Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

в чому непорядність? У вас дивна цікавсть до особистого життя посторонніх - усіх обставин цих стосунків ви не знаєте. Крім того з огляду на упереджене ставлення
    до свідків Єгови чтосунки з родичами дійсно можуть псутись і якщо ніхто не робитьзусиль для виправлення ситуації - ситуація соже ставати доволі прикрою.

2. Radistka

Radistka Rändaj

Не меліть дурниць, повночасні піонери не забезпечуються усім необхідним організацією !!!

• Подобається Подобається x 3
  3. Сергій аспірант

Врешті мова йде про рішення людини і сввідки Єгови аж ніяк на нього не впливають і не примушують до написання таких заповітів, як і не вправі відраджувати людину від такого рішення.

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

тут справді написав не вдало. Повночасові піонери все ж отримують невелику суму на витрати, м компенсують витрати на доїзд на територію тощо.

4. Radistka

Radistka Rändaj

У мене реалістичне ставлення до СЄ. А от Ви дуже однобоко і вузьколобо трактуєте стосунки СЄ з "світом". Розказала б я Вам одну родинну історію і куди подівся цегляний будинок нашої тітки, але не хочу "метати бісер перед свині", бо то як горохом об стіну.

Про стосунки: якщо до Вас приходить родина на іменини, а Ви їй кажете - сорі але ми СЄ, не приходьте більше до нас в цей день, ми вас гостити не будемо, приходьте в інші дні і приносьте нам подарунки, то хто винен у тому, що стосунки, м'яко кажучи, стануть іншими? І які зусилля для виправлення ситуації можуть робити "невіруючі" )) родичі окрім того, щоб самими стати СЄ? ;)

---------- Додано в 18:21 ---------- Попередній допис був написаний в 18:20 ----------

Прошу навести факти що це так!!!

5. Сергій аспірант

Я знаю багато родин які через це пройшли і стосунки тепер мають цілком нормальні.
    Врешті варіант який ви згадуєте цілком нормальний. Не розумію про які ролинні стосунки іде мова коли люди бачаться лише з наголи свят.

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Перш за все зрозуміти і не вважати що їх стали любити менше.

6. Radistka

Radistka Rändaj

Таких Ви теж зараз скажете що багатьох знаєте особисто? )))))
    Вже який раз я Вас ловлю на наглій брехні!

Останнє редагування: 29 лип 2010
    • Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергію, ви дійсно фігню пишите. Я не виключаю, що після цього може так скластися, що стосунки нормалізуються, але то випадки, а в переважній більшості сутація якраз відбувається навпаки. Прийшла родина, а ви її показуєте на двері.... гм... чисто по-християнськи.

Але мені прийшла в голову цитата: "Пізнайте істину і вона зробить вас вільними".

Прийшли до мене гості, а їм на двері покажу, як ви думаєте, це зробить мене вільним? Або прийде наглядач, пориється у моїх речах і запитає: ви слухаєте "Аве Марія"?
    Сергію, можете нічого не казати, скажу я вам: В армії ви не служили. Знаєте, для чого в армії вчать марширувати? Для чого солдату-воїну марширувати(стройова підготовка)? Він на полі бою ніколи навики марширування не застосує, то ж для чого?
    А для того, щоб виховати солдата бути підлеглим, виконувати команди безапеляційно і дисципліновано. І в будь-який час того солдата можна було б "привлєчь к ногтю". Методи СЄ дуже подібні.

Взяти ж тут саму "Аве Марія". Я б ше десь зрозумів, якби Марію - Божу Матір належно не возвеличували. Ну але вибачте, забороняти? Так ж про неї написано у Святому Письмі!!!! Її сам Бог з поміж жінок вибрав!!! Як можна зневажати ТЕ, що Бог вибрав? Де логіка?
    Логіки, звичайно нема, є "виховання" у послушанні.... к ногтю!!! Прийшли ближні тебе привітати - геть!!! (бо я великий вірюучий) В чиїх очах? Вас істина зробила вільним? Ви ж образили ближніх і стали вільними? Вас не мучить совість?

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

ага... всі дати вірні, бо вони були, лиш кінця світу не було.

8. nixto

nixto Well-Known Member

Тут одна заковирочка. На відміну від вас, апостоли навчали не від себе, а були ведені Святим Духом і кажучи, що апостоли помилялися у своїх словах, звинувачуєте у неправді Святого Духа. Помилкові припущення і сподівання у вас, і не хуліть на Духа Святого, що діяв через апостолів!

---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

Може і не психоз, може масовий лохотрон.
    Не правда, не стільки як завжди, бо після 1975р був найбільший відтік з лав свідків.

• Подобається Подобається x 4
  9. Nadan

Nadan Well-Known Member

А 1925р. тоже верен? Де ж тоді воскреслі Авраам Ісаак і Яків?

---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

Сергію, ви що дурачком прикидаєтесь? Мова йде не про сучасних свідків, а про тих, в часи яких лякали армагедоном. Зрозуміло?

10. Witness

Witness Well-Known Member

Свидетели Иеговы честно пишут, что допускали много ошибок, в том числе и с 1925 годом. Сегодня такого нет.

11. Nadan

Nadan Well-Known Member

А сміливості визнати, що це були лжепророцтва, зокрема у 1925р. свідки не мають. Постійно викручуються, бо не хочуть виглядати лжепророками.

12. Сергій аспірант

Цілком згоден що така поведінка не доречна, ітому свідки Єгови пояснюють родичам заздалегідь про те що їх погляди не дозволятимуть брати участь у святкуваннях певних подій. Це не означає що вони розриватимуть звязки з родиною але дуже часто розичі примушують до таких кроків.

13. Witness

Надан, познакомьтесь, наконец, со Свидетелями прежде чем писать про них! У них никогда не было таких братьев или сестер, которые бы имели "дар пророчества", не было тех, кто видел бы пророческие сны, не было тех, кто говорил бы с Богом, или видел видения и чудеса и не было ни одного человека, который бы говорил боговдохновенные слова,равные по значимости Библии. А потому пророчеств никогда они и не произносили. Они в течение всей своей истории произносили только предположения и свое мнение, и все это знают. Они так и не произнесли ни одного пророчества.

14. Сергій аспірант

На не точності - я мав на увазі спеціальних піонерів Тому перепрошую за помилку.

---------- Додано в 11:07 ---------- Попередній допис був написаний в 11:03 ----------

Свідки Єгови уникають звичаїв повязавних з іншими релігями- і тому таке ставлення до релігійних творів мисцецтва зрозуміле. Хоча ві більшості випадків свідок вирішує особисто чи тримати чи ні репродукції картина на релігійну тематику чи відповідні аудіо чи відео записи.

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:07 ----------

Католикуи справді мають традиції залякування пеклом, чистилищем, інквізицією, відлученням від церки. З публікацій свідків Єгови ніколи не випливало що вони відчувають страх перед Армагедоном - швидше навпаки це бажанна і очікувана подія для них.

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ----------

НІхто не ставить за мету ображати родичів тим що відмовляється святкувати певні свята. Алеж ніхто не забороняє спілкуватись і в інші дні, а не лише у визначені свята. Образу родичі можуть відчувати через нерозуміння або ж просто небажають розуміти. І байки про свідків Єгови які поширюються з церковних кафедр та в ЗМІ порозумінню тільки заважають.

---------- Додано в 11:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

Що повинен був хробити язичник до того як стати християнином? Багато чого змінити в своєму житті в тому числі позбутись ідолів та предметів культу.

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:18 ----------

Чим саме зневажають Марію свідки Єгови? Тим що не знаходять підстав для їїї культу в Біблії?

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ----------

1975 рык був не так уже й давно і напевно багато свідків Єгови того часу живуті і досі.

---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ----------

Крім того погляди свідків Єгови на пожертви і служіння не змінювались

---------- Додано в 11:39 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ----------

Такі дії є поодинокими прикрими винятками. Але що залишається робити свідка коли родина знає про їх погляди але все одно намагається примусити чи чхилити до святкування? Хто тут виявляє неповагу?

15. Сергій аспірант

Ви думаєте подібні ситуації не трапляються коли людина змінює релігію?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо хто прийде в гості - в шию, бо я СЄ, зате я маю право взяти журнал і привалити до когось в хату. Цікаво.

17. Witness

Я - СЄ, и не поступал так. Не выдумывайте баек

18. Xasm

Xasm Well-Known Member

Я трошки вмішаюсь у розмову - з особистих причин... Буду намагатись прояснити деякі питання, як кваліфікована людина. Постараюсь відверто, чітко, логічно і в науковому стилі... ;)

Отже перше питання: невже Свідки Єгови - така страшна проблема, що затьмарює всі інші?

- Прошу подати джерело! Звідки ви маєте таку "достовірну" інформацію?

- Такі питання слід задавти вашим велігійним провідникам, чи іншим "провідникам громади" (якщо ви, наприклад, атеїст - сходіть в жек і скажіть їм що вони погані, а не Свідків гнобіть, бо вони "своїм помагають"). :)

- А нікого не турбує "дивацтва і непорядність" "невіруючих" родичів, по відношенню до Свідків? А то нормально, що "люблячі родичі," знаючи що їдуть до "злосливих свідків," роблять це НАВМИСНО, саме у якесь св'ято? Якби ми були близькими друзями і ви сказали-б що не хочете, аби вас турбували в певний день, а я прийшов би вгості саме в ЦЕЙ ДЕНЬ, злісно вимагаючи аудієнції, (ще-й неоднократно) як би ви себе почували? :ireful: А потім, я пішов би на якийсь Львівський форум і розкзав би всім, яке ви "суще зло"! :))
    Чому проблеми розглядаються суто односторонньо?

- Прошу подати конкретне джерело, яке показує, що Свідки Єгови зневажають Марію! І не слід плутати повагу з поклонінням та вивищуванням понад Ісуса Христа, а навіть, самого Бога!

- Пів форума тут присвячено порадам різних "великих віруючих," про те як виганяти Свідків (вони-ж ваші ближні!), які прийшли про Біблію порозмовляти... Нікого совість не мучить? :diablo:

- Якщо прийде в гості СЄ - в шию його, бо я - не такий, зате маю право дітей пеклом лякати! :sarcasm:

• Подобається Подобається x 1
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яке дивацтво? Прийти в гості - то дивацтво? А прийти до чужих, стукати в двері - то морально?

Виходить, до СЄ не ходи в гості, бо вони СЄ, відкрий двері до себе додому, бо прийшли СЄ.

Ваші судження явно віддають зазомбаністю, нє?

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний в 00:11 ----------

у даній гілці пошукайте.

А ви вірите у свято?

Не просіть того, про що я не говорив.

Нє, армагедоном... 1914... 1925... 1975.... ?

• Подобається Подобається x 1
  20. Xasm

Xasm Well-Known Member

Мих
    Я чітко пояснив, що дивацтво полягає у відвідуванні родичами саме тоді, коли їх візит є абсолютно недоречний і не бажаний, і вони це знають! Чому їм не приїхати в інший день - вони-ж такі люблячі...
    Прошу не виривати слова з фраз.
    Поясніть, як ваша НЕзазомбОВаність позволяє вам проганяти тих, хто прийшов порозмовляти про Біблію і (на відміну від родичів) покине ваше помешкання, як тільки ви попросите! Мало того, пересічний Свідок ще спитає чи можна і коли-б вам було зручно, щоб він вас відвідав!
    Для чого мені шукати, якщо ви знаєте де воно лежить і вам нескладно кинути силку?

А ви? Що ви маєте на увазі?

Моє речення - на просьба, а ствердження, уточніть що саме ви маєте на увазі...

Можна
    Для мислячих Християн, Армагедон - очікувана і приємна подія - нею неможливо лякати! І ніяких офіційних дат цього дійства Організація СЄ ніколи не подавала!

Останнє редагування: 31 лип 2010
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)