг на голову перевертає.

8. Liliyah Romanova

Ти мене точно пупере п'яте через 10 читаєш.
    Ти написав типові стереотипи.
    Кого не цікавить це? Може, українців? Впевнена, що навіть тих самих свідків єгови цікавить.
    Американці є справжніми християнами і не залежить, до якої церкви вони ходять. Чи традиційної, чи протестантської, вони або є християнами, або ні. Про це я теж писала.
    Не по хатах, це не по хатах. Я вже приводила приклад, як є тут.
    Так. Школярі. При тому десь так клас 5, якщо не молодше. Якби сама кілька разів не бачила, то би не казала. Навіть назву вулиці, де то бачила, пам'ятаю. Обурило дуже. З тими, котрим вже є 15-16 хай говорять.

9. duncan

сша - та земля, на якій є свобода....
    у тому числі релігійна....
    але ця свобода має і зворотній бік — релігія там не в пошані....
    саме там з’явилися свдки, мормони, адвентисти, сатаністи....

10. Liliyah Romanova

Ну і. В Україні вона типу дуже в пошані.
    Крім того, ЩО ти знаєш про США, якщо ти там не був? Як можна щось так дефінітивно стверджувати?
    От спитай у Олі, чи там релігія не в пошані. Там же стараються бути максимально толерантними. І на роботі заборонено говорити про релігію, аби нікого раптом не вразити.

11. duncan

ти писала пропозиції щодо заборонити проповідування свідків....
    "чіпляються до дітей" тощо....
    а коли ти востаннє таке бачила в україні?....

12. Liliyah Romanova

Я зараз за ними не слідкую. Але то не має значення. Заборонити варто, аби це попередити. Свідки послушні, тому би того не порушували.

Я написала два аспекти, які мені не подобаються, а не заборону самого проповідування. Най проповідують.
    Я не хочу, аби хто-небудь підходив до моєї дитини з якимись питаннями, поки дитина не досягне певного віку. І я не хочу, аби до мене хто-небудь до хати приходив чи то проповідувати, чи жебрати.

Якби у нас то працювало, я би просто міліцію викликала. І не саме на свідків, на будь-кого, хто би мав сумнівні причини до відвідання мого дому.

13. duncan

коли я чую словосполучення "заборонити (у тій чи іншій мірі) свідків", усвідомлюю, що справді "традиційна" церква їх боїться...
    що вони є єдиною загрозою для існування "традиційної"...
    тому у кожному журналі "традиційних" є стаття про свідків, тому є орган у "традиційній" (католицькій), який уважно досліджує діяльність свідків і робить "зустрічний хід"....
    наприклад, видаються псібники "як у свідків, і як треба"...

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Ні! :) Я народилася в п"ятидесятницькій сім"ї. Тепер от ходжу до християнської неконфесійної американської церкви, бо надоїли різні розборки між своїми.

Ні, бо сказати нема чого? :) Ну і з чим співпали пророцтва про 1974 рік? ;)Мені про цей рік знати саме хочеться, бо я якраз жила в той час і теж чекала, чи то буде. :) Армагедон настав? Щось я може пропустила і вже дійсно 1.000 - літнє царство на землі? ;) Пупере, ну чому ж би краще не признатися чесно: Ну помилилися Свідки! Ну з ким не буває? ;) Але ні, таки і далі викручуються. :)

Не по хатах то значить, що я не хочу, щоб до мене в двері стукали і відразу зі своєю "Вартовою башнею" пхалися. Навіть відповідь, що я християнка і все знаю не гірше них, не помагає.Я маю очі, бачу, де їхній Зал Царств знаходиться, як захочу, то сама туди піду поцікавлюся.

Хм.. Ви не бачили! А я то на собі відчула.Жили ми ще в аратменті і раз одна єговістка зайшла до мене в ландрі, де я прала і почала свідкувати. Це було ще на початках. Моя англійська ще була дуже слабкою, я почала щось з нею розмовляти на ломаній мові, але кудись спішила і ми домовилися, що вона прийде вдруге. Я таки дійсно хотіла з нею сперечатися, бо думала, що і їй очі трохи відкрию і сама англійську свою підтягну. Але коли вона знову прийшла, то мене щось затримало в іншому місці. Так вона ще назначала через сина і по телефону три рази зустріч, а мені все були якісь перешкоди. Нарешті я зрозуміла, що то Бог робить ті перешкоди і мені не треба з нею зустрічатися. Я їй так і сказала. А вона тоді перекинулася на мого 11-річного сина і почала приходити, щоб йому проповідувати. От тут я вже не змовчала і сказала, що я, як мама, не хочу, щоб вона обробляла мою дитину. Вона і покинула, бо в Америці з цим дуже строго і вона це добре знала....

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Та я знаю що сказати? Тут так всі знають про Америку, що і я сама того не знаю. :shy: Чи в пошані не знаю, але те, що на кожному кроці церква, то це можу вам запевнити. Є невеликі церкви, є церкви-гіганти на 3-5 тис людей. А ви самі вирішуйте, чи в пошані....

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Я не побачила, мабуть. А про що запитання?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Казу.... що?
    Комусь хочеться покритикувати церкву і каже, що каталокики вважають, що тільки вони спасуться, а коли виясняється, що це неправда, то не подобається іншим. Всім недогодиш.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для Пупера - ні, бо Пупер з 1982, а тому це не може бути... не памятає.:D

19. Forpost

Forpost Стоїк

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=80913545 в нас один державний сайт ,але такої беліберди там нема ,може то ви в Г"америці той сайт надибали

20. Internati

Internati миється в бані

А, може, узагалі нікому не треба "спасатись"?
    Щось мене ота потреба "спасатися" аж бісить.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)