Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Оленa

Оленa Well-Known Member

СЄ вірять тільки вартовій башті - то всім відомо, не залежно від кількості поворотів у науці в ту чи їншу сторону. :mocking:
    Боюсь, що мої "доходження" не відповідають вашим сподіванням, бо склала про свідків власну думку, яка вас не потішить.

• Подобається Подобається x 2
  2. majolika

majolika Well-Known Member

о, ще й як! ви з паном Аквінасом подискутуйте :)))

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:56 ----------

---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

як можна мати одну думку про всіх людей? Є і поганенькі люди серед свідків, а є і дуже позитивні. Як, власне, і серед представників інших церков.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Очевидь, що моя думка не про про людей, які є свідками і яких я не знаю, а про вчення, яке свідки розносять і з яким я трохи ознайомилася завдяки їх старанням.

• Подобається Подобається x 3
  4. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Цікаве життя у тих свідків... Десятками років ходять по хатах, намагаються щось комусь розказати, пояснити, чи навчити, в результаті отримують ноль. І все одно ходять, ходять, ходять і будуть ходити по хатах до тих пір, поки існуватиме людство.
    Причина тут одна - бажання самореалізації з явними ознаками самонавіювання при повній або часковій відсутності аналітичних здібностей.

6. majolika

мене, якщо чесно, дивує - спочатку самі одні на одних чіпляють ярлики, самі створюють упередження, а потім зі всіх сил сперечаються - ми не такі.

якщо свідки - то зомбовані, якщо традиційники - то не читають Біблії.

Всі різні
    а це повна дурниця

• Подобається Подобається x 1
  7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

не о а 3% приросту щороку.

---------- Додано в 15:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

саме так, а ви пропонуэте щось інше - сидіти і чекати поки влада допоможе загнати у церквм, як це роблять традиційники?

---------- Додано в 15:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

А ця власна думка часом не запозичена в Кирилової?

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

для 80% традиційників це правда

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

Це напевно про свою мету перебування на форумі?

---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

судячи з ваших дописів зовсім трохи

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

вперше чую, щоб церква рахувала прИріст....
    напевно роботу піонерів оцінюють за приростом, нє?

9. Сергій аспірант

Абсолютно ні

Церкви також проводять моніторинг кілкості прихожан-)))) від цього ж залежить кількість отриманих фінансів і те що багато людей покидають церкіи багатьох не покоїть.

10. nixto

nixto Well-Known Member

:)а чо так катастрофічно? Свідки не хочуть народжувати дітей? Бо я так пойняв, шо рахують по тих хто "охрестився", і якщо свідки мають дітей, то вони зачастую теж ідуть слідами батьків. 3%- маловато, чим хвалитесь?!:dntknw:

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:58 ----------

Та ви батюшка пророк!!! Та нас валада так гнала до Церкви, що ми аж тапки погубули, шкода що Ви не бачили, але бачу проінформовані про наші "реалії".

---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

Так так, церкви страшно на нас багатіють! Будете мати можливість втупити до храму коли ходять з тацою, то гляньте по скільки пересічний учасник спільної молитви кидає (1 - 2 грн) то скажені наживання на віруючих:haha:. Якщо колись було прийнято давати десятину, то виходить заробіток людей 80 грн в місяць. Ось і пащітайтє математик Ви наш, яка Церква здирницька. А вот бруклінським дядям направду є що втрачати, тому і стимулюють вас до пропаганди свого.

• Подобається Подобається x 4
  11. Сергій аспірант

маэться на увазі збільшення кількості охрещених вісників. Дітей до повноліття здебільшого не охрещують.

---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ----------

Я мав на увазі обставини які були в Російській імперії і які дехто хоче повернути в Росії.

---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:22 ----------

А скільки здирається за хрещення, вінчання, похорон, молитви за померлих, освячення житла, машин тощо? скільки грошей отримується з продажу релігійної атрибутики?

---------- Додано в 21:25 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

Проінформований про російські реалії. Та й внас вводять в школах уроки християнської етики і незважають на те що церква відділена від держави.

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:25 ----------

Цікаво чому церкви намагаються чинити тиск на органи влади з метою обмежети діяльність так званих сект( куди прихильники РПЦ відносять УПЦ КП,УАПЦ, УГКЦ)?

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ----------

А хіба я говорив лише про Україну? В багатьох країнах церкви утримуються з податків громадян, тай традиції фінансування церков трохи інші ніж у нас.

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:29 ----------

Врахуйте також що в Україні є села де половина населення може бути протестантами

12. nixto

nixto Well-Known Member

Та шо ви нє гаварітє? Ще раз прошу поцікавитися цінами і врахувати, що вмираєш лише один раз, сімя має 1, 2 рідко 3 дитини. Освячення хати на "Водосвяття" хто 5, хто 20, а хто "понтовіший"(рідко коли) 50 грн. А шлюб, не буду казати, станьте у суботу наприклад біля церкви Андрія і запитайте молодят, які з неї виходять, бо як скажу суму то не повірите. Біля церкви Михаїла (на Підвальній)є кіоск з атрибутикою, запишіть собі (що реально знати) скільки прихожан підходить до нього. Я розумію, що вам дуже хочеться мати за що упрєкнуть, але дивіться на речі реально, а не з "вежі"

• Подобається Подобається x 5
  13. Сергій аспірант

На речі дивлюсь цілком реально - іпро те що священники можуть вимагати гроші в прихожан доводилось часто чути і читати навіть на цьому форумі.

14. nixto

nixto Well-Known Member

І таке буває. Бо нема такого, що є громада, організація, Церква (тощо) і всі хто вступили в них стають 100%-во правильні, але бачу чутки про священників страшно муляють душу

15. Сергій аспірант

Цілком згоден - от тільки коли щось стається у свідків Єгови - зразу пишуть про страшних зазомбованих сектантів

---------- Додано в 09:30 ---------- Попередній допис був написаний в 08:57 ----------

Що їм втрачати? Живуть вони так само як інші служителі Бетелю отримують ті самі гроші, ідять ту саму їжу. Це і в порвяння не йде з різницею в побуті ватиканського епископа і сільського священника з Закарпаття.

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

З чого Ви взяли, що я і мені подібні не читають Біблії?
    Як для кого.
    3% хіба що живої ваги і нічого більше.
    Ви що з Марса впали? Вперше чую, щоб влада заганяла людей у церкви. Краще сидіти в хаті і пити каву, ніж лазити по хатах і компастувати людям мозги. З іншої сторони, можливо свідки, то як щука в озері, щоб карась не дрімав.
    Можливо й так. Я над тим не задумувався.

17. Сергій аспірант

Поцікавтесь історією РПЦ- людина яка відмовялась від таїнств підпадала під нагляд поліції як потенційний розкольник.

18. majolika

з того самого місця, що й твердження про те, що свідки - зомбовані чи позбавлені здорового глузду - із упередження. Такі твердження - сміття, не варте розумної людини.

19. Сергій аспірант

Зазвичай представники традиційних церков відверто говорили що читати БІблію їм складно і не зрозуміло, а Старий Завіт мовляв взагалі непотрібний. Прикро але авторитетом для них є не те що вони прочитають у біблії а те що їм скажуть на проповіді. Тому писання вони знають в межеах того що чують,

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

з кафедри від священників.

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

Хоча повинен визнати що ставлення до Біблії утрадиційних церков поступово змінюється в кращу сторону.

20. majolika

Сергію, а хіба у свідків не так само? :)))

---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ----------

не варто так ставити питання.
    Просто є різниця між тим, як людина стає членом тої чи іншої церкви чи організації.

У традиційній церкві людину охрещують у дитинстві. Далі - невідомо, чи буде вона цікавитись релігією, чи їй буде байдуже. Тому можна сказати, що багато представників традиційних церков не читають біблію. Але чи є вони дійсно членами своєї церкви? Лише формально. Але є люди, що ставляться до справи цілком серйозно - і читають, і вивчають, і досліджують. І теж мають свою власну думку, навіть деколи відмінну від загальноприйнятої в їх церкві.

А свідком навпаки - не станеш до тих пір, поки не прочитаєш Біблію, не полюбиш ту справу. Тому серед свідків формальних членів набагато менше, і можна стверджувати, що усі свідки читають, і вивчають і досліджують. І теж, між іншим, мають власне бачення певних питань.

От і вся різниця

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)