Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А СЄ наносять візит узгодивши з кимось з квартири, чи просто так?

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:29 ----------

Дуже просто, я не хочу вислуховувати ідеології, яка страшить людей кінцями світу.
    Мені просто не цікаво слухати тлумачення Біблії СЄ.

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ----------

нєнавязчєвий сервіс... нічого не скажеш.

• Подобається Подобається x 2
  2. Xasm

Xasm Well-Known Member

Вони не знають, коли саме можна відвідувати мешканців і тому постійно шукають якнайкращої нагоди (тоді як родичі часто - наоборот) для візиту!
    Яка незазомбована відповідь! Ви вже довгий час згадуєте лише про Армагедон, дати якого Організація ніколи не встановлювала і про відвідування людей... А Ісус не лякав людей знищенням храму? Саме так і стверджували (Марка 14:58) лжесвідки про Нього, коли судили перед стратою! А ви, як я вже писав, пеклом не лякаєте?
    От ви і починайте з того що вам "не цікаво"!

А як тоді назвати, згадані вище, вимагання грошей за "висвячення хати" і ранковий вандалізм "сіяльників"? То чимсь краще? Може вони щось узгоджують з мешканцями? І як тоді бути з тим, що Ісус посилав своїх послідовників "звіщати добру новину із дому - в дім?"
    Якщо не зможете дати відповідь на ці питання - краще нічого не пишіть - це може говорити про зневагу і ігнорування моїх повідомлень, що може бути взаємним...

3. Nadan

Nadan Well-Known Member

Представтесь будь - ласка, чи ви дійсно охрещений свідок, чи лише їх прихильник, бо тут були ситуації, коли з людиною говориш як із свідком, а потім виявляється що з православним.
    Прошу також пояснити, що із всього вами написаного, було в науковому стилі? Може те як свідки вибирають кого відвідувати, а кого ні? В чому ваш науковий підхід і кваліфікація?

• Подобається Подобається x 4
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що значить вимагання? Хто вимагає? Все відбувається на добровільній основі і ви то знаєте, а також знаєте, що для того, щоб приїхати до когось потрібний бензин. Чи ви вважаєте, що хай священник сам купляє бензин, бо вам тре хату посвятити?

Що до сіяльників. Всі знають, що то діти і всі знають, що то відбувається раз на рік у певне число, а не в будь-який час.

5. Radistka

Radistka Rändaj

О! Ура! Ще один провокатор появився. Буде весело ...
    Гляньте на його сторінку вконтакті. Перший раз бачу щоб СЄ вдягали такі шузи і так привселюдно хвастали, що люблять Rammstein :))) І, головне, цей студент не забув написати що теж буде з нами балакать в "науковому стилі" :))). То мабуть такий СЄ, як я китайський льотчик.

• Подобається Подобається x 5
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та хто лякає? Хіба Лазар у Луки 16:20.... 16:25....

7. Xasm

Xasm Well-Known Member

Nadan
    Я можу представитись, якщо ви привелете мені реальну причину, бо такі фрази як "з людиною говориш як із свідком" попахують звичайним примітивним упередженням і дискримінацією. В такому випадку - вам на мітинг, а не на форум... :)
    А щодо стилю: по-перше, я сказав що буду старатись дотримуватись його (я не взяв повної відповідальності за свою мовну стилістику); По-друге я ще дуже мало написав, щоб так гостро критикувати; По-третє науковий стиль передбачає заохочення до роздумів, шляхом постановки логічних запитань у відповідній послідовності та відповіді на поставлені запитання фактами... Може то я шось сильно наплутав (тоді слізно прошу вибачення), але схоже деяких пунктів я, таки, дотримався (ну там ще можна триндіти про наведення дефініцій і звязок думок, посилання на цитати і джерела, але це вже лишнє). І чим не наукове те, що я сказав по відношенню до візитів? Це факт, аргумент в користь наведення різниці між візитами Свідків і навіть обслуговуючого персоналу ЖЕКу, вже не кажучи про відверто образливі та принзливі візити родичів... Кваліфікація полягає у моєму духовному положенні та тому, що тісно знайомий зі Свідками Єгови з самого дитинства...

8. Radistka

Radistka Rändaj

:haha: :haha: :haha:

9. Xasm

Xasm Well-Known Member

Біблія містить у собі як пряму, так і образну мову... Відрізнити її можна, знаючи хто і про що говорив. До прикладу з лазарем: притчу розказував Ісус, кяий просив прощення для тих, хто Його вбив, а тут всіх пеклом страшить! Сама ідея такого місця мук огидна Богові та Його Сину. Вона огидна і для мислячих людей, створених на "подобу Божу." А той факт, що притча сповнена образів (як-от "полегшення через краплю води") тільки підсилює думку - це образна мова! А для ультрамодних - пороздумуйте чому вірной Йов хотів втікнути від своїх страждань у пекло?

Коли тобі підносять тацу і дивляться як на мішок з грошима - то як називається? Свідкам ніхто не компенсує бензин, якщо вони їдуть виконувати те навчання, якого не виконує священник!
    Якщо то діти - чому їхні батьки дозволяють їм ходити і не просто стукати, а ломитися в чужі двері досвіта? І як там на рахунок Ісусового заохочення до проповіді?

Я радий, що вам приємно! :)
    Мабуть, якби я написав що люблю мего-попсу і шансон, а на фотографії був-би в мєштах, з носиком до неба, або в балєтках, то ви нічого не сказалиб... А ще мене зразу зробили-б Папою Римським - бо такий я вже "правельний" :haha: Може вам ще сказати, коли я буду в центрі - пальцьом потикаєте, поржете...
    Невелика кількість ваших відповідей говорить про одне - сліпе упередження і зневага... Певно всі будуть бачити на скільки рівнів ви вище мене...
    Тепер, виявляється можна нічого не відповідати - просто цитуєш когось і ліпиш смайли - чим більше - тим краще! ;)

10. Nadan

Nadan Well-Known Member

Ніякої дискримінації в моєму питанні нема. Я просто хочу знати, чи ви є охрещений свідок? Чому? Щоб потім, коли вам покажуть невідповідність науки свідків Біблії, ви не казали: "а я не охрещений, отже не свідок, тому не можу представляти їх погляди". Тому скажіть прямо і чесно, без викрутасів, чи ви є охрещеним свідком і якщо є в організації, то ким є, рядовим піонером, службовим помічником, чи може старійшиною?

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

То називається лапша для приієзжих.

---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:30 ----------

Просвітіть, що у тій притчі є образом пекла... ну раз воно у переносному смислі?

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

СЄ ніколи не зможуть виконувати те, що священик, бо СЄ ніхто не уповноважував проводити навчання, то чисто їхня ініціатива, яка має за мету "привєчєніє лєктората".

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

А як? Невже святкували?
    Чому будний день гостям можна приходити, а у святковий ні? Чим він гірший?

• Подобається Подобається x 5
  12. Xasm

Xasm Well-Known Member

Так, я охрещений Свідок Єгови, служитель збру, носій ордену Повночасових Служителів Царства - Піонер...
    А ви ким являєтесь, чиї погляди представляєте?

Дуже добра відповідь на те, що неможливо пояснити... Я теж так колись спробую...

Неправильно поставлене запитання. Краще так: образом чого є "пекло" в тій притчі? Я не можу дати точної відповіді на це запитання, але сам Ісус, в кінці притчі пояснив, що проблема в непослуху! Отже це не важливо! Крім того, ви справді вважаєте, що Лазар був на лоні у Авраама? Скільки ще праведних туди вміститься, чи він один такий? Це порівняння... І давайте не будем ігнорувати частинами відповіді:
    Я, наприклад, уповноважений РЦОСЄУ... Якщо вас так кортить це почути - людьми, так само як і будь який інший священник... А те що ви вірите (мені так здається) у призначення його Богом, чи Ісусом, ролі не міняє - у всіх один священник і один отець - Ісус Христос, а ті, хто посягає на ці титули - навіть християнами називатись не гідні! І, будь-ласка, скажіть що такого корисного роблять "священники?" Чи вони проводять Біблійні вивчення зі своєю "отарою," я це мало-б бути?
    Слідкуйте хоча-б за своїми дописами! Відповідь Witness'а була спрямована на ваш закид, а не на запитання: "ви проти святкувань?"
    Тому що їх просять неприходити! А вони виявляють свою невихованість, діючи в супереч... День не обовязково має бути поганим, щоб людину не відвідувати... Ті хто має повагу до інших ніколи такого собі не допустять! Такі люди ведуть себе як наглі і принизліві непрохані гості, а потім ображаються! Якщо вони такі правильні - нехай проявляють ініціативу і з повагою прийдуть в той день, коли це зручно... Просто абсурдно не розуміти такого простого питання етикету...

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Синку, не тобі говорити про етикет. Підрости трохи, підучися, бо ти починаєш поучати форумчан які годяться тобі в батьки і дідусі.
    Люди які починали свою віру в Христа ще перед народженням твоїх батьків.
    Тож дайся на стримання...
    Спочатку познайомся з Біблією, вірою в Христа, історією церкви і історією своєї секти і її засновників. Не в інтерпретації вежі...
    А тоді щось можна буде погутарити. ОК?

14. Xasm

Xasm Well-Known Member

Спочатку - всім смішно, що я студент... А тепер що? Я взагалі немаю права згадувати про загальновідмі речі, бо "ше зелений?" Тут, типу, крутизна визначається віком? Може я десь в правилах ще-й про дідівщину не дочитав... Навчіть тоді мене, о великий і старий, чи годиться приходити в гості до людей, коли вони просили їх не турбувати і вам добре відомо, що їм це неприємно?! А питати треба ровесників - чому я їм, а не вони мені, пояснюю як проявляти повагу в родинних стосунках? Мені, ясеа річ бракує багатьох знань і досвіду старших людей, але на то і є фоум - щоб ними ділитись, а не принижувати інших за те, що від них не залежить...
    А люди ще перед їх народженням були язичниками... А у вас все передається від старших? Може і одяг треба носити зі свого пра-пра(і так ще 20 разів)-діда?:haha: Давайте відмінимо сучасні методи лікування і взагалі весь наукови прогрес!
    А, щодо історичної маячні - Ісус був Свідком, очевидно - Єгови... (Об'явлення 1:5) ...Преред вашими прабатьками!
    Біблія і віра в Христа - речі взаємопов'язані і я роблю все можливе, щоб знати правду, будучи не просто ознайомленим, а грунтовно навченим... Історію церкви нехай вчать її прихожани, а мені достатньо таких жахіть, як хрестові походи, індульгенції, заборона вивчення Біблії, щоб зрозуміти яка гидотна та історія і що це не Церква Христова! А весь той інший кал (звязок "церкви" з політикою і комерцією, свавілля священнослужителів та розгул прихожан) тільки показує, що історія її не сильно міняється...
    На рахунок "секти" - говоріть сектантам - я не вважаю і на це нема жодних підстав - що РОСЄ є відприском якоїсь гидотної "церкви." Типу ваша інтерпретація - супер-мего-ультра точна і ви все знаєте - як воно було і як воно є?..
    Гугарити йдіть на площу, а тут мають бути люди відкриті, розумні мають поважати і спилкуватись один-з-одним...
    Але щось мені підказує, що ви всерівно знайдете, за що мене гнобити...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що пояснити? Ваші фантазії? Моя відповідь вартує вашого запитання.

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

Нє, крутизна закінчується з віком.

---------- Додано в 19:12 ---------- Попередній допис був написаний в 19:09 ----------

Тоді пояніть, для чого Ісус використовує поняття/слово "пекло", якщо його просто не існує? Якщо багач не потрапив у пекло, то скажіть, чому він мучився, адже по-вашому, після смерті нічого нема, а тут якісь муки?

---------- Додано в 19:13 ---------- Попередній допис був написаний в 19:12 ----------

неправда, священник не уповноважений людьми.

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:13 ----------

Щонеділі, а кому мало, може записатися на навчання додатково і, зауважте, то є безкоштовно.

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

Так вашого брата не просять приходити, однак....

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

Але ж то рідні люди. Невже для СЄ важніше свято, в яке ви не вірите, від рідної людини?

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ----------

Чого ж послідовники появилися через 18 сторіч?

• Подобається Подобається x 1
  16. Xasm

Xasm Well-Known Member

Ні, не мої фантазії... Те, чому факт неофіційного вимагання грошей та шантажу священнослужителями сприймається як щось нормальне?..

Думаю, ви вже стикалися з поясненням двох Біблійних слів - Шеол і Гадес... Так-от, жодне з них не означає місця мук... Слово "пекло" - придумане людьми, які почали вірити в небіблійні догмати про живу, окрему, духовну частину людини - душу і/або дух та продовження їх життя після смерті "тілесної оболонки..." Основна причина появи і використання цього терміну та догмату - маніпуляціїї народом, шляхом залякування... І то не моя думка, що смарть - кінець діяльності... (Екклезіяста 9:10) Коли будете знову зачіпати це питання, поясніть, будь-ласка, неймовірну (згідно тих догматів) жорстокість Бога...

Ким, тоді, він уповноважений? І що вас у цьому переконує?
    Чи так мали робити послідовники Христа? Для людини, яка весь свій час присвячує проповідницькій діяльності - маловато... Крім того, Ісус закликав до служіння не тільки окрему горстку осіб а усіх християн і робити вони мали це активно - йти до інших, а не закликати інших іти до себе! Ну менше з тим - титули тих людей і так свідчать, що вони - не Його послідовники...
    Однак не просять і неприходити... :) А, коли просять покинути їхнє помешкання - ніяких проблем не виникає... Є суттєва різниця, між тим що Свідки хочуть помогти людям і трапляються випадкові ситуації, коли їхній візит неумісний і Свідок не знав про те, що йому тут зараз не раді, та між тим, коли родичі навмисне приїжджають в невідповідний час, знаючи що зроблять неприємно та принизять свою родину!

Для чого саме так ставити питання? А хіба для родичів свята важливіші за родину, навіть якщо то СЄ? Для чого це свідоме приниження і провокація непорозуміння? Адже можна спокійно обійтись без конфліктної ситуації... Свідки не приїжджають до рідних на Спомин Смерті Ісуса Христа, з вимогами щоб їм влаштували відповідне дійство!

Вони були і зразу після сметрі Ісуса, і пізніше, просто з часом, Сатані вдалось практично приглушити діяльність збору, змінивши основні вчення і утворивши т.з. "християнство," шляхом сплаву правдивих вчень і язичницьких вірувань, накладанням дат та свят, уніфікацією церемоній... Тому це "християнство" і досі містить стільки спільного з відверто язичницькими обрядами! Цей час Біблія називає "часами поган." Саме "духівництво" ховало і Біблію, а знею і правду від людей, що дозволяло маніпулювати цілими імперіями! Створення і продаж "Індульгенцій" (звільнення від гріхів, "ліцензії на гріх") тільки один з багатьох фактів які це влучно підтверджують...
    Науковий прогрес 18ст. зробив дослідження Біблії доступним і тому дехто взявся за цю справу. Це посприяло відродженню справжнього Християнства і його поширенню...

17. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви звідки знаєте, що так заперечуєте заохочення продавати будинки "в останні місяці перед армагедоном"? Ви перечитали УСЮ літературу? Чи вам досить того, що вам так хтось зверху так сказав?
    В 1938 році до Рутерфорда прийшло ось таке «одкровення»: В брошурі “Посмотри фактам в глаза и познай единственную дорогу спасения” він радив своїм юним послідовникам не вступати в шлюб до очікуваного незабаром армагедону, а поєднати свої серця у прийдешньому Царстві Христа. Він писав: “Было ли бы это согласовано со Священным Писанием, если бы Свидетели Иеговы вступали в брак сейчас и начали рожать детей? Нет! — находим ответ в Священном Писании... Библия подтверждает, что наполнение земли людьми должно произойти не перед, а после Армагеддона... Лучше было бы Свидетелям Иеговы подождать пару лет, пока пройдет огненная буря Армагеддона. Было бы очень приятно после нее вступать в брак” (Цит. по 12, 38). (Тут мався на увазі армагедон 1941 року):
    «Одержавши дарунок, діти обійняли його, не іграшку для забави, а даний Богом засіб для найефективнішої роботи в останні місяці перед Армагедоном ». (Вартова Башта 15 вересня 1941р., с.288).
    Потужна пропагандистська кампанія, розпочата С.Є. з приводу початку армагедону в 1975 році, призвела до зростання організації майже вдвічі. Якщо 1966 році у світі нараховувалось 1.118.665 членів організації, то в 1975 році їх було вже 2.179.256 . Напередодні 1975 року багато свідків продавали будинки і жертвували організації гроші.. В брошурі “Наше царственное служение” за травень 1974 року писалось: “Сообщают, что некоторые братья продают свои дома и другое имущество и планируют окончить оставшиеся дни этой старой системы на пионерской службе. Несомненно, это лучший путь провести короткое время, оставшееся до конца этого злого мира” (Цит. но 14, 46). А в цей час «благоразумний раб» скуповує нерухомість. За кілька місяців до “кінця світу”, влітку 1975 року, для розширення апартаментів адміністративного апарату в Нью-Йорку викуповується 15-поверховий готель “Тауэр” (10, 73). Ось і минув 1975 рік.. В номері від 15.12.1975р. “Вартова Башта” наставляла свідків, що їм “...не надо думать о дате, но концентрироваться на важной проповеднической деятельности”, а чергове лжепророцтво пояснили наступним. : «От сотворения Адама до осени 1975 года действительно прошли 6000 лет, но Царствие Божье наступит через 6000 лет... после сотворения Евы. А “...сколько недель, месяцев или лет прошло между сотворением первых мужчины и женщины, мы не знаем” (“Сторожевая Башня” от 1.01.1976.г).
    А вже пізніше під 1914 рік (як рік "невидимого приходу Ісуса") придумали версію про "рід цей" (Мт.24:34) як покоління очевидців подій 1914року (від чого відмовились, коли це покоління (свідомі очевидці 1914р) почало вимирати. Тому 1914 рік - нічим не відрізняється від інших лжепророчих математичних розрахунків С.Є.

Вперед, Сергію, - за упереджене відбілювання! До роботи !!!

Останнє редагування: 31 лип 2010
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

та шо ви не кажете....:))

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

як мило ви тут розповідаєте, ну просто серце топиться, СЄ такі милі... а насправді то є масненьке фарисейство. Якщо у церкві несуть тацу - то це вимагання грошей, хоча добре знаєте, що ніхто грошей не вимагає, ну а якщо СЄ прийшли з своєю літературою до мене до хати, то це так мило і жодного навязування нема і підуть, як скажеш... без питань.

---------- Додано в 22:53 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Та чого лиш Сергій? Для Хасм теж нормальний участок роботи.

19. nixto

nixto Well-Known Member

То виходить, що якщо злодій чесно признається, що краде , то він праведник? Так само і вчення бруклінців - має корінь (основу) помилковості, то, що воно правдиве? Чоловіче, Ви фанатично налаштована людина, Вам все рівно, чи то правда чи ні, Ви вірите тільки в те, що хочете, а правда Вам пофіг. Главное хорошо потусоватся(по двоє з папками під пахою). Кажуть подібне, шукає собі подібне, ось і Ви знайшли собі подібних. Хто помиляється вчинками - буде битий, а хто дорогою (вченням) не йде до істини !!! Куди Ви йдете?
    Нова притча: Було у батька два сина. Одного разу батько занедужав і каже до синів, що йому потрібні ліки. Один з запалом про справу негайно вибіг (вибравши напрямок на свій розсуд) у пустелю, а другий хоч і баламут, неохочий, розпитував дорогу в місто де можна придбати ліки. На Ваш розсуд, хто з них двох виконає доручення батька? Той, що повний "запалу в грудях" чи баламут? Ви судите за людським оком

---------- Додано в 01:30 ---------- Попередній допис був написаний в 01:16 ----------

Але як видно, що ті, що полагаються на прєдположенія ПОМИЛЯЮТЬСЯ, бо то не від Бога, а від людської зарозумілості, від власної гордині, від людського. НАВЧІТЬСЯ на кінець бачити, що від людини, а що від Бога. Ваша "релігія" - релігія прєдположеній, НЕ-ПРАВ-ДИ-ВА! Говорите про то, чого не знаєте напевно !!!

20. Xasm

Xasm Well-Known Member

Я незбираюсь відбілювати того, що вже, на жаль, є чорним... Тим більше, виходить - ви просто "обпльовуєте" Свідків, а нам треба чиститись - бо ми брудні... Нє... То не діло! Нема, в цьому світі, нічого ідеального і свідки - не виняток! І, звичайно, могли бути допущені певні помилки і "гарячі" висловлювання власної думки, окремими членами організації, але офіційної дати ніколи не встановлювалось! Нігде не написано чогось, типу: "ми точно знаєм і твердо переконані, що кінець наступить тоді-то...," або: "ви всі тепер мусите продати своє майно і ходити в мішках, бо Армагедон точно буде тоді - це офіційне звернення" (доречі офіційні звернення, наприклад про певні зміни так і позначались - "офіційне звернення, тепер ми будем робити так-то")...
    А ви справді хочете копатись в історії? Бо якщо так, то номінацію на перше місце в тупих виразах, богохульстві, зловживанні становищем священнослужителя і т. п. виграють далеко не Свідки!
    І взагалі, дайте відповідь спочатку на відкриті запитання з моїх дописів, а тоді беріться рити всякі нісенітниці...

Ви або пишіть щось суттєве, типу: "Нє! То були Католики! А Сатана собі тоді спав і вони непомітно захопили Європу і теперка все пучком..." :))) Або нічого не пишіть!

Мабуть я трохи погарячкував з закидами про вимагання грошей, вибачте, будь-ласка :sorry: Просто ми часто стикаємось із ситуаціями, які межують з неправильними... Мене, наприклад, турбує те що в церкві буквально підносять тацу, але при тому пожертви добровільні... Схоже є і з візитам Свідків - вони можуть здаватись наглими, при тому справді - це нормальне явище, яке не порушує нічиїх прав і нікого не принижує... Нажаль, справа з родичами, таки, конкретно йде в розріз з найпростішими нормами моралі... Свідома "пакість" - велке зло!
    І все-ж, я мушу просити вас відповісти на всі порушені запитання - інакше нема сенсу тут щось говорити, якщо хоча-б один з нас позволяє собі ігнорувати певним питанням...
    Про вас, nixto, можна спокійно сказати те саме! І фактів не менше... Ви ніколи не помилялись? Бо якщо таки помилялись, то виходить - ви суцільна помилка, навіть якщо визнаєте свої помилки і намагаєтесь їх виправити! Крім того, алегорія із злодієм абсолютно недоречна - злодій шкодить навмисно, а свідки нікому навмисно зла не робили! Невже ви думаєте - ваші переконання такі точні, в корені тільки правда а провідники - досконалі? І ви, мабуть, все знаєте точно, наприклад - як оригінально звучало Боже ім'я...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)