Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Згодом, зараз мушу вже йти.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що тут пояснювати? Кожен знає ЩО таке могила. Могила - на цвинтарі, де лежить тіло, а пекло - теж всі знають. Там тіл нема.

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Ой, Пупере! Яка то класна віра в Свідків! ;)
    -Гуляй душа, пєкла нєма, - як кажуть поляки. :D То за перконанням Свідків - пекла нема і не буде? :rolleyes: Добре би було для багатьох. Нащо їм Бог, нащо їм рай?:confused: Дехто ціле життя на землі раює, що аж втомився.Неправдами правда, але то пусте. Має рай - і все! Нащо йому ще один? А раз розплати за прожите життя нема, нема ніякого суду після смерті, то що їм якісь казки біблійні? Так? :confused:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

У свідків все продумати так, щоб людину відвернути від Бога, але так незамітно для пацієнта. Зверніть увагу:

- якщо я не грішу - значить я повністю безрішний. (хоча знаємо, що безгрішних людей не буває)
    - раю і пекла нема - гуляй душа і веселися скільки влізе.
    - грішити по суті можна, ну не буде мене і шо? Нема мене - нема проблеми., тобто за гріх нема покарання.

Про день народження взагалі анекдот. Не можна відмічати.... Не можна святкувати День, коли Бог дав тобі життя. тобто зневажимо цей Дар.

Така ось легковажність.

5. Forpost

Forpost Стоїк

в роддомі ,чи під час запліднення? який Ви день святкуєте,і кого хочете пеклом настрашити,і всі католики і євангелісти вознесуться в рай та вже місця всі зайняті... запізнились

• Подобається Подобається x 1
  6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дійсно - рай - то не львівський трамвай ;)

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мала декілька знайомих Свідків, і наскільки знаю їм такий спосіб мислення не властивий. Безгрішними себе не вважають. Уникають гріхів по мірі можливостей, я б навіть сказала що набагато успішніші ніж прихожани традиційних церков (не пють навіть по святах, не палять, не лаються, не сквернословять, не крадуть, не брешуть і т.д.).
    Те що ви написали більш властиво православним - католиком. Грішити можна- ніхто не досконалий, головне піти до церкви і висповідатись і запричащатись, і всьо в порядке.
    А святкування ДН , наскільки я розумію з точки зору релігії взагалі не принципово.

• Подобається Подобається x 2
  8. Оля

Оля Старожилка форуму

Як?:eek: А пупер мене переконував, що п"ють!

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Хм! Якби то!:cool: То чому ніхто зі Свідків ДН не святкує, якщо це не з точки зору їхньої релігії? :confused:

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я мала на увазі що це не є принципове питання для традиційних церков, в Біблії ж не написано що потрібно свя"ткувати, це не є обов"зок. Кожного року відмічати, накривати стіл і т.п. Знаю людей які не є Свідками, і ДН не св"яткують, не мають такого бажання.

11. Forpost

Forpost Стоїк

Умнічка!

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Практично повністю перечитала цю гілку, і так і не зрозуміла чому таке несприйняття саме Свідків. Ні мусульмани, ні юдеї з якими є принципові розходження щодо релігійних питань такого гострого несприйняття не викликають. Особисто для мене свідки стилем свого життя ближчі до традиційного уявлення про християн ніж католики-православні. Вони є дійсно стриманіші, терплячіші, добріші і т.д. Дещо навязливі з проповідуванням, але досить сказати "дякую, мене це не цікавить", і ніхто не переслідує, за руки не ловить.
    А щодо такого гострої реакції на неправдиві проповідування щодо кінця світу, то це відноситься до категорії "в своєму оці колоду не бачать....". Давайте тоді згадаємо за інквізицію, хрестові походи, індулігенції, праведне життя окреми Пап .... і на цій підставі скажемо що через ці помилки церква є поганою ну і все решта що про Свідків писали.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все дуже просто. Знаєте, чому свідки не курять і не пють? Їх би просто вигнали з організації. Нема людини - нема проблеми. А для чого мучитися з людиною? Ну а вигнали з Башні - значить не бачити Вам Царства Небесного. Ви запитаєте, а може таки Бог вирішить хто буде в Царстві Небесному? Та ні, все "вирішується тут і зараз".

Традиційна церква ніколи не відмовляється від людини, яка п"є, чи курить, бо вона є для хворих, а не для здорових.
    Що до безгрішними не вважають - можливо, та Пупер мені трішки інакше подав.
    Ну а що стосується ДН, то це Ви так вважаєте, а ми ж з вами пишемо про свідків, для них то є принципово.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це для мене не є принциповим: я вільна людина - хочу святкую, а хочу - ні, а свідки невільні в цьому питанні. А те, що в Біблії не написано.... В Біблії пише про спасіння людини - важливі речі, наприклад про Вартову Башту там ніц нема.

15. Оля

Оля Старожилка форуму

І я знаю. То мій тато. Але не тому, що то з релігією пов"язане, а тому, що він так вихований. Ану но Ви вступіть в збір Свідків і продовжуйте святкувати ДН. Чи довго Ви там затримаєтеся? :rolleyes: Он Шрек у нас на форумі ще й не свідок, а тільки симпатизуючий, а ніколи ні кого не привітає, навіть тих, з ким ніби дружний. І жодного свята ні релігійного, ні державного не признає. Для чого було таке людині нав"язати, яка раніше по-іншому виховувалася? :sad: І про свята взагалі. Якби якась країна поголовно прийняла віру Свідків, на що життя тої країни було би подібне? Ні свят ніяких, ні забав...То, думаєте, нормально, щоб таке приймати якоюсь деномінацією?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

О ні. Ми не говоримо про окремих осіб - не треба, люди ж є різні. Але є таке питання, як і куди веде ця організація, утворена деяким Расселом.
    По-перше, ми всі знаємо що відповів Ісус, коли Його запитали коли буде кінець світу, Він відповів, що лише Отець про це знає, але свідки так не думали, виявилося, що ці непющі, некурящі, акуратно вдягнені є розумніші за Бога (як для мене, це вершина цинізму), назначають тричі кінець світу і "пролітають". Можна як завгодно довно милуватися цими гарними хлопцями та дівчатами, їх чудовими характерами, але мова не про це, мова йде про правдиву віру. Віру в те, що є правдою, а не в те, що просто обманює нарід. Якщо для когось приємністю є споглядання гарних людей-свідків - то прошу дуже, якщо це є ціль життя.

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Дивно, наскільки я зрозуміла не пють і не курять - бо це не подобається Богові, а не тому що їх виженуть з організації. Люди щиро в це вірять, а де є віра там немає страху.

Вирішує все таки Бог, тільки окремі люди чомусь постійно намагаються по своєму інтерпритувати ті критерії, за якими Бог оцінює хто достойний , а хто ні.

А що традиційна церква робить для того щоб цього не було ? як спонукає людей цього позбутись? Та більшість традиційних прихожан навіть не намагається, з року в рік, більшість, преважно перед Пасхою іде сповідатись і вірить що все погано позаду, до наступної сповіді не потрібно над собою працювати, достатньо знову піти до церкви і посповідатись. І все рівно традиційні віруючі є спасенніші вже в силу свої приналежності до церкви, не залежно від того чи працють вони над собою і наскільки дотримуються християнських принципів в повсякденному житті? А Свідки пропавші тому що церква не правильна, і живуть праведно тільки з страху перед організацією, а не перед Богом?

Ну нехай то для них і буде принципово, моїх релегійних почуттів це не зачіпає і не ображає, для мене ж це не принципове питання. Я так собі подумала, що напевне щирому християнинові більше б пасувало св"яткувати не ДН, а день коли хрестили, логічніше було б ;)

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Give me a brake, Миху!:rolleyes: Такі самі люди, так само вдягаються і такі самі у них характери, як і у всіх. Як йдуть проповідувати, то те саме, що і Ви йдете до церкви і гарно вбираєтеся і там сваритися ні з ким не будете. Раз їхала зі сестрами-свідками з Перемишля до Варшави. Жерлися між собою, як пси на побутовому рівні. І то рідні сестри при мені чужій людині. Про релігію ми тоді не говорили зовсім.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не спорю, але ж Ви розумієте, що нічого ідеального не буває. От людина записалася у свідки і... почала пити, ну всяке буває... і що ? Скажете нема такого? Не будьте наївними і правидні буває, падають - читайте про св Петра, що тричі зрадив.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ідеться про загальне вчення. Вони не визнають того, що визнають християни. Церква їх вважає сектою. От і вся різниця.

А щодо всього буруду, який був у церкві, то свідки ще закоротко існують, аби їх із традиційною церквою порівнюють. От матиме їхня організація 2000 років, тоді можна буде порівняти з традиційною церквою у тому самому періоді.

А чому свідків не люблять наші? Думаю, якби ситуація була настільки ж нормальною, як скажімо, у Канаді, то до свідків було би так само байдуже, як і до інших.

А де таке написано? ;)

А що ви пропонуєте? Всипати різок?
    Церква так не вважає. Так можуть вважати окремі віруючі, але наука церкви не каже, що поза нею немає спасіння.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)