Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Якщо дуже треба, то я можу подати скан відповідного англомовного видання "Вартової Башти". Ви тільки скажіть (це я звертаюсь до СЄ).

• Подобається Подобається x 1
  2. Witness

Witness Well-Known Member

Конечно дайте! Покажите где СИ проповедовали 1941 год. Об этом я и веду речь - зачем правды бояться, если она правда? А балякать языком каждый может.

у меня вопрос: чем отличается душа и дух? :)

эх Даяна, Даяна :) Вот так вот у вас всё: кусочек услышали и сделали выводы, а всей картины вы и не видите. ))) В данном контексте Свидетели Иеговы говорят о себе как о коллективном "пророке" не в смысле что он пророчества выдаёт, а в смысле, что он выполняет такую же роль как пророки в древности: роль представителя Бога, того, который объявляет вести Бога. Только вести они берут уже написанные - в Библии. В этом смысле помазанники сегодня - класс пророка. Никаких же предсказаний они никогда так и не объявляли. Я понимаю, что вам не приятна эта мысль, и что вы хотите всеми силами записать их во "лжепророки", но только не вам это решать. Это будет решать Бог ;)

ну вот и замечательно. Уф! Наконец-то поняли. Осталось теперь вам начать изучение Библии и отказаться от поклонения картинкам и прочей мерзости и объявлять лудям вести Бога - вести себя как пророк :)

3. Aquinas

Ов, пардон, я був неуважним: мені чомусь здалося, що ви хочете скани з журналів, у яких йшлося про СЄ як пророків (такі в мене якраз є). А стосовно 1941 року, то я також вперше про це чую.

Щоб перепросити за свою неуважність, ось вам чергова порція вашої "історії":
    Обіцянка про воскресіння старозавітніх пророків Авраама, Ісаака, Якова і побудова Бет-Саріму в Сан-Дієго. Взято не з якоїсь газети, а безпосередньо з вашого вісника The Messenger:

До речі, чому не воскресли старозавітні пророки як це обіцяла ваша організація?

Рутерфорд обіцяв, що мільйони людей, які жили в той час, НЕ ПОМРУТЬ, а побачать кінець світу. Вирізки з газет:

Всіма очікуваний 1975 рік, яким нібито закінчується 6000-літня історія людства (дивіться підкреслення червоним кольором) і має настати Армагеддон. До цієї події готувалися заздалегідь (дивіться заголовок "Пробудись" від 1968 року).

«Пророк, який насмілився б вістити в моєму імені щось, чого я йому не заповідав... — такому пророкові смерть. А коли скажеш у своєму серці: Якже пізнати нам слово, що його Господь не говорив? Коли пророк промовив в ім’я Господнє, а його слово не збулось і не справдилося — то це слово не від Господа» (Втор.18:20-22).
    Я не випадково повторив цей біблійний вірш про справжніх пророків, бо, як виявляється, ще в 1972 році Товариство Вартової Башти назвало себе цим правдивим пророком Єгови. Дивіться скановану сторінку з "Вартової Башти" за квітень 1972 року:

• Подобається Подобається x 4
  4. Witness

Witness Well-Known Member

не, меня интересовал именно 41 год :) Все остальное описано в нашей книге "Возвещатели".

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

Вы почему не приводите остальную часть статьи? :) Знаете ведь, что она для вас не очень то и интересна, ибо там дальше говорится, что однозначного ответа нет - нужно подождать и увидеть ;)

---------- Додано в 09:35 ---------- Попередній допис був написаний в 09:26 ----------

Отвечал уже: Свидетели Иеговы никогда не произносили буквальных пророчеств, тем более не заявляли, что это пророчество говорит сам Иегова. А потому я не пойму зачем вы привели этот стих. Что же до вашего скана, то спасибо вамза него: там четко видно, что слово пророк взято в кавычки. :) Они коллективный "пророк" в том смысле, что говорят предупреждения Бога, записанные в Библии.

5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А ще (із сьогоднішнього читання РКЦ) - ціла глава 28 з Єремії! Особливо звертаю увагу, що загрожує лжепророкам:
    "І сказав пророк Єремія до пророка Ананії: Послухай же, Ананіє: Не посилав тебе Господь, але ти доводиш, що народ цей довіряє неправді.
    Тому так промовляє Господь: Ось Я викидаю тебе з поверхні землі, цього року ти помреш, бо про відступство від Господа говорив ти!...
    І помер пророк Ананія того року сьомого місяця..." (Єр 28:15-17)
    Стережиться!

Адже ми ж не діти, нас така еквілібристика не зведе. :)))

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ех, Witness,Witness.. Якщо це не ваша особиста відмазка, то дайте посилання на офіційне пояснення, хоча у біблійного поняття "пророк" є лише ОДНЕ пояснення (той, від чийого імені говорить Бог і який передбачає (пророкує) майбутнє (возвещает грядущее). ). Саме про це і йшлося у зухвалій цитаті С.Є., які називають себе "єдиним інформаційним каналом між Богом і людьми". : «Итак, есть ли сегодня пророк у Иеговы, чтобы предупреждать об опасности и возвещать грядущее? На подобные вопросы можно ответить утвердительно. Кто этот пророк? Это небольшая группа преданных последователей Иисуса Христа, известная как свидетели Иеговы». «Сторожевая Башня» 1 апреля 1972.
    Ось і "возвєщали грядущее" : у такому-то році усі церкви крім С.Є. будуть знищені, а ось тоді-то воскресне Авраам з Даниїлом, а в такому-то році армагедон почнеться і т.д. і т.п. (Повт.Закону 18:22).
    Попередня сторінка. Перша цитата повідомлення № 10587.
    А вам ще крім відбілювання очевидного і наклепи на мене робити подобається? Звідки ви вигадали про якісь "картинки и прочие мерзости" ? Я вам давала привід для цього?

7. Aquinas

Тоді добре подивіться на останній скан і поясніть, що означають слова to declare things to come.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Одкр. 2:2"... випробував тих, хто себе називає апостолами, але ними не є, і знайшов, що фальшиві вони".

А хіба свідки поза очі не пересуджують людей, не знущаються над Традицією, Переданням, хрестом, триєдиним Богом, не приписують неіснуючих ідолів і т.д. і т.п.?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... Я СЄ не суджу, а суджу їх ідеологію.

• Подобається Подобається x 2
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Подвиг віри? Жертва заради ближнього? В єговістів? Перший раз чую.
    Дам вам ідеал для порівняння. Ви мабуть чули про таку особу як Мати Тереза. Відреклася ПОВНІСТЮ від своїх інтересів і посвятила своє життя служінню Богу. До кінця життя заопіковувалася тими, від кого цілий світ відвернувся і не рахував людьми.
    І це не один випадок. Можна привести тисячі і тисячі прикладів самопожертви християн. Не заради своїх братів по вірі, а щоб донести Добру Вістку про Христа до тих хто гине...
    Щось можете подібне про єговістів сказати?

11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Змыст в яке вкладали в ці поняття євреї, християни 1 ст та греки філософи чи язичники абсолютно різні речі.

---------- Додано в 14:58 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

слово щелд означає спільну могилу людства, перекладачі Септуагінти які могли перебувати під еліністичним впливом переклали його грецьким словом гадес, але більшість євреїв не вкладало в це слово значення яке воно мало у язичників.

---------- Додано в 15:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

В жоднолму виданні свідків Єгови ви не побачитее закликів до образ релігійних почуттів інших людей. Те що свідки Єгови мають переконання відмінні від ігщихі те що вони їх доаодять і активно проповідують може ображати когось але вини свідків Єгови у цьому немає - це проблеми людей які не можуть прийняти без образ того що може існувати інша точка зору.

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:18 ----------

Німечина 30 років. СРСР-1951- 1990 -
    скільки свідків Єгови відмовились від усього заради своєї віри? В Німечинні свідку Єгови достаньо було підписати відречення щоб з жахливих умов концтабору опинитись на волі. Це не самопожертва?

---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

Достатньо є прикладів і у наші дні.
    Ви мої допиис читаєте?

12. Pedro

Знову та сама заїжджена платівка, Сергій? Не набридло? Недавно ваш колега доводив, що слово пророк написане в вежі - то не пророк,
    тепер ви знову стараєтесь довести, що Платон з фараоном Сеті ІІ не це мали на увазі.
    Ви знаєте, є російське прислів"я, щось на кшталт,"что напісано пєром нє вирубіш топором".
    Розумієте, НАПИСАНО! Не викручуйтесь як слизнячки бо що написано, те написано і ви нікуди від цього не втечете.

13. Сергій аспірант

Я мав на увазі лише те що значення термінів душа, дух, тіло у євреїв і греків відрізнялось.

14. Pedro

І російські (і не тільки) революціонери-комуністи відмовлялись від усього і йшли на смерть. Тільки чи це було служіння Христу? Єговісти, наприклад відмовляються від голосування. Що це має спільного з Христом?
    Колись І Ніна(???) не хотіла поступитись принципами.
    Я ж вам привів приклад жертовного служіння Ісусу Христу.

15. Xasm

Xasm Well-Known Member

Незнаю, кого-як, а мене вже дістали ці суперечки і несприйняття фактів обома сторонами, щодо "лжепророцтва..." Думайте собі що хочете, а для мене поки-що основний аргумент - разом із запевненнями, йшли попередження, що не обовязково все буде саме так і що не слід впадати в крайнощі!
    Яке-б рішення ти, дорогий читачу, не приняв, слід памятати про недосконалість та самовпевненість людей, про відносність... Мудрі люди добре знають: все пізнається в порівнянні...
    Цікаво, що тут багато помішаних на визначенні лжепророка, при тому самі не підозрюють, що це в багато-більшій мірі стосується їх! Але діло навіть не втому... Важливо знати погляд Ісуса на правдиве поклоніння і своїх послідовників - які ознаки мали свдчити що це "саме та дорога?" Хто їх проявляє?
    Перша риса, в тій чи іншій мірі, притаманна взагалі всім недосконалим людям... Решта випливає з неї - ми не любим, коли щось суперечить нашим поглядам і логіці (це теж стосується всіх!). Якось Ісус сказав: ...Ви ради передання вашого знівечили Боже Слово. (Мт. 15:6, Огієнко) Дуже влучно, беручи до уваги що часто передання вважаються ціннішими за Біблію. А небіблійне походження догмату про трійцю, культ хреста і зображень - вони викликають лише огиду!

А ви нічого подібного не чули? "По всій землі Свідки Єгови відомі за свою любов на ділі. Подумайте про одновірців, які 2005 року відгукнулися, щоб допомогти потерпілим від штормів і*ураганів у*південних районах США. Спонукані Ісусовою любов’ю, понад 20*тисяч добровольців допомагали потерпілим братам, причому більшість з*цих добровольців залишили свої зручні домівки і*роботу.
    Одна сестра, чий будинок був зруйнований, мусила переселитися в*маленький трейлер, в*якому протікав дах і*не працювала кухонна плита. Брати побудували їй скромний, але зручний будинок. Стоячи навпроти нового охайного будиночка, сестра плакала з*вдячності Єгові і*братам. У*багатьох інших випадках тамтешні Свідки жили в*тимчасових приміщеннях рік або й довше після того, як були відбудовані їхні домівки. Чому? Вони уступили свої нові будинки добровольцям, котрі допомагали потерпілим" - Тільки один з тисяч глобальних проявів любові! Я знаю приклади, коли Свідки Єгови, перебуваючи в концтаборах, не маючи навіть необхідного, помагали іншим і ділились з ними, навіть якщо то були не Свідки. Багато людей вирішило присвятити своє життя Єгові, відчувши на собі таку допомогу, навіть у найскрутніші часи!

Не аргумент... А "дух народу" і "душа компанії" - теж складові тіла якогось дядька? От вам:
    Марка 3:4; 14:34
    Луки 6:9; 17:33
    Івана 12:25
    Дії 3:23
    Римлян 11:3
    Євреїв 10:39
    Якова 5:20
    Об’явлення 8:9; 12:11; 16:3
    Проаналізуйте цей список - що він говорить за душу? Віршами тут, ясна річ ще можна пробувати кидатись, але якщо подумати логічно: Для чого людині потрібна душа і дух, в розумінні окремих осіб (мислення - процес суто фізіологічний)? Біблія згадує душу і дух - не як окремі особистості, чи мислячі штуки, здатні до життя поза тілом, а як афоризми, уособлення, займенники... Просто кажучи - ідея живої духовної істоти в людині є абсурдною, а схожість її з уявленнями язичників тільки прояснює ситуацію!
    Не знаю, як там на рахунок Єговістів, а Свідки Єгови відмовляються від будь-якого втручання в політику і голосування належить до нього... Може Ісус голосував? Може він втручався в політику, щоб покращити життя народу (а міг стати досконалим царем, або точно сказати який кандидат найкращий!)? Ми теж приводим приклади служіння Христу! А може поясните, як "служать" Йому ті, хто має нахальство називати себе священником, чи отцем (в не родинному розумінні)?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ваше "аргумент"? Тоді знайдіть у Біблії вислови: "дух народу" і "душа компанії".

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Дійсно, для чого? І де ви таке вичитали, що дух і душа - то є дві різні особи?

17. Сергій аспірант

Вони лише не хотять втркчатись у політику і екористуються своїм правом не брати участі у виборах.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав?

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

А було тоді голосування?

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Дійсно, звідки ви такого набралися, що в людині живе істота?:haha:

• Подобається Подобається x 2
  19. Сергій аспірант

В часи 1-2 ст християни не боали участі в політиці і уникали виборних посад. Свідки Єгови сьогодні здебільшого не відвідують в иборчі дільниці, за винятком країн ден явка виборців є обовязковою.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Авжеш, їх лапали, каменували, здирали живцем шкіру, їм було недо голосОваня, пане аспірант.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)