Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

"забороняється використання крові для лікування", або " забороняється будь-яке використання крові".

про ікони дайте посилання в Біблії.

2. Witness

Witness Well-Known Member

Даже в таком случае вы бы сказали: мы не лечим - мы "СПАСАЕМ ЖИЗНЬ В КРИТИЧЕСКОЙ СИТУАЦИИ". Или так: "это было сказано для язычников со слабой совестью, а сегодня эти слова не действуют" или еще как-нибудь :)))
    что дать? Я вас просто спрашиваю: если Библия против икон, то какими словами она должна это вам сообщить?

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Нажаль такі українські реалії - перевряють сумісність за системами АBO, Rh, MN.

а хіба християни не сприймали слова стримуйтесь від крові, як про недопустимість застосування крові і для лікувальних цілей?

4. Xasm

Xasm Well-Known Member

Звичайно, ви знаєте! Ви все знаєте - вам снезойшло... ;)
    А коли, по-вашому я буду вважатись таким, що достатньо знає? В любому випадку, раз я такий примітивний, вам не завадило-б трохи прояснити ситуацію, якісь факти привести, а то ви вже кілька дописів підряд критикуєте мої знання, але без жодних пояснень взамін...
    В контексті йдеться про стримування від пожертвуваного ідолам... Думаєте, Християни, під страхом смерті в надії на порятунок життя згодились-би мати справу з цим? Адже пожертвуване ідолам - це не просто їжа, сам факт її наявності в домі був вагомий - воно теж могло "врятувати життя..."

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Для вас ніякі фрази не потрібні, ви самі собі все вирішили (або за вас вирішили). Християни знають, що Бог є любов, який заради нашого спасіння приніс у жертву Свого Сина і ми спасаємось "поїданням" Його крові....
    Бог забороняє поклонятися предметам як Богові і наділяти їх Божими властивостями, бо це поклоніння фальші і неправді. Ікона не ідол, а ваше трактування нехай буде на вашій совісті. В мене вдома є два образа і мені байдуже що ви собі про це думаєте. Бог серцезнавець і Він знає хто поклоняється ідолам а хто лжесвідчить на інших.
    Павло навчав, що можна їсти ідоложертвене для насичення, а не як жертва ідолу, важливий мотив факту приймання ідоложертвеного. Це підтверджує новозавітню науку про те, що Богові слід служити по духу, а не по букві.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А що це по вашому? Невже видумаэте, язичиники поклонялись

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:37 ----------

предметам.

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

В хоч раз можете звернути увагу на контекст та на історичнйи фон?
    Усе мясо жертвувалось богам і якщо таке мясо купувалось на базарі християни міг його їсти. Але якби він отримав його у храмі, або споживав його під час свята начесть якогось бога біля храму - він вчиниви би гріх.

---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

Згадайте поклонінян євреїв телбцю - вони ж хотіли вчинити свято для Єгови. Памятаєте що сталось?

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:53 ----------

Поклоніння має бути у дусі та правді.

---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

У лжесвідченні важко змагатись із католиками,і абсолютно перекрутили суть і значення язичеських ідолів, хоч самівикористали ті самі теорії.

---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:58 ----------

Новозавтня наука не передбачала вигадування быльше ныж написано.
    Є в Біблії вказівки щодо ікон, мощей і тому подібних речей? Ні. так і виконуйте те що написано, без вигадування сотень непотрібних правил іприписів які створрють імітацію духовності при повній ідсутності розуміння суті християнства.

7. Xasm

Xasm Well-Known Member

Е, ні.. Бачите, Свідки вважають що стримуватись = стримуватись, тобто взагалі, тоді як інші фільозофствують, ніби "стримуватись" значить тільки не вживати в їжу, перорально...
    Тоді який сенс в тому що написане раніше? Виходить, я можу робити все що заманеться для своїх фізичних нужд, якщо я вважаю це необхідним... Піду завтра вбю якогось дядька - хто його знає, може він мене хотів забити - я собі життя рятую, а бог милостивий - він все має зрозуміти...
    А ще абсурд полягає в тому що вважаєте Бога таким всевибачливим, що Він, по-вашому, готовий всіх в пеклі смалити - то всьо норм...

• Подобається Подобається x 2
  8. Witness

И?

Что было бы с евреем, который поклонялся бы Богу перед "статуэткой Иеговы" - статуей по-виду напоминающей мужчину, которую он поставил бы перед своим домом? Второз 4:16
    где такие размышления в Библии? Где такой вопрос таким вот образом обсуждал Иисус? Павел? Иоанн? Давид? Моисей? Где они так высказывались о статуэтках или картинках "Бога"?

PS: задам вопрос, который мне кажется еще важнее - намного важнее: что будет... вернее, насколько серьезный грех ляжет на ту церковь, которая преткнет свою павству и скажет ей, что можно поклоняться Богу перед "его" статуями и даже перед статуями всевозможных бессчисленных "святых"? Если 99 % последователей этой церкви впоследствии станет поклоняться именно этим святым, их изображениям и статуэткам, то напомните мне: что, согласно Библии, должно произойти с тем, кто ввел в грех и преткнул другого?

Подсказка здесь: Луки 17:2.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

вигадувати можна багааато і доооовго, а толку?

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

Про малювання, різьбу і поклоніння йдеться де? У Старому Завіті! Чи могла бути заборона у час Старого Завіту? Ні!
    Чому?
    1. Тому що Бога ніхто не бачив, що зображати? Мало того, що не бачив, навіть ніхто не уявляв приблизно.
    2. У забороні навіть не йдеться про заборону малювання саме ікон.

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ----------

А густіше, густіше накласти фарб слабО?:haha:

10. Witness

Это уж - он такой же изворотливый, как и современные номинальные "христиане":

видите как он крутится? ;)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А придивіться до його очей, там і заздрощів вистарчає.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачимо, хто крутиться. Я вже Сергію про це писав.
    Ось наприклад візьмемо фразу одного з крутіїв:

Місто: жил когда-то в Херсоне

І така вся інформація...

13. Witness

Что вам обо мне нужно знать? Зачем вам мой российский город, о котором вы никогда ничего не слышали? Это украинский форум, а потому я и написал как я соотношусь с Украиной: я провел детство в Херсоне. Все остальное обо мне не будет никому интересно.

14. Xasm

Xasm Well-Known Member

А як на рахунок Мойсея, з яким бог говорив "лицем-до-лиця, як людина з людиною?" Все вони чудово знали - стовпа диму
    \вогню не бачили?
    А хто бачив Бога, що каже як правильно ікони писати? І взагалі, якщо Бог, Ісус і Святий Дух - триєдина особа, і кожне окремо особа, чому-ж ми не бачим малюнків особи Святого Духу і чому Ісус набагто частіше або сам, або в "двійці" з Марією, а не з Богом і Духом?
    А ікона - хіба не "зображення того що вгорі?" Ви шось втрачаєте звязок з логікою - не обовязково наводити перелік всіх власних імен обєктів, щоб узагальнити певну групу одним терміном; яма, чи-то від трактора, чи її в пісочниці викопали - власна назва різна, але якщо мова йде про яму то може стосуватись любої...
    Мені більше цікаво як назвати інакше, як не викручуванням ваші неповні відповіді на важливі питання, або взагалі їх відсутність?

Вам ще, мабуть, обідно чому він не написав дівоче прізвище прабаби дядька троюрідної сестри своєї мами... :haha: Якщо мова йде про "викручування," добре вживатьи в якості аргументу якусь інформацію що хоча-б якось стосується теми...

15. Pedro

Дякую за інформацію. Я щось думав, що ви дописуєте зі США. Вибачаюсь, якщо вас чимось образив в національному питанні. Якщо ви відвідуєте наші політичні гілки то мабуть знаєте чому.

16. Rozynka

Rozynka Active Member

+++++++++
    Фарисействуєте пане Миху...
    Чи може ви мені поясните про деякі речі, які Ви в Біблії взагалі не найдете. Наприклад, як Ви ставитесь до куріння? До вживання наркотиків внутривенно, через ніс, з їжею, тощо... Чи засуджуєте, пане Миху Ви педофільство, адже про це у Біблії жодним словом не омовлюється.
    Виходячи з Вашої логіки виходить всі ці речі повинні бути легетимними. Виходить так, Миху?

• Подобається Подобається x 2
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

куріння - то швидше питання медицини. З духовної точки зору, куріння зле, як привичка, привязаність, але то може стосуватися не лише куріння. І яке то має відношення до вживання в їжу кров, я поняття немаю. Жодної паралелі не бачу. То називається погана гра при добрій міні.

---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ----------

Наркотики можуть використовують і в медицині, так що воно не завжди є зле, нє?

---------- Додано в 09:36 ---------- Попередній допис був написаний в 09:34 ----------

Про розпусту нічого не сказано? Ви добре читали Біблію?

---------- Додано в 09:39 ---------- Попередній допис був написаний в 09:36 ----------

Виходить - ні.

• Подобається Подобається x 3
  18. Pedro

Погано читаємо Біблію. Щодо педофілів... А заповідь не чини перелюбу.
    Не має значення з ким ви будете спати (крім свого чоловіка) - з чоловіками, жінками, дітьми чи інше збочення - ви підпадаєте під порушення десяти заповідей. Крім цього Ісус застерігав від кривдження дітей і казав, що краще для такої людини камінь на шию і в воду. Може бути більший осуд?
    Щодо вживання різних речовин. Христос сказав, що не грішне те, що входить, а те що виходить з мови чи поступків.
    Куріння чи інші субстанції, якщо вони не порушують поведінки.
    Питання контроверсійне. Ми руйнуємо наше тіло, яке Бог дав в тимчасове користування. Чи гріх це? Не знаю. Суботники і каву сюди відносять.
    Хіба що як ап Павло пише до Римлян, що не по вірі, то гріх. Тобто кожен повинен вирішувати за себе. І аж ніяк не віддалені дідки.

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Павло міг сидіти в ідольській божниці і їсти ідольські жертви, бо знав, що ідол в світі ніщо і мав віру в Бога. Але він цього уникав заради слабкого сумління деяких братів.
    1Кор.8:1. А щодо ідольських жертов, то ми знаємо, що всі маємо знання... 4. Тож про споживання ідольських жертов ми знаємо, що ідол у світі ніщо, і що іншого Бога нема, окрім Бога Одного.
    Ви щось наплутали, яке свято для Єгови? Тоді ще не було ані Закону, ані Заповідей. Ізраїльтяни тривалий час жили в Єгипті і поклонялись їх богам. Коли Мойсея довго не було, вони вирішили зробити те, до чого звикли і спонукав їх страх перед покаранням єгипетських богів... Бог показав кого їм слід боятися...
    Це не так. Як вам поступати в тій чи іншій ситуації підкаже вам дух любові до Бога і ближнього. Гал.5:18. Коли ж дух вас провадить, то ви не під Законом. 22. А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість.
    Дурень і від пальця претикається: починає сміятись. То що без пальців залишитись?

• Подобається Подобається x 3
  20. Witness

я не знаю таких христиан, которые претыкались бы от пальца. А что до поклонения Богу (самая важная часть жизни христианина, между прочим), то преткнувшему другого наказание - смерть (как вы знаете). А потому, ваши издевки о пальцах не проходят. Вы бы и Иисусу так возразили на его слова о преткновениях? А ведь я привел вам именно его слова. Итак, что будет католической (к примеру) церкви за то, как и чем она претыкает миллионы? К чему она побудила людей в итоге? Какой приговор будет ей вынесен?

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)