Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Подякуйте церкві, що ви взагалі читаєте і маєте Біблію, нє?

2. Vаn Helsing

Vаn Helsing Active Member

Ну, тоді треба вже і Сатані подякувати. Якби він не звів Адама і Єву, ми на пряму могли б спілкуватися з Богом, і доцільності в Біблії не було б. :)
    Мих, а хіба Бог не може використовувати людей, які ніколи не були Його поклонниками, у власних інтересах?
    P.S. Ви не відповіли на запитання: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=723122&postcount=11949

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

В Біблії нічого проти національного нема, значить те, що ви пишите - для того, щоб посіяти ворожнечу до тих, хто любить свою землю, народ, батьківщину.

---------- Додано в 21:40 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

Звичайно може.

4. Vаn Helsing

Тоді хіба це є підставою дякувати їм, коли насправді Бог виконує власну волю?
    Наприклад десятьом рогам і дикому звірові за знищення повії?

5. nixto

nixto Well-Known Member

Чудний Ви Witness. Ви безплотний?:mocking:Чи може Галатам 5:19–21 на плоть свідків не поширюється?

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

46 А близько дев'ятої години Ісус скрикнув міцним голосом, вимовляючи: “Елі Елі, лема савах-тані”, – тобто: “Боже мій, Боже мій, чому ти мене покинув?” 47 Деякі з тих, що там стояли, почувши це, казали: “Він Іллю кличе”.

Книга пророків Амос 5:16 Тому так каже Господь, Бог сил, Адонай: «По всіх майданах лемент буде, і по всіх вулицях будуть кричати: Леле, леле! Плугатаря закличуть до жалоби, до плачу - тих, що вміють пісень похоронних.

Все це є Імена Бога, а не те, що Сергій тут байки писав.

7. Vаn Helsing

Мих, Всемогутній теж ім'я?
    До мене можуть звертатися Vаn Helsing, але ж це не значить, що мене так звати.
    Є ж в Біблії написано, що Боже ім'я Єгова. Якщо є написано щось типу: Моє ім'я - Адонай, то вкажіть, будь ласка, вірш. Невже таке надскладне завдання?

8. Rozynka

Rozynka Active Member

Миху,
    Мені здавалося, що я досить конкретно написала і пояснила... Пояснюю конкретніше:

Слово Аллілуя це єврейське слово, шо складається з ДВОХ слів. Перша частина "аллілу" означає прославляти, друга "Яг" це - Ягве, Єгова. Розумієте що у слові аліллуя залишилося Імя, яке церква використовує до сих пір, але без значення.

Адонай (ивр. אדני‎, «Господь», «Владыка», «Вседержитель»).
    Элохи́м (ивр. אֱלֹהִים ,אלהים‎, Элоги́м) в Танахе — титул Творца
    Зе пане ТИТУЛИ, а не імена!

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так протріть очі, я вам шо подав?

---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

Кожне імя має інформаційне навантаження. Кожне. Ягве - Сущий, Той, що є.
    Ісус - Бог спасає і т.д.

---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:37 ----------

Титули - то слово, яке ви самі придумали. У Біблії такого слова нема, зокрема що до тих Імен, що я вам подав.

---------- Додано в 23:52 ---------- Попередній допис був написаний в 23:38 ----------

Християнська Церква бере свою науку від Ісуса Христа. Просте запитання. Скільки раз Ісус Христос вживав То Імя, яке вживаєте Ви? Чому Ісус не вживав на кожному кроці Боже Імя так, як вживають СЄ?
    Тому що СЄ не зважають на науку, яку дав Ісус Христос, у них є "свій канал".

Чому Ісус Христос наказав до Бога звертатися Отець, а ви не слухаєте?

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А оце вже нечесно, пане Вітнесс! Я щось вам хоч раз казав, що ви тут дописуєте на іноземній мові? Ви так само могли б навчитися хоч кілька слів по-українськи, всеж таки дитинство провели в Херсоні. Але ви, і мільйони ваших "соплємєнніков" віддали перевагу російській мові. І це нормально з вашого боку. Ні націоналізму, ні шовінізму... А ось коли я нагадую українцю (точніше хахлу), що він повинен в Львові писати на своїй рідній мові, то це націоналізм і вражда.
    До речі, памятаю, 20 років тому, коли я приїхав до Австралії. Моя англійська була в зародковому стані. Підходять до мене "світкі", я їх не все розумію. Взнали, що я приїхав з України і обіцяли принести літературу на українській мові і людину, що говорить по-українськи. Я відмовився, звичайно, але приємно, тут з національними почуттями рахуються. А в Україні хахли-"світкі" навіть не можуть добитися щоб ту вежу друкували українською. Навіщо, адже це націоналізм...
    І є апщєпанятний. Ой хахли, хахли...

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

Поширюється і щей як! Прочитайте біографії Рассела і Рутерфорда...:)

• Подобається Подобається x 1
  11. Witness

Witness Well-Known Member

Вы снова пишете то, чего не понимаете: жил я там тогда, когда еще был советский союз. Я НИ РАЗУ не помню, чтобы слышал украинскую речь - все говорили на русском. Телевидение тоже было на русском. Даже в школе мы не изучали украинского (!)
    у меня не было выбора, к тому же я - русский и родился в Южно-Сахалинске.

Я считаю, что если человек почитает Бога владельцем и хозяином Земли, если человек христианин, то он верит, что границы и разделения между людьми в будущем уйдут в прошлое. Он не может допускать в своем сердце ни капли национальной гордости.

К примеру, я говорю на русском и английском. Но если вы меня спросите, какой я бы язык выбрал для всех людей на земле, чтобы этот язык был единым в новом мире, то я бы не настаивал на русском языке. Я не фанатею по нему, и я не развиваю в своем сердце гордости.

Если бы я жил на Украине, то отстаивал бы я украинский язык?... Думаю, я избегал бы проявлений патриотизма и национализма. Я понимал бы, что в новом мире скорее всего будет один язык у всей земли, и сегодняшние разделения временны.

Национализм проявляется в неприязни к другим языкам и проявлениях неуместной национальной гордости. А помочь человеку узнать истину на его родном языке - это проявление внимания и вежливости. Здесь на Сахалине много корейцев и китайцев. Мы предлагаем им литературу на их языках. Некоторые учат другие языки, даже такие не популярные как киргизский и родственные им.

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:42 ----------

Pedro, зачем читать слухи и ложь? Лучше посмотрите на плоды. Не может дерево худое приносить плоды добрые.

---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 11:43 ----------

А может надо читать внимательнее? ; )

12. Vаn Helsing

Мих, не має в Біблії речень зі словами "ім'я" і "Адонай", або "ім'я" і "Елохім". Принаймі в перекладах Огієнка і Хоменка.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ой, не викручуйтеся!!!

Ісус по імені зветрається до Бога, чи як?

Почитайте ще раз допис#11973, де ви мене цитуєте. Я там виділив одне і друге Імя.

14. Vаn Helsing

Що за термінологія? Невже не можна просто обмінюватися інформацією?
    Спілкування на форумі я розглядаю лише як можливість здобути нові знання. Радий і якщо я щось цікаве повідомлю. Будьте ласкаві, говоріть по темі, якщо є щось сказати.
    Ісус десь говорив про те, як звати Бога?
    Скажіть, будь ласка, яке ім'я тут мається на увазі?
    Захарія14:9 Господь буде один того дня, і одне Ймення Його.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навідміну від СЄ - не говорив. Але місце, де він звертався до Бога. Я вам його навів.

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:54 ----------

Там не сказано, проте, думаю, мова йде тетраграму.

16. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Де в Біблії написано, що в Бога багато імен?
    Більшість людей які вперше перклали біблію мовою простих людей зазанали переслідувань з боку церкви. Так за що дякувати?

Окрім вислову, що Бог не дивиться на обличчя і і йому приємний кожен хто виконує його волю. Отже вивищення одної нації понад іншою нема бібілйних підстав.

Не Бог спасає, а спасіння від Єгови.
    Сущий лиши можливий переклад імені Єгова, остаточної згоди щодо цього питання немає.

Ви пане Педро знову безсовісно брешете. Література видається українською мовою і в достатній кількості. Педро не засмічуйте форум своїми дурницями.

Ми маємо справу з аписаними словами Ісуса. І він і апостоли часто зсилались на вірші, де є Боже імя і енемає пдістав вважати що вонит його ігнорували.

---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

Так говорить Єгова, Бог Сил, Адонай
    спершу йде імя- потім титули Бога.

Свідки Єгови не ставлять собі за метиу вирішувати мовні проблеми в Україні, і тому запезпечують людей літературою та іншими виданнями на тій мві яка є для них зрозумілою, в тому числі виданнями мовоою жестів чи шрифтом Брайля.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. До Римлян 9:29
    І як Ісая віщував: Коли б Господь Саваот не лишив нам насіння, то ми стали б, як Содом, і подібні були б до Гоморри!

Про кого тут йдеться?

---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

Яку Біблію? Ту, що яку склала церква?

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:36 ----------

а при чому тут вивещення? Не гоніть порожняк!

---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

Але ж Сам Ісус звертається і каже Отець, чи нє?

18. Rozynka

Rozynka Active Member

Оце вам пане Миху відповіді щодо імені Бога і щодо проповідування доброї новини по цілій землі. Сподіваюся Ви не заперечуєте Біблійському слову?

Бо "кожен, хто покличе Господнє імя, буде спасений".
    Але як покличуть Того, в Кого не вірували? А як увірують у Того, про кого не чули? А як почують без проповідника?
    І як будуть проповідувати, коли їх не буде послано?Тому в писанні говориться:"Які гарні ноги тих, хто звіщає добру новину про те, що добре!"
    А втім, не всі вони послухались доброї новини. Адже Ісая запитує:"Єгово, хто повірив у те, що почув від нас?"
    Тож віра приходить лише після того, як почують слово. А чують тоді, коли хтось розповідає про Христа.

Римлян 10:13-17.

19. Vаn Helsing

Так не говорив. Тому як на мене не має підстав казати, що Ісус мав на увазі саме ім'я а не титул.
    І я теж так вважаю.
    Згідно з цим віршем в Бога одне ім'я.
    Цю ж думку підтверджую зразкова молитва. Ми молимося про освячення імені а не імен.
    Крім того, серед всіх розглянутих мною віршів (правда, я не розглянув детально кожне місце, де говориться про господнє ім'я) єврейських писань іменем (наголошую не титулом, яким теж можна зветатися) Божим є лише тетраграма יהוה.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цитується Ісая, який іживав вислів Єгова Саваот.

Якщо одна нація обгрунтовує своє право панувати над іншими, як це назвати?
    Чому країни одного і того самого віросповіданя ворогують між собою?

Отець це імяб чи роль становище?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)