Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Та я вас умОляю ... можна і вашим перекладом:
    Бытие 9:4 Только не ешьте плоти с её душой — с её кровью.
    Иоанна 15:13 Никто не любит больше, чем тот, кто отдаёт свою душу за своих друзей.

В вашому варіанті перекладу взагалі речення побудоване так, що про образність говорити не доводиться, тут вже кров іде на означення душі. Хоч апелювалось на символічність.
    Нефеш прирівнюється з кров"ю, а віддати душу - прояв найбільшої любові. Символічніше не буває.:girl_bye2:

Останнє редагування: 23 вер 2010
    • Подобається Подобається x 2
  2. Xasm

Xasm Well-Known Member

Невже це так важко - читати дописи інших? Я вже писав - чужа кров є поганою; Перед замінниками немає НІЯКИХ переваг! Вливання чужої крові, або її основних складових - шкідлива процедурі і дуже шкода що лікарі собі дозволяють таку тупість!!!
    Якщо мова йде про рятування життя - є замінники. У випадку з мертвим плодом - не одобрюю рішення батьків (сумніваюсь що все було саме так, як тут пишуть), адже якщо дитина мертва - то вже не вагітність і аборт тут - не вбивство...
    Памятаймо: зараз немає жодної необхідності в переливаннях, навіть потреби...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу, краще хай вмре, нє?

• Подобається Подобається x 1
  4. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Я не сперичаюся, що коли є вибір, то варто користатись менш ризикованими засобами лікування. Тут я підтримаю вас на всі 100%
    Але але... скажіть мені будь ласка, якщо ви настільки компетентні - якщо водночас гостра лейкоцитопенія, тромбоцитопенія і анемія причому стрімко наростаючі, що в такому випадку? Кожен з замінників має солідний ряд протипоказів та застережень :dntknw:

5. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Напевно вам дуже до вподоби зводити наклепи на свідків. За вісім років, відколи я особисть знаю всідків, жодного подібного випадку! Зате особисто знайомий з багатьма - від кого батьки та рідні відмовились, тільки на тій основі, що вони почали вивчати Біблію з свідками. Так що причина зовсім не в свідках, а в тих хто живе поруч, і чути не хоче про Боже слово!

---------- Додано в 22:48 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------

Вам, Педро, напевно невідомо, що у свідків ніхто нікому не може нічого заборонити, навідь, як ви виразилися, бруклінська... Але кожен особисто приймає власне рішення на основі того, що йому говорить його власна, навчена на основі Біблії совість. Доречі Настя, - дівчинка, про яку я писав вище, першу операцію перенесла в 10 років, і коли вирішувалося питання проводити з переливанням крові, чи без, німецькі лікарі враховували навідь не мамину думку, а саме її. І саме вона відмовилася від наступної операції, тому, що в українській клініці не гарантували поваги до її волі. А чим це відрізняється від згвалтування?

І ще одне питання. Незнаю, можливо мені так просто дуже повезло, але ті лікарі з якими мені довелося зустрічатися на некороткому уже віку, були людьми вихованими культурними і ввічливими. Тому у мене виникає запитання: Або серед сьогоднішніх медиків це уже не в моді? Або з огляду на деякі вживані вами у відношенні до людей, котрих ви не знаєте, вирази - ви не медик.

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

Доречі, для того, щоб провести першу операцію (мова йде не про десятки і навідь не про десятки сотень тисяч євро), був організований спеціальний фонд, а один з братів, котрий займався міжнародними перевезеннями, навідь продав свій бізнес.

У звязку з тим, що операцію проводили без застосування донорської крові, лікарі були змушені працювати набагато акуратніше, і це звичайно зайняло набагато більше часу (значить і коштувало дорожче), але і значно скоротило післяопераційний період.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

З офіційного видання:
    Как я отношусь к фракциям крови и медицинским процедурам с использованием собственной крови?
    Библейская заповедь призывает христиан «воздерживаться... от крови» (Деян. 15:20). Поэтому Свидетели Иеговы не соглашаются на переливание цельной крови и четырех ее основных компонентов, а именно: эритроцитов, лейкоцитов, тромбоцитов и плазмы. Также они не сдают свою кровь для переливания себе или другим (Лев. 17:13,*14; Деян. 15:28,*29).
    Что такое фракции крови и почему каждому христианину нужно решить, согласен ли он на их использование?
    Фракции крови — это вещества, которые получают из крови специальным методом, фракционированием. Например, плазма — один из основных компонентов крови — может быть разделена на следующие составляющие: вода (около 91 процента); белки, такие, как альбумин, глобулины и фибриноген (около 7 процентов); питательные вещества, гормоны, газы, витамины, продукты обмена веществ и электролиты (около 1,5 процента).
    Подразумевает ли заповедь воздерживаться от крови, что нужно воздерживаться и от ее фракций? Однозначного ответа на этот вопрос нет. В Библии не дается каких-либо указаний в отношении фракций крови. В то же время, многие фракции извлекают из донорской крови. Поэтому христианину нужно принять личное решение, согласиться или нет на использование этих веществ в медицинских целях.
    Принимая решение, стоит задать себе такие вопросы: «Понимаю ли я, что отказ от всех фракций крови означает отказ от некоторых медицинских препаратов, например тех, которые применяются для лечения вирусных инфекций и других заболеваний, а также для улучшения свертывания крови и остановки кровотечения? Могу ли я объяснить своему врачу, почему я отказываюсь от определенных фракций крови?»
    Почему нужно принять личное решение в отношении некоторых медицинских процедур с использованием собственной крови?
    Христиане не сдают свою кровь для переливания себе или другим. Вместе с тем, некоторые процедуры и анализы с использованием собственной крови прямо не противоречат библейским принципам. Следовательно, каждый должен принять осознанное, продуманное решение, соглашаться на определенные медицинские процедуры с использованием собственной крови или нет.
    Принимая решение, стоит задать себе такие вопросы: «Если часть моей крови выйдет из тела и, возможно, ее ток на какое-то время будет приостановлен, позволит ли моя совесть считать эту кровь частью моего тела, что не обязывает меня „выливать... [ее] на землю“? (Втор. 12:23,*24). Как отреагирует моя воспитанная по Библии совесть, если во время медицинской процедуры часть моей крови будет взята, подвержена некоторым изменениям, а затем возвращена в мой организм? Понимаю ли я, что отказ от всех медицинских процедур с использованием собственной крови означает отказ от таких методов, как гемодиализ и искусственное кровообращение? Молился ли я о руководстве в этом вопросе, прежде чем принять решение?»
    Какова моя позиция?
    На следующих страницах приводятся две таблицы. В таблице*1 перечисляются некоторые фракции крови и то, как они обычно используются в медицине. Отметьте, согласны ли вы на использование каких-либо из этих фракций. В таблице*2 приводятся некоторые распространенные процедуры с использованием собственной крови пациента. Отметьте, согласны ли вы на какие-либо из этих процедур. Данные таблицы не являются юридическими документами, но они помогут вам заполнить «Волеизъявление и доверенность относительно медицинского вмешательства».
    Решения следует принимать самостоятельно, не руководствуясь мнением другого человека. Также нельзя осуждать других христиан за их решения. В этих вопросах «каждый понесет свою ношу» (Гал. 6:4,*5). Виділено мною (Zenit)

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Слухайте, пане Зеніт, а може будемо хоч тут максимально чесними?
    Ви ж чудово знаєте, що говорите неправду і що ви повинні чітко і фанатично виконувати кожну букву законів, виданих бруклінськими геронтократами (на даний час, бо завтра вони можуть якийсь закон змінити на протилежний і ви будете змушені його так само виконувати).
    Щодо крові... Заборона переливання - це закон вашої секти. Закон, який не має біблійної бази абсолютно. Так само як заборона пити чай для суботників. Визнайте це. Чесно. Не шукайте чорного кота в темній хаті, попередньо знаючи що там його нема. Просто визнайте - нам не можна... бруклінські геронтократи заборонили...
    Я закінчив мед. училище і два вищі учбові медичні заклади. Знаю, що переливання крові не є 100% безпечне. А що в медицині безпечне? Наша сусідка померла, бо її приписали очні краплі а вона, виявилося, мала до них алергію. Безпечний дефібрілятор? Інєкція адреналіну в серце?
    Але скільки мільйонів життів вони врятували. Чиїхось дочок, синів, батьків, жінок, матерів.
    Я працював в багатьох країнах. І скрізь в шпиталях мусіла бути кров для переливання яка в багатьох випадках повертала людей до життя буквально з того світу.
    Вам приємно виконувати закони видумані "праведником" Расселом і його не менш "моральними" послідовниками? Виконуйте їх. Я ж буду виконувати закон Христа - нема більшої любові ніж готовність покласти життя за своїх друзів.

• Подобається Подобається x 4
  7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Наприклад...? о_О

Против иудеев
    http://www.ispovednik.ru/zlatoust/Z01_2/Z01_2_21.htm
    Де тут упередженість?
    Усі ліки мають протипоказання, але природні ліки як і їжа мають перевагу перед замінниками.

Дивна заява і така правдива....

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А хыба переливання крові -це природній процес? Очевидно, що ні. Крім того зараз не застосовують переливання цільної крові.

---------- Додано в 11:54 ---------- Попередній допис був написаний в 11:52 ----------

Про який період іде мова? Так кров вважалась безпечною іне було потреби шукати інших шляхів. Зараз ситуація інакша. ніхто не може гарантувати безпечності крові, яку переливають.

Як ви пояснтье те, що пацієнти яким кров не переливали одужували швидше, і у них не спосотерігалось запальних ускладнень?

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

Залежить від причини.
    Можн спробувати еритропоетин, чи лейкопоетин. Переливання крові, особливо часті доведуть до того що рано чи пізно людина зіткнеться=або з реакцією абоз інфекцією.

9. Pedro

Якщо говорити про лікування, а тим більше, рятування від смерті, ні про які природні процеси говорити не приходиться. Природні процеси можуть бути тільки при профілактичному підході.
    До речі, Сергію, чи знаєте ви який вождь корпорації придумав, що переливання крові гріх?
    Не Рассел... не Рутерфорд... То хто?

10. Сергій аспірант

Переливання крові почало активно впроваджуватись в медичну практику під час 2 світової війни. Рішення про відмову від переливання було прийнято в 1953 році.

11. Pedro

Так хто заборонив? Думаю, цей добродій має імя і призвіще.:)

12. Сергій аспірант

нке пригадаю одразую. Очевидно такы рышення приймала не одна людина.

13. Pedro

Натан Кнорр.

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це метод лікування який став можливим у наш час.
    Про це ми вже розмовляли з вами і я наводила статтю, в якій йшлося про очищення крові і майже 100% безпечність переливання в тих країнах, де є така можливість очищення. В нашій країні з тим важче, але пан Zoli провів з вами досить фахову дискусію і ви не змогли нічого йому заперечити. Якщо подумати, то краще врятувати людині життя, а потім лікувати, ніж людина має померти.
    Очевидно їм не потрібне було переливання. :dntknw:

Як щодо Златоуста? Сказали "а", то кажіть "б".

15. Сергій аспірант

А те що еритроцити які переливають э функціонально не активні чомусь не враховується. Крім того неможливо підбрати донора по усіх антигенах.
    А якщо вилікувати неможливо?

---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

У нас час зявились замінники крові, чом у б не застосовувати їх?
    Для того щоб переглянути практику переливання пішли роки, коли потрібні були реальні ішвидкі дії

16. Witness

Witness Well-Known Member

Олена, вы в плену идеи: "отказаться от крови = умереть". Это сегодня далеко не так. Попросите у Свiдков DVD фильм на эту тему.

17. Сергій аспірант

Для досліджень брались пацієнти які відмовились від переливання і пацієнти яким при подбних операціях була перелита кров.

---------- Додано в 13:39 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

далеко не самые резкие выражения, обличающие евреев в этих трудах. Как писал Иоанн Златоуст, "синагога - публичный дом, твердыня греха, прибежище демонов, крепость диавола, место гибели душ, пропасть и бездна всяческого проклятья. Здесь собираются богоубийцы, здесь богохульствуют, здесь отворачиваются от Отца, здесь оскорбляют Сына, здесь отрицают благодать Духа". Поэтому евреи, как народ, проклятый и наказанный Богом, должны быть обречены, по словам блаженного Августина, "на унижающий их образ жизни".
    http://www.gumer.info/bibliotek_Buks/History/Article/berk_greh.php

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

А у вас мабуть ідея, що без крові можна прожити...
    Я ж вам навела посилання на працю Златоустого "Против иудеев", а ви мені що? Можливо краще керуватись першоджерелом, аніж невідомо чим. Сподівають ви не вважаєте усю нетівську інформацію святою правдою.

19. Pedro

Олена, лишіть їх в спокої з їхньою кровю. Не тратьте енергії. Вони мусять це говорити бо їм наказано. "Вірним рабом". Тобто бруклінськими старпйорами.
    Завтра вони поміняють наказ, тоді Сергій і сотаваріщі будуть співати по-новому.;)

20. Сергій аспірант

Питання у медичному застосуванні крові і ви це розумієте. Зауважте у випадку, який обговорював ся вище дитина померла після переливання.
    У джерелі яке ви навели критики і упередження до євреїв більш ніж досит. апостоли проповідуючи євреям не ображали їх.

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

без переливання справді можна. І у Львові є достатньо лікарів , які оперують без переливання крові.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)