Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Помиляєтесь - проблем з упередженями мами мені вистачає.
    Крім того я чпеціально цікавивися такими випадками і мав змогу спостерігати за реакцію людей роличі яких ставалисвідками Єгови. В більшості випадкі впроблеми були саме через поширення страшилок про свідків.

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ----------

Правда у більшості випадків проблеми вирішувались - люди бачили що те що їх родичі свідки їм не шкодить а навпаки допомагає.

---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

Неправдою є те що поширються в церквах так званих християн про свідків Єгови - ясно що легковірні люди для ких священник зразок і авторитет каже що свідки Єгови страшні сектанти - будуть опиратись усіма силами якщо хтось з рідні стане свідком і хто винен свідки чи священник який патякає отаке з кафедри?

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Чи може варто докласти зусиль щоб допомогти сімї владнати стосунки і порадити людині бути таквною? Деякі розумні священники так і радять.

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

Скільки родин свідків Ви знаєте?
    Скільки сімей які розпались через те що хтось став свідком вам відомо і хто був ініціатором розлучення?

---------- Додано в 12:32 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

16
    Как быть, если родные не разделяют твоих убеждений? Ответ тот же: будь тактичным. Не стоит спорить по поводу каждой семейной традиции или праздника. Старайся уважать взгляды родных, если ты хочешь, чтобы они уважали твои (Матфея 7:12). Избегай всего, что могло бы вовлечь тебя в участие в празднике. Проявляй рассудительность, когда вопрос напрямую не касается самого празднования. Нужно всегда вести себя так, чтобы сохранять чистую совесть (1 Тимофею 1:18, 19).

17
    Как помочь детям не чувствовать себя обделенными из-за того, что семья не отмечает праздники, противоречащие библейской истине? Многое будет зависеть от того, что ты делаешь в течение всего года. Некоторые родители стараются специально дарить детям подарки в другие дни. А один из самых лучших подарков — это время и внимание.
    http://www.watchtower.org/u/bh/article_16.htm

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

Питанн має е один аспект - практика надання гумвнітарної домоги, як анадавалась баптистами чи адвентистами мала виражену мету навернути людей до релігійних громад, а не просто надати допомогу.
    Також враховуйте що фінансові можливості свідків Єгови небезмежні і вони ефективно витрачвють кошти на ті потреби які є першочерговими. Надання гуманітарної допомоги біженцям виявило один негативний аспект - люди покладаються на допомогу але нічого не роблять самі- що краще годувати волоцюг чи спробувати змінити спосіб їх життя?

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:38 ----------

Тут і виникають також складні етичні питання кому і коли надавати домогу.

2. Xasm

Xasm Well-Known Member

Згоден! А чому ви так переконаний, що у вашому випадку саме релігія це позволяла? Бо то не Свідок Єгови, якщо не дбає про своїх домашніх, маючи можливість! Або Свідок, якого потрібно виключити! Особисто я таких своїми братами не називаю!
    Ну-от, це ще-й похваляється! Просто нема слів... От, Romko, маєте свого ворога - вправляйте йому мозок - він за розділення в сімї!
    Якби моя половинка вирішила стати мусульманином, я-б постарався зрозуміти чому і чому моя дружина не впевнена, що її релігія правдива... В любому випадку, я не позволив-би собі ображати найдорожчу людину чи шукати причини для розлучення! Тільки чоловік баз геніталій може позволити собі дискримінацію жінки, на підставі її поглядів!!!
    Згадайте, як оберігали Павла римляни... Чи як не хотів страчувати Ісуса Пилат... Це тому що здоровомислячі чиновники бачили в них соціопатів? Завжди провід в їх переслідуванні брали релігійні фанатики поширених віросповідань, або політичні фанатики! Те саме і сьогодні...
    Моя історія - фактична. Аргументів про це я не навів... Так і не було багато аргументів про фактичність подій, які писали форумчани... Учасники форуму часто пишуть звичайні закиди, типу "ви балаболи..." Які важко розглядати як факти! Дуже рідко, факти підтверджені аргументами (наприклад - Біблійним віршем)... Наприклад:
    (навів саме цей уривок, бо він особисто про мене) Де тут факт? Моя безвідповідальність? Нехай. Але на такий серйозний закид треба і аргумент навести, чого не було зроблено... Це радше просто власні роздуми - важко назвати фактом...
    Усі ми, в тій чи іншій мірі, упереджені. Просто стараємось цього уникати... Звичайно, "я ше зелений," але то не ідеалізація - то так є... Несумісності прошу навести конкретно (а якщо ви - про моє "особливе ставлення" до подруги, як до дівчини - то вона зустрічається з моїм другом...). Ну то не будем нічиїм історіям вірити - більше не пишіть! Чи будем робити висновки? Свідки вчать і слідкують за високими моральними нормами збору. Фанатичні ідеї - то плід розумів окремих осіб, доказ їхньої непорядності!
    "Наші" - для мене це історії Свідків, в захист себе; "Ваші" - для мене це історії інших... Суто мій субєктивний поділ... :)
    Якщо ви запевняєте, що так було - факт! Можете навести аргументи, в його доказ, наприклад в якому зборі це трапилось... Я не піддаю сумніву вашу історію. І цей старійшина поводився просто жахливо! Ви звертались до інших старійшин, або в Бетель з цією справою? Не погано, також, звернутись до правоохоронних органів! Я абсолютно проти такого і якщо така ситуація трапилась-би при мені, я вжив би всіх заходів для виключення такої особи, а якби того треба, став би і на фізичний захист пострадалої особи!
    І одна історія - теж факт! Питання - чи можуть одиничні осторії говорити про цілу громаду?

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Власне я вам навела біблійні цитати про серйозну відповідальність за фальшиве "апостольство" і що не кожен, хто себе так називає насправді ним є (теж наведена біблійна цитата). Ваша відповідь засвідчила, що ви не усвідомлюєте цієї відповідальності- це один з фактів.
    Візьмем факт наступний. Після наведення мною біблійного вчення про Трійцю ви відповіли:
    Ну це метод "мудрого раба", який ви перенесли на мене. Мудра людина не буде оголошувати себе мудрою, бо мудра. Багато великих людей думали про себе скромно, а про їх розум свідчать їх досягнення.
    Ще один ваш перл :cry:
    Якщо молитися перед СИМВОЛОМ СПАСІННЯ хворо, то моліться перед побіленою стіною і будьте здорові :rolleyes:

• Подобається Подобається x 3
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мене ніколи не цікавили деномінації (конфесії). Питання стоїть - людина є християнином чи ні. Тобто, чи людина є "народжена згори".

Ісус відповів і до нього сказав: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства.
    Никодим Йому каже: Як може людина родитися, бувши старою? Хіба може вона ввійти до утроби своїй матері знову й родитись?
    Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
    Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух.
    Не дивуйся тому, що сказав Я тобі: Вам необхідно родитись згори.

(Ів 3:3-7)

І тут величезна різниця між справжніми християнами і номінальними католиками, баптистами, пятидесятниками... або мусульманами чи тими ж єговістами.
    Християни поступають так бо це їхня нова природа, вони просто не можуть інакше.
    Інші, наприклад мусульмани, єговісти чи атеїсти поступають так, бо так їх примушують, тобто такі правила релігії (секти).
    Так що, бачите Сергій, тут речі рівняти не можна.

• Подобається Подобається x 4
  5. Сергій аспірант

Випадки коли такыы наролждены згори робили речы якы цылком суперечать Біблійним теж були.
    і чому ви приклад який наводите тут не застоуєте до свідків Єгови?

6. Pedro

Якщо вони робили такі речі, то вони не були народжені згори, то що вони говорили, мало хто що може говорити... Чому єговісти не можуть бути народженими? Прочитайте той уривок що я привів. Ви ж науковець і повинні мати аналітичний розум.

7. Сергій аспірант

Логіка залізна - якщо таке зробили то не наші.
    Хіба апостолам не доводилось докладати зусиль для боротьби зі своїми схильностямті бажаннями? Чи у них усе само виходило?

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

Успіх людина залежить від того скільки зусиль вона приділяє слідуванню Божим настановам і нічого само пособі без зусиль у неї не вийде.

---------- Додано в 14:39 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Хто з апостолів молився перед хрестом?

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

А чому вони не є народженими, якщо декларують свою причетність до однієї з християнськх конфесій?

---------- Додано в 14:52 ---------- Попередній допис був написаний в 14:50 ----------

рідкісний абсурд - вони і далі залишаються недосмконалими людьми вїх природа залишається такою самою грішною.

---------- Додано в 14:58 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

Повернімось до нашого питання- яким чином свідкии Єгови руйнують сімї , який механізм.

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

такого руйнування.
    Врешті зверніть увагу чому поведінка партнера чи родичів які свідкамине є тут не розглядається.

---------- Додано в 15:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:59 ----------

ви поясните що маєте на увазі?

---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

Вишукувати негативні факти з життя свідків Єгови і видавати їх за правило, звісно можна але покажіть хочаб одну громаду де нічого такого не буває проблем?

Чи існують в літературі свідків Єгови заклики до поведінки згаданої Ромком?

8. Pedro

Сергію, як погано ви читаєте Біблію! Стати християнином - це не вступити в КПРС чи Товариство Вартової Вежі. Вірш - "хто в Христі той нове твориво" говорить про це. "Старе пройшло - тепер все нове".
    Це не членство, А ПЕРЕРОДЖЕННЯ.
    І там нема наших - ненаших. Коли Петро відрікся Христа - він ще не був під контролем Святого Духа, пізніше нічого подібного з ним не трапилось.
    І отець Максиміліан Кольбе не пішов на смерть замість Єврея бо хотів показати якесь геройство. ВІН НЕ МІГ ІНАКШЕ.
    Читайте Біблію, Сергію. Молитовно! і без вежі. Хоч на короткий час!

9. Сергій аспірант

І які заходи застосовують то так званих номінальних? І чому таких номінальних більшість?

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

Згадайте сварку з Варнавою
    Ви хочете сказати що людина яка стала християнином стала досконалою?
    Навіщо ж стільки застережень християнам було дано апостолами?

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

В контекст цих слів хтось заглядав?

---------- Додано в 16:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

Скільки таких випадків було? загалом вони не заважалт католикам і протестантам вбивати одні одних ,

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

Повертаюсь до питань

Повернімось до нашого питання- яким чином свідкии Єгови руйнують сімї , який механізм.

Вишукувати негативні факти з життя свідків Єгови і видавати їх за правило, звісно можна але покажіть хочаб одну громаду де нічого такого не буває проблем?

Чи існують в літературі свідків Єгови заклики до поведінки згаданої Ромком?

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:08 ----------

А куди поділась свобода волі?
    Адам був досконалим але чомусь міг помилитись?

10. Witness

Witness Well-Known Member

Педро, по-вашему те кто становились членами христианского собрания 1-го века вступали в некое КПРС?

11. Radistka

Radistka Rändaj

Ви маєте вагомі причини бути упередженим - бо вас гноблять вдома і гнобили в школі. З Ваших дописів видно, що Ви цей досвід болюче і емоційно переживаєте. От якби Ви, молодий чоловіче, заспокоїлися, сприйняли те що Вас оточує, Ви б могли дивитися на речі тверезіше і виваженіше, чого Вам і бажаю.

Несумісності у Вашій історії. Якщо така є ідеальна дівчинка, що навчається в універі і утримує своїх батьків, то .. відбивайте її негайно у свого друга бо то справді ідеал :))) ... Не думаю, що батьки 20-річної студентки потребують її утримання. Якщо вона так добре заробляє уроками (навряд чи), то нехай винаймає квартиру. А якщо, швидше за все так і є, час від часу допомагає батькам, то нема чим хвалитися - це обов'язок кожного. Просто молоді СЄ, які живуть в "розділених сімях", і не знаходять порозуміння з батьками дуже люблять жалітися що "терплять утиски" - це нормально мабуть, молодь потребує розуміння. Але, замість того щоб всім розказувати про свої проблеми (на стадіонах на конгресах! уявляєте - як то виглядає, коли твоя дитина на тисячі людей розказує як її погані мама з татом гноблять, а вона бідолашка терпить заради Єгови) краще б шукали таки з батьками спільної мови. Бо обовязково знайдуть! Бо в людини все таки найближчі рідні і родина, це генетично, це споконвіків.

Я зверталась в Бетель з особистою справою, що стосувалась головного старійшини нашого збору. Мені обіцяли відповідь, але вона десь загубилася :mocking:.
    Цікаво яких то би Ви заходів вжили ))) Дитино, система не здає своїх!

А що говорить про громаду, якщо не історії?

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Панове СЄ! Таке враження, що Ви літери знаєте, а до купи слова не збираєте!:ireful1:
    Сумління покликало на жертву. СЄ таке явище відомо?

Ще раз перечитайте: Стати християнином - це... не членство, А ПЕРЕРОДЖЕННЯ. [метанойя, каяття] І там нема наших - ненаших.

13. Xasm

Xasm Well-Known Member

Ви молодець - застосовуєте Біблію! Але така відповідальність мене не стосується - я не претендую на апостольство! І ніколи так не робив! Я тільки намагаюсь бути послідовником Христа і перших християн...

Біблійного, то власне, нічого наведено не було! Нічого, що конкретно говорило-б за трійцю, з аргументами!.. Один якийсь вірш, і то навіть не важкий до розуміння - нічого в користь трійці не каже!!! (2Кор 13:14 "Нехай з*усіма вами перебуває незаслужена доброта Господа Ісуса Христа, любов Бога та святий дух, яким Бог наділив усіх нас" - де тут щось про їхню "надєдиність?" Доречі, в деяких перекладах цього вірша навіть немає!)
    Я написав це, тому що ви зробили кілька закидів, які розглядаєте як факти, при тому аргументація невідповідна...
    Я нічого не говорив про молитву перед хрестом - я говорив про молитву до хреста, про культ поклоніння предмету! Молитись можна перед чим-завгодно (в деяких випадках, це може бути принизливо, але таке рідко трапляється - хіба навмисне), головне - молитись Богу, а не якомусь предемету і надіятись на нього, а не на якісь символи...
    По-перше, мене гноблять рідні, та моє щастя що не домашні...
    По-друге, як у вас там написано?.. "ТЕ, ЩО НАС НЕ ВБИВАЄ, РОБИТЬ НАС СИЛЬНІШИМИ!" Я навчився ефективно використовувати цей принцип. Єдине, що для мене болюче в цій ситуації - усвідомлення примітивності моїх насмішників. Я добре знаю, що вони насміхаються, бо як ращий, вмене є свої вироблені принципи... Навіть якщо вони цього не усвідомлюють, або так не думають - для них я просто інакший; примітивні системи, не сприймають чужого - вони його просто відкидують, або намагаються атакувати... Все, що я тут написав - суто для факту, щоб знали "як воно є..."
    По-перше, це дуже низько і примітивно - я поважаю погляди інших і їхні почуття! По-друге, ідеал - стосується співвідношення корисна\шкідлива для суспільства - для мене вона не є ідеальною дівчиною :)
    Вона не утримує їх повністью, але часто платить за компослуги і дуже часто за їжу. У всякому разі, вона помагає їм більше бвльше, аніж то має бути! Утримувати мають батьки дитину, поки вона не закінчить навчання і не почне самостійного життя. Я знаю, як мої однолітки "утримують батьків..." Але мова йде не про хваління... Навіть, якщо так має бути - суть в тому що хорошу дівчину недолюблюють рідні батьки! Доречі, на конгресах ніхто не наголошує на тому, "які погані" нормальні батьки... Якщо батьки вивибвивають очі і виганяють дітей з дому - це нормально? І за що? Так виходть, ніби Romko теж просто плакався тут, перед нами, про розділені сімї... Те, що писав він і те, про що пишу я - це аномалії відношення людей, зхиблених на релігії!
    Якщо батьки просто відкидають свою дитину, яка всяко намагається знайти спільну мову, за те чого вона з Біблії дізналась, бо їм хтось сказав інакше - то як знайти? Чому конфлікт практично завжди виникає зі сторони не Свідків? При тому, зазвичай, це просто купа емоцій та упередження, навязаних іншими...
    Всіх, яких можливо, без правопорушення! Тут мова не про "здавати," а про чистоту і принципи! Ці люди зраджують Організацію і Божі норми - "винищиш гидоту зпоміж себе!" (Вихід, де точно не памятаю, повторювалось кілька разів...)
    Історії, та не поодинокі! і розібратись треба - в чому справа. Вкрай рідко, (практично ніколи) Свідки не є причиною конфлікту, на відміну від інших віросповідань!

14. nixto

nixto Well-Known Member

:haha:
    І хто тут говорив про упередження? Звідки такі факти, що християни ходять до церкви, щоб промовляти: ІКОНА - РАТУЙ МЕНЕ ! Дерев'яний хрест зціли мені ліву ногу! У Вас фанатична зацикленість на інформації з ВБ, все, що там роз'яснюється, для Вас істина. Фактично ви будуєте свій власний (відмінний від правди чи реальності) світогляд . То, що пишете вище - бред надуманий в Брукліні.

15. Pedro

Сергію, скільки раз я просив вас читати Біблію? Читати молитовно, без сатанинської макулатури і старатися вірити в те, про що ви читаєте.
    І Біблія дасть вам відповідь АБСОЛЮТНО НА ВСІ ПИТАННЯ!

• Подобається Подобається x 1
  16. Witness

Witness Well-Known Member

Еще раз перечитать ваши слова? Или может надо наконец почитать Библию? ;) Дело в том, что Библия четко показывает, что Бог всегда объединяет "своих" в народ, и он нигде не поощряет людей быть независимыми, нигде нет поощрения не становиться частью объединенного народа и верить себе отдельно от других. Фактически, такие побуждения исходят от сатаны того кто заинтресован в разделении Божьего народа. А тех кто разделён, легко уничтожить.

Христианское собрание тоже было объединено в народ - то что тут презрительно называется "КПРС". У этого народа были собрания, в которых руководили "старейшины" и помогали им "дьяконы". Собрания, в свою очередь, подчинялись руководству апостолов и старейшин в Иерусалиме, которые руководили и имели власть указывать собраниям, как им поступать. Всех остальных христиан поощряли присоединяться к собраниям. В Деяниях описан показательный случай: Деяния 18:24-27. Аполлоса не поощрили и дальше верить так, как ему захочется. Его обучили и он присоединился к собранию 1 века. Тех же кто бунтовал и "гнул свою линию", не желая подчиняться этому "КПРС", их исключали из собрания. Хотя заметьте, такие бунтари продолжали считать себя христианами и пытались "увлечь учеников за собою". Но с ними уже не было духа Бога.

17. Pedro

Увага, прочитайте, що цей таваріщь написав. А тепер ось що написано в Євангелії

Один же юдей, на ім'я Аполлос, родом з Олександрії, красномовець та сильний в Писанні, прибув до Ефесу.
    Він був навчений дороги Господньої, і, палаючи духом, промовляв і про Господа пильно навчав, знаючи тільки Іванове хрищення.
    І він сміливо став промовляти в синагозі. Як Акила й Прискилла почули його, то його прийняли, і докладніш розповіли йому про дорогу Господню.
    А коли він схотів перейти до Ахаї, брати написали до учнів, нагадуючи, щоб його прийняли. А прибувши, помагав він багато тим, хто ввірував благодаттю,
    бо він переконував пильно юдеїв, Писанням прилюдно доводячи, що Ісус то Христос.

(Дії 18:24-28)

Порівняйте. Щось ви знаходите спільного між словами "таваріщя" і Писанням. Бо я ні.
    Тепер ви переконалися, чого варта "правда" єговістів?

18. Сергій аспірант

Ось тут ви ідеалізуєте - батьки далеко не завжди усвідомлюють помилки які допускають у вихованні і тому знайти спільну мову буває дуже важко. Згаю достатньо багато таких випадків ал не вважаю доцільним наводити їх тут.

---------- Додано в 08:44 ---------- Попередній допис був написаний в 08:41 ----------

Вам це чудово відомо, в тому числі і з моїх дописів.

---------- Додано в 08:46 ---------- Попередній допис був написаний в 08:44 ----------

24 Один иудей, по имени Аполло́с, родом из Александри́и, человек красноречивый и сведущий в Писаниях, пришёл в Эфе́с. 25 Он был устно научен пути Иеговы и, пламенея духом, говорил и учил об Иисусе точно, хотя знал только крещение Иоанна. 26 Он начал смело говорить в синагоге. Услышав его, Приски́лла и Аки́ла взяли его с собой и точнее объяснили ему путь Бога. 27 И поскольку он хотел пройти в Аха́йю, братья написали ученикам, призывая их принять его радушно. Придя туда, он очень помог тем, кто поверил по незаслуженной доброте Бога, 28 так как усердно и основательно на глазах у всех доказывал неправоту иудеев, показывая по Писаниям, что Иисус — это Христос.

---------- Додано в 08:48 ---------- Попередній допис був написаний в 08:46 ----------

А де було сумління безпомилкового папи коли він підписував конкордат з нацистами і потім викручувався як міг щоб самому не замаститись і не посвораритись з німцями.

---------- Додано в 08:50 ---------- Попередній допис був написаний в 08:48 ----------

Аполос говорив в міру свого розумінні і Акилла з Прискиллою виправили його
    В чомуж помилився дрписувач?

19. Pedro

По-перше, Сергій, для кого ви запостили іноземний переклад? Тут, наскільки мені відомо, один таваріщ - чужинець, всі інші українці.
    По-друге, Атілла і Пріскілла не виправили Аполлоса, а докладніш розповіли йому про дорогу Господню бо він знав тільки Іванове хрищення.
    Якщо ви не знаєте, яка різниця, то згадайте Євангеліє, де написано, що Іван хрестив водою(хрещення покаяння), а Ісус буде Хрестити Духом Святим - хрещення в життя вічне. Ось цього Апполос (ще кілька місць подібних випадків є) не знав і Атілла і Прискілла наставили його і на цей важливий аспект християнства.
    Думаю, єговістам (судячи з дописів двох ваших однодумців) треба починати саме з ІВАНОВОГО ХРЕЩЕННЯ.:)

• Подобається Подобається x 5
  20. Сергій аспірант

А це лише ваш домисел, оскыльки в даному мысцы нычого говриться про зміст проповіді Аполоса, але лише за те що його знання були не повними.

---------- Додано в 10:13 ---------- Попередній допис був написаний в 10:08 ----------

1.1. Прийнятими тут мовами ведення дискусій є українська та російська мови. Використання інших мов на цьому форумі є порушенням Правил. Назви темам рекомендуємо давати українською мовою.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)