Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Дайте перелік літератури, якою ви користуєтесь, пишучи ці геройські пафосні промови. Якщо можна, в переліку не згадуйте "Вартову Башту", "Пробудись" і т.п. "наукову" літературу.
    Також розкажіть нам, ЯК вірили і В КОГО вірили християни після смерті апостолів.

• Подобається Подобається x 5
  2. nixto

nixto Well-Known Member

Сергійко, я Вас прошу... Від коли то свідки почали таким перейматися, зважати на галас?

Ой, та нехай вже будуть першими у всьому, якщо це подарує спокійний сон. Не тривожтеся, ви всюди перші !:mocking: Полегшало Вам?

• Подобається Подобається x 1
  3. Xasm

Xasm Well-Known Member

Romko Я не знаю тих випадків, які трапились на ваших очах, але я знаю що часто такі історії дуже перекручені упередженими людми... Наприклад, коли один з подружжя стає Свідком, бо розуміє що знайшов правду, а інший вдається до насилля і розводу (при тому про ніяку повагу до рідної людини і її поглядів не йде навіть мова!), то обовязково хтось звинуватить саме Свідків! Наприклад, мої родичі регулярно намагаються принизити мене, за те що я Свідок; В школі мене регулярно били, бо я Свідок; Моя близька подруга відносно недавно почала вивчати Біблію і охрестилась... Вона - студент-відмінник ФПМ НУ "Львівська політехніка," веде наукову роботу і заробляє на себе, даючи уроки англійської мови, математики та біології - просто ідеальна людина!.. Як тільки вона почала "навчатись," "рятівна" бабулька-сусід почала вести "просвітницьку роботу" з її батьками. Тепер вони часто сварять її, принижують і погрожують вигнати з дому! Чому? Бо якась неповносправна маразматичка поділилась своїм упередженням!!! Ця дівчина, не раз платить за ком послуги і харч - вона утримує своїх батьків, навчаючись в універі, а вони її гноблять!!! Ото - нелюди! Їх сваріть! А Свідки не даром заслужли репутацію зразкових громадян, ми проявили найбільшу стійкість щодо виявів насилля, зокрема - участі у війнах! Фанатик ви, бо уникаєте невинних людей!
    Памятайте: одну і ту-саму ситуацію, можна сприймати абсолютно інакше! Можливо, ви - жертва наклепу і упередження... Просто хтось почав звертати вашу увагу на "зло" у Свідках, зчасом вона загострилась настільки, що тепер ви більше нічого не бачите... Ця проблема, схоже, є у багатьох форумчан... :sad:
    На мою свідомість і теперішні знання впливало надто багато різносторонніх чинників - перерахувати усіх їх я просто не зможу!
    Після смерті апостолів, християни вірили, що Ісусова викупна жертва дасть Йому право встановити царство на небі, а згодом і на землі. Вони вірили, що треба поповідувати про Єгову, Ісуса та їхні наміри, про воскресіння і відновлення раю на землі... (Мт. 6:10; 28:19,*20; Івана 5:28, 29; 2Петра 3:13) А ще вони вірили, що чудесні дари зникнуть (1Кор 13:8). Ну взагалі там багато всього було - то вам тре Християнські Грецькі Писання читати... :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Цый жінці...я купляв продукти і ліки...не лише я...сусіди.
    І ховали її ми...сусіди.
    Синочок з журналиками бігав.
    Я в той день його бачив.
    І дуже шкодую,що стримав себе.
    Сестра...то таки біда родини...не плітки.

• Подобається Подобається x 2
  5. Witness

Witness Well-Known Member

Разве? А я вот вижу, что вы запудриваете мозги и ответа у вас нет. Ибо мы не молимся на галстуки (частенько проповедуем и без них, кстати), не молимся на литературу и на портфели. Так что все совсем не то же самое. Мы не считаем все эти вещи священными и не преклоняем перед ними колени. Только слепой не увидит разницы

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:08 ----------

1) мы не можем здесь узнать всей правды и поговорить с ее сыном, чтобы он нам поведал, не скрываете ли вы и другие стороны дела.
    2) вы считаете, что в других вероисповеданиях и церквах нельзя найти плохих примеров людей? Можно ли такие примеры ставить во главу угла и составлять свое мнение обо всей религии?

но вы проговорились. Вот главное что вами движет:

:n:

---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

Вы не прыгайте на другую тему: мы говорим о строительстве и регулярном финансировании различных благотворительных учреждений, а не опомощи своему ближнему, с которым ты повстречался и увидел его нужду. Свидки помогают ближним, и я помогал, но чтобы деньги филиала направить не на строительство Зала Царства, а на дом престарелых - вот об этом мы толкуем. Этих примеров в Библии нет и так поступать воинам Христа будет не правильно. Они не призваны Христом в "благотворители", не призваны им чтобы улучшать политический строй или поднимать экономику. Не призваны, им чтобы поднимать уровень жизни населения или кормить всех бездомных в своей стране. Они призваны ВОЗВЕЩАТЬ БЛАГУЮ ВЕСТЬ. Этого церкви не понимают. Знаете почему? Потому что Бог не дает им дух благовестника. А потому они и пускаются: в политику, в экономику, и созывают толстосумов в благотворительность...

6. Romko

Так.
    Фанатиків - ненавиджу.
    Будь-якого віросповідання.
    Якщо його віра дозволяє йому спокійно пройти мимо вмираючої матері,то це вже не людина.
    І,ніхто мене не переконає в протилежному.
    А релігія?
    Для чого переконувати всіх,що вони християни,ображаючи тим порівнянням мільйони і мільйони віруючих людей у всьому світі?
    Це звичайна тоталітарна секта людей,у яких проблеми із світосприйняттям.
    І психічним здоров’ям.
    Я не претендую на знання істини в останній інстанції.
    Кожна людина це світ.
    в цьому світі є світло й темрява,правда й неправда,добро і зло.
    От,в моєму світі ті,хто може байдуже ставитись до того,що рідна мама лежить без руху і не має можливості навіть приготувати собі поїсти - зло.
    Ті,хто дозволяє собі топтатись по тому,що дороге близьким людям - зло.
    Ті,хто зневажає пам'ять покійних рідних - зло.
    Ще раз кажу - то мій світ і пріорітети в ньому розставлені чітко.
    Припускаю,що в когось іншого все вищеперечислене може мати полярно протилежне значення.
    Значицця бути християнином - це чіплятися до першого-ліпшого зустрічного з запитаннями
    - А,як ви думаєте,чи легко виховувати дітей?
    - А,як ви думаєте...
    - А,як ви думаєте...
    Внятного не почув нічого...
    Крім повторення,що Бога звати Єгова,що до церкви ходити ні нада і теде і тепе...
    Біда в тому,що новонавернені "свідки" виглядають настільки зазомбованими,що часом шкода їх робиться...
    В чому вони можуть переконати скажімо мене?
    В тому,що Бога звати Єгова?
    Нехай..
    Його і Аллахом називають...і шо далі?
    В тому,що церква погрязла в гріхах і є політикою?
    Без проблєм..знаю..
    Але ще й вважаю церкву намоленим місцем,бо впевнений в силі молитви...
    Молитви..чи своїми словами,чи з молитвенника.
    В тій будівлі моляться люди.І моляться щиро.
    А жодне слово,жодна думка,звернена до Бога не пропаде намарно.
    Не сумніваюсь,що СЄ(принаймі багато з них) є віруючими людьми.але...але...але...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

І правильно роблять. Коли люди укладали сімейне життя, проблеми були? Не було. Вони появились з моменту вступлення одного з членів в організацію. Ви б раділи, коли б за пару років, ваша половина вирішила стати мусульманином, знайшовши "правду"?

---------- Додано в 05:56 ---------- Попередній допис був написаний в 05:53 ----------

угу, на відміну від перших християн.

• Подобається Подобається x 2
  8. Witness

Romko, вы мне создаете впечатление страшного человека... если начнется религиозная истерия, и фанатики даже пойдут убивать "сектантов", то, боюсь, люди вроде вас будут в первых рядах с дубинками и кухонными ножами в руках...

---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

Матфея 10:34-36

9. Василь

Василь Well-Known Member

Проблема зі свідками

Для віруючих християн проблемою є саме існування свідків Єгови! Бо вони проповідують те ж саме, що проповідував і сам Ісус, а саме: "Перш за все треба боротись за царство боже", а все решта - другорядне. Самі ж християни від царства божого на практиці відмовились, і церква їх на боротьбу за царство боже не організовує. Звичайно ж, є багато дрібниць, наприклад, заборона переливання крови, за які свідків Єгови можна критикувати. Є також і тей факт, що свідки Єгови є тоталітарною організацією, яка повністю підкоряє особистість боротьбі за царство боже. Але по своїй суті царство боже в біблійній версії, тобто у версії Ісуса Христа й не може бути демократичним. Відтак, суттю вчення Ісуса є царство боже і ніщо інше! І все, в що вірять християни, - що Ісус воскрес, що він є богом та інше, є відхиленням від вчення Ісуса і не є боротьбою за царство боже. Отже, проблема зі свідками Єгови є в тім, що в основному вони праві, і жоден віруючий християнин ніяким чином не може цієї проблеми обійти, якщо він є справді віруючим, а не просто "слухається церкви".

Хоч я й визнаю, що в спорі з церквою свідки Єгови праві, я їх вчення не поділяю.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Стан "поза СЄ" не дозволяє любити Господа?
    Хіба там сказано хто любить менше організацію СЄ не достоїн мене?

11. Romko

Відверто кажучи,мені глибоко пофік всі сектанти і єнчі "побожні" будь-якого штибу.До Бога і віри в Нього оця вся суєта не має жодного стосунку. Всі оці секти,течії,конфесії,створення їх має одну ціль - урвати побільше влади,або побільше бабла. Для їх лідерів. Просто свідки серед них викликають огиду(після вищезгаданих мною випадків).

12. Witness

Вы не к тому обращаетесь - обратитесь с вопросами к тем родственникам, которые отказываются от новообращенного Свiдка. Так было и со мной - мои родители сильно "бесновались". Я же от них не отказывался. Прошли годы - все улеглось и успокоилось. Я женат уже более 10 лет и у меня прекрасные дети. Думаю, родители понимают, что если бы мы не были Свiдками, то давно бы уже поступали так же, как и люди в этом мире, меняя семьи, разводясь о десять раз и сходясь с новыми "партнерами"...

Видимо, вы не верующий человек. Если бы верили в Бога, то понимали бы, что на земле есть все же исключение - группа людей, которые служат Богу не за власть и не за дорогие храмы и джипы.

Власть у Свiдков? :) Даже смешно как-то звучит. Пример хоть можно?
    Побольше бабла? ))) Вы снова не знаете о чем говорите. Чтобы иметь такую цель, нужно по крайней мере иметь наличие того человека или той группы людей, которые смогли бы этим баблом воспользоваться. То есть нужно иметь некого главаря/главарей, которые имели бы возможность жить так как им заблагорассудится и тратить эти деньги. У Свидетелей Иеговы такого просто физически не получится. Там все на виду. Члены руководящего совета живут вместе со всеми остальными, ходят с ними в одну и ту же столовую, и все видят и знают куда кто отправляется в какую поездку. Кроме того, из пожертвований просто невозможно подойти и взять миллиончик-другой, ибо одно из кредо Свiдков: точность в цифрах. За всемирные пожертвования не следит один человек, а множество отделов в различных филиалах по всему миру, которые сообщаются между собою. Представьте, какую волну противников и отступничества вызвало бы, если бы начали исчезать миллионы долларов никуда. Да и как это скрыть? Члену руководящего совета приказать перевести ему миллиончик на его счет? :) Есть одно интересное правило: нет лучшего доказательства истинности кого-то или чего-то, чем молчание его противников. Так вот, от Свидетелей Иеговы в разные времена уходили разные люди и отступниками становились люди, служившие в разных отделах и в разных назначениях. Многие из них возненавидели Свiдков по разным своим личным причинам или обидам. И они даже начинают вести против них агитационную компани. Но никто из наших "противников", почему-то, не распространяет информацию о миллионах долларов, которые исчезают из пожертвований Свидетелей Иеговы :)

13. Romko

Аж ніяк не Вам судити про мою Віру. Бо в мене одна надія...на Нього. Але за останні роки я переконався,що оця показна мішура - розділи на релігії,течії,конфесії,секти,пишні позолочені храми і одяг служителів різних релігій і віросповідань - це лиш мішура і нічого більш. Єдине,що признаю в богослужіннях - СПІЛЬНУ МОЛИТВУ. Бо вірю в силу молитви,будь-якими словами,лиш би вона йшла від душі. А отой розділ і туцкання між апологетами різних релігійних спрямувань - ницість роду хомо. Проте в кожного своя дорога до Бога. Якщо хтось вважає,що Бог його почує лиш в храмі - це його право і його дорога. Якщо хтось переконаний,що Бог може його почути лиш в храмі певної конфесії,чи певної парафії - це теж його право. Якщо свідки не вважають за потрібне ходити до храму...то їх право. Головне - віра. Але,якщо правила,якими керуються в тій секті дозволяють зневажати батьків,дозволяють зневажливо ставитись до могил предків,то в мене ця секта і її апологети не викликають нічого крім презирства і неприязні.

14. Radistka

Radistka Rändaj

Я все таки не розумію чому це аргументи і факти :), а те, що наводять не СЄ-учасники форуму не факти. Яка відмінність?

Очевидно, що у Xfsm-а теж багато причин бути упередженим. Бачимо, що він по-юнацькому ідеалізує ситуацію з його подружкою і є кілька дивних несумісностей у його історії, тому так само не маємо причин довіряти правдивості написаного :dntknw:

У чому ж різниця між "нашими" і "вашими" історіями?

А от у нашому зборі в родині старійшини неохрещеному синові не давали їсти - щоб йшов на зібрання. А він не хотів і по сусідах пельмені собі купував і варив. Правдива історія - знаю точно.

Це я факт навела? ;) Ясно що ні - то я займаюся "бабською тріпотнею", "втручанням в особисте життя СЄ", "упередженим наговорюванням на ідеальних людей" і ще чим.. ? ... підкажіть ... :)

Яка кількість одиничних історій є фактом?

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я часто згадував про мого сусіда-єговіста, від якого я багато дізнався про єговістів, їх релігію і життєву філософію. До речі, він десь до 40 років не женився, бо хотів потрапити в число 144000.
    Ось секвел до цієї історії. Він женився, взяв жінку набагато молодшу, теж єговістку. Про їхнє сімейне життя я не можу сказати нічого поганого. Мали сина, який відмовився йти до війська, перебув 3 роки на "хімії". Це було не так вже й зле бо його ровесники служили в Афганістані.
    Мій сусід помер, його жінка досить стара, втратила память, часто не памятає що з нею робиться.
    Поскільки її син зробив "карєру" в єговістів і зараз великий начальник обласного рівня, він майже зовсім не навідується до матері і за нею доглядають сусіди.
    Моя мама переселилася звідси, але з сусідами підтримує звязки. Якимось чином мої родичі встановили контакти з єговістами і просили трохи пристидати сина. Кажуть, що вже раз навідався.
    Ось така родинна любов єговістів... Що казати про інше. Головне - проповідувати, як виразився таваріщь. Тільки проповідувати що???

16. Witness

Кто не заботится о домашних, тот хуже неверующего, написано в Библии христианам. И если какой христианин поступает плохо - он ответит перед Богом, а не перед нами с вами.

17. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Розкажіть детальніше про цей випадок, якщо для вас це нескладно.

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:34 ----------

Очевидно декому важко визнати що свідки Єгови не ідеальні люди, нан них також впливає попереднєв иховання, вони часто роблять помилки. Але ніхто зних такі помилки не схвалюватиме і невиправдовуватиме. Чомусь про проблеми які виникають у сімях з тралиційних конфесій так багато не говорять. А проблеми у сімях свідків Єгови повязують виключно з їх реліігйною приналежністю.
    У негативних випадках які згадувались вище справді є вина свідків Єгови( я не знаю усіх фактів тому покладаюсь на те що написали попередні дописувачі).
    Але ці люди були свідками коротктий період часу і що повашому впливатиме на людину більше - кілька десятків років сімейного виховання чи рік вивчення БІВлії із свідками Єгови - так світогляд людей в багато чому змінився, так в они стали кращими але враз ніхто не може стати досконалим і бездоганним - і попередній досвід впливатиме на життя таких людей дуже і дуже сильно.
    Щодо сімей то проблеми в таких сімях уже існували а зміна релігії часом стає лише приводом. Згідно соціологічних досліджнь частка розлучених серед свідків Єгови становить лише 5%. У більшості випадків розлучення вимагав не віруюючий подружній партнер.

---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:43 ----------

Хто обіцяв навести на форумі адресу чи номер телефону свідків Єгови зневідповідною поведінкою?

---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:44 ----------

З подібних історій остаточних висновків робити не варто
    Тай не лише у свідків вони є якщо людина стає баптистом, приймає іслам чи католицизм думаєте в неї проблем у сімї менше, якщо сімя загалом має інші релігійні погляди?

---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:47 ----------

Враховуйте що поширення упереджень про свідків Єгови справді руйнує сімї і якби свідок Єгови не намагався врятувати такі стосунки часто він нічого не може вдіяти. -
    сімя тоді успішна коли діють обидва ане лише один.

---------- Додано в 11:49 ---------- Попередній допис був написаний в 11:48 ----------

ПОкажіть мені в літературі свідків Єгови такі правила.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Логіка залізна. Хіба моло не СЄ живуть все життя разом і не розводяться?

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Дещо виправлю - справа не у боротьбі - Царство Боже буде встановлено Єговою, але люди не прийматимуть участьу цій боротьбі . Завдання християн - проповідувати про Царство і вести гідний спосіб життя, що б увійти у це Царство.
    Ви вірно підмітили що вчення про Царство зникло з церквовних проповідей і сама ідея трансформувалась у складну і неправдоподібну богословську конструкцію запропоновану Августином. Потім зявились примітивані поясненя що Царство Боже в середені людини і купа інших тлумачень і вигадок. Хоча тема Царства і влади Бога є центральною в Біблії.

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

Вам відома статистика розлучень? Бвільше 50% шлюбів розпадаються це мало чи багато?

---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

Це не булоб підставою для розлучення у свідків Єгови. Здебільшого проблеми через те що хтос став свідком зявляються через те що партнер або упередежений або прислухається до сьрашилок на зразок тих які наводидись вище. Замість того щоб разом з партнерм який став чи стає свідком не розібратись у що він почав вірити і дати йому шанс на практиці показати що його віра сприятиме а не перешкоджатиме сімейним стосункам. Ні звісно якщо для когось важливіший якийсь обряд, ніж стосунки з в подружжі це його справа лаеж обряд лише форма, для багатьох без змісту і компроміс завжди можна знайти.

---------- Додано в 12:07 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ----------

Побуждают ли Свидетели Иеговы состоящих в браке единоверцев к раздельному жительству? Нет. Апостол Павел пишет: «Если у какого-нибудь брата неверующая жена и она согласна жить с ним, пусть он не оставляет ее; и женщина, у которой неверующий муж, и он согласен жить с ней, пусть не оставляет мужа» (1 Коринфянам 7:12, 13). Свидетели Иеговы придерживаются этого повеления.

▪ Побуждают ли у Свидетелей Иеговы замужних женщин пренебрегать мнением своих мужей, если те не разделяют их веру? Нет. Апостол Петр пишет: «Вы, жены, подчиняйтесь своим мужьям, чтобы те, кто не повинуются слову, без слова были завоеваны вашим поведением, наблюдая за вашим чистым поведением и видя ваше глубокое уважение» (1 Петра 3:1, 2).

▪ Учат ли Свидетели Иеговы тому, что власть мужа безгранична? Нет. Апостол Павел сказал: «Хочу, чтобы вы знали, что каждому мужчине глава — Христос, женщине глава — мужчина, а Христу глава — Бог» (1 Коринфянам 11:3). Христианка признает главенство мужа в семье. Однако власть мужа не безгранична. Он подотчетен Богу и Христу. Поэтому, если муж заставляет жену-христианку делать то, что противоречит закону Бога, она будет «подчиняться Богу как правителю, а не людям» (Деяния 5:29).

▪ Учат ли Свидетели Иеговы тому, что разводиться нельзя? Нет. Иисус Христос сказал: «Я же говорю вам: кто разводится со своей женой не по причине ее блуда [супружеской измены], и женится на другой, тот прелюбодействует» (Матфея 19:9). Свидетели Иеговы разделяют точку зрения Иисуса и считают, что прелюбодеяние служит основанием для развода. Вместе с тем они глубоко убеждены в том, что нельзя расторгать брак из-за мелочей. Они поощряют своих единоверцев следовать увещанию Иисуса: «Мужчина оставит отца и мать и прилепится к своей жене, и двое станут одной плотью... [...] Итак, что Бог соединил одним ярмом, то человек не должен разделять» (Матфея 19:5, 6).

---------- Додано в 12:14 ---------- Попередній допис був написаний в 12:07 ----------

Навіть в ті часи влада розуміла хто насправді є христини, але це не заважало поширювати плітки про них.

А якщо свідком Єгови стане ваша дочка як ви поведетесь?

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви схильні пояснювати відносини у чужих сім’ях зі своєї власної дзвіниці, навіть не подумавши, що ваші завчені пояснення не мають нічого спільного з правдою, бо звідки вам її знати, якщо ви самі того не пережили.
    А яким чином одне другому заважає? Церква розповсюдила Благу Вість по всьому світові, а свідки з’явилися лише тоді, коли вона вже була розповсюджена. Щодо справ милосердя, то ще у Старому Завіті Бог навчав дбати про вдів і сиріт і справи милосердя ставив вище за жертвоприношення. Тому не питайте де написано, а просто почитайте Що написано.

Останнє редагування: 5 сер 2010
    • Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)