Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Witness

Witness Well-Known Member

Что-то я тут не вижу слов про черный экран :) Это ваше собственное понимание, причем не соответствующее действительности.

зачем нужно новое тело, если душа итак живет где-то там на небе?

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Найкраще, що можна зробити в даній ситуації це тактовно пояснити і обгрунтувати своє ставлення до ікон і сказати чому надалі я не молитимусь біля ікон. Звісно що кожного разу не слід говрити партнеру що він не правий - молитись перел іконами чи ні його чи її власний вибір.

---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ----------

Це булоб звичайним лицемірством

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:46 ----------

Необовязково - можна не перешкоджати друдині здійснювати релігійний обряд, але не приймати в цьому активної участі.

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:48 ----------

Власне свідки Єгови рекомендують зясовувати такі питання одразу.

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 14:50 ----------

Супруги с разными религиозными убеждениями поощряются проявлять друг к другу терпимость и уважение. Признается право каждого из родителей прививать ребенку свои религиозные взгляды (1 Коринфянам 7:12—14).

2 А другим я говорю — я, не Господь: если у какого-нибудь брата неверующая жена и она согласна жить с ним, пусть он не оставляет её; 13 и женщина, у которой неверующий муж, и он согласен жить с ней, пусть не оставляет мужа. 14 Неверующий муж освящён через жену, а неверующая жена освящена через брата; иначе ваши дети на самом деле были бы нечисты, но теперь они святы. 15 Однако, если неверующий уходит, пусть уходит; в таких обстоятельствах брат или сестра не связаны обязательствами. Бог призвал вас к миру. 16 Жена, откуда ты знаешь, не спасёшь ли мужа? Или ты, муж, откуда знаешь, не спасёшь ли жену?

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ----------

Я питав про рекомендації, щодо поведінки у сімї.
    Але і час і бажання побрехати про них знаходяться.

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Вертаючись до питання впливу свідків Єгови на сіменйі стосунки варто зауважити, що в більшості випадків поведінка не віруючого подружнього партнера є агресивною, іноді неадекватною.
    Замість того, щоб звинувачувати свідків Єгови у руйнуанні сімей, представникам церков варто було б запитати себе, що їх громади роблять для зміцнення сімей, якими принципами керуються члени релігійних громад у сіменйих стосунках.
    Хоча як прказав пан Мих - принципи принципами, а життя життям. Якщо такі принципи у грекокатоликів то..... чи нічого дивного що щаслива сімя для них результат випадковостей, а не свідомих дій людей, які створили сімю.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, єговісти в Христа не вірують, не хвилюйтесь про це. Вони вірують в те, що сказав Рассел. Сказано в морг, значить в морг!..

• Подобається Подобається x 2
  4. Сергій аспірант

Педро і Мих навіть вникати в погляди свідків не хотять, сале жваво провадять дискусію, хоча нікому не цікаво сперечатись з вашими уявленянми про погляди свідків Єгови.

Одно ясно: Иисус не имел в виду физическую жизнь, потому что с физической точки зрения неправда, что человек, который верует в Христа, не умирает. Верующие умирают физически, как и все другие люди. Мы должны поискать более глубокое, чем физическое объяснение.
    http://www.bible.by/barclay-new-testament/read-com/43/11/

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я повинен знати для чого? Для чого Ісусові нове тіло?

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

Як? Ви ж СЄ і повинні знати, що людина вмирає разом з душею і після її смерті нічого нема, тобто чорний екран.
    Я ж привів вам цитату, де сказано, хто повірить Ісусу, смерті не знатиме. Ви в це вірите?

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

молитва і ще раз молитва.

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

чого ж відкидаєте правду про себе і кажете, що це брехня?

---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:55 ----------

а шо тут шукати?

праведна душа не знає смерті.

6. Сергій аспірант

А між молитвами?

---------- Додано в 17:36 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

ЕКлезіаста читали?

7. ovod

ovod Well-Known Member

якщо партнер не сильно віруючий і йому все-одно що скажуть про нього сусіди, то це одне.
    Але якщо, наприклад, жінка віруюча і для неї її церква є абсолютом чи істиною, тобто містить відповіді на всі питання і дає способи вирішення проблем ( наприклад, молитва, а поможе вона чи ні це вже інше питання).
    А тут приходить чоловік і каже, що дещо що вчить церква є не зовсім правильним і він так робити не буде, то це для неї майже те саме, що відректися від церкви.
    До чого я веду, я маю на увазі, що чоловік в якісь релігії знаходить істину, жінка в іншій релігії.
    Так от що для чоловіка, що для жінки визнання думки партнера є неможливим, бо вже не є істинним. Отримуємо конфлікт.
    Конфлікту не буде тільки в тому випадку, коли хоча б один партнер не буде наполягати на істинності своєї релігії. А інший не буде наполягати на переході в його релігію.
    люди привикли критикувати всіх і вся і якщо побачать, що всі моляться перед іконою( просто так получилося, що іншого варіанту ніж стояти або молитися немає), а один з партнерів ні, то це спричинить моральні незручності іншого партнера потім.
    Тобто мама розказує своєму сину про трійцю, про те як потрібно молитися перед іконами, а потім приходить тато і каже тепер слухай мене ...

8. Radistka

Radistka Rändaj

Було б чим хвалитися. Взяли загальновідомі принципи будування сім'ї прописані давним-давно психологами і спеціалістами, додали для вагомості цитат з The World Book Encyclopedia, підвели потрібні біблійні цитати - видали книжку "Влаштовуй своє сімейне життя щасливим" і тішимося - ах, ми робимо так багато для зміцнення сімей! Теж мені Америку відкрили .. через форточку.. І як ті бідні сімї жили, до того як Рассел появився ...
    Байдуже, що люди є люди і застосовують знання на практиці тільки тоді коли мають - бажання, СЄ в тому ж числі і з тією ж частотою що й інші віруючі.

Єдине, що вирізняє СЄ, як бачимо, це їх обмеженість.
    Чи заглядали ви коли-небудь в книгарню "Сяйво" на Лисенка?
    Там є література по зміцненню сім'ї (і не тільки) написана католиками. У книгарнях православних, баптистів, пятидесятників такої літератури теж багато.

9. majolika

majolika Well-Known Member

Лишається сподіватися, що той син виросте і сам зрозуміє, що до чого.... :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Ісуса - Сина Божого читали?

---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:22 ----------

але тоді то вже буде не виховання батьків, а вулиці.

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Знаю сiм’ю, в якiй дружина, син i невiстка подалися в баптисти i повиносили в пiдвал iкони. Чоловiк принiс i повiсив на мiсце. Тi знову iх в пiдвал.... Чоловiк почав пити, опустився, до баптистiв не пiшов, але в церквi його теж не бачили. На фонi завжди пiдтягнутого cина виглядав як бомж (царство йому небесне). Ховали його за баптистським звичаєм, але на якiй пiдставi?

12. majolika

Як на мене, це різні речі. Не можна виховати в людині любов до Бога. Можна виховати бажання шукати Бога. А виховувати це бажання батькам ніхто не заважає у будь-якій родині - хоч свідків, хоч католиків, хоч мусульман. Навіть у атеїстів є шанс :)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_Оо_Оо_О

тобто? перескакування з однієї течії - в іншу?

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

как ви заблуждаєтєсь!!!!

14. majolika

Любов - почуття серця. Це не виховується. ИМХО

А чому нє?

---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

Я не вірю в любов, що передається у спадок....

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

виховується любов до батьківщини, до батьків, то чому до Бога - ні?

А яка найголовніша мета у вихованні дітей, як не любов до Бога?

---------- Додано в 22:26 ---------- Попередній допис був написаний в 22:25 ----------

можливо, але що воно дасть?

---------- Додано в 22:26 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ----------

не поняв.....

16. majolika

А якщо зі свідків перейде в католики? Це ви одобрите?

Ще раз кажу, я не вірю, що любов можна виховати. Дитині можна прищепити релігійність, обізнаність з церковними обрядами, навчити певних відомостей при Бога, навчити моралі, навіть Божого страху. Але не виховати любов.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вас зрозумів, і переконаний, що ви глибоко помиляєтесь.

Уявіть собі ситуацію.
    Ви йдете по вулиці і бачите, що людині зле - вона помирає. Ви її не знаєте, тому у вас немає любові до неї, у вас немає любові до ближного, бо не знаєте ближного. Якщо б ви були виховані так, що ближнього тре любити, ви б його рятували, якщо у вас нема виховання любові до ближнього, то який зміст?

18. majolika

Ми говоримо не про ближнього, а про Бога

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згадайте слова Ісуса на суді. "Все, що ви найменшому зробили - зробили Мені".

20. majolika

Так можна тему розмотувати скільки завгодно. Але це все не про те. У християнстві є два фундаментальних і рівноціннних поняття - любов до Бога і любов до ближнього. Але любові до ближнього часто вчить і звичайна, так би мовити, людська наука про мораль. Оно же гуманізм. Я же маю на увазі любов до Бога як до живої істоти. Така любов може бути зініційована лише самою Істотою, а не вихованням батьків.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)