Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Якщо ваш цікавить ця тема до у виданні Новго світу є фото відповдних рукописів та посилання на відповідні наукові джерела. До речі про те що в копіях Септуагінти булоімя Бога свідчив такаж Ієронім
    В копіях септуагінти відомих як Ватиканский, Александрійський, Синайський кодекси датованих 4-5 століттями нашої ери вжвається слово киріос.
    В рукописі "Nahal Hever Minor Prophets" знайденому в печерах біля Мертвого моря і датованого 50 р до н. у - 50 р н . е. вживається імя Бога у вигляді тетраграмати вписаної в грецький текст єврейськими літерами.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Файл:Lxx_Minorprophets.gif
    І ще один факт - навть в перекладі Огієнка вживається скорочена форма Імені Єгова.

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

Це робилось внаслідок слідування традиції.

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:46 ----------

На відміну від вас Павло жив в єврейській культурі, володів мовою оригіналу, мав дуже хорошу освіту на той час. Оскільки ми живемо в іншій культурі, давньоєврейською мовою вже ніхто не говорить і маєємо багато тектсологічних проблем - в цьому слід розібратись і обійтись без досліджень ми не можемо.

---------- Додано в 09:53 ---------- Попередній допис був написаний в 09:51 ----------

Албанский: Bibla, Simon Filipaj, 1994.

Английский: The Emphatic Diaglott, Benjamin Wilson, 1864.

Испанский: Santa Biblia. Traducida del arameo al español, Centro cultural Nueva Creacion de Sonora, 1994.

Литовский: Sventasis Rastas—Naujasis Testamentas, Česlovas Kavaliauskas, 1972.

Македонский: Христијанските свети книги — Новиот завет, 1999.

Немецкий: Bonner Bibel, Petrus Dausch, 1932.

Осетинский: Ног Фӕдзӕхст ирон ӕвзагыл, 2004.

Польский: Nowy Testament, Szymon Budny, 1574.

Французский: Les Evangiles, Claude Tresmontant, 1991.

Хорватский: Novi zavjet, Ivan Matija Škaric, 1860.

---------- Додано в 09:57 ---------- Попередній допис був написаний в 09:53 ----------

Біблія дає вказівку на період - дає певні ознаки останніх днів і ви можете самі перевірити чи збігаються вони з нашими обставинами.

---------- Додано в 10:02 ---------- Попередній допис був написаний в 09:57 ----------

Свідки Єгови відверто визнають що деякі пророцтва пояснити ще неможна і те що ясними вони стануть по мірі їх сповнення.

ВИ колись історію церкви - читали? І чи слухали курс історії філосоофії?
    Еквже вам важко оцінити скільки філософських ідей запозичило християнство наплювавши на застереження павла стерегтись філософії?Чому це було зроблено? Дехто хотів щоб християни виглядали мудрими в очах еллінів, а дехто намагався служити двом панам - бути християнином і філософом.

---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:02 ----------

Чому б вам не познайомитись ближче з тим що ви критикуєте - те що ви знаєте про свідків - це чутки, ваша невірна інтерпретація їх слів чи дій, те що пишеться на цю тему католиками чи православними - врезультаті мені доводиться сперечатись з вами не про погляди свідків Єгови а про ваше уявлення про них.
    Дивно але більшість католиків і правосланих не уявляють як жили люди в білійні часи, які погляди мали і тому пояснюють Бібілію ігноруючи соціокультурний контекст

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

Наскільки я міг зрозуміти це стосувалось близької вам людини а можливо і вас самих.
    Проте фактів ви навелинадто мало. Людині стало легше тому що вона змінила спосіб життя і в можливо поступилася певними поглядами принципами тощо ідля виправдання цього вона зсилається на розбіжгності в поглядах. Так що мова йде про тимчасове полегшення а не про кардинальне вирішення проблеми яка була

---------- Додано в 11:07 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ----------

хіба перші християни не очікували швидкого повернення Христа?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

очікували, але дат не назначали, нє?

3. Сергій аспірант

Ну покищо на цьому форумі є свобода писати по темі в яку завгодно гілку( принаймі покищо)
    Я не буду вам пояснювати усю невідповідність інеакадеиічність терміну секта. І можливо дещо уточню тему - проблеми виникають в усіх людей які покидають релігійні громади в тому числі і традиційні. Вам приходило в голову як важко адаптуватись до життя людині яка кілька років або десятиліть провела в монастирі?

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

знову улюблена тема Миха.
    А католики хіба подібного не робили і немали таких лчікуваньу 1000 році 1666 ?
    Я ж уже наводив приклади подббіних очікувань у традиційних церков.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:

конгрес пішов на "користь".:haha::crazy:

5. Сергій аспірант

Прийдіть послухайте а потім смійтесь

6. Radistka

Radistka Rändaj

О, і сьогодні не пішов на конгрес?? Я здається вже розумію хто такий "Сергій аспірант".

7. Сергій аспірант

причина з вчорашнього дня не змінилась-)))) мишки потребують догляду-)))

8. Radistka

Radistka Rändaj

Попробували б Ви бувши СЄ пропускати з такої банальної і неважливої причини "духовні бенкети"! Щоб Ви знали - усі СЄ переносять усі свої справи або доручають їх іншим заради конгресів.

• Подобається Подобається x 3
  9. Сергій аспірант

пробачте але жорстоке поводження з тваринами свідки теж не схваллють і далеко не усі можуть відвідати конгрес

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не зовсім ТАК!
    Я б Вас просив, коли хочете поговорити про СЄ - повертатися у цю гілку, щоб цілі гірлянди дописів не доводилося виносити модераторам.
    Система цитування працює справно, не мусово захаращувати весь форум.

11. Radistka

Radistka Rändaj

Такі фрази як оця і Ваша відсутність на конгресах говорить що Ви так розумієтеся на СЄ як "вовк на звіздах". То яку книжку отримали СЄ вчора на конгресі?

12. Сергій аспірант

думаю якщо я висловлю свій погляд в іншій гілці і це відповідає темі цейдопис має саме там і залиишатись

---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

Я постіно спілкуюсь з ними з 12 річного віку, так що знаю про що говорю

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

еге ж... ви праві.:good:

14. Сергій аспірант

Дискусыю продовжемо ввечері - іду на конгрес

15. Radistka

Radistka Rändaj

Не знаєте - СЄ і кар'єра це як СЄ і Трійця, СЄ і день народження.
    І не брешіть бо то кожен може вийти на вулицю і спитати проходящого повз свідка про кар'єру і побачити як той відразу зміниться на обличчі :)

16. Сергій аспірант

Екзамен мені влаштовуєте?
    Бог прмовляє через Єремію

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

-)))))приклади свідків науковців уже наводив.

---------- Додано в 12:03 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

та й знаю багатьох свідків які є лікарями, інженерами чи мають власну справу.

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не сумніваюся у Вашому вмінні підшити СЄ хоч до фотболу, хоч до блюзу, але...
    Про СЄ прошу дописувати в гілку про СЄ.
    (я тут хорошим кадилом обзавівся, кг. на 3...)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

а мишки? не подохнуть?

19. Radistka

Radistka Rändaj

Молодець, п'ять! :)

20. nixto

nixto Well-Known Member

Смішний Ви, якщо це основна ознака розуміння Писання, то що тоді з книжниками садукеями і фарисеями? Вони не жили в цій культурі, не знали мови оригіналу, чому вперто ігноруєте дії Святого Духа, який і є причиною правдивого розуміння. Апостолам був даний Утішитель який навіть забороняв проповідувати в певних краях. (а може Ви вважаєте це за розмову его з власним розумом?) Що означають для Вас слова: не бійтеся, що будете говорити, бо буде вам дано на ту хвилину. Ким дано? Де надія на підготовку і основи, якими тішаться свідки? Сергію навчіться бачити різницю між Божим і людським, дорога пізнання свідків має явні ознаки людського пізнання і ви їх вихваляєте. Звідки у апостолів взялося миттєве знання інших мов, якщо вони були неосвіченими ?
    P.S. Джерелом правдивої проповіді є Святий Дух
    Допасовувати можна, а чи правда це? І чи можете на 100% гарантувати, що через 90 років не буде гіршого за сьогодні.
    Якщо Вам цікаво, то я навчався (2роки) в Університеті кардинала Вишиньського в Варшаві, були там виклади з історії, філософії, психології...
    Сергію, а що означає слово філософ? Невже християнам повинна бути осоружною любов до істини? Невже не повинен її шукати? А... пробачте забув з ким розмовляю. І чому, коли є лише один Бог, який дозволив народам ходити своїми стежками, не міг привідкрити краєчок своєї слави. Можливо не маючи повного пізнання, вони розвинули своє розуміння невидимого. Християнство - шлях досконалого пізнання Бога і якщо у чомусь є ледь замітна паралель, у свідків появляється "істерія" (не зміг підібрати потрібного слова)

Як ближче? Я 5 років працюю з приналежними до тієї організації людьми, спілкуюсь 5 днів на тиждень, як ближче? (на что намикаете :blush:) - шутю

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

О..., а я маю кицю, правда ще трошки маленьку, зато як підросте зможе "приглядувати" за вашими мишками:mocking: ( за офтоплять? )

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)