Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Що до цього прочитав недавно гарне місце в Євангелії, правда забув де саме.
    Хтось із апостолів запитує Ісуса чому один чоловік, який з нами не ходить, зцілює людей, виганяє духів без дозволу. На що Ісус сказав, що так має бути. (вибачте за неточність). Може хто знайде ту фразу?
    Я думаю, що це багато про що говорить....

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Шкода, що Ви не знаєте що робить церква. На Сихові, наприклад, при церкві утворений центр для таких людей. Їх не викинуто з церкви.

2. Працювати над собою. Ще й як треба працювати. Почитайте гору книг людей, які боролися з собою, щоб стати досконалим. Сповідь і Євхаристія - це тільки один з інструментів. Почитайте Листвинчика, Антонія Печерського і багато інших....

3. Якщо людина є в традиційні церкві, то це ще НЕ ознака того, що вона спасеться.

А свідки пропавші не тому. А тому, що вони Бога не взнають за Бога. Як тоді можна спастися? Це є принципове питання.

• Подобається Подобається x 1
  3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А що, Свідки це єдина секта? До інших сект ж не таке ж негативне ставлення, чим Свідки такі особливі?
    Мова не про те було, яка церква ліпша чи гірша, а про те що не потрібно тикати пальцем в інших коли сам не досконалий.

Що написано, що бояться Бога чи що не можна пити-курити?

Дивна інтерпритація моїх слів, це хіба методи церкви?

Ніде не стверджувала що це позиція Церкви, мова йде якраз про сприйняття віруючих, враженяя від прочитаного тут.

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мені чомусь так здається, що коли люди свідомо вступають в таку організацію, вони знають на що ідуть, і не св"яткують не тому що їм це забороняють, чи вони чогось бояться, а тому що це відповідає їхнім переконанням. А що є нормальним на вашу думку? От я наприклад не святкую державні свята 1,2 і 9 травня,не вважаю це св"ятом чи якоюсь значною подією, принципово не вітаю свекрів, для яких це є св"ятом, жах один, і при цьому я не Свідок. Просто в мене такі переконання ;)

І я не говорю про окремих людей, я говорю про Церкву, як про організацію, яка незважаючи на заповідь "Не вбивий", на те що Христос закликав "Вдарили по лівій щоці - підстав праву", органзовувала військові походи і вбивала людей за переконання. Проступки не набагато кращі за передбачення кінця світу. Але ж з цього не випливає що традиційна Церква в корні неправильна, бо намісник Бога на землі робив чи благословляв такі речі.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є питання віри, а є світські питання - то різні речі.

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Це одна Церква на цілий Львів? А по селах є щось подібне, думаю не мені розказувати до якого стану на селах напиваються щирі християни які кожної неділі до церкви ходять. А серед свідків ви таких багато знайдете?

Правильно, один з інструментів, але далеко не самодостатній. Не заперечую що такі люди є, я говорю про основну масу прихожан, про тенденції так сказати.

Але якщо людина є свідком, то вона точно не спасеться?

Я напевне щось пропустила, але як вони Бога не визнають?

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Тобто не важливо що ти робиш, а головне в що віриш?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не думаю, що одна. В селах ситуація, допускаю, гірша, але ще від священника залежить. А яка ситуація з свідками в селах? Вони працюють, чи лише з книжечками ходять, як в місті? Серед свідків, кажу ще раз, пиятик нема, бо їх просто виключають з організації і тому там таких нема. Але то не вирішення проблеми. Свідки з алкозалежними взагалі не займаються.

9. Forpost

Forpost Стоїк

то пан Мих спеціяльно Вас запутує

10. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Я, наприклад, вважаю, що організацію сідків потрібно заборонити, чи хоча б обмежити проповідь на вулиці, мені здається, що в деяких країнах є подібні закони. З наукою Сторожової Вежі можна погоджуватись або не погоджуватись, можна дискутувати, але ніяк не можна ігнорувати те, що це – секта, це відгороджене, окреме тоталітарне суспільство.Про трагедії сімей, де один з членів став членом секти, а інші не сприйняли цих ідей, можна багато почути і прочитати. В Москві суд заборонив діяльність секти, грунтуючись насамперед на фактах, показах потерпілих від діяльності секти. Ось кілька витримок з рішення суду:

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

основна маса не заважає мені бути досконалим. Та й звідки хто можезнати що в кого на душі твориться: по широкій усмішці та випрасованих штанях важко оцінити людину. Сьогодні він просто ходить до церкви, до сповіді, бо так мама сказала, а завтра робитиме це свідомо. Чи викинути його з церкви, бо на мій погляд він робить це не від душі?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква не говорить навіть про те, що Юда потрапив у пекло.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що Ісус Христос є Бог.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог цінить наші наміри, а нашу роботу..... а шо ми можемо?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

М-да уж.... А Ліля каже маленька історія.

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

робота сили по шляху по замкненому контуру рівня нулю. Відмінна від нуля будь-яка робота, що не пов'язана з ходінням кругами....

17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, було ще біле братство. А які ще секти до вас на вулиці підходили?
    Цікаво, із чого починають усі ті вуличні проповідники? Із говорення про те, що погано і неправильно в іншій церкві, в традиційній.
    Що не можна пити-курити.
    Власне це не є методи церкви, але я так зрозуміла, що методи церкви вам не подобаються і ви пропонуєте їх змінити. :) Я вас неправильно зрозуміла? Якщо так, то поясніть свою думку.
    Мало що собі ті "віруючі" не придумають. Декотрі вірять, що свячена вода від одного священика "свяченіша", ніж в іншого. :D

18. Liliyah Romanova

І з чого ви взяли, що вони щирі християни?
    Вони обрядовці та й все.
    Е там, основна маса і є просто основною масою. Церква не закриває двері від людей. Просто є ті, хто справді приходить за тим, що йому треба, а є просто "прихожани" чи "миряни". Дуже хороші слова, до речі, показують реальну картину того, КИМ є ті люди.
    Питання знову те саме: ви пропонуєте тих людей гнати геть? Що з ними робити? Стояти на порозі церкви із якимось детектором, котрий визначатиме, яка у тої людини віра? А як же бути із "не судіть"? Най собі та людина сама по совісті судить. І якщо сповідь її нещира, то це теж справа людини, а не церкви. Церква не буде людину оцінювати. Христос теж не оцінював. Не вів списки тих, хто за ним ходив, а там теж була "основна маса". І він для них теж проповідував, і їхнє життя теж не змінилося. І Юда, і Петро там були, слухали...

19. Liliyah Romanova

Ну, щодо заборони організації, то я проти, а от щодо проповідування на вулиці, то саме це і треба внормувати. В першу чергу заборонити ходження по хатах.
    Миху, я про історію організацію говорю. У нашій церкві теж можна купу різних особистих історій назбирати. У нас наприклад є священики, через яких люди йдуть геть із церкви і вертаються через добрих 10-20 років.

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а що там є?...
    тіло в могиля, чекає воскресіння....
    "що" тоді робить у "пеклі"?....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)