Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

ні...

2. Mariya

Mariya Well-Known Member

Точно? А ті, про кінець світу, який офіційно переноситься і переноситься?

3. Forpost

Forpost Стоїк

мене хтось питався?

4. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Тобто як я зрозумів, та частина мого поста, яку Ви не коментували, не викликала у Вас заперечень :)

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Таде, Пупере, то не моя церква. :) Я не баптистка. Ви ж знаєте... ;)

Пупере, бо лише мормони і свідки не є християнами, тому там про них мова. :) А за ноги, що ростуть, смішно мені. :) Я Вам привела дані з державного сайту, а Ви далі про не знати що... ;)

От бачите! Я Вам особисто розповідала, як в початку 70-х свідки жили в моєї цьоці і пророкували, що в 1974 році наступить Армагедон, а Ви далі кажете "ні"! Ну що ще можна тут говорити? І так все ясно...:sad:

• Подобається Подобається x 1
  6. Internati

Internati миється в бані

Увіруйте у святого Гумміберхена і його 12 сподвижників. Наверніться, поки не пізно, і буде вам щастя! ))))

7. murasz

murasz Member

Скажіть, а якщо Ви віруюча людина, вважаєте, що знаєте правду, що правда конечна для спасіння, а хто її не знає - не матиме життя вічного, то хіба Ви не повинні говорити про це на вулиці, кричати про це на кожному кроці, щоб якнайбільше спаслося. Мені здається, питання не в тому, чому свідки підходять до людей на вулицях, а чому напр. греко-католики не підходять і не пропонують поговорити про бога. Очевидно ж, здається: бог казав проповідувати, то й проповідайте...
    P.S. Я сам не свідок. Я взагалі атеїст. Просто смішно деколи чути, як на них усі бочку котять.

• Подобається Подобається x 1
  8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мені цікаво, а хтось трохи хоч релігієзнавство вивчав? Чи так пишемо, навмання "що мені здається", кажуть поляки "віджімішє". Може, мені здається, але трохи так проскакує. Штампи, штампи і стереотипи...

9. murasz

murasz Member

Вивчали, і навіть більше. А що саме цікавить, поза штампами і стереотипами?

10. Liliyah Romanova

Та нічого особливого. Щоби народ перестав штампами сипати. То все.
    А то навіть різниці між тим, хто і з чиєї точки зору є сектою, не бачать.

А що значить, що навіть більше, ніж просто вивчали релігієзнавство? І саме релігієзнавство чи богослов'я?

11. Liliyah Romanova

Це що? Змахує на фанатизм.
    У моєму серевищі всі знають, що я є християнкою. Проповідую собою. Про Бога не боюся говорити, ані про те, що все, що маю, то від Нього.
    Тут є такі на вулицях, що кричать багато чого, ну, але на них просто кошти економлять. ;)

Моя думка щодо того всього така, що для України така ситуація зараз є нормальною. Після духовного вакууму з'являється потреба чимось заповнити пустку. Кому що підходить, той тим і заповнює. Через якийсь час буде все так само, як в Америці. Якщо не так, як у Європі.
    На вулиці може стояти хто завгодно і агітувати за що завгодно. Різні ульотки лежать собі на лавках. Хочу беру, хочу - ні. Хтось ходить і роздає (але час пустими розмовами не займає) якісь газетки, запрошує до свого храму. Коротше, ситуація нормальна. Людина собі вибирає, що хоче. І ніхто на неї не полює, ані не полюють проповідники один на одного, що тут теж колись було.

Україні ще до того далеко. Нашим українцям лиш дай причину слиною та отрутою поплюватися.
    Най собі ходять свідки. Маю лише 2 застереження: не по хатах, і най до дітей не пристають. Решта - молодці, най працюють на благо своєї організації.

І у сім'ях теж ніхто нікого не б'є і не сварить, ні за бажання піти в монастир, ні за бажання стати буддистом, мусульманином, християнином чи свідком Єгови.

12. murasz

murasz Member

Поняття «секти» має своє наукове, соціологічне (хоч і трохи умовне) визначення як протилежність «церкві»: секта відрізняється від церкви своїм ставлення до загальносуспільних цінностей та інститутів, мірою участі в житті суспільства, способом комплектації (членами церкви в основному народжуються, члени секти - в основному навернені в дорослому віці), розміром, суворістю вимог (з свідків вас запросто можуть виключити, з церкви - треба сильно постаратися, щоб заробити анафему) і т. і. Це взяти просто якусь книжку з соціології релігії. В цьому плані свідки - однозначно секта, хоча в такому визначенні нема оціночного, негативного елементу.

В аспірантурі навчався в Польші. Займався історією сектантства. Було діло.

• Подобається Подобається x 3
  13. murasz

murasz Member

Смішно. Апостоли, по вашому, були фанатики. При вашому підході, виходить, що так. Якби не стільки фанатиків у минулому, не були б і ви сьогодні християнкою.

• Подобається Подобається x 2
  14. Олег Оранжевый

Апостоли, як іноді нині кажуть, були мономаньяки та трудоголіки.
    Що не заважало їм помилятись.
    А от такі, скажімо, як Франціск з Ассізі, були потужніми мислителями, якім не повело народитися у часи, коли світської науки не було взагалі.
    Бо ставлення до неї завжди включало підозру в єресі.
    Релігійний фанатизм загальмував та збочив десь на на півтисячі років розвиток науки. І це велике нещастя, бо може не вистачити часу на знаходження шляху до врятування людства.
    Але що зролено, то зроблено...

15. murasz

murasz Member

А що, і ви теж вірите в кінець світу? Про мене, то людина така живуча тварюка, що весь світ в пустиню перетворить, а животіти буде :radist:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Закон - це добре. Але він з 1992 року... а за совітів було по-єншому

17. Олег Оранжевый

У Вашіх словах, Ліля, є лише часткова правда.
    Але ніколи не було духовного вакууму такого, як нині.
    Адже духовність є не виключно у релігії.
    Людина за визначенням відрізняється від тварини невпинним потягом до творчості, творіння нових сутностей.
    Творчий нахил та талант завжди давали людям так чи інакше вирізнитись, заробити на добрий шмат хліба. А зараз знання та творчість не цінуються, а експлуатуються. Навпаки, видатна особистість важка для розуміння та не знаходить ані допомоги, ані підтримки убогої за мисленням урядовців держави.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, аякже, для свідків цього пояснення достатньо.:sad:

Одне і те ж вчення. Одні і ті ж святі, які почитаються.

Пупере, зелений колір -то такий, яким окрашено листя?

Це я так.... для звірки.

Т і Ви щойно витягли цитату, можна і ширше....

а мені - нє, бо є старіші, ніж християнство.

у вас глибоке пізнання...

19. Forpost

Forpost Стоїк

Оппа ,попала коса на камінь...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чи протестанти отрмають спасіння?

Згідно з постановами 2-го Ватиканського Собору спасіння, яке в Христі Ісусі проявляє себе цілковито і повністю в лоні Католицької Церкви, співіснує також і в середовищі конфесійно інших молитовних спільнот і груп.

Така позиція Католицької церкви.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)