Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Перше важливо, а друге важко. Разом воно дає певний результат.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ----------

Правильно, але перехід від одного Ізраїлю до іншого відбувся на початку нашої ери, а не в середині 19 століття.

---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:20 ----------

Сказано, проповідуйте во Імя Отця, Сина і Святого Духа. Оце і є правдиве свідчення.
    СЄ про Святого Духа(проти якого гріх не проститься) не проповідують. Значить їх свідчення не є правдиве.

• Подобається Подобається x 1
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

3. Witness

Witness Well-Known Member

Где? : ) Я лишь видел, что мы должны крестить так. Вообще, я заметил, что церкви вставляют эту фразу везде где можно и нельзя, повторяя ее как магическую мантру...

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Погляди свідків Єгови на святий дух фактично збігаються з єврейськими уявнннями і уявленнями перших християн.

А ви поцікавтесь історією свідків Єгови в Україні і дізнаєтесь якраїні вони зявились в Україніі.

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:39 ----------

Ісус сказав ці слова коли сам був під законом.
    Після смерті і воскресіння Ісуса Закон-угода втратив чинністьб оскільки був виконаний.
    Апостоли залишиливказівкитщодо того які вимоги з закону залишились в силі для християнб але згадки про суботу в них не було.

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

Але не звільнив від відповідальності і певних моральних та етичних вимог.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А толку?
    Святий Дух найбільше почав проявляти себе після пятидесятниці. Як то могли знати старозавітні євреї?

А що до перших християн... Ну так ви Біблію не читали. Християли чекали на зіслення Святого Духа, бо Ісус обіцяв. І Святий Дух зійшов.

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.
    Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
    навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.
    (Мт 28:18-20)

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

Сергієві:

А тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть вигонити, говоритимуть мовами новими,
    братимуть змій; а коли смертодійне що вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих, і добре їм буде!
    (Мк 16:17,18)

Ото вам цитата на ваше: "після апостолів чуда не буде".

6. Xasm

Xasm Well-Known Member

Що зачить "мав на увазі?" Я привів його слова, цитату... Він конкретно говорив про український відповідник Божого Імені, записаного в рукописах чотрима єврейськими літерами...
    І я незнаю - докоряйте кліру - тим хто так робить!
    І через кілька десятиліть Новий Ізраїль був настільки спаплюжений поганами що багато його "громадян" перетворились на католиків а сам Ізраїль був практично розпорошений... Не даром тв часи влучно названо "часами поган..."

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Євреї знали, що вони належать організації СЄ?

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ієгова – Господь

Протоієрей Олег Ведмеденко

Запитання: Представники деяких протестантських деномінацій, насамперед «Свідки Єгови», стверджують, що у Бога лише одне ім’я – Єгова, і правильним є тільки таке звертання до Нього. А як же молитва Господня? Невже молитися: «Єгово наш…»?
    Відповідь: Корінь подібних тверджень знаходимо у другій книзі Біблії, «Вихід». У третьому розділі читаємо:

«І сказав Мойсей до Бога: «Ото я прийду до Ізраїлевих синів та й скажу їм: «Бог ваших батьків послав мене до вас», то вони запитають мене: «Яке Ім’я Його?» Що я скажу їм?»
    І сказав Бог Мойсеєві: «Я Той, що є». І сказав: «Отак скажеш Ізраїлевим синам: Сущий (єврейською – Ягве, Єгова) послав мене до вас… А оце Ім’я Моє навіки, і це пам’ять про Мене з роду в рід» (Вихід, 3 розділ, 13–15 вірші).

Про що повідають нам ці вірші? Невже Господь, подібно до тварей земних, носить конкретне якесь ім’я, і відгукується лише на нього? Безперечно, мова тут про інше… Ім’я з давніх-давен розкривало властивості свого носія. Знати ім’я – означало знати якісні особливості, знати сутність того чи іншого об’єкту. Так у першій книзі Біблії, «Буття», читаємо:

«І вчинив Господь Бог із землі всю польову звірину, і все птаство небесне, і до Адама привів, щоб побачити, як він їх кликатиме. А все, як покличе Адам до них, до живої душі, – воно ймення йому.

І назвав Адам імена (тут вирізнив особливості, визначив якість) всій худобі, і птаству небесному, і всій польовій звірині…» (Буття, 2.19–20).

Чи ж можна визначити якості Господні якимсь одним іменем? Чи можливо осягнути сутність Творця всього сущого? Поза усіляким сумнівом – ні! Бо богопізнання не може бути обмежене якимись рамками, воно безмежне, це – справа вічності. Як і сказано: «Життя ж вічне – це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого…» (Євангеліє від Івана, 17.3). Ми можемо частково пізнати що є річка, напившись із неї води, але випити її ми не в змозі. Так само й стосовно богопізнання. Ми можемо пізнати Творця неба і землі, всього видимого і невидимого, – пізнати частково, дослідивши ту чи іншу грань цього Моря Сутності. Але осягнути Його вповні, випити цю «Ріку» ми не зможемо ніколи. Як висловився отець Церкви Григорій Богослов: «Уявляти себе знаючим, що є Бог, – є пошкодженням розуму».

Таким чином Ім’я Боже, відкрите Господом через Мойсея, якраз і не є «іменем» у точному розумінні цього слова, – бо немає в людській мові такого слова, яке могло б умістити в собі усі якості Божества. Ім’я Ягве (у західній мовній традиції – Єгова) означає: Сущий. Той, Хто має сутність Сам у Собі, Хто Сам знає Свою сутність, Своє Ім’я, – Він, і ніхто, окрім Нього! Бо Ім’я це багатогранне, неосяжне і невмістиме жодним з сотворених…

«І запитав Яків і сказав: «Скажи ж Ім’я Своє». А Той відказав: «Пощо питаєш про Ймення Моє?..» – читаємо в книзі Буття, 32.30.

«О Ти, Який є вищий над усе… Бо що інше дозволено мені промовити про Тебе? Як може оспівати Тебе слово?! Бо Ти невимовний ніяким словом… Як спогляне на Тебе розум? Бо Ти незбагненний ніяким розумом… Ти – один і все. Ти ні один, ні єдине, ні все. О, Всеіменований! Як найменую Тебе, єдиного Неіменованого?..» – запитує святий Григорій.

Як бачимо, насправді у Господа багато імен – і всі вони віддзеркалюють безмежність якостей Сущого, усі мають своє відображення в Писанні: Невидимий, Неосяжний, Вічний, Незмінний, Безмежний, Безкінечний, Всюдисущий, Всевідаючий, Премудрий, Всемогутній, Благий, Святий, Праведний, Правдивий, Справедливий, Єдиний, Творець сущого, Промислитель, Хоронитель, Вірний, Ревнитель, Довготерпеливий, Багатомилостивий, Ненавидячий зло, Караючий неправду, Вогонь поїдаючий, Воюючий, Спасаючий, Всеславний, Нетлінний, Світло, Любов…

Для найдопитливіших дослідників Божественних імен-звертань наведу найбільш вживані у Святому Письмі:

Основні: Бог (тут – Багатий на все) – єврейською Ел, Елаг, або Елогім (Буття, 1.1).
    Господь Сущий (Пан, Господар, Володар) – єврейською Ягве, Єгова (Буття, 2.4; Вихід, 34.6).

Владика – Адон, або Адонай (Буття, 15.2).
    Складені з Ел – Бог: Бог Всемогутній – Ел Шаддай (Буття, 17.1).
    Бог Всевишній – Ел Еліон (Буття, 14.18).
    Бог Вічний – Ел Олам (Буття, 21.33).
    Бог Кріпкий – Ел Гіббор (Ісаї, 9.6–7).
    Складені з Ягве (Єгова) – Господь, Сущий: Господь Бог – єврейською Ягве Елогім (Буття, 2.4; Вихід, 34.6).
    Владика Господь – Адонай Ягве (Буття, 15.2).
    Господь Саваоф (себто Господь воїнств, Бог воюючий) – Ягве Цеваоф (Перша книга Царств /Перша Самуїлова/, 1.3).

Взагалі, «Ягве» в Старому Заповіті – це невимовне Ім’я Боже. Давньоєврейською – ЙГВГ. В стародавніх єврейських списках Біблії не було голосних літер, лише приголосні, тому як насправді звучала ця «священна тетраграма» невідомо. Як я вже зазначив, Ім’я це означає: Бог, Який має Сам у Собі принцип Свого буття, тобто Сущий. Його можна перекласти чотирма формулами: «Я є Той, Хто Я є»; «Я буду, Який є»; «Я є, Який буду», і «Я є Той, Хто є причиною буття».

«Той, Хто є» у третій особі – Ягвег, звідки й походить Ім’я Ягве (викривленою, не маючою змістового значення формою якого являється з XVI сторіччя – Єгова). Після Полону юдеї перестали вимовляти ім’я Ягве, і в грецькому перекладі 70-ти толковників (т.зв. Септуагінті) воно замінене словом Кюріос (у латинській Вульгаті – Dominus, а в слов’яно-руській Біблії, відповідно,– Господь, себто Пан).

І, нарешті, щодо молитовного звертання до Бога. Як правильніше: Господи, чи Єгово?
    Мого батька звуть Валентином Денисовичем. І, чесно кажучи, йому приємніше, якщо я звертаюсь до нього з любов’ю: «тату», аніж офіційно, по імені. Погодьтеся, дивно звучить в устах люблячого сина: «Доброго ранку, Валентине Денисовичу»; «Порадь мені, Валентине Денисовичу»; «Я потребую твоєї допомоги, Валентине Денисовичу»… Гадаю, що отака нездалість звертання до батька по імені є цілком тотожною і щодо Отця нашого Небесного. Тим більше, що й сам Господь Ісус Христос звертався до Отця не інакше, як Отче, а учні до Ісуса – Господи…

Та й, зрештою, не у формі звертання суть спасіння нашого, але в смиренномудрості та любові. Бо ж царство Боже – не пожива й питво, але праведність, і мир, і радість у Дусі Святім. Отож, за словом апостольським: «Не будемо більше осуджувати один одного, але краще судіть про те, щоб не давати братові спотикання та спокуси» (Послання до Римлян, 14.13).

• Подобається Подобається x 2
  9. Witness

Вы не увидели мои слова?

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

неужели этих слов еще не разбирали здесь на форуме? Разве не говорили, что их не было в Библии и они были добавлены позже?

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:45 ----------

Вы вначале посмотрите в еврейский текст, а потом пишите - так и передайте этому двоечнику Олегу. :)))

---------- Додано в 12:51 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

это и не треба. Вообще-то, ни у одного человека или иного объекта имя не передает все свойства и качества.

Иегова имеет уникальное имя - ни у кого из творений больше его нет. МНого может быть Олегов, но один Иегова. Вся Библия говорит о том, что его имя - Иегова. Аллилуйя!

10. Pedro

Ну, я не маю нічого проти. Куди йому до рівноапостольного Рассела! :haha:
    Той і грецьку знав і іврит, правда маючи кілька класів початкової школи.
    Але чого не вивчиш, коли встановлений прямий канал до Бога!
    Ось трохи на гроші і дівчаток був за слабенький. Але хто сі з тим рахує!:mocking:

11. Witness

Причем здесь Рассел? Он и переводов не делал, и по девочкам не бегал. У вас температура? Когда дело доходит до католических и православных глупостей и бездарных статей, вы тут же ссылаетесь на Рассела? М-да... Вот вам еврейский подстрочник (который не робил Расселл, не переводил Расселл, который не был сделан во времена Расселла, и рука Расселла никак его не касалась) - передайте его тому самозванному протоирею Олегу: http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/Hebrew_Index.htm

12. Pedro

А оце вже не Рассел. Цей тільки до грошей і дівчаток не рівно дихав.;)
    А відомий грубіян і пияк був хамло Рутерфорд. Це його школа.:bad:
    Читаємо обєктивну літературу, дорогенькі. Лишіть свою сатанинську вежу хоч на деякий час. Чи вже диявол не дозволяє?

13. Witness

Кому интересно: есть книга, которую можно заказать на сайте bibleist.ru Отвечает на многие и многие вопросы, причем подробно. Содержание:

Часть I

Что такое тетраграмматон
    Бог
    Господь
    Эпитеты Бога
    Иегова
    Значение имени Иеговы

Часть II

Имя Иеговы в иудаизме
    Табу на имя Иеговы
    Нелогичный Бог?
    Иудейский предрассудок в христианской традиции

Часть III

Имя Иеговы и православие
    Переводы Библии на русский язык
    Синодальный перевод
    Честность: переводчики и Библия; пастыри и овцы
    Церковь и Библия

Часть IV

Имя Иеговы и Н.З.
    Противоречие?
    Иегова и Иисус
    Неожиданное свидетельство
    Тетраграмматон и Христианские писания
    Евангелие от Матфея на еврейском языке
    Септуагинта
    А как же рукописи?
    Как восстановить?
    Честно или нет?

В приложениях содержится огромный материал по всевозможным вопросам. Например:

4. Еврейские имена, образованные от тетраграмматона
    8. Почитатели Иеговы в западной ветви христианского мира
    Имя Иеговы в быту русского народа в период царской России
    12. Имя Бога в некоторых переводах Нового Завета
    14. Некоторые библейские стихи, помогающие увидеть разницу между Иисусом Христом и Его Отцом - Иеговой
    15. Сый, Сущий и эго эйми в свете Исхода 3:14
    16. Произношение имени Бога - Иегова или Яхве?

Скан одной из страниц:

---------- Додано в 14:42 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

весь этот словесный помёт пускай остается на вашей совести

14. Pedro

Ага, дальше продовжуємо грубити, дорогуша? А я вас особисто не зачепив.
    А ви встигли нагрубити Ведмеденку, який обєктивно подав інформацію і мені. Школа Рутерфорда?
    А може пора глянути правді в вічі і прочитати правдиві біографії тих добродіїв і подивитися звідки в єговістів ноги ростуть?
    Якщо не вірите католицьким авторам, прочитайте протестантських.

15. Witness

Уже подивился - вот правдивая биография католиков:
    крестовые походы:

инквизиция:

бесконечные педофильные скандалы:

• Подобається Подобається x 5
  16. Pedro

Ні, на тих ми вже надивилися. Та й вони самі не дуже ховають правду.
    А ви про своїх, про своїх... Що нема матеріалу, фотографій? Ґуґл великий.
    Особливо як розумієте англійську.
    Скажу мою думку. Якби хоч один з пап мав за собою такі "подвиги", як Рассел і прісні - їм би не поздоровилось.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Накидати провокаційних картинок - багато розуму непотрбно, як і поофтопити у гілці "Свідки". А от про розпусту та грішки Рассела - слабО.

18. Witness

Не, просто трудно искать то, чего не было

• Подобається Подобається x 2
  19. Pedro

От цікава логіка. Як хтось пише про католиків - це правда, про засновників товариства вежі і членів - не було такого!
    Як казав Христос - і оправдана премудрість чадами її.
    Добре, припустимо я згоджуся, що католицькі вожді були грішні. По-перше, дивлячись на поведінку двох останніх пап, я не бачу ні найменшого приводу їх в чомусь звинуватити.
    По-друге, звідки ви знаєте, як вірили католики в минулому? Я, наприклад, не збираюсь судити їх, беручи гріх на душу, бо знаю, що там були справді віддані християни.
    Щодо гріха?

Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха.
    Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди!
    Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.
    А як кажемо, що ми не згрішили, то чинимо з Нього неправдомовця, і слова Його нема в нас!

(1Ів 1:7-10)

Ми, тобто християни, маємо чудовий "миючий засіб" від гріха - кров Ісуса Христа.
    Як казав Біллі Ґреєм, мабуть найбільший євангелист після апостолів, я такий же грішник, як і всі. Але прощений грішник по вірі в Ісуса Христа.
    Чим ви і ваші вожді збираються спасатися? Вежою? Перекладами? Неіснуючим каналом до Бога? Ангелом Михаїлом?
    Марна надія...

• Подобається Подобається x 3
  20. Witness

Да, я помню эти слова. Но я помню и другие: Евреям 10:26 "если мы, получив точное знание истины, намеренно грешим, то не остаётся больше жертвы за грехи..."

Исправилась ли католическая церковь, чтобы к ней было проявлено прощение?
    Уменьшает ли она количество статуй, изображений, поклонение бессчисленным святым и "посредникам"? А может увеличивает?
    Прекратила ли она вмешательство в политику? Или продолжает поддерживать те или иные политические движения, кто ей выгоднее?
    Может быть католическая церковь поменяло свое отношение к "христианскому кровопролитию"? Может она учит "перековать мечи на плуги"? Может теперь эта церковь говорит, что христиане должны быть "не от мира"?
    Этот список можно продолжать бесконечно. Так на каком основании логично сделать вывод, что кровь Христа будет все это терпеть?

• Подобається Подобається x 4
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)