Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. nixto

nixto Well-Known Member

Чому у Вас виникають якісь дикі прєдставлєнія культу. Як написано в Біблії: "ось бо від нині ублажатимуть мене всі роди" Я розумію - не про вас сказано Марією сповнену Святим Духом, та і Святий для вас не авторітєт- лише енергія, сила, то про, що можемо розмовляти? Главноє людскіє прєдположения, йому хвала!

Сергійко, будьте реалістом у поглядах, поцікавтесь статистикою відпливу людей з СЄ після 75-го.
    Хотя эти ответственные люди тщательно избегали прямых указаний на конкретную дату начала тысячелетия, они одобряли употребление таких фраз, как «самое большее в течение нескольких лет », «всего через несколько лет, не позже», «самое ближайшее будущее», «последние несколько лет» – все они появлялись в журналах «Сторожевая башня» и «Пробудитесь!», где о начале тысячелетнего правления всегда говорилось в контексте, включавшем дату 1975 года. Значат ли что-нибудь эти слова? Или они произносились небрежно, легкомысленно? Разве с надеждами и планами людей можно обращаться, как с игрушками? Если кто-нибудь не задумывается о последствиях своих слов, то это говорит о его безответственности и нечувствительности. Тем не менее, в «Сторожевой башне» за 15 августа 1968 года даже говорилось о том, что нужно остерегаться того, чтобы придавать слишком серьезный вес предупреждению самого Иисуса Христа.
    35 Одно точно наверняка. Библейская хронология, подкрепленная исполненными библейскими пророчествами, показывает, что шесть тысяч лет человеческого существования скоро завершатся, уже при жизни этого поколения (Матф. 24:34)! Поэтому сейчас не время оставаться равнодушным или самодовольным. Не время играть словами Иисуса о том, что «о дне же том и часе никто не знает, ни Ангелы небесные, а только Отец Мой один» (Матф. 24:36). Напротив, сейчас каждый должен хорошо знать, что конец настоящей системы вещей быстро идет к своему ужасному завершению. Не сомневайтесь, достаточно того, что сам Отец знает «день и час»!

Как мог «верный и благоразумный раб» вообще такое сказать? Ведь получилось, что он заявил следующее: «Да, мой господин сказал то и то, но не воспринимайте этого слишком серьезно; напротив, поймите, что то, что говорю вам я, должно стать направляющей силой вашей жизни».

Несколько самых прямых заявлений появились из служебного отдела штаб-квартиры, который выпускает ежемесячный листок «Царственное Служение», предназначенную только для Свидетелей, а не для широкой публики. В мартовском выпуске за 1968 год был опубликован призыв начать полновременное («пионерское») служение:

Ввиду того, что осталось совсем немного времени, мы хотели бы делать это как можно чаще, судя по нашим обстоятельствам. Только подумайте, братья, осталось всего около девяноста месяцев до того, как завершатся шесть тысяч лет существования человека на земле.

В номере «Царственного Служения» за май 1974 года говорилось о том, насколько «мало осталось времени»:

Известны сообщения, что братья продают дома и имущество и планируют завершить остаток своих дней в этой старой системе, занимаясь пионерским служением. Конечно же, это прекрасный способ провести короткое оставшееся до конца злого мира время (1 Иоанна 2:17).

Довольно много Свидетелей именно так и поступили. Некоторые бросили работу, продали дома, фермы и вместе с женами и детьми переехали служить туда, «где больше потребность», рассчитывая, что оставшихся средств хватит до 1975 года.

Другие (в том числе и пожилые люди) обналичили свои деньги по страховке и по имевшимся у них ценным бумагам. Некоторые отложили хирургические операции в надежде, что с приходом нового тысячелетия нужды в них уже не будет.
    Когда 1975 год прошел, средства этих людей истощились, здоровье серьезно ухудшилось, и теперь им нужно было как-то справиться с жестокой реальностью и по возможности начать все сначала.
    О чем думали все это время в Руководящем совете?
    Посмотрите на отчеты о крещении за период с 1960 по 1975 годы:
    ГОД Число Крестившихся
    1960 69027
    1961 63070
    1962 69649
    1963 62798
    1964 68236
    1965 64393
    1966 58904
    1967 74981
    С 1960 по 1966 год рост организации замедлился и почти остановился. Но сразу после 1966 года, когда были сделаны предсказания по поводу 1975 года, началось феноменальное увеличение роста, как и видно из таблицы.
    1968 82842
    1969 120805
    1970 164193
    1971 149808
    1972 163123
    1973 193990
    1974 297872
    1975 295073
    А вот таблица после 1975 года. И вы говорите, что не было никаких крушений.
    Годовые отчеты показывают следующее:
    Год Общее число сдающих отчеты Рост в %
    1970 1384782 10,2
    1971 1510245 9,1
    1972 1596442 5,7
    1973 1656673 3,8
    1974 1880713 13,5
    1975 2062449 9,7
    1976 2138537 3,7
    1977 2117194 -1,0
    1978 2086698 -1,4
    Я думаю достаточно по 1975 году. Видите, что в 1975 году ожидали не только исполнения 6000 лет, но и Армагеддона. А он не пришел.
    Звіряйтесь з вашими лідерами. Але думаю, що вам і так пофіг правда.

---------- Додано в 02:19 ---------- Попередній допис був написаний в 02:15 ----------

а Ви попробуйте обплювати проповіді апостолів, Ісуса раз нічого ідеального нема, а я послухаю уважно

---------- Додано в 02:45 ---------- Попередній допис був написаний в 02:19 ----------

Я і є НІХТО як людина, але є Бог який перебуває в людині Святим Духом Вся проблема в тому, хто діє - наша гординя, его, наше я для своїх амбіцій, чи "я" яке вчиться сприймати іншого так, як це робить Отець - не для себе. Я так не вмію і собі того не приписую, то не приписуйте мені, Вами видуманого. Ви славні не як ті язичники ортодокси, ви правильні в поклонінні, а я Бог бачить, ви собі вибрали 1000-тне правління, а моя надія на Господа.

---------- Додано в 03:21 ---------- Попередній допис був написаний в 02:45 ----------

Ой, щось я не второпав тих премудростей. То, що образна мова, то неіснуюче, чи "віддзеркалення" чогось? Зараз Сєрьожка найде неправильне розуміння значення слова "образне" і по "технології" свідків то зовсім не то, що ми думали.

• Подобається Подобається x 2
  2. Witness

Witness Well-Known Member

1941 год? :) Какие годы еще придумаете? ))) Впервые слышу такую версию

Вы подменяете понятия (клевещите, то бишь), ибо некоторые братья продавали какое-то свое имущество, но деньги испльзовали на то, чтобы проповедовать, а не жертвовать их организации. Зачем их жертвовать организации, если совсем скоро они этой организации не понадобятся вовсе, по вашей же логике? :) Но наоборот, Организация никоим образом и ни в каком виде не показывала, что прекращает свою деятельность в конце 1975 года. Наоборот, все отделы продолжали работать, писательский отдел продолжает планировать, писать и готовится к изданию обычных, как и прежде, статей. Все идет своим ходом. Продолжают строить Залы Царства и филиалы и т.д. и т.п. Знаете почему? Потому что и в журналах не давалось однозначных утверждений о 1975 годе, но наоборот, говорилось, что возможно так, а возможно и нет. Нужно подождать, но нужно быть и готовыми. Все верно: они не имели права скрыть, что в 1975 году исполняется ровно 6000 лет человечеству, иначе могли бы быть виновны. Должны были сказать? Должны. Должны были предупредить? Да. Но в месте с тем, они и допускали вероятность, что ничего не произойдет, и об этом писалось в журналах.

---------- Додано в 14:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

Вы, а не мы занимаетесь оплевыванием, а между тем, то же самое происходило и при апостолах: Деяния 4:34,35 ;)

---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

Вор? Я скорее вижу искренних учеников Господа, которые день и ночь стремятся исполнить волю Отца, но при этом не исключены и ошибки. Таких вы приравниваете к ворам?

Основа учения Свидетелей Иеговы - Библия. Вам же ближе именно языческие басни и их идолы под вывеской "иконы" - вам ли говорить об ошибочности основы?

у вас нет совести, ибо Свидки совершают настоящий подвиг веры: жертвуют свою жзнь ради ближних, которые их обругивают с ног до головы. Кто еще из "церквей" способен на это?

назовите религию от Бога. Назовите религию "правдивую". Имя! ;)

А теперь я вам притчу расскажу: было у отца два сына. И в то время как один сын в полуденный зной ходил по улице и проповедовал прохожим, стараясь всеми силами исполнять волю своего отца, другой сын сидел на заборе в тени ветвистого дерева, смеялся и ругал своего брата, говоря, что тот не так делает это, и не так говорит то; что он дурак и допускает много ошибок. Так продолжалось пока не пришел отец... :cry:

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

« Зараз, через недавні проблеми із безробіттям і загрозою анархії, наші читачі пишуть, щоб дізнатися чи не може бути помилковою дата 1914р. Вони кажуть, що не бачать, як сучасні умови можуть так довго залишатися напруженими. Ми не бачимо причини для зміни чисел – і не можемо змінювати їх за власним бажанням. Ми віримо, що це дати Бога, а не наші. Однак, візьміть до уваги, що кінець 1914 є датою не початку, а кінця часу скорботи. Ми не бачимо причини для зміни нашої думки, представленої у Вартовій Башті від 15 січня 1892 р. (Вартова Башта, 15 липня, 1894.)
    «Дата закінчення цієї битви виразно позначена в Писанні як жовтень 1914. Вона вже відбувається, її початок датується жовтнем 1874». (Вартова Башта, 15 Січня, 1892.)
    «Є цілком достатні і переконливі докази того, що жнива розпочалися 1878 року. Кінець жнив має наступити весною 1918.» (Вартова Башта, 1 травня, 1918, с.6243)
    « Тому ми можемо з певністю очікувати, що 1925 рік ознаменується поверненням Авраама, Ісаака, Якова і вірних пророків… « Мільйони тих, що живуть сьогодні, ніколи не помруть», 1920. с.89- 90
    «... 1925 рік, виразно встановлений у Священних Писаннях. Кожна людина, що міркує, може бачити, що великий кульмінаційний момент – близько. Священні Писання ясно вказують, що кульмінаційний момент – падіння імперії Сатани і повне встановлення Месіанського Царства. Цей кульмінаційний момент, буде досягнутий у 1925" Золотий Вік, 1922, 4 січня, с. 217
    «В этом нет никакой ошибки... В 1925 году Авраам вступит во владение обетованным ему наследием ("Сторожевая башня" 15 октября 1917 года).
    «Чого ви чекаєте від 1975 року? Чи повинні ми припустити, що битва Армагедону закінчиться восени 1975р., і тоді розпочнеться довгождане тисячолітнє правління Христа. Можливо, але ми хочемо побачити, наскільки збігається існування людини протягом сьомого тисячоліття з тисячоліттям правління Христа. Якщо ці два тисячоліття проходять паралельно одне одномку за календарними роками, це є не простою випадковістю, а власним наміром Єгови. Може бути розбіжність у тижнях чи місяцях, але не в роках» (Вартова Башта, 16 серпня 1968 р, с.494, 499)
    Прордовжуйте, Xasm, у вас виходить не гірше від Сергія. За роботу!
    З розвитком технічної електронної комунікації з'явилося багато компромативних доказів на С.Є. в інтернеті. Звичайно там часто можна зустріти перебільшення і наклепи. Спочатку С.Є. ВСЕ це називалося наклепами, але пізніше з метою відбілювання, корпорація змушена була визнати частину компроматів у книзі "СВИДЕТЕЛИ ИЕГОВЫ: возвещатели Божьего царства". До цього часу усі рядові свідки взагалі заперечували факти встановлення лжепророчих дат (лише окремі, про це знали, в основному старші, які ще це пам'ятали). Всі решта задавали подібне питання: "Какие годы еще придумаете? ))) ". Witness ! Я ж не відношуся до тих, хто причепив собі біблійну назву з притчі "благоразумний раб", аби вигадувати лжепророчі дати армагедону!

(«Одержавши дарунок, діти обійняли його, не іграшку для забави, а даний Богом засіб для найефективнішої роботи в останні місяці перед Армагедоном ». (Вартова Башта 15 вересня 1941р., с.288).

Звичайно, що книга "С.Є." дає НЕ ВСІ випадки лжепророчих дат. Я розумію, що "В.Б," для вас на рівні з Біблією є правдивим джерелом істини, і ви там не зустрічали 1941р, але це не дає приводу писати про вигадки. Краще визнайте вигадки "колективного пророка" в особі т.з. "благоразумного раба"., а кількість дат суті не міняють.
    І хоча подібне виправдовували, все ж таки деяку частину неправдивих дат подали у новій книжці «Свидетели Иеговы «Возвещатели Царства Бога», виданій у 2005 році, де описано, що Рассел у брошурі «Для чего и как вернётся наш Господь» писав, що Його невидимий прихід на небі відбувся в 1874 році. Потім він це повторив у спільній з Барбаром книзі «Три мира и жатва этого мира» (стор. 47). В 1878році Рассел пориває з адвентистами і в 1879 р. Засновує журнал «Сионская сторожевая башня и вестник ПРИСУТСТВИЯ Христа», де навіть сама назва говорить про те, що невидимий прихід Ісуса на небі вже відбувся. В 1886 році про вже наявний прихід Ісуса пише у книзі «Рассвет миллениума». Сам же Армагедон (кінець світу) згідно з лжепророцтвом мав відбутися у 1914 році. З цього приводу книга пише таке:
    «Рассел и его единомышленники не одно десятилетие провозглашали, что времена язычников закончатся в 1914 году» (стор. 60).
    Почався 1914 рік. Армагеддону (апокаліпсу) не було. З цього приводу 1.11.1914. у наведеній книгою цитаті «Вартова башта» пише:
    «Не будем забывать, что настала пора испытаний. Если кто-либо по какой-то причине отходит от Господа и Его Истины и больше не желает отдавать себя Делу Господа, значит, к вере его привлекла не любовь к Богу в сердце, а нечто иное» (стор.61).
    А на стор. 62 книга покладає вину чомусь не на Рассела, як джерела лжепророцтва, а на інших активістів:
    «С приближением октября 1914г. некоторые Исследователи Библии ожидали, что по окончании времён язычников они, как помазанные духом христиане, получат свою небесную награду» при цьому наводять проповідь А Макміллана, де він сказав:
    «Возможно, это моё последнее публичное выступление, поскольку скоро мы отправимся домой (на небо)».
    Сам же Рассел нічого не міг придумати у своє виправдання і писав:
    «Мы не желали исполнения своей воли, и, когда в октябре 1914г. наши ожидания не оправдались, мы были рады, что Господь не изменил Своего Замысла в угоду нам». (стор.62).
    (Зауважете, це я прочитала у книжці С.Є.)
    В 1916 році Рассел помер.Наступні лжепророцтва відбувались вже під проводом Рутерфорда. Дата була – 1925 рік.
    «Можете не сомневаться,- писалось в брошюре «Миллионы теперь живущих никогда не умрут», изданной в 1920 году,- что 1925 году Авраам, Иаков и верные пророки древности вернутся (воскреснув из мёртвых) … к человеческому совершенству» (стор.78). І т.д., і т.п.

З початком Другої світової війни (1939) Рутерфорд заявив, що вона поступово переросте в Армагеддон. Але в 1941р. армагедон не відбувся,, як і "поступове переростання" в армагедон подій 1939р. Дж. Ф. Рутерфорд не дожив до закінчення війни, так і не дочекавшись нового провалу своїх пророцтв. Він помер 8 січня 1942 року на дачі, - у палаці “Дім Князів” (Беф Сарім), побудованому на каліфорнійському узбережжі ніби для Авраама та інших старозавітніх воскреслих мужів.

Коли 1914 рік як одна з дат армагедону не відбулася, її використали для "невидимого приходу Христа на небі", придумуючи далі для армагедону нові дати. Ось все це і дає підстави ставитися так само і до дати 1914 року.

Вперед, Witness, за роботу!

Останнє редагування: 1 сер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  4. Xasm

Xasm Well-Known Member

Ви ще почніть тут пояснювати, що значить "ублажати..." Марія - приклад всім жінкам і їй випала надзвичайна честь... При тому вона говорить про себе, як про "рабу Божу!" А загальноприняті вислови "богородиця," або "божа матір" сильно викривлюють правду і ставлять Марію вище всемогутнього Бога!

Вся ваша мура про передбачення армагедону зводиттьься до кількох не зовсім офіційних повідомлень і неправильного розуміння багатоьох вісників... А я вже пояснював, що це плід недосконалості... А скільки було повідомлень, типу "ми не впевнені, не можемо нічого точно сказати?"

Це справді гидотний закид... Але я вам тільки пригадаю, як вони нераз сварились, на рахунок того хто з них вищий... А скільки часу пішло в керівного органу того часу, щоб прояснити і залагодити питання обрізання та навернення неєвреїв... Згідно вашої логіки, постає те саме питання: "Як таке могло відбуватись?" Але-ж було... Коли Ісус передрік захоплення Єрусалиму римлянами, після їхньої першої навали, багато-хто відразу подався в біги. Але знищення прийшло аж через кілька років! Яка неточність - типу як можна було покинути все і втікнути, якщо можна було ще кілька років готуватись?!
    Ви зводите наклеп на людину, з власних поглядів, а тепер пишите якусь нісенітницю (наприклад: его і "я" - те саме!). Ви недосконалий, як і всі тут. Я питав - який ваш погляд на "свою правду" - де відповідь?
    І хватить вже всяким брудом тут обливатись! Поясніть мені, як "церква" оправдує, хоча-б випуск і продаж індулькенцій (про що я вже згадував і чекаю відповіді!), а заодно подумайте і про титули священнослужителів (і про це я вже згадував!)! Чому я маю, чуть-би не кожне ваше слово виправдати, при тому величезні частини моїх дописів ігноруються, типу "проїхали?.." Давайте - відбілюйтесь, а я ще пошукаю як очорнити (хоча шукати зовсім і не треба...)...:bad:
    А ви ще не вкурсі, на скількох людей злинув Святий Дух? Більшості ми не знаєм, ані імен, ані чого-небудь іншого - їм теж, виходить треба поклонятись? Молитись до них?
    І де пряма відповідь на запитання, де той прояв зневаги?

5. Witness

вы бы лучше дали фотокопию английского издания, а не повторение вырванной фразы на украинском языке, не известно существовавшей ли вообще. Если они проповедовали армагеддон 1941 года, то не странно ли, что нет таких прямых цитат из различных публикаций? Не занимайтесь ерундой, Даяна. Неужели вам самой не скучно от такого занятия?

То что вы прочитали в книге СИ никто и не собирался отрицать. Вы лучше покажите где они проповедовали 1941 год.

Вы вообще в курсе что такое "пророчество"? Свидетели Иеговы хоть одно пророчество изрекали? Почему вам так необходимо выдать желаемое за действительное?

За какую работу, Даяна? Не хамите.

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

справедливо. А ведь многие потеряли работу, лишились средств, бедствовали, дети страдали и т.д. и т.п. Как же это Иисус так!... ;)

6. nixto

nixto Well-Known Member

Вас навчили і ви вчите інших помилкових прєдположеній (і час це засвідчує), видаєте їх за істину, а хто вашим словам перечить, той плохой человек опльовиватєль. Ви дуже емоційна людина і маєте виражений синдром праведника-мученика.

Чию волю ви ісполняєте, тут ще треба розібратись. А помиляються всі, тільки тут потрібно відрізняти, помилки в діях і помилки в "дорозі спасіння"( у вченні.)

ОК, а чому ви не стали євангелістом, баптистом і т.д.? У них основа точно не вартова вежа.

А я що казав, мученики - праведники, хваліть себе любих. А які Ваші жертви до ближніх - втискати пургу з вежі ?, а може ви помагаєте грошовими переводами на операції малоімущім іншовірцям, служите їм при хворобі, відвідуєте їх у тюрмах, а може скажете скільки лікарень для бідних відкрили свідки по Індіях, Уругваях? Цікаво почути ваші добрі вчинки супроти "не братів", бо по Ваших словах створюються великі уяви добродіянь.

:empathy: Бідолашка! Зной, уліца повна язичників, ті з Брукліна ніц совісті не мають, на такі "страждання" виводять своїх праведників. А у попередній притчі я показав вам, різницю між помилковими діями з правильним напрямком і завзяттям та "бігом не туди", а Ви гайда себе "істинного поклонника" вихваляти.

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно нема і напевно, що небуде, але те, що привела Даяна не є справою історії, чи справою людей, бо всі люди є грішні, та й історія не завжди є простою, то є питання віри. В те, у що ми віримо. Питання кінця світу - то є питання віри, яке стосується буквально всіх, хто вірує.

У Біблії є такі десь слова: якщо хтось каже, що він говорить від імені Бога і хоча раз помилиться, є лжепророком.

Та й взагалі я не можу зрозуміти, чому СЄ взялися за справу, яка тайною для всіх, про яку Ісус казав, що дату кінця світу знає лише Отець?

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

Прочитайте Вартову Башту, що привела Даяна. Це ж офіційне видання СЄ.

---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ----------

Ну ви б свої казочки хоч якось чимось підтверджували, а то виходить, що зберуться пару чоловік і скажуть, те, що було до того - від Сатани, а ми зараз будемо робити все від Імені Бога.
    Примітивно ви це подаєте, невідомо на кого розраховано.

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

На всі зразу - то забагато, а от окреме питання, наприклад про душу і життя після тілесної смерті поговорити можна.

• Подобається Подобається x 5
  8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось приклад, коли людина говорить пророцтво Святим Духом

І встав один з них, на ймення Агав, і Духом прорік, що голод великий у цілому світі настане, який за Клавдія був.
    (Дії 11:28)

Якщо хто говорить пророцтво під керівництвом Святого Духа, пророцтво збувається в 100% випадків.
    Якщо не збувається 1 раз? 100 разів? Я перепрошую, це пророцтво від сатани. Бо хто є батько брехні?..

• Подобається Подобається x 5
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

І що цікаво. Наприклад 1975 рік. Після невдалого прогнозу кількість СЄ збільшується майже вдвічі.
    Людям дійсно, як позакривало.

10. nixto

nixto Well-Known Member

Чому так говорила? А хто буде найбільший в Царстві Божім?
    Ви як істинний свідок приписуєте іншим те чого вони не говорили. Ви достойний своїх вчителів!

Мура не наша, а ваша. Даяна недавно відповідала на подібний пост з поданням конкретних дат у вашій вежі, а ви як істинний свідок прикриваєте брехню і "нагинаєте" сказане вашими гуру.

О..., це сталось коли на них зійшов Святий Дух? То діяння Утішителя? І не за вчинки я говорив, а за навчання (проповіді)
    Це плоди нашого людського розуміння, яке Ви сприймаєте за істину (і пояснюєте ним Біблію).
    Так само і ви викривляєте Письмо своїми поглядами. А его і "я" просто не знав як правильніше висловився і мав на увазі людину, що живе для себе і людину в єдності з Богом (справжнього християнина). А за свою досконалість я ніде і не заїкався і не писав який я великий мученик-проповідник і правдивий служитель. З такими закидами до Withness.
    "Своя правда", то фальш. Джерелом правди є Дух Святий (по вашому сила автономно діюча поза Богом)
    Щось Вас колить?, нервуєте? На відміну від вас відбілюватись не збираюсь, Бог кожному дасть за його ділами (і священникам, і нам з вами).І тут Вам скажу "проїхали" бо судити особисті вчинки інших людей, справа Бога. Але з поширенням брехні миритися не можу. "Кипить" в середині.

А де написано, що духовне пізнається плоттю ( в даному випадку оком)? Матеріальний і духовний світ відмінні.

• Подобається Подобається x 1
  11. Xasm

Xasm Well-Known Member

Опирайте свої вислови на фактах! Ви ніяк не прояснюєте цситуацію - де-ж правда...
    Поясніть мені безпомилковість "дороги спасіння" через скуповування індульгенцій!
    Ну де там ваші історичні дані про індульгенції? Їх не лжепророки "штампували?" Виходить, духівництво і є лжепророком - з їхньою кількістю помилок...
    Свідки Єгови і не брались за цю справу! Просто були значні переживання, щодо конкретних дат...
    Прочитав... Між виданням і зверненням є суттєва різниця. Були описані випадки сприйняття бажаного за дійсне і були вислови переконань окремих осіб. І ніде не сказано чогось точно, що це обовязково буде! Проте, в ті часи було масса офіційних звернень, що нема 100% гарантії... Кінець-кінців, з такою словесною грою вже треба оригінал розглядати...
    "Ой я забув - до і після смерті Ісуса ніхто не свідчив про Єгову..." - Ви це хотіли почути? Так-от, прямі послідовники Христа ревно свідчили про Єгову та викупну жертву його величного Сина - вони були Свідками Єгови! То факт... Ваші смайлики, доречі, не набагато "продвинутіше" пояснювали питання...
    Саме на всі одразу! Інакше нема сенсу з вами щось говорити! Якщо ви позволяєте ігнорувати мої дописи цілком, або частково, то ваші відповіді позбавлені логіки і послідовності! Крім того, це губить цілісність картини і унеможливлює порівняння. А ще - це просто неетично...
    Виходить, ніби ви можете видерти собі любе слово з мого допису і крутити-вертіти як вам хочеться і це справді зручно! Для розумних людей питання без відповіді - ознака некомпетентності і нездатності вести достойну бесіду... Я на ваші дописи даю повну відповідь, послідовно, тому вправі вимагати такого-ж відношення. У вас є достатньо часу - читайте уважно і пишіть скільки треба!
    А Свідки ніколи не пророкували! :tongue:

Можливо це просто те що свідчить проти вашої "логіки?"

Вона не одна таке говорила - всерівно виходить, Марія - далеко не найбільша!.. ;)
    Кому і що я приписав невластиво?
    Див. вище...
    А вчинки ми тепер ігноруєм? Гаразд - як бути з начанням про обрізання і про необхідність негайно покинути Єрусалим, які я згадував?
    Логіка - теж плід нашого мозку, нашого розуміння... Хочете її відкинути? Так можна сказати про любу думку з Біблії і вважати себе катастрофічно мудрим та правильним... Чому ви переконані, що ваше розуміння - краще мого? Моє, поки-що логічне, хоча і не "божественне..."
    Ви позволили собі принижувати переконання інших, називаючи їх неправдою і т.п., при тому, ваш єдиний аргумент - те що багато свідків чекало і вірило приходу Армагедону в певній даті... Значить ви вважаєте себе праведним!
    Колить безпідставне наклепування на мене! Так а чому тоді ви так гуманно не напишие про окремих Свідків - типу Бог їм суддя, ніхто за них не відповідальний? Чому ви "закриваєте очі" на жахіття цілого папства і класу духівництва, протягом століть і прискіпуєтесь до неофіційних даних про Свідків Єгови? Ви, якщо пишите що ми брешем - пишіть конкретно! Наприклад духіництво бреше людям про те ким є Бог, про Його Сина, про Святого Духа і їх взаємовідносини, про загробне життя і ще просто неймовірно багато всього!!! Нехай вас та брехня турбує. Чому, наприклад, від людей приховують Боже ім'я?!
    Прошу детальніше - я не зрозумів, що ви маєте на увазі! Марія - безсумніву велика постать, але не слід перебільшувати її настільки що це створює цілий окремий культ!

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороший захист - то напад. Ви читали назву гілки?

Свідки... отож.

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ----------

Тобто?

Ви хочете сказати, що те, що написано у Вартовій Бпшті може бути неправдою. Я правильно зрозумів?

---------- Додано в 15:33 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Чорний піар - теж піар.

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Синцю, коли перестанеш хамити? Ми вже добре вивчили тут справжнє обличчя єговістів - обличчя останніх хамів.
    З історії знаємо, що перший засновник єговістів був супербрехун і перелюбник з молоденькими дівчатками. Другий - неперевершений хам який в свій час грів нари. Продовжуємо традицію?
    Щодо пророцтва. Коли я скажу, що в 2012 році буде кінець світу, то як це буде називатися. Чи забуваємо значення українських слів?

14. Xasm

Xasm Well-Known Member

Якщо ви збираєтесь судити Свідків, то мусите показати свою компетентність, яка буде засвідчувати ваше право на це... Крім того, ви мусите запропонувати альтернативу і доказати, що вона краща... Зараз про вас свідчить істенність ваших переконань, а вякості альтернативи виступає та церква, чиї інтереси ви відстоюєте. Прошу пояснити і доказати правомірність своїх суджень! А інакше - йдіть на площу і там волайте...
    Неправильно! Я не можу взяти на себе відповідальність за "правельність" змісту Вартової Башти, але в даному випадку вона писала правду - були люди, які сприймали бажане за дійсне і вній наведено переконання деяких осіб в точній даті Армагедону. Тим не менше, там нема 100% запевнення в якійсь даті...
    Що ви маєте на увазі - я всерівно не розумію... :sad:

І де повноцінність відповіді, як я просив?

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

Постарайтесь викрити моє "хамство," навівши конкрутний випадок і не "пописуйтесь" своїм віком! (якщо вас так образив мій смайлик, з язиком, то пробачте, будь-ласка, мій сарказм...) Доречі, я вам не син - Бог милував... :haha: А судити тих людей - не ваша справа! І, як вже було сказано, я не несу відповідальності за вчинки інших, а мої релігійні погліди максимально базовані на Біблії - немає значення хто був засновником Організації... Нехай вас турбують ваші основи - наприклад іпм. Костянтин, який до смерті виконував язичницькі обряди і був убивцею...
    Це називається припущення... Пророцтво - висловлювання щодо майбутнього, під дією надлюдських сил (наприклад - Бога), Свідки ніколи про себе такого не говорили!

15. nixto

nixto Well-Known Member

По-перше юначе, не до Вас було адресовано. А по-друге, факти на лице - дописи вашого братчика по вір... вченню. Складається враження, що ви фанатично налаштована людина яка вперто заперечує факти (як капризне дитя, яке хоче, щоб було по його прихотях) .:)
    Синку, на це питання відповідалося багато разів і писати по колу одне і теж 18 разів набридає.Та і нерозумний молодечий запал цього не оцінить і далі буде торочити своє. А ще пане мудрий прошу пояснити слова : що розв'яжете на землі на небі розв'яжеться... Невже мова про якийсь шнурок? Про що тут йдеться?

Брехун, сказано точно і є точні дати, взагалі не знаю навіщо вв'язуюсь в розмову з фанатиком, який вперто не бажає бачити фактів. Вибачаюсь, якщо задів Ваше самолюбство чи якось особисто образив:pardon:

16. Witness

Уважаемый, хватит раздавать своим ближним диагнозы. Я никогда в жизни не был эмоционален, и никогда не считал себя праведником. Я говорю о народе Иеговы в целом - они исполняют волю Бога.

это не вам решать

стать бездельником? ходить на собрания, где каждый спорит друг с другом, верит во что хочет и занимается всякой ерундой, типа песенками собственного сочинения? Или может мне ходить туда, чтобы смотреть на сколки их пастырей из-за власти в церкви? Или чтобы платить им десятину?...

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

Покажите мне где в Библии описаны такие примеры? Где сказано, что апостолы занимались не благовествованием, а помощью Римской империи и улучшению жизни ее граждан? ;)

---------- Додано в 00:15 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

1) вы скажете что вам это открыл сам Господь чудесным образом разговаривая с вами?
    2) или вы скажете, что возможно такой-то стих на это может указывать, хоть вы в этом и сомневаетесь?

17. Xasm

Xasm Well-Known Member

Я маю конституційне право захищати права та відстоювати гідність інших... Вмене про вас аналогічнва думка, ми це і без публікації знаєм...
    Можете не писати - підкиньте силучку, де обговорювалось це питання... Прощення - важлива річ і влада, яку дав Ісус своїм правдивим послідовникам немає нічого спільного з вимаганням грошей за "прощення гріхів!" Тип більше, з огляду на цю фразу, можна просити вибачення в любого християнина - не обовязково йти до священника за сповіддю! Чому тоді це приховувалось, бідні люди не могли розкаятись, а багаті могли грішити свідомо, без будь-якого осуду?
    Прошу привести мені конкретну цитату із свого допису - бо я певно восліп... Якщо ваше "самолюбство" не постраждає...
    І чому я мушу постійно вимагати повноцінної відповіді?

18. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Перечитала кілька останніх строінок :dntknw:

Стосовно Шеолу і Гадесу... і того що вони не означають місця мук... давайте тоді будемо послідовними? "Столб мученій" - це теж поняття придумане людьми, які чомусь доречі вірять чи не вірять в... "не біблійні догмати" ?...

Солунян5:23 Сам же Бог миру нехай освятить вас цілковито, і нехай уся ваша істота - дух і душа, і тіло - буде збережена без плями на прихід Господа нашого Ісуса Христа.

Ну зовсім "не біблійні" :dntknw:

А щодо неймовірної жорстокості ... Поставила мама кипятити воду, каже до дитини (люблячи і опікуючись нею) : "Не пхай туди руку, бо пектиме." Дитина не послухалась, викрутила хвильку поза маминими очима і впхала в окріп руку - ошпарилась. Неймовірно жорстока мамаша, нє?

П.С.Повноцінність відповіді вимірюється величиною?

Ну і ще цікаво, що саме ви ТАК намагаєтася довести? Ну от просто цікаво?

• Подобається Подобається x 10
  19. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ви самі себе обплювали вашими фальшивими пророцтвами. Не ми ж вам їх підсунули. Розумію, що вам важко і не приємно усвідомити, що належите до організації фальшивих пророків, що йдуть за брехуном - дияволом, але що поробиш, такі факти. Висновки робіть самі, що вам далі робити.
    Ми говоримо не про помилки окремих людей, бо всі ми грішні, і ми і ви маємо однаково грішну природу. Мова йде про Христову Церкву і вашу організацію. Кажете офіційної дати ніколи не встановлювали? А скажіть будь ласка, у вас що небудь є офіційно встановлено? Є у вас постанови Вселеньський Соборів вашої організації, якісь завірені документи про офіційне встановлення положень вашої віри? Наприклад - заборона переливати кров, є офіційно встановлена чи ні?

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вам не сподобався мій переклад? Можу подати на рідній вам мові:
    "Получив подарок (книгу «Дети») проходившие дети прижимали его к себе не как игрушку для развлечения, но как данное Господом средство для более эффективной работы в оставшиеся до Армагеддона месяцы» Сторожевая башня от 15 сентября 1941 года.
    На конгресі в штаті Міссурі в 1941 р. Рутерфорд закликав слухатися князів Авраама, Даниіла та інших пророків, які незабаром перед Армагеддоном мали воскреснути з мертвих.
    Стосовно ж англомовної фотокопії, то вам хоч 100 фотокопій давай, - смислу нема, бо результат буде на кшталт : "Ну і що? бла-бла-бла..."
    Для вас хіба грає роль, коли на одну лжепророчу дату буде менше? Хіба мало тих дат, які визнали С.Є. у книзі "С.Є." чи інших публікаціях? Не сподбався вам армагедон 1941 року? А армагедони 1914, 1925 і 1975 років сподобались більше?
    А що ви скажете стосовно армагедону 1945 року:
    «В этой войне, начиная с 1939 года, все демоны оказывали яростное сопротивление теократии. Поэтому окончание второй мировой войны будет совсем иным, нежели ожидает человечество, у неё один исход – Армагеддон» (Д. Рутерфорд . Комментарии на книгу пророка Даниила . Нью-Йорк. 1941. с.81)

Ги-ги... А що ж це за пророки, які не пророкують?
    «Пророк, которого вдохновил Иегова, был не отдельным человеком, …а целым классом». «Сторожевая Башня» 1 октября 1982 с.27
    «Итак, есть ли сегодня пророк у Иеговы, чтобы предупреждать об опасности и возвещать грядущее? На подобные вопросы можно ответить утвердительно. Кто этот пророк? Это небольшая группа преданных последователей Иисуса Христа, известная как свидетели Иеговы». «Сторожевая Башня» 1 апреля 1972.
    Хоча я з вами згідна, що С.Є. - ніякі не пророки і ніколи ними не були, хоча себе такими і називали ,тим більше що я вела мову не про пророцтва С.Є., а про лжепророчі дати, які вичисляли С.Є. під час тлумачень біблійних пророцтв, підлаштовуючи до них історію своєї організації.
    А от у чому я зі С.Є. згідна стосовно лжепророчих дат, то це з наступним: "“Иегова, Бог истинных пророков, посрамит всех лжепророков, либо не исполнив ложное предсказание таких самозванных пророков, либо исполнив Свои собственные пророчества, прямо противоположные предказаниям лжепророков. Лжепророки попытаются скрыть причину своего стыда, отрицая, кто они такие на самом деле”. ( Paradise Restored to Mankind--By Theocracy Brooklyn, NY: Watchtower Bible and Tract Society, 1972 стр. 353-354)".
    (гм... неначе самі про себе сказали ...)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)