Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

При відсутності не варто переходити на особистості.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

А хтось з цього приводу позивається, може Син чи Отець? Чи вам потрібна буря в шклянці води?
    Мені просто набридли інфантильність і нігілізм дописів.
    Ну то я не зрозуміла, хто і що викинув.:sad:

3. Сергій аспірант

От у ваших дописах і помітний відвертий цинізм.
    Якщо Єгова не карає вогнем з неба - можемо робити усе що завгодно. Чи не так?
    Якщо для вас крупномасштабна фалттсифікація біблійного тексту - це буря в шклянці води, то прор що і ще з вами говорити?
    Про ряд богословських проблем, які виникли через заміну імені?
    Про те що католики звертаються до біблії лише коли їм це виигідно?

• Подобається Подобається x 2
  4. Сергій аспірант

Вам відомо, шо таке підрядкорвий переклад?

---------- Додано в 19:05 ---------- Попередній допис був написаний в 19:03 ----------

добре що хоч з цим ви згодні. Але якщо у Бога є імя то чому його не можна вжитвати?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, я хочу сказати, що експлуатація Божого Імені у назві організації є неповага до Божого Імені.

Чому саме експлуатація? Тому що Богові слави не додасться тим, що Його Імя є в такій "файній" організації, як СЄ, а от вигода організації у використанні Божого Імені - очевидна.

6. Сергій аспірант

І яка ж це вигода?
    Чому ж тідьки свідки Єгови вживають імя Єгова послідовно, тоді як інші уникають його застосування в перекладах чи богослужбовій практиці?

---------- Додано в 19:58 ---------- Попередній допис був написаний в 19:55 ----------

Ісуса ви вважаєте Богом. Чи не має католицьких організацй, які викорситовують це імя. Єзуїти наприклад - зразок смирення чесності, а про назлочинну діяльність ми звісно закриємо очі.
    Імя Єгова входило навтіть до географічних назв. Це що був вияв неповаги?
    Свідки Єгови якимось чином знеславляють це імя, чи чітко слідують біблійним вимогам в поклонінні і особистому житі?

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

авторитетно, поважно, я б сказав дєрзко.

Хоча з іншої сторони, хіба важко заглянути в Біблію і сказати: О! Та це ж ми!:) При цьому, немаючи жодного відношення до тих, про кого йдеться у Біблії.

---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ----------

Спробую пояснити.
    Утворіть собі фірму і випускайте, припустимо воду "Кока Кола". Компанія, що завжди випускала воду під цією маркою, подасть на вас в суд за те, що ви експлуатуєте її імя. Іншими словами, ви за рахунок імені відомої всьому світу, захотіли отримати приференції.
    Аналогічна ситуація з СЄ.

---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

Імя Ісус було дано Божому Сину на землі. Воно має інше значення, ніж Яхве.

8. Nefesz

Nefesz Member

«Ви свідки Мої, говорить Господь, та раб Мій, якого Я вибрав, щоб пізнали й Мені ви повірили, та зрозуміли, що це Я. ...Ви ж свідки Мої,— говорить Господь,— а Я Бог» (Ісаї 43:10, 12).
    Чому Єгова говорить про свідків? Для чого вони Всемогутньому? Хто ж ці свідки? Чи могли б Ви відповісти про що йдеться у книзі Ісаї?

9. Xasm

Xasm Well-Known Member

Найбільш цікаво те, що як і казав Ісус, за це тільки зневажають і переслідують - перевагами тут і не пахне!
    А точніше: спасіння від Яг...
    Нема жодного оправдання намаганням усунути Боже Ім'я з Біблії! Це ще один жахливий переступ і удар по основах християнського вчення католиками і іншим, хто таке робить, або підтримує їх!

10. chas

chas Member

Я Бог, і нема більше іншого Бога!... усяке коліно вклонятися буде Мені, усякий язик присягне (Іс.45:22,23)

Бог повищив Його, та дав Йому Ім'я, що вище над кожне ім'я, щоб перед Ісусовим Ім'ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних(Філ.2:9,10)

11. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Олено, ви звідки впали? - з неба на грішну землю, чи може в дитинстві з ліжечка ненароком?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому то у часи переслідування перших християн, про СЄ чуток нема.

13. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Була теократична форма організації, був добре організований народ - стародавній Ізраїль, якого сам Бог Єгова назвав його свідком, - тобто свідком Єгови!
    ...Приведи издалека моих сыновей и от края земли моих дочерей — 7*всех, кто называется моим именем, кого я сотворил для своей славы, кого создал и образовал“. 8*Приведи людей слепых, хотя у них есть глаза, и глухих, хотя у них есть уши. 9*Пусть все народы соберутся вместе и пусть сойдутся племена. Кто из них может рассказать об этом? Могут ли они сообщить о том, что произойдёт вскоре? Пусть они представят своих свидетелей, чтобы можно было объявить их праведными, или пусть люди услышат и скажут: „Это правда!“». 10*«Вы мои свидетели,— говорит Иегова,— мой служитель, которого я избрал, чтобы вы знали меня и верили в меня и чтобы понимали, что я тот же. Прежде меня не существовало Бога, и после меня никого не было. 11*Я, я Иегова, и нет спасителя кроме меня»... (Исаия 43:6–11: )

Читайте Біблію, Миху,

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви тут при чому?
    То називається: глянув я Біблію і побачив там себе.

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:37 ----------

Можливо він мав наувазі Яхве, чи Елохім?

15. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

При тому, Миху, що так само, як в давнину був Богом обраний народ, котрий свідчив про єдиного Бога правдивого - Єгову, - Ізраїль по плоті, так само сьогодні є Богом обраний народ - Ізраїль по духу, або духовний Ізраїль, котрий сьогодні свідчить про Єгову, освячує Його Ім"я, дотримується Його законів, звіщає про його волю, та присуди. Ви прекрасно знаєте, що це - Свідки Єгови.

Так що свідки у Єгови були завжди, починаючи від Авеля, є по сьогоднішній день, і завжди будуть!
    (Читайте 11 розділ листа до Євреїв)

16. plastic

plastic Well-Known Member

Стародавній Ізраїль був свідком. І він не справився зі своїм обовязком. Бо свідчив не так як того хотів Бог. Він мав представити Божий характер щоб і навколишні народи пізнали Бога, але самі погрязли в ідолопоклоницьтві.
    Але Бог не відкинув непокорний народ. В пророцтві обіцяно-останок спасеться.
    Стародавній Ізраїль мав чітку систему поклоніння Богові, де всі обряди свідчили про Месію. На горі Сінай Мойсей отримав скрижалі з 10 заповідями. І Ісус сказав-
    УПО: Легше небо й земля проминеться, аніж одна риса з Закону загине. (Луки 16/17)
    Я не відняла жодного слова з речення. Тобто Христос Сам сказав, що закон не минеться доки стоїть небо і земля.
    Те що ми не під прокляттям закону, а під благодаттю не дає нам право свідомо порушувати закон.
    Правдиві свідки свідчать правдиво. Якщо ж деякі з біблійних істин порушені чи є це правдивим свідченням?

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

В Євангелії є пояснення і настанови, що то є СВІДКИ. Наприклад,

А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.
    Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
    навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.

(Мт 28:18-20)

Або,

Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.
    (Дії 1:8)

Розумієте, свідками можна бути тільки при умові віри в Ісуса Христа і з силою Святого Духа. Якими свідками можна бути, коли люди не вірять в євангельського Христа і зовсім відкидають Святого Духа - я не знаю.

18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Що таке УПО?

19. Witness

Witness Well-Known Member

вот здесь я согласен: потому Бог и не даёт "дух благовестника" современным церквям, ибо из евангельского Мессии они сделали Того, кто его послал. А из духа Иеговы они сделали еще одну личность. А потому, ни духа нет у них, ни Мессии, ни Бога они не знают, ни желания проповедовать не имеют в сердце. :good:

---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

Что проще:

1) сказать "О! Та це ж ми!"

или

2) проповедовать по всей земле и предоставлять библейскую литературу на 400 языках? http://www.watchtower.org/languages.htm

: )

• Подобається Подобається x 4
  20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Зрозумів, на що ви натякаєте. В А. Солженіцина є роман "В кругу первом".
    По якому колу ви починаєте дискусію на цю тему?
    ОК, ви впевнені, що ви виконуєте Першу заповідь? Другу? Я вже не кажу про інші заповіді.
    Колись я мав розмову з одним лікарем - суботником. Він мені докоряв - як це вам Дух Святий не відкриє, що святкувати суботу - це перший плід, який приносить християнин після навернення.
    Я йому нагадав який є перший плід Духа. Це любов. А який день святкувати? Ви рахуєте, що треба суботу? Святкуйте. Я вам в цьому допоможу якщо хтось буде перешкоджати. Але не судіть мене, якщо я захочу святкувати, приміром, четвер. Бо я є вільна людина в Христі.
    Він звільнив мене від усяких кайданів. Бо де Дух Господній, там свобода.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)