Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Rändaj

1. Дуже сильна ідеологічна відмінність між СЄ і іншими релігіями, яка суттєво і катастрофічно поглиблюється "абсолютною правотою СЄ".
    Ви не знайдете СЄ, який б міг визнати, що він у релігійних питаннях, питаннях моралі, і т. ін, а як наслідок практично у всіх питаннях, неправий. Доказів нема потреба наводити - ціла гілка.

2. Вирішити звичайно можна. Легко - "невіруючий" партнер мусить стати СЄ.

3. Навіщо??? :) Див. пункт 2. :mocking:

Практичне завдання: Сергію Ви б си женили на якійсь панєнці не СЄ. Але в жодному разі не кажіть що Ви СЄ!! Аж поки не охреститеся в наступному році, як нам обіцяли. А потім скажіть їй. І все Вам буде ясно - і причини, і як їх можна вирішити, і звідки вони беруться.

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Позиція більшості священників мені не зрозуміла - невже не можна подавати обєктивну інформацію про інші релігійні групи, чому їх обовязково називати страшними сектами і приписувати усі можливі злочини?
    Цікаво що у віддалених селах де люди мало звертають увагу на те що пишуть газетиоракція на свідків Єгови або позитивна або нейтральна.

3. Radistka

Radistka Rändaj

Ваша позиція мені теж зрозуміла - Ви твердо стоїте на позиції, що у Ваших бідах і у бідах СЄ хтось винен. Шукайте собі того "хтося" самі - я Вам у цьому неблагородному ділі не помічник. Бо я стою на тій позиції, що шукати причини треба найперше в собі і точно знаю, що СЄ, у переважній більшості, самі винні у нехорошому ставленні до них. А Ви собі продовжуйте надавати свою особисту "обяктивну" інформацію про ситуацію зі СЄ - десь треба ж, врешті решт, дівати зайвий час.

4. Сергій аспірант

Я не зустрічав релігії, представники якої не вважали б себе правильними-)))

Мені траплялись люди які чесно визнавали що знають і розуміють далеко не все.

Один з можливих варіантів, але не мусить а може стати якщо на те буде його власна воля.

Думаю про свої релігійні погляди я її ознайомлю ще до одруження. Дії які ви згадали справді можуть спричинити проблеми - вони свідчать про не довіру до подружнього партнера. Хоча маю визнати що відверто поговорити на подібні теми з батьками, дружиною чи нареченою буває дуже нелегко.

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

Чому хтось? Свідки Єгови теж люди і часто немаючи достатнього досвіду можуть діяти в супереч принципам які вони може й знають0,, але на практиці застосувати ще невміють. Тут певний вплив має попереднє виховання. освітній і культурний рівень.

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Винні в чому? В тому що 50 років про них говорили, як про страшних сектантів?
    Свідки Єгови можуть робити помилки. Але чомусь саме помилки і бачать - і після того як у колективі дізнаються що людина є свідком Єгови її поведінку розглядають під мікроскопом.

5. Nadan

Nadan Well-Known Member

Що, правда очі коле? Не любите коли інші здогадуються кому ви служите?
    Ви жалюгідний крутій. Тут сказано, що сили пекла, тобто будь яке зло не переможуть церкву, хоч і будуть намагатись це зробити. Як би наука Христова пропала хоч на мить, це означало б перемогу пекла, диявола, зла. Але згідно з пророцтвом Ісуса це не можливо.
    Я ж кажу що ви крутій. Ви порівнюєте зовсім різні речі, яка не мають відношення один до одного. До чого тут непереможність Церкви до смерті 2 пророків? Церква - тіло Христове, якби сили пекла здолали церкву, це означало б перемогу диявола над Єговою! Ви це розумієте, чи вже повністю осліпли в своєму фанатизмі?

6. Radistka

Radistka Rändaj

Сергію, Ви шукаєте собі виправдання і шоб хтось Вас пожалів.
    То не до мене - мені Вас не шкода, мені швидше шкода Ваших батьків.
    Прийдете до мене, як захочете зі СЄ вийти ;) :)

7. ovod

ovod Well-Known Member

причина в тому, що навіть якщо двоє є релігійно терпимими один до одного рано чи пізно почнеться
    приблизно таке
    А тут вже залежить від того якими методами буде користуватися одна чи інша сторона.
    І якщо ні одна сторона не визнає рівність двох позицій, то розрив зразу, якщо одна визнає, то можливі варіанти: інша сторона заспокоїться або почне сильніше тиснути на другого. Тут теж варіанти.

8. Сергій аспірант

Ми зараз розглядаємо стосунки у сімї.
    Типова картина - жінка стає свідком Єгови. Чоловік якому усе житя до релігії було байдуже раптом починає висувати претензії до якості їжі, сексуальної холодності і багато чого іншого.

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ----------

Якщо сторони терпимі цього не почнеться. Принаймі слід чітко зясувати погляди один одного і причини цих поглядів. Комусь просто страшно що його половина почала діяти не як всі, абож турбуються про репутацію сімї.

В більшості випадків заспокоюються. Оскільки бачать що подружній партнер гіршим не став, навть навпаки, вільно чи не вільно починають тісніще спілкуватись із свідками Єгови і мають нагоду побачити що це нормальні люди.
    Але для для цього потрібний час - якщо людина діє імпульсивно, лише на емоціях. якщо в справу втручаються рідні, сусіди тощо - стосунки зберегти буде складно.

---------- Додано в 19:10 ---------- Попередній допис був написаний в 19:09 ----------

Жаліти мене нма чого - -для мене різні релігійні погляди у мене і батьків уже проблемою не є.

---------- Додано в 19:11 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------
    В ібльшості випадків в напрямку до порозуміння діє лише одна сторона. Інша займає дуже категорчну позицію.

Оскільки на форумі є Надан мені цікава і його думка з приводу обговорюваної теми.

9. Radistka

Radistka Rändaj

О! С єнтого места поподробней пожалуйста :) а чо це вона раптом стала сексуально холодною?
    Сергію, а чому СЄ заборонений оральний секс? :mocking:

10. Сергій аспірант

Я якою вона могла стати, якщо чоловік тільки те й робив що усіляко принижував її погляди. Хоча з часом спамятався.

11. Radistka

Radistka Rändaj

А може через то, що не хтіла "світОвого" "неправедного" задовольняти? ;)

12. Сергій аспірант

Хоча претензії до того що свідки Єгови руйнують сімї можуть мати лише народи Африки - традиційні сімї у них полігамні.

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ----------

Про таке ще не чув-))0.

13. Radistka

Radistka Rändaj

Ну то значить тому, що не хтіла йому зробити оральний секс :)

14. Сергій аспірант

Судячи зі слів чроловіка мова йшла про емоційну холодність і відчцженість - хоча з огляду на його поведінку нічого дивного не було.

---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

Ще один типовий приклад - з чоловвіка постіно сміялись на роботі з приводу того, що його дружина і дочка стали свідками Єгови. В результаті він почав чинити значні перешкоди.

15. Radistka

Radistka Rändaj

А Ви би не були холодні, якби штири години на тиждень Вас на зібрАннях вчили, жи Ви є щасливі, бо нарешті втрафили до найліпшої релігії в світі, самої правильної, самої вірної, і в армагедоні спасетеся як пити дати, але йно треба тим нещасним "світОвим" відкривати очі, бо всі загинут, всі-всі безбожники, всі шо не віруют в Єгову, не ходют на зібрАння і проповідувати - всі вони неправедні, сліпі, темні, бідні і нещасні. А вийдете до магазину - зустрінете новоспечену "сестру" - вона вам те саме повторить та ще й присвистом. А ввечері подзвонить вам ше одна "сестра" - і то саме, та ще й пожаліє - йой ти біднєтко маєш хлопа світОвого, страшні утиски терпиш...
    Ну про який секс може бути мова :mocking:
    А Ви би як зреагували, якби Вам жінка кожден вечір то-той :blush: ... секс робила, а потім - ні! Не можна! В мене нова бозя - вона не велить! )
    Стопудово запідозрили би коханця :)

16. Сергій аспірант

Про варіанти коли погрожуюють самогубством, виганяють з дому, звертаються до міліції і т .д говорити взагалі складно - хоча такі випадки є непоодинокими.

Ражистка згадувала про ідеологічні відмінності між свідками єгови та іншими релігіями -
    відмнінсть справді є у традиційній конфесії більшість вірян є номінально віруюючими і на їх побут їх погляди не впливають. У свідків Єгови більшість активно віруюючих і їх погляди впива.ть на усі сторони їх життя. І якщо для номінального християнина поступитись принципами не є великою прблемою( в основному що він їх і не знає а діє як усі) то для свідка Єгови це серйозна моральна дилема.

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ----------

Подібний випадок був у православній сімї 9 Православї чітко регламентовано в які дні варто утримуватись від сексу).
    Щодо свідків Єгови до вони несхвально відносяться лише до позашлюбних статевих стосунків. І неоюмежують статеве житя у сімї, хоча звісно БДСМ схвалювати не будуть.

---------- Додано в 19:39 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

Я знаю людей які не є свідками Єгови і які не тільки не створюють проблем своїм рідним ччерез те що вони свідки Єгови.

17. ovod

ovod Well-Known Member

значить не ті методи, якщо позиція стає категоричною. Але для того, щоб скористатися тими методами перше треба самому зрозуміти не абсолютність своєї позиції.

• Подобається Подобається x 2
  18. Сергій аспірант

Якщо людині розказали що його дружина потрапила в страшну секту, що в них скоро відберуть майно а на таємних зібраннях вона бере участь у груповому сексі - думаєте позиція чоловіка не буде категоричною? Адже саме ана подібні байки і спираються.
    Або складніший варіант - як це жінка щось вирішила без мене?

---------- Додано в 19:43 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ----------

Насправді дуже важко визначити в чому варто поступитись а в чому ні.

19. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ісус призначив апостола Петра старшим? Призначив. Ось він і був першим папою. Читайте Біблію а не башту і вчіться думати самостійно.
    А це вже точно маразм. Що конкретно придумав Констянтин? Він просто дозволив скликати Вселенський Собор який би вияснив питання божества Ісуса. До речі сам Констянтин підтримував Арія.
    О то це доводить правдивість Католицької Церкви, ббо її вчення і є вченням Христа, а також існує від Христових часів, а ваше зявилося у 18 столітті, бо до Расселя ніхто подібного не навчав!
    Тут ви по своїй обмеженості і неосвідченості наговорили купу дурниць, навалили все в одну купу зовсім несправедливо і не розібравшись.
    Хрестові походи не були гріхом Церкви. Вам напевно відомо,що Церква - тіло Христове, яке є святе, а отже і Церква свята.
    Що там читати, все і так зрозуміло, Ісус ясно і неоднозначно говорить про непереможність Церкви.
    Чим доведете, що вмиконуєте заповіді Христа, а не Расселя?
    То зробіть добре діло, заведіть таку людину до священника і попросіть його пояснити як все має бути.
    Правильно, а ваші дії не відповідають заповідям Христовим.
    То у вас все ілюзії. Свядки теж є і гомиками і педофілами і як кажуть нічого людське їм не чуже.
    А Соборні є? То жебись те знали, шо то єдно і то саме.
    Звідки у вас таке сміття в голові? Якраз навпаки, Божа правда має бути найпоширенішою, чи не так?
    Правильно, Ісая був свідком Божим по сіті, чого не можна сказати про вас.
    Питання риторичне.
    Що ви можете знати про те як свідчать в церкві, якщо самі в церкві не є? Наприклад я свідчу більше любого свідка.
    Бла - бла, ви там знаєте як Ісус просив. ;)
    Це не брехня, це істина яка відкрита Богом, та ви через свою обмеженість, зашореність і шаблонність не можете або не хочете це зрозуміти. А може через ваші гріхи, наприклад гордість вам не дано це зрозуміти.

Останнє редагування: 10 сер 2010
  20. Сергій аспірант

На мій погляд ніхто не вправі примушувати людину до участі в якомусь релігійному обряді.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)