Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Свідки

Свідчення такого типу в радянські часи було - греблю гати. Я недавно на одному православному форумі читала історію. Жіночка жалілась, що чоловік її до церкви не пускає. Вона прозріла і знайшла справжню віру (ПЦ Московського патріархату), стала ходити в хустині, ожної неділі до церкви, перестала зустрічатись в компанії з його друзями, не розуміє шумних розваг, і т.п. Чоловікові це дуууже не сподобалось, в сім"ї постійні сварки, от вона і радилась що їй роботи і як чоловіка навернути. Сміливо можна вести того чоловіка до суду в якості свідка і забороняти церкву МП.

От не розумію, хто говорить про викидання з церкви за нещириістьі щось інше :rolleyes:. Не потрібно підміняти мої слова своїми уявленнями чи страхами ;)

• Подобається Подобається x 1
  2. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Знаєте куди веде дорога з добрих намірів ;) Можливо все таки не тільки в намірах справа?
    Ви щиро прирівнюєте Біле братство і Свідків ? Баптисти от заманюють в свою секту тим, що дають оголошення про безплатне навчання англ. мови. Приходиш за вказаною адресою - а то церква. І все, капець, ти попав, так само як і з Свідками. Просто розвернутись і піти не можливо, обов"язково вже в секту попадеш і не вирвешся.

Особисто до мене з критикої традиційної церкви ні разу не підходили, переважно просто за "жизнь" розмови починають : війни, аборти, хвороби і т.ін.
    Оп-па, а що, традиційна церква це схвалює ? Не пам"ятаю точно , згодом пошукаю, але сказано щось в тому в плані, що тіло свої шанувати треба.

Це ви так вважаєте, а вони себе щирими християнами вважають, і за конфесійні розбіжності в силу своєї щирості гостро дуже сприймають.

От вам і демократія, і свобода слова.

• Подобається Подобається x 2
  3. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Про Іуду
    Згідно канону, мабуть, безгрішних немає.
    Але якщо є - то се має бути саме апостол Іуда.
    Хто цьому заперечуватиме - за традиційним розумінням має трактуватися як геретик;)
    Поясню свою думку.
    Як відомо, Іуда був найулюбленішим учнем Іісуса, найбільш освіченим та таким, що мав менше усіх терпіння, бо бажав, щоб усі якнайскорше стали послідовниками вчення; він власним коштом утримував всю кумпанію.
    Саме йому, за особистим вибором Іісуса, призначено було прискорити Велику Жертву, призвести якнайшвидше до муки хреста. Чи міг він відмовитись виконати волю Сина Б-жого?
    За визначенням, ні. І далі він першим добровільно пішов з життя, посівши місце ошую Вчителя. Тобто між Отцем та Іісусом;) .
    Отакі речі можна прочитати між рядків святого письма. Якщо бути уважним.
    Тому згадаємо знову слово: не суди, і несудимим будеші
    Мудрість людська не має краю.

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мені не подобається що церква практично нічого не робить в цьому напрямку, це не засуджується гостро. От пан Мих навів вдалий приклад з церквою на Сихові, але це швидше виняток, ніж поширена практика.

і що ? я висловлюю свою думку щодо конкретних висловлювань конкретних людей певного форуму, маю таке право.

5. Internati

Internati миється в бані

Щось я вже геть заплутався.
    Який стосунок має остання сторінка до Свідків Єгови? І взагалі, про що йде мова?

6. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Не дивуйтеся, так завжди, - коли тема починає вичерпуватися, з"являються інформаційні сплески на зразок цих

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

На вулиці намагаються сказати "добру новину". А коли вникнути, виявляється, що "добра новина" - це те, що після смерті - чорний екран.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваша правда. Звідти не так просто вийти. Там таких ой не люблять.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Народна творчість, нє?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Смачно і влучно. +1

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нема-нема. А Ісус казав: "покайтеся і наверніться".

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чого ж тоді Ви критикуєте основну (несвідому) масу?

13. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Нє, народна мудрість
    Ще кілька сторінок тому ви писали що свідки діють за правилом "Немає людини- немає проблеми" , і так виглядало що їх виганяють (а вони цього страшно бояться) за святкування ДН, пиятику, і т.ін. ;)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо Ви себе належно ведете, то вийти звідти важко, а якщо людина п"є, то алівідерчі, Вася.

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А що критика має на увазі відлучення чи виганяння з церкви? чи ви вважаєте що критика безпідставна ?
    Взагалі то повторюсь ще раз. Я не порівнюю яка церква краща - традиційна чи свідків. Я просто намагаюсь показати що таке несприйняття і упередженність є необгрунтованою. Починати потрібно з себе (з своєї церкви), а не з заборони чи засуджування іншої.
    А свідки в своїй масі свідоміші (в порівнянні з традиційними) тому , що для них прийняття цієї віри є свідомим і обдуманим кроком, а не тому що в дитинстві і христили і по неділях заставляли 2 години відстояти в церкві. Їх ні до чого не змушують, в нічому не обмежують. Люди свідомо ідуть туди, бо це відповідає якимось іїхнім переконанням і уявленням.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене був знайомий, а в нього сусід, який записався до свідків, бо не хотів йти в армію.
    Його вихід з свідків був ну дуууууже не простим, стати алкашем він не хотів....

17. Internati

Internati миється в бані

це вже не тема, а якийсь суцільний потік [не]свідомости! ))))))

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Свідки є свідомі свого вибору? А що робити з тим, що написав Калініченко? (дитину заставляли), а що робити з дітьми, які народилися у сімї свідків і не хочуть ними бути? Є проблеми. Інша справа, що про це мало говориться.
    Свідомість вибору - це ще не запорука правильності. Сатаністи напевно теж свідомі свого вибору.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Баптисти то якраз і не секта. Хіба оперуєте комуністичними термінами. Це Євангельські християни нарівні з іншими християнами традиційної церкви. Так як і суботники, п"ятидесятники, лютерани. А Свідки і мормони до християн не належать зовсім.Це речення, що я виділила насмішило мене найбільше.:) Ще й назвіть тих, хто пішов на такі курси і не вирвався!:D

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А в традиційній церкві такого немає ? ;) дітей не заставляють до церкви ходити? Я вчилась в одному класі з свідком , різниця разюча, не на користь традиційного християнського виховання. Там в сімях про церкву згадують не тільки по неділях, там живуть цим кожного дня, і світ і відносини з Богом відповідно і сприймають інакше.

Цікаво, ваш вибір свідомий і правильний (бо це ваш вибір), а їхній свідомий вибір це щось на рівні сатаністів ? ;) а це випадково так (я не стверджую, я запитую;) не гординя ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)